Reacties voor: iOS 8.3 beta 3 en OS X 10.10.3 beta 3 nu te downloaden

iOS 8.3 beta 3 is nu te downloaden voor testers en ontwikkelaars. In iOS 8.3 introduceert Apple een Nederlandstalige versie van Siri.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 18 reacties

  1. Wat ik niet helemaal begrijp over dat Nederlandse Siri is dat ik er laatst achter kwam dat mijn vader op zijn iPhone Siri uit had staan en toen wel eenvoudige commando’s in het Nederlands uit kon voeren als iemand bellen, het geluid harder zetten of een contact opzoeken.

    Siri is natuurlijk?/waarschijnlijk? wat slimmer, maar toch niet zoveel dat het vele jaren heeft gekost om het ook toegankelijk te maken? Ligt dus gewoon aan luiheid vanuit Apple?

  2. In de beta van iOS 8.3 zit nu ook de  Watch app.

  3. @Luuk Lamers: Je hebt het over Voice Control, begrijp ik? Dit werkt heel anders, namelijk met vaste commando’s. Je moet dan specifieke termen gebruiken om iets voor elkaar te krijgen. Bijvoorbeeld ‘bel ‘, terwijl Siri veelzijdiger is. Je zou tegen Siri kunnen zeggen “Ik wil graag bellen”. Dat kan met Voice Control simpelweg niet.

  4. Ik merkte vanmorgen dat Siri wat ‘brutaler’ werd- minder standaard zinnetjes (ik gebruik Siri heel veel voor m’n timer)- in plaats van het standaard riedeltje: “xx minuten en de klok loopt” was het: “Oké, ik heb een timer van acht minuten gestart. Perfect voor een heerlijk eitje”. Kan zijn dus dat ie wel is geupdate. We gaan het beleven 🙂

  5. Allemaal leuk!

    Maar wanneer is het nou voor iedereen te downloaden?
    Het enige wat ik op dit moment het boeiendste vind is wanneer het voor iedereen beschikbaar is!

    Ik en vast ook heleboel andere mensen zitten er al een tijd op te wachten!

  6. de wijzers van de klok lijken na de update wat dunner..

  7. Krijgen we nu ook een woordenboek binnen iMessage 8,3 ?

  8. Ik denk dat deze versie tegelijk met de watch gereleased zal worden in Nederland.

  9. Welke oude modellen MacBook hebben een een Force Touch trackpad? Jullie bedoelen de ‘nieuwe MacBook pro en MacBook Air’? Mijn MPr ’13 heeft het niet, denk ik.

  10. Nu we van de developer naar de publieke beta gaan, houdt dit dan ook in dat we straks naar de officiële versie kunnen updaten vanuit het instellingen menu?

  11. @Mark: Dat vroeg ik me inderdaad ook af

  12. Knalt er meer uit dat bèta 2 helaas

  13. Wat irritant is met Nederlandse Siri, als je het in de auto gebruikt aan de lader; en je zegt: “hè Siri”, dan start Siri op, maar gebruikt ie dat commando ook om mee te zoeken, dat wordt dan gelijk “hè jury” of “hè serie”, waarna het er gelijkt mee kapt, je kan dus geen vervolg commando geven.
    Lijkt dus alsof de telefoon erop reageert, maar de Nederlandse variant het woord Siri niet in het woordenboek heeft staan. Beetje jammer.
    Vind het echt super voor in de auto.

    Wat ik ook fijn zou vinden, dat als je een appje krijgt, die je dan bekijkt, als je dan het toetsenbord ervoor hebt, dat je met een stemcommando het dicteren kan openen die in het toetsenbord zit, op dezelfde manier dat je Siri aanroept. Maar dan iets als: “dicteer tekst” ofzo.

  14. Origineel geplaatst door Mark
    Nu we van de developer naar de publieke beta gaan, houdt dit dan ook in dat we straks naar de officiële versie kunnen updaten vanuit het instellingen menu?

    Ja. Tenminste, dat is wel bij OS X zo. Je installeert de bèta namelijk als een delta-update. Ik denk ook niet dat Apple zo’n programma zou opzetten als de gewone gebruikers dadelijk weken kwijtraken doordat ze een restore moeten doen.

    Origineel geplaatst door JP
    Wat irritant is met Nederlandse Siri, als je het in de auto gebruikt aan de lader; en je zegt: “hè Siri”, dan start Siri op, maar gebruikt ie dat commando ook om mee te zoeken, dat wordt dan gelijk “hè jury” of “hè serie”, waarna het er gelijkt mee kapt, je kan dus geen vervolg commando geven.
    Lijkt dus alsof de telefoon erop reageert, maar de Nederlandse variant het woord Siri niet in het woordenboek heeft staan. Beetje jammer.
    Vind het echt super voor in de auto.
    Wat ik ook fijn zou vinden, dat als je een appje krijgt, die je dan bekijkt, als je dan het toetsenbord ervoor hebt, dat je met een stemcommando het dicteren kan openen die in het toetsenbord zit, op dezelfde manier dat je Siri aanroept. Maar dan iets als: “dicteer tekst” ofzo.

    Stuur anders feedback via de Feedback-app, dan wordt het hopelijk ook opgelost. 😉

  15. Vraag gelijk om de dimtime instelbaar te maken (naar mij luisteren ze niet bij feedback of er staat daar een enorme digitale shredder)

  16. Beta 1 en 2 waren niet zo best, ik had t idee dat daar een ram-geheugen bug in zat, lagde constant totdat je m had herstart en dan ging het weer een korte tijd goed. Beta 3 is echter uitstekend! Naar mijn idee nog stabieler en soepeler dan de definitieve versie van 8.2 🙂

  17. Ik zie de update nog steeds niet, iemand die nog meer de update nog niet ziet een wel geregistreerd Is voor het bèta programma?

  18. Ja hier ook Kevin, zie niks

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.