Reacties voor: iOS 8.3 blokkeert desktop-filemanagers en GPS-ontvangers

Bij iOS 8.3 treden twee nieuwe problemen op: externe filemanager-software werkt niet meer en externe GPS-ontvangers kunnen geen data meer uitlezen.

Reacties: 33 reacties

  1. Hoe komt het dat iOS 8 zoveel problemen levert? Zover ik weet was dit niet met iOS 6… iOS 7 is dan wel helemaal opnieuw geschreven, maar dan zouden ze dit toch niet hebben? :c

  2. @AppleLion: Dat vroeg ik mij ook al af, als ik een gok zou doen dan zou het misschien kunnen zijn dat Apple langzamerhand overstapt op een nieuwe programmeertaal? Denk wel dat veel problemen zullen opgelost zijn in iOS 9, vreemd genoeg.

  3. Tiles werkt helaas ook niet meer sinds 8.3…

  4. @Tim: Ik heb ergens gelezen dat iOS 9 niet met allemaal functies wordt volgestopt maar zich inderdaad zal richtten op het oplossen van fouten. Alleen ik zie Apple nou niet zeggen dat iOS 8 vol problemen zat… Volgens mij is Apple ook te hard gegaan met iOS 8, zoveel nieuwe functies, iets teveel misschien? Ben best benieuwd! ;D

  5. “Bij mensen met een jailbreak is er geen probleem, omdat je via OpenSSH volledige toegang krijgt tot het bestandssysteem en de commandoregel.”

    Bij mensen met een jailbreak is deze kwestie natuurlijk niet aan de orde, aangezien ze niet op iOS 8.3 zitten 😛

  6. @AppleLion: Apple heeft zich met OS X Snow Leopard ook gefocust op stabiliteit. Het was echt de hemel vergeleken met OS X Leopard.

  7. Ook werkt Siri niet meer echt goed.
    Althans…. Siri spreekt niet meer!
    Zet ik het naar Engels, dan spreek Siri naar hartelust!
    Nederlands blijft echter muisstil!!!

  8. Iemand last dat je Gmail agenda niet meer synct met WeekCal?

  9. Origineel geplaatst door Daniel
    @AppleLion: Apple heeft zich met OS X Snow Leopard ook gefocust op stabiliteit. Het was echt de hemel vergeleken met OS X Leopard.

    Mwah, ik vond het wel meevallen. Er waren in de eerste versie ook nog genoeg problemen en Leopard liep aan het eind ook behoorlijk. Snow Leopard had wel nog het geluk dat het lang genoeg op de systemen bleef. Leopard en Snow Leopard kon je dus zeker vier jaar samen gebruiken, langer als je niet was overgestapt op Lion. Sinds Lion volgen releases elkaar jaarlijks op, met als gevolg dat problemen worden opgeschoven naar de volgende major release. Dat was destijds gewoon ondenkbaar.

  10. @AppleLion: lijkt me wel verstandig als ze hard bezig gaan met oplossen, inderdaad, past ook niet bij hun, iOS 8 was op de bugs na wel een goede update, ik kijk ook uit naar iOS 9!

  11. Ik heb net mijn hele iPhone moeten terugzetten omdat ik last had van een memory leak. Na opnieuw opstarten was mijn vrije ruimte ongeveer 250mb (wat al niet klopte) en die liep binnen een minuut steeds terug naar 0 bytes. Dit probleem was reproduceerbaar. Zijn er meer mensen die een soortgelijk probleem hebben ervaren met iOS 8.3? I

  12. Origineel geplaatst door Peter
    Ook werkt Siri niet meer echt goed.
    Althans…. Siri spreekt niet meer!
    Zet ik het naar Engels, dan spreek Siri naar hartelust!
    Nederlands blijft echter muisstil!!!

    Ik heb precies het zelfde, SIRI Nederlands werkt wel, maar blijft idd muis stil. Andere talen werken wel.

  13. Weer een extra reden om ‘blij’ te zijn dat ik mijn iPad mini nog op 7.1.2 heb gehouden, daarvoor heb ik ook zo’n externe GPS ontvanger :-O

    Voeg daarbij het drama dat een update van een Air2 naar 8.3 werd en ik haak definitief af voor alle verdere 8.x updates voor mijn belangrijkste iDevices 🙁 (De Air2 was af-fabriek al tot 8 veroordeeld).

    Ik heb ook mijn hoop nu op 9 gevestigd, maar kijk straks toch ook daarvoor maar even de kat uit de boom – in het verleden behaalde ‘resultaten’ zeggen soms wel degelijk iets over de toekomst :-/ En het gaat nu al twee major versies niet goed zonder, duidelijke verbetering.

