Reacties voor: Deze bugs heeft iOS 8.1 nog steeds niet opgelost

iOS 8.1 beloofde flink wat bugfixes, maar welke problemen heeft Apple nog niet opgelost? We zetten de meest gehoorde problemen op een rij.
Lees het complete artikel → Deze bugs heeft iOS 8.1 nog steeds niet opgelost
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 196 reacties

  1. Mijn batterij gaat – in vergelijking met iOS 8.0.2 – veel sneller leeg…

  2. Batterij gaat veel sneller leeg tegenover iOS 8.0, wifi valt soms uit tijdens een game en haperend toetsenbord.

  3. Voor ontwikkelaars is er ook een vervelende bug bijgekomen. De simulator werkt nu niet goed meer met Localization.
    Nu zijn hier wel weer wegen omheen om het soort van te fixen gelukkig…

  4. Eentje die ik nog niet ergens heb gelezen is dat ik soms bij het afspelen van videos (bv in de NOS app), geen balk zie die aangeeft hoe lang de video speelt en nog moet spelen.

    Ik kan dan alleen pauzeren of op gereed drukken, maar de tijdsbalk vooruit schuiven, lukt dan niet.

  5. Ik heb geen geluid op instagram.. Weet niet of het aan de app ligt of aan deze update.

  6. Ik weet niet of ie net ergens stond. Maar mijn agenda-widget in de todayview liet alle afspraken van gister zien. Heel irritant. Had bijna een afspraak gemist

  7. @Robert: Ik heb hetzelfde probleem in de telegraaf app als ik filmpjes afspeel dan ik niet doorspoelen of de tijd zien hoever die is met afspelen.

  8. wifi op de iPhone, maar zeer zeker ook in Yosemite voor mijn Mac air, is instabiel…ik dacht dat het aan mijn wifi lag, maar nu ik dit lees…andere gebruikers met de oudere versies hebben daar idd geen last van

  9. Origineel geplaatst door Robert
    Eentje die ik nog niet ergens heb gelezen is dat ik soms bij het afspelen van videos (bv in de NOS app), geen balk zie die aangeeft hoe lang de video speelt en nog moet spelen.
    Ik kan dan alleen pauzeren of op gereed drukken, maar de tijdsbalk vooruit schuiven, lukt dan niet.

    ja inderdaad heb ik ook last van

  10. @hans: Zelfde bij de dumpert app. Nadat ik de ipad een x 90 graden heb gedraait is het weer ok

  11. IOS 8 lijkt een beetje op Windows Vista…. Die hebben we ook overgeslagen 🙂

  12. Ik had onder iOS 8.0 / 8.0.2 ook last van een niet-werkende Bluetooth carkit. Dit is bij mij sinds 8.1 gelukkig opgelost!

  13. @Vincent: Kon maandag de hele dag internetten, batterij was niet leeg… Moet nu tussendoor opladen….

  14. Ik krijg het idee dat Apple problemen heeft (gehad) met OTA update van iOS7->iOS8 dat bij veel gebruikers problemen veroorzaakt heeft. De daaropvolgende updates hebben dit niet gecorrigeerd, zeker niet wanneer dat weer OTA gedaan is. Ik maak er een gewoonte van om elke update in iTunes te doen. Tot nu toe heb ik geen van de beschreven problemen gehad. Het apparaat draait als een zonnetje en heeft een betere batterijduur dan onder iOS7.

  15. Nog een vervelende bug. Als ik YouTube aan het kijken ben. En ik krijg een bericht binnen draait me scherm elkekeer kort 90 graden en draait snel weer terug..

  16. Ik heb problemen met de Wi-Fi. Het lijkt er op dat voor ieder bericht dat verzonden word, bijvoorbeeld in Whatsapp, opnieuw verbinding met de server moet worden gemaakt, waardoor het soms wel 5-10 seconden duurt voordat een berichtje er uit gaat. Op mobiele netwerk werkt het prima.

  17. Bij mij viel het de laatste tijd (sinds iOS 8) op dat ik vaak WhatsAppjes had ontvangen, maar dat ik helemaal geen melding gehoord had. Ik begon al bijna te twijfelen aan mijn oren, totdat ik erachter kwam dat het volume van meldingen van WhatsApp niet meer gelijk is aan het beltoonvolume.

    Mijn beltoonvolume staat altijd voluit en voorheen was het volume van WhatsApp meldingen daar automatisch aan gekoppeld, net als met gewone Berichten.

    Nu (met iOS 8 op iPhone 6 Plus) is het volume van WhatsApp ineens gekoppeld aan het volume van media, bijvoorbeeld YouTube.
    Als ik dus een film in de YouTube app ga kijken en het volume op 2 streepjes zet, dan krijg ik de WhatsApp meldingen ook ineens op dat volume. En dat terwijl het beltoonvolume nog gewoon voluit staat.

    Schijnbaar is dit ziet zozeer een probleem van iOS 8 alleen, maar ook van het uitblijven van een WhatsApp update.

  18. @Richard: Ik heb juist alle iOS8.x updates ‘s via itunes gedaan om problemen te voorkomen waar andere “updaters” voor mij last van hadden. En ik heb nu voor het eerst last van bugs. iTunes gebruiken is dus niet dé oplossing, al was het OTA misschien nog slechter geweest.

  19. Bij mij werkt het scherm afentie niet op mijn ipad air en ipad 2

  20. Scherm roteert niet direct met verschillende apps en de berichten app

  21. Als ik trefwoorden gebruik loopt de iPad air vast.
    Soms reageert het systeem ook niet op knijp bewegingen.
    Geen ramp verder, maar ook nog niet opgelost.

  22. Ik ben zelf blind en gebruik voice over
    Ik kan sinds ios 8 niet meer normaal whatsappen de app springt steeds weg

  23. Ook problemen met geluid, geen geluid, als youtube film wordt opgestart op Facebook.

  24. oh ik heb gierend veel problemen met 8.1. bizar genoeg een probleem dat ik hiervoor helemaal niet had… scherm orientatie. blijft om de haveklap hangen en ik moet de app uit zetten om weer terug te komen.
    ik heb ook een onvoorstelbaar naar probleem met het syncen van muziek. heb 129 gig gekocht omdat ik heel veel reis en vaak niet itunes match of spotify kan streamen. maar hij kopieert de muziek niet… blijft hangen… heel heel irritant…
    ik ben een extreme apple fanboi maar ik heb het zo met ze gehad…. dit is echt windows vista….

  25. WiFi lijkt het meeste problemen te geven. Dikke 5ghz verbinding thuis, maar berichtjes via Whatsapp doen er ontzettend lang over om door te komen. Zelfde geldt voor surfen etc.

  26. oh ik heb gierend veel problemen met 8.1. bizar genoeg een probleem dat ik hiervoor helemaal niet had… scherm orientatie. blijft om de haveklap hangen en ik moet de app uit zetten om weer terug te komen.
    ik heb ook een onvoorstelbaar naar probleem met het syncen van muziek. heb 128 gig gekocht omdat ik heel veel reis en vaak niet itunes match of spotify kan streamen. maar hij kopieert de muziek niet… blijft hangen… heel heel irritant…
    ik ben een extreme apple fanboi maar ik heb het zo met ze gehad…. dit is echt windows vista….

  27. Na de update heb ik nog altijd het idee dat whatsapp met wifi niet optimaal werkt. Tevens kan ik nu geen foto’s meer versturen, terwijl de instellingen in orde zijn. Hebben andere hier ook last van?

  28. Jaa jullie zijn batterij vergeten en dat de telefoon over het geheel nog niet heeeel lekker aanvoelt

  29. @Vincent: Same here!

  30. Nog steeds last van een regelmatig ‘bevroren’ iPhone 6. Gebeurt met verschillende apps. Duurt een paar seconden en vervolgens voert de iPhone alsnog de handelingen uit die je hebt geprobeerd. WiFi valt heel soms weg en als je dan naar instellingen gaat is het opeens weer terug. De geluidsproblemen zijn wel verholpen. Had er ook last van bij Spotify (2 seconden geluid en vervolgens stil) maar na het opnieuw installeren van de app was dit probleem verholpen.

  31. Bij mij welk het hele toetsenbord amper… breek toetsen zijn niet zichtbaar en ook bij unlocken reageer het scherm vaak niet…

  32. Heb een ipad 2 op ios 8.1, sinds ios8 heb ik het idee dat de vijf vinger pinch (terug naar Homescreeen) minder goed functioneert. Het word vaak geregistreerd als scrollen.

  33. Bij mij is het met de iPhone 6 plus 128 GN nog veel erger. Naast bovenstaande heb ik constant last van resetten van het apparaat. Ik heb zowel met iCloud als los zo’n 800 apps teruggezet ga je een app uit iTunes store halen gelijk een reset, ook als je van de ene app naar een andere gaat en laadt een reset. Dit heb ik ook bij iPhone 5 64gb en ook nog 2 iPads 64 Gb versie 3 die vanaf december 2013 al niet meer werken nadat ik 7.0.? Erop zette met 8.0 etc dito. Ik heb al met Apple gebeld en die weten het ook niet. Zelfs zijn beide iPads al omgeruild dus heb ik het met 6 apparaten. Met de iPhone 6 plus resette hij zelfs met het bellen, zodat je soms 4 x een poging moest dien. Ondertussen belde de iPhone wel en kon ik het gesprek niet afbreken, zodat de persoon in kwestie kwaad reageerde op het moment van terugbellen. Dit lijkt nu voorbij te zijn de rest helaas niet.