    @AppleLion: Je laat het een beetje in het midden, maar iOS 7 hebben ze ook nooit helemaal vrij van genante bugs gekregen en minstens één zo’n bug leeft zelfs nog in alle 8.x versies voort 🙁

    @Tim: Interessante theorie, Swift hangt nauw samen met iOS 8 maar biedt ook backwards compatibiliteit met iOS 7 vwb app development. Het zou een verklaring kunnen zijn waarom juist die twee het zoveel slechter doen dan hun voorgangers. Apple zou niet de eerste zijn die zijn eigen ontwikkeltools gebruikt voor … zijn eigen ontwikkeltools en zelfs OS (ondanks de inherente kip-of-ei vraag die dat oproept :-)) Zijn er nog XCode/Swift ontwikkelaars onder de lezers (of iCulture redactie) die de theorie met meer inhoudelijke diepgang tegen het licht kunnen houden?

    Dat Apple moeite zou hebben om een optimalisatie/stabilisatie-versie van een OS te verkopen ben ik niet zo bang voor, SnowLeopard was dat ook en is volgens mij (e.v.a.) nog steeds de beste OS X versie ooit.

  14. Ook ik heb problemen na de update. Mijn mailprogramma reageert helemaal niet meer. Scherm is wit. Wie heeft daar ook last van en wat kan ik er aan doen.

  15. Origineel geplaatst door Tom
    Ik heb precies het zelfde, SIRI Nederlands werkt wel, maar blijft idd muis stil. Andere talen werken wel.

    Vreemd, bij mij werkt hij gewoon met een mannenstem.

  16. Gelukkig kun je nog wel downgraden. Gister al gedaan… Ben dat nieuwe toetsenbord nu al zat.

  17. Ik weet niet of het echt een bug is of toch een feature, aangezien apps met bestandsdeling wel geopend mogen worden in tools zoals iTools. Ik zeg niet dat ik het een vooruitgang vind qua flexibiliteit (ik gebruik het zelf soms ook), maar ik vind het zeker een vooruitgang op gebied van beveiliging.

    Ik heb eens een applicatie gemaakt in C# waarmee ik gewoon alle inhoud op mijn iPhone kon uitlezen, net zoals tools als iTools. Als ik het kan, dan kan iemand met een kwade wil het ook. En als je eenmaal je (Windows) computer ‘vertrouwd’ op je iPhone, dan kan dus iedere applicatie die zo in elkaar zit erbij, zelfs zonder dat je het doorhebt.

  18. Apple begint steeds meer het eigenwijze jochie in de ICT-klas te worden. Niet het gebruiksgemak voor de eindgebruiker staat voorop, maar de eigenwijze vernieuwingsdrift voert de boventoon. Wie vindt de nieuwe Foto-app bijvoorbeeld nou echt een verbetering ten opzichte van iPhoto? Ik in elk geval niet. Rommelig, onoverzichtelijk. En na de conversie bleken zo’n 70 van mijn foto’s ineens een opnamedatum in 2040 te hebben. Huh? iCloud hapert om de haverklap en is -als het al werkt- behoorlijk traag. iCloud is sowieso geen volwaardige concurrent van diensten als DropBox. Dat rare app-gebonden gedoe met containers, niet handig. Geen selectieve sync, zodat ook werkelijk alles over alle apparaten wordt gekopieerd. Op mijn MacBook Pro met een relatief kleine HD wil ik al die dat niet zien, alleen die data die onderweg relevant is. Zo’n selectie kan iCloud Drive dus niet maken… Nee, Apple is niet meer de super-gebruiksvriendelijke omgeving die het ooit was, althans naar mijn bescheiden mening.

  19. Ook de ICloud werkt niet meer. Ipad en iphone zijn niet te synchroniseren via ICloud .De iCloud op de desktop (windows7) geeft de contacten niet weer.

  20. Wat een zooitje met die gebeten apple :/
    Ik haal gewoon mijn oude Nokia weer uit de doos en geniet daar een heeeele tijd van.

    Ben ook blij dat de iPad 2 en 4s nog op iOS 7 werkt. Lekker zo laten. Je zou bijna van alles twee moeten kopen om zeker te zijn dat je na een fukupdate tenminste een werkend product hebt.

  21. Ik merk dat sinds de upgrade het intoetsen van de letters bij Whatsapp en andere toepassingen hapert. Het gaat niet meer vlot achterelkaar, maar gaat met horten stoten.

  22. Conclusie is iOS 8 is bagger heb me device al 2 keer moeten herstellen omdat als ik apps wilde verwijderen hij vastliep en begon te flikkeren

  23. @Ferryman: ik ben aspirant ontwikkelaar! 🙂

  24. Filemanager iExplorer (3.7.1) werkt probleemloos met iOS 8.3.x

    Dat hebben ze dus gewoon heel snel opgelost. Geen paniek. 🙂

  25. naar 8.3 lijkt bij mij soepel te zijn gegaan. Mijn nieuwe iPad air2 lijkt alleen niet via bluetooth te werken, kan dat door 8.3 komen?
    Of heeft iemand een tip wat te doen als bluetooth “hangt” en geen enkel apparaat herkent of zelf herkend wordt?