  34. @Richard: Dat heb ik ook. Ook binnen Berichten, strontvervelend vind ik dat. Daarnaast blijven die nogificaties steeds hangen, ik heb liever dat ze weggaan na x seconden.

  35. WiFi werkt nu plots niet meer.
    Mijn WiFi wachtwoord klopt niet meer op mijn iphone,terwijl dit exact hetzelfde is als voor de iPad en MacBook.
    Beetje vreemd,want alle andere WiFi netwerken pakt hij wel…

  36. Ik kan niet meer bellen

  37. – WIFI werkt nog steeds niet bij mij..- geluid bij filmpjes hapert ook, helaas opnieuw opstarten van het filmpje als enige oplossing. – scherm reageert niet, oplossing is even knop aan bovenzijde 2 x kort inhouden. Heeel irritant dat dit nog niet fatsoenlijk werkt allemaal…

  38. Bij telefoontjes uit het buitenland krijg ik een heel raar nummer te zien bijvoorbeeld +49316123456789
    eerst het buitenlandse netnummer dan de Nederlandse netnummer en dan 06 of wat dan ook voor nummer.

  39. Origineel geplaatst door Robert
    Eentje die ik nog niet ergens heb gelezen is dat ik soms bij het afspelen van videos (bv in de NOS app), geen balk zie die aangeeft hoe lang de video speelt en nog moet spelen.
    Ik kan dan alleen pauzeren of op gereed drukken, maar de tijdsbalk vooruit schuiven, lukt dan niet.

    heb ik ook last van

  40. @Richard: Heb alles via iTunes gedaan en het resultaat is gewoon bagger (WiFi)!

  41. Met iOS 8.1 op iPhone 6 crasht die soms krijg dan Apple logo in beeld en had ik niet met iOS 8.
    En me iPhone trilt soms terwijl ik niks heb ontvangen vis ik me iPhone voor niks uit me broek.

  42. Mijn Podcasts blijft aan staan (8.1) bij (mobiele data netwerk), ook als ik hem uitzet voor mobiel data staat hij weer aan..
    Iemand een idee?

  43. Accu is veel sneller leeg ineens , had ik bij 8.0 geen last van .. hoop dat ze nu eens als de sodemieter dit gaan oplossen . lijkt wel andriod zo langzaam aan.

  44. Sinds het invullen van jullie 8.1-poll (ik: geen problemen meer) heb ik wel een nieuwe hobbel in 8.1 – iCloudDrive. En dan vooral het syncen van de contacten daarin: er staan nu honderden kopieën van 1 groepsmap (611 om precies te zijn) met drie contacten die evenveel keer (611 dus…) gekopieerd zijn.

    Nog geen oplossing, wel van alles geprobeerd: iCloud drive uit en weer aan; contacten verwijderd op iPhone, herstart en weer terugzetten; iTunes gebruiken voor sync, herstel en backup terugzetten; iCD op icloud.com herinstellen. Noppes…

    What to do?

  45. Bedankt voor dit artikel, bevestigt mijn keuze om op iOS 7 te blijven totdat Apple z’n zaakjes weer voorelkaar heeft

  46. Origineel geplaatst door Vincent
    Mijn batterij gaat – in vergelijking met iOS 8.0.2 – veel sneller leeg…

    Klopt bij mij ook! Iphone 6

  47. Ik kan zelf geen verbinding maken met WIFI bij iemand anders thuis.

  48. Wat ben ik blij dat ik nog met een iphone4 op ios 7 werk. Alles werkt gewoon perfect. Zo zie je maar, niet alle vernieuwing is een verbetering.

  49. Ik heb ook problemen met Wifi op m’n iPad Air, maar ik heb een truuk gevonden: Als de verbinding hapert, schakel ik naar een ander netwerk (van 2.4 GHz naar 5 GHz netwerk of andersom op zelfde router) en dan werkt het weer een tijdje wel ….

  50. @Robert: Ja hier hetzelde. Na gebruiken van de 30 seconded rewind functie (bij Uitzending gemist) krijg je wel de tijdbalk te zijn. Echter in de NOS app ontbreekt deze knop!

  51. @mar: Even je geluidsinstellingen checken in de app zelf. Ws staat deze nu uit.

  52. Nou weet ik dat het vooral de slechte ervaringen zijn die snel op internet de ronde doen, maar als ik hier eens rustig de lijst doorlees, en bovendien de gemelde problemen met 8.1 op internet wat doorpluis, kan ik niet anders concluderen dat het een enorme gok is, updaten naar 8.1 of nog op 7.1 blijven. Omdat ik mijn iPhone dagelijks gebruik (en dat zijn volgens mij de meeste iPhone-bezitters), blijf ik voorlopig op 7.1.

    Ik wens allen veel succes en vooral veel geduld. Hopelijk komt Apple met een fatsoenlijke en goed geteste update van 8.1.

  53. De bug waar ik het meeste last van heb is met gebeld worden zodra ik wil opnemen blijft ie trillen en de ringtone afspelen terwijl hij aan geeft opgenomen te hebben en als ik ophang blijft de ringtone en trillen doorgaan, ook als de andere kant heeft ophangen gaat de iphone door met overgaan (trillen en ringtone) het forceren van opnieuw opstarten of gewoon uitzetten lost het probleem kort op. Dit probleem was er niet met ios 7.x maar nu vanaf ios 8.0 t/m 8.1 aanwezig..

  54. Wifi problemen:
    Mijn wifi doet het vaak niet binnenshuis, zelfs wifi uitzetten of herstarten heeft geen nut. Naar verloop van tijd doet het wel weer, maar heel irritant. Mijn vriendin heeft een iPhone 5C met iOS7 en ik een iPhone 5 iOS8 en zij heeft dan wifi en bij mij staat er alleen gprs.

    Bluetooth carkit problemen:
    Ik krijg het niet voor elkaar om een constante verbinding te krijgen met mijn BMW carkit. Vaak geen verbinding en niet te paren.

    Fix AUB Apple!

  55. Hetgeen ik momenteel last van heb is de trage werking van de mail app in combinatie met een exchange account. Is ook dé app die mijn batterijverbruik de hoogte induwt.

    Wie heeft hier een oplossing voor?

  56. Origineel geplaatst door Richard
    Nog een vervelende bug. Als ik YouTube aan het kijken ben. En ik krijg een bericht binnen draait me scherm elkekeer kort 90 graden en draait snel weer terug..

    Same here. Zeer vervelend.

  57. Ik denk dat veel mensen het nog niet merken omdat 8.1 net uit is. Maar de batterij gaat misschien 1,5x zo snel leeg!

  58. Hmmmm. Zo te lezen ga ik nog steeds wachten met updaten naar iOS 8.
    7.1.2. werkt mij iets te fijn op een iPhone 5.
    Kan iemand iets zeggen over de snelheid van een iPhone 5 met iOS 8?

  59. Origineel geplaatst door mar
    Ik heb geen geluid op instagram.. Weet niet of het aan de app ligt of aan deze update.

    Instagram is geupdate, je moet nu zelf het geluid aanzetten door rechtsbovenin te drukken bij elk filmpje. Of je gaat naar instellingen in instagram en zet de optie weer op “aan”

  60. Inzake het geluid. Opnieuw starten van het filmpje is niet nodig. Tik je 1x op je scherm dan komt bij mij het geluid weer terug.

  61. Het is wel duidelijk dat nog niet alle bugs zijn opgelost. Het is voor mij een beetje moeilijk in te schatten, omdat ik net voor de update naar 8.1 ben overgestapt van iPhone 5S naar mijn nieuwe 6 Plus. Met 5S had ik voor de update veel last met WiFi (erg langzaam in Safari – ook bij snel WiFi netwerk of 4G – en uitval WiFi) en ook een aantal apps die niet goed werken. Dat laatste kan ook komen doordat de firmware door de Appbouwers nog moet worden aangepast aan iOS 8, dus dat is misschien niet Apple te verwijten. Nu met mijn iPhone 6 Plus heb ik met 8.1 nog steeds last van verlies van de WiFi verbinding, maar geen last meer van langzaam internet in Safari. Sommige apps werken weer goed, maar een paar zijn bijna onbruikbaar en lopen vast. En verder houdt mijn iPhone 6 Plus héérlijk vast..! Dat heeft natuurlijk niks met iOS 8.1 te maken 🙂 Ideaal zo’n groot scherm, past prima in broekzak en iets meer grip met leren Apple hoesje, dat de iPhone toch lekker dun houdt en niet irriteert.

  62. Bij mijn iPhone 5 valt na de update van 8.1 steeds mijn iPhone uit bij 30% wat hij eerst niet deed heel raar.
    Mijn iPhone 5 heeft verder geen batterij problemen.