  26. Filesystems geblockt!???? Neeee!!!!!! Daar gaan de jailbreaks. Maar gelukkig is er dan nog openssh. Maar niet zo een leuke zet nee van Apple.

    Ik ondervind ook wat problemen op iPhone 5s:
    – Nederlandse Siri ja…..
    Tja wat moet ik er van zeggen….. Je kan er IETS mee…
    Als ik zeg hey Siri reageerd ie niet eens en maakt standaard van Siri serie van…
    – ook als je bijvoorbeeld zegt ‘bewerk mijn info’ krijg je iets gaars te zien en staat er ‘kiezen mijn’ en kan je kiezen tussen num telefoonnurm1
    Telfnoom

    Ja zo spatisch ja.

    Ook werkt Touch id niet heel snel meer nee.

    Long way to go Apple

  27. Siri werkt bij mij perfect in het Nederlands! Echter heb ik een ander probleem. Wij Nederlands gebruiken nogal wat Engelse woorden en luisteren naar Engels talige muziek.Veel van deze zaken worden in het Nederlands niet herkent. Spellen is soms een oplossing en ook de uitspraak is erg belangrijk voor Siri.Mijn dialect gaat dan weer wel erg goed.Witte gij hoe laat het is, kwil graag naar huus, werkt goed.

  28. Ik heb een GNS 2000 externe GPS ontvanger die niet meer can communiceren met mij ipad waar tomtom op staat lekker dat had ik ios 8.2 er nog maar op staan.

  29. Origineel geplaatst door Peter Bloemendaal
    Apple begint steeds meer het eigenwijze jochie in de ICT-klas te worden. Niet het gebruiksgemak voor de eindgebruiker staat voorop, maar de eigenwijze vernieuwingsdrift voert de boventoon. Wie vindt de nieuwe Foto-app bijvoorbeeld nou echt een verbetering ten opzichte van iPhoto? Ik in elk geval niet. Rommelig, onoverzichtelijk. En na de conversie bleken zo’n 70 van mijn foto’s ineens een opnamedatum in 2040 te hebben. Huh? iCloud hapert om de haverklap en is -als het al werkt- behoorlijk traag. iCloud is sowieso geen volwaardige concurrent van diensten als DropBox. Dat rare app-gebonden gedoe met containers, niet handig. Geen selectieve sync, zodat ook werkelijk alles over alle apparaten wordt gekopieerd. Op mijn MacBook Pro met een relatief kleine HD wil ik al die dat niet zien, alleen die data die onderweg relevant is. Zo’n selectie kan iCloud Drive dus niet maken… Nee, Apple is niet meer de super-gebruiksvriendelijke omgeving die het ooit was, althans naar mijn bescheiden mening.

    Ik kan me alleen maar hierbij aansluiten. Daarbij komt ook nog dat ik beschik over een MacBook Air met een nog kleinere ‘harde schijf’ dan het MacBook Pro van Peter Bloemendaal. Grrrrr.

  30. Ik heb een GNS 2000,gebruik hem iedere dag samen met mijn ipad mini als tomtom maar ook als topo gps, samen met mijn Mifi heb ik een heerlijk setje.
    Dus nu met de update naar 8.3 niet meer,het probleem is al eerder genoemt.
    Kijk ik kan mij voorstellen dat er foutjes gemaakt worden maar zorgdan dat je met weinig problomen terug kan naar de vorige versie of maak er een beta versie vanwat jewaar je gebruik kan maken of pas later.
    En ik vind het onbegrijpelijk waar toch veel mensen afhankelijk van zijn dit zo uit te brengen.
    Mensen gaan wachten met updaten tot dat de kinderziektes er uit zijn en dat kan toch niet de bedoeling zijn van apple.
    Maar hopen dat ze snel met 8.3.1 komen

  31. @Floris K: Is het mogelijk weer naar 8.2 te gaan zonder al te veel problemen?

  32. @Pieter Smit: Met even googelen vind je al snel deze link met zo te zien duidelijke stap voor stap instructies.Zelf nog niet uitgeprobeerd, ik gebruik weliswaar ook de GNS2000 met een iPad mini retina, maar die laatste heb ik ivm alle kinderziektes in alle 8.x versies veilig op 7.1.3 gehouden. Gelukkig maar, iig voor 8.3 blijkt dat maar weer ‘s terechte voorzichtigheid 🙁

  33. Bedoelde hierboven natuurlijk 7.1.2, kennelijk een beetje de tel kwijt geraakt met alle iOS updates zo kort na elkaar :-]

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.