  63. Voor iedereen die klaagt over hoger batterij verbruik: gebruik de batterij verbruik indicator om te controleren welke app of dienst de batterij het meest gebruikt.
    Verander hiervan vervolgens de instellingen voor gebruik in de achtergrond, locatiegegevens, of notificatie instellingen om te kijken of dat helpt. En probeer als laatste check om deze applicatie een dag lang (24 uur) niet te gebruiken, en kijk dan of het nog steeds als hoogste in de lijst staat.

    Zo kwam ik er bijvoorbeeld achter dat Rove ondanks een zuinige instelling de veelverbruiker was bij mij, na de instellingen te hebben gewijzigd en later zelfs weer teruggezet naar mijn oorspronkelijke instellingen, Rove nu hetzelfde werkt maar amper batterij verbruikt.

    Oh en laat de batterij enkele malen (zo goed als) volledig leeglopen eer je het toestel aan de lader hangt, zodat het OS zich goed intraint op je batterij.

  64. Week 49 bestaat niet in de agenda app!

  65. iPhone 6+ netjes via iTunes geupdated.
    Mijn problemen zijn als volgt.
    5Ghz wi-fi wordt amper gevonden, is vaak zelfs niet zichtbaar.
    Bleutooth verbinding met iPads/iMac i.sm Handsoff wordt de 6+ vaak niet gevonden. In de auto werkt het volgens mij prima en geen gekke dingen gezien.
    Elke melding van Whatsapp komt 2x binnen (geluids notificatie) Gisteren zelfs 10 x bij 1 bericht.
    Ik kan vanuit apps geen berichten versturen naar twitter, zelfs geen foto uit de foto app. Vanuit de app zelf lukt het versturen van een foto weer wel, melding is altijd “kan geen verbinding maken met twitter” o.i.d.

    Over de batterij zul je me niet horen 😉 gemiddeld 3 dagen.
    Nu op dit moment
    Gebruik 8 uur en 40 minuten
    Standby 2 dagen en 15 uur
    47% batterij over.

  66. @Jalal: dat had k laatst ook maar k heb gewoon nog ios7 wel raar

  67. Mijn iPhone 6 krijgt soms een rood scherm of een blauw scherm. Dan ervoor hij, en dan doet hij het weer. Wat moet ik doen? Ik heb ‘m al naar de fabrieksinstellingen gezet, maar het komt steeds…

  68. Na het lezen van de reacties, lijkt het mij beter om mijn iPhone 6 maar niet up te daten naar iOS 8.1.

  69. Ik heb tot nu toe 2 probleem ondervonden:

    1. de Keynote remote functie krijg ik niet aan de praat met m’n iPhone 5s terwijl die perfect werkt met m’n iPad 2 die nog op iOS 7.1.2 zit.

    2. Af en toe scrolt in safari een webpagina spontaan een stukje naar beneden. Vooral op deze site heb ik daar last van.

  70. Origineel geplaatst door Robert
    Eentje die ik nog niet ergens heb gelezen is dat ik soms bij het afspelen van videos (bv in de NOS app), geen balk zie die aangeeft hoe lang de video speelt en nog moet spelen.
    Ik kan dan alleen pauzeren of op gereed drukken, maar de tijdsbalk vooruit schuiven, lukt dan niet.

    Klopt, Ik heb hier ook last van. Onder andere bij de app UItzending gemist.

  71. Dacht te kunnen updaten, maar na alle reacties hier hou ik m wel tegoed.

    Jammer dit

  72. Foto’s draaien niet terug van landscape naar portrait.
    Soms ook bevriezing van app’s waarbij niks reageert. Bluetooth werkt nog biet optimaal wat bij iOS 7 goed werkte

  73. 8.1 levert sneller een lege

  74. Mijn iPhone 6 plus bevriest heel vaak in Landscape mode. Enige dat werkt is uitzetten en dan weer aan.
    Is dit software matig of hardware matig?
    Anders ga ik namelijk langs de Apple store. Aangezien ik het toestel een beetje te duur vind voor dit soort probleempjes.

  75. Problemen:

    – In de App Store: als hitlijsten openstaat en ik klik op updates, dan wordt updates geselecteerd, maar met hitlijsten nog open.
    – Eerder werkte Airplay perfect, nu moet ik het vaak handmatig aan/uit/aan/uit zetten voordat hij gevonden wordt.
    – Diverse apps die eruit knallen. Zo ook whatsapp.
    – Mijn scherm is gebroken een paar dagen terug toen ik mijn iPhone liet vallen.

  76. Jammer ik heb nog steeds last met de wifi met spelletjes inloggen en FaceTime jammer nog langer ergeren!!

  77. Ik zat op mijn iPhone6+ op Netflix een film te kijken toen er gebeld werd maar het geluid van Netflix stopte niet. Het geluid van de film was voor mij hoorbaar door het gesprek heen.

  78. Ook shortcuts problemen, jammer weg functie …

  79. Dat haperende toetsenbord is zwaar irritant. Dat gebeurd me vaker op een dag! Nu dicteerfunctie uitgezet, wellicht helpt dat?

  80. @Neptune: Ik ga met je mee , ik update ook niet , zou niet durven .

  81. Ik merk al een paar keer dat als ik m’n 5s aanzet dat ie geen netwerk vind.. Heel lang blijft ie op zoeken staan.Ik heb dan bij mijn instellingen ook geen optie netwerk.. Om m eventueel op handmatig te zetten. Die is helemaal weg.

  82. Wat ben ik toch blij met mijn “oude” 4s op iOS 7. Werkt perfect en batterij gaat 2 dagen mee. Succes met de iPhone 6 op iOS 8, lees alleen maar ellende…

  83. Ik ben blij dat ik een 6 plus heb. Een hele dag op 1 accu gaat prima maar voorheen kon ik er 2 dagen mee vooruit. Erg jammer dit voor een toestel van €1000!

  84. Ik heb ook dat als ik op bel druk in adresboek dat het even duurt voordat die naar het bel scherm gaat. Whatsapp doet ineens vaag. Loopt extreem traag of loopt vast.

  85. Ios7 op mn 4s laten staan tot 8.1 uitkwam. Update via itunes er op gezet en nergens problemen mee. Kan ook niet zeggen dat Batt sneller leeg is.

  86. Over “the air” update’s geeft alleen maar problemen! Apple kan dit beter weer afschaffen. Vraagt ook erg veel opslagruimte.

    Ik heb een “clean” instal gedaan via itunes en dat loste pas veel problemen op. Ik ervaar nu geen bugs meer. iPhone is weer een stuk sneller, en ik heb opeens 3GB meer vrije ruimte!

  87. Hier nog steeds het rode-1-probleem in de settings app. Geen functioneel probleem wel superirritant.

  88. geen service melding bij kpn 3g elke dag een paar keer.
    na uitschakelen en opnieuw opstarten werkt het gewoon weer.
    bij mijn andere ipad air via wifi, zelfde probleem maar meestal verholpen na vliegtuigmodus in en uit te schakelen.
    maar soms moet ik hem ook geheel uitschakelen.
    beide ipads probleem sinds 8.1

  89. Origineel geplaatst door marc
    Over “the air” update’s geeft alleen maar problemen! Apple kan dit beter weer afschaffen. Vraagt ook erg veel opslagruimte.
    Ik heb een “clean” instal gedaan via itunes en dat loste pas veel problemen op. Ik ervaar nu geen bugs meer. iPhone is weer een stuk sneller, en ik heb opeens 3GB meer vrije ruimte!

    Werkt dat echt? Net als Windows.. Misschien toch maar proberen. Heb zelf ook regelmatig wifi problemen.

  90. Wifi problemen ontstaan met 8.1 wat eerder niet bestond, zowel met ipad 2 als iphone 6.

    Snelheid wifi ligt lager en vaker uitval

    Toetsenbord bij ipad twee verdwijnt als je een eerste letter wil typen

    Met whatsapp foto’s sturen vaak mislukken bij verzenden ook met 3G

  91. Deze bug is er ook nog steeds

  92. Batterij loopt veel sneller leeg ivt ios 8.0
    Wifi is trager dan 4g.
    Op een Iphone 5s..

    Heel erg jammer apple.
    Graag nu even pas op de plaats en zorgen voor degelijke software en niet druk bezig zijn met een iphone 6s/ ipad air 3 of wat dan ook. Trieste situatie.

  93. En dan nog wat..
    Áls apple dan zo gretig is op ‘verbetering’ van haar producten, wat vanzelfsprekend erg goed is, maak de volgende iphone aub weer lekker wat dikker en gooi eindelijk eens die vette accu er in. Graaag.

  94. Vandaag de stoute schoenen aangetrokken en iOS 8.1 geinstalleerd (Had iOS 8 geinstalleerd, maar de iPhone 5 werd zo traag dat ik hem terug had gezet naar 7.1.2, toen het nog kon).

    Ik had niet verwacht dat iOS 8.1 net zo snel zou zijn als iOS 7.1.2. Ik merk geen verschil op het gebied van snelheid. De batterij lijkt sneller leeg te gaan, maar dat kan ik pas over een paar dagen beoordelen.

    Had iOS 8 via iTunes geinstalleerd, vandaag iOS 8.1 OTA.

    Kortom iOS 8.1 is in mijn ogen een flinke verbetering ten opzichte van iOS 8. Ik ben weer tevreden.

  95. Te vroeg gejuicht! Pas de grafiek maar aan.. Alles leek opgelost maar loop toch weer tegen fouten (bugs) aan die nieuw zjn of zelfs weer terug zijn van weggeweest.
    1. IMessage hield ermee op (geen storingsmelding op Applesite)
    2. Sommige apps roteren zich regelmatig vast.
    3. Na reset i.v.m. IMessageprobleem: In mijn beginscherm zijn toegevoegde sites (weer) in een soort rastertje veranderd.

    Gekte is het. Kan geen presentatie van Apple meer zien!! It’s been way too long…Inderdaad!! Dat het goed werkte ja!

  96. Als ik op de WIFI verbinding zit en aan het Whatsappen ben, komt het regelmatig voor dat de berichten pas naar een paar seconden verstuurt worden. Ligt dit aan mijn WIFI, of aan iOS 8.1? Op mijn 4G verbinding heb ik hier geen last van…

  97. Het lijkt wel als ik de enige ben met bug vrij iOS 8.
    Maar dat is niet zo natuurlijk, alleen mensen die van alles klagen schrijven hier. Miljoenen mensen die geen last van hebben gaan ook niets vermelden.
    Geen Apple fan, maar een gewone gebruiker….

  98. @Robert: Komt bij mij soms voor maar het maakt niet uit welke app het is.

  99. Multitouch gestures weigeren steeds op alle ipad en ipad mini’s

    Enige remedie is tot op heden scherm eerst 90 graden kantelen en weer terug

    Echt heel hinderlijk en ben niet de enige die hierover meldig maakt

  100. Zoals ik in het vorig artikel al liet weten 2 issues.

    1. Sinds de update zo ongeveer problemen met “geen simkaart” en “geen service” dit is opgelost door een nieuwe simkaart te halen en volledig herstel via itunes. Echter nog steeds zeer slecht bereik, nu thuis soms 1 bolletje en dan weer 5 wisselt hele tijd, Vodafone overigens.

    2. Bug, als ik naar beneden veeg, het notificatiecentrum en ik open een inkomend whatsappje opent hij soms een verkeerde app.

  101. Safari crasht nog steeds op 8.1 op momenten van zoomen.

  102. Toyota Auris 2010 hybride carkit > iPhone 6 wel geluid(muziek) over carkit maar bellen werkt niet.. (telefoon geen verbinding, audio wel)

  103. Ik heb zelf een iPhone 6 Plus en heb het probleem bij het lock-scherm. Als ik, bijvoorbeeld, de camera wil openen (met je vinger omhoog swipen op het icoontje rechtsonder) start hij de camera-app om vervolgens een zwart scherm te krijgen.

    Dit geldt overigens ook met de overige app die je kunt aanroepen via menu als je van onder naar boven swiped. Behalve de flashlight, die werkt wel 🙂

    Hebben meer personen ‘last’ van dit probleem?

  104. De helft van alle “bugs” is waarschijnlijk opgelost als je je iPhone én je WiFi/router een keer helemaal opnieuw opstart.

  105. 8.1 ja wat zal ik zeggen, hopeloos alles is zoooo traag zowel op mijn iPad 3 als mijn iPhone 5 te veel om op te schrijven. Ik hoop dat ze bij Apple wel even achter hun oren krabben en snel met een oplossing komen.

  106. Apple en Bluetooth is op de mac, ipad en iphone een drama. Apple onwaardig… Alles wat gewerkt heeft werkt na de diverse updates niet meer.

  107. Origineel geplaatst door yocko
    oh ik heb gierend veel problemen met 8.1. bizar genoeg een probleem dat ik hiervoor helemaal niet had… scherm orientatie. blijft om de haveklap hangen en ik moet de app uit zetten om weer terug te komen.
    ik heb ook een onvoorstelbaar naar probleem met het syncen van muziek. heb 129 gig gekocht omdat ik heel veel reis en vaak niet itunes match of spotify kan streamen. maar hij kopieert de muziek niet… blijft hangen… heel heel irritant…
    ik ben een extreme apple fanboi maar ik heb het zo met ze gehad…. dit is echt windows vista….

    Als je muziek niet synct kan dat komen doordat er in de iTunes Music folder allerlei bestanden staan die er niet horen. Bij mij ging het om een hele folder Movies (die moeten verplaatst naar Home video’s), tien epub files (die moet je naar de iBooks app slepen) en 172 ipa’s (apps, die moet je voor de zekerheid even op je bureaublad zetten, maar ws kun je ze gewoon weggooien). Het sync-proces stokt zodra hij dit soort files tegenkomt die niet in het muzieksyncprotocol passen. Na het opschonen van die map ging het bij mij helemaal goed (net als bij tig anderen op een ander forum).

  108. Ik blijf de enorme vermindering in batterijduur erg vreemd vinden. Haal net een dag zonder opladen. Onder iOS 7 kon ik, wanneer geen mogelijkheid tot opladen makkelijk twee dagen halen.

  109. De open with functie werkt in diverse apps niet goed, bijvoorbeeld CBR en PDF files, vooral redelijk grote bestanden.Maar hier heb ik iCulture al over gemaild.

  110. Ik vind het raar dat er nog allemaal bugs voorkomen… Ik heb bij al mijn iDevices nog steeds geen last gehad van één van deze problemen

  111. wifi op mijn iphone 4s en ipad mini 1 is na de update niet meer bruikbaar, zo traag! Volgens speedtest minder als 1 mbs download en upload is 0 mbs. Dus nog trager als na de 8.0 update. ik heb zelfs een Android smartphone moeten kopen omdat wifi op mijn Apple producten niet eens meer mogelijk is. Op mijn android heb ik geen wifi problemen met download speed van ca 40 mbs.

    behalve wifi problemen bevriest ook mijn keyboard na deze 8.1 update. Het wordt een mooie winter voor de android fabikanten als Apple dit niet heel snel oplost, want dit is te belachelijk voor woorden. en als die oplossing er niet snel komt vraag ik mijn geld terug, desnoods via juridische wegen. Dit kan en mag echt niet.

  112. @Tobias: Was ik ook van plan maar heb toch het risico genomen nu 8.1 gejailbreakt kan worden en Apple het nog moet patchen..

    Heb nu een klein dagje ios 8 (zonder JB, die is ook nog vrij instabiel/incompatibel nu) en ervaar zelf nog geen problemen op mijn 5s (ook qua snelheid niks ingeleverd)

    Verder totaal niet onder de indruk, en krijg eerder het gevoel een paar GB weggegooid te hebben dan weer wat extra meerwaarde

    Blij als cydia en de tweaks dadelijk weer zijn bijgewerkt voor ios8 zodat ik weer ‘mijn eigen telefoon’ heb

  113. Het wifi probleem is er nog steeds! Langzaam of reageert helemaal niet.
    Heel slecht :/

  114. Op 5S:
    meeste problemen nog met landscape mode, tijdens het kijken van een youtube filmpje, draait het scherm automatisch naar portrait mode omdat de notifications alleen in deze mode worden weergegeven.

  115. Was 2 mnd in buitenland en heb vandaar alle update-problemen voorbij zien komen. Hoopte op oplossingen door 8.1 maar durf een update nu toch niet aan gezien recente reacties.

  116. Zo, veel ervaringen, met nog veel open eindjes. Dit vraagt erom ze door te raggen naar Apple. Wie pakt dit op. Niet dat het bij achterkamertjesgehuil blijft en er niets verandert…wie pakt deze handdoek op richting Apple? Wie heeft de contacten?

  117. Origineel geplaatst door zungoeie
    En dan nog wat..
    Áls apple dan zo gretig is op ‘verbetering’ van haar producten, wat vanzelfsprekend erg goed is, maak de volgende iphone aub weer lekker wat dikker en gooi eindelijk eens die vette accu er in. Graaag.

    Helemaal mee eens hoeft niet zo dun te zijn. Heb liever een goed werkend product wat ik langer kan gebruiken dan een te dun telefoon die uit mijn handen glijd of door buigt..

  118. ik kan geen foto’s meer versturen vanuit whatsapp (hij geeft aan dat whatsapp geen toegang heeft tot mijn foto’s), terwijl mijn instellingen wel goed staan

  119. Ik kan mijn iPhone 5 niet open schuiven (unlocken) Ik moet steeds tegen siri iets roepen om een app te starten zodat hij geunlocked wordt.!

  120. Sinds de update naar iOs 8.1 kan ik met een beetje geluk 4 uur zonder een stopcontact.
    Gisterenavond voordat ik ging slapen stond de batterij op 100%, en na maar liefst 6u28 stand-by tijd werd ik wakker met nog maar 3%. Voor de update kon ik een dag, anderhalve dag zonder m’n iPhone 5c aan de stroom te hoeven hangen.
    Er zijn geen apps die bijzonder veel batterij verbruiken ineens dus daar kan het niet aan liggen.
    Super irritant, en hoop dat er snel een oplossing komt want alle energiebesparende tips héb ik al doorgespit en zijn nog hetzelfde als voor de update 😉

  121. Mijn accu op iPhone 5c vliegt ineens leeg na de update! En dat terwijl hij ligt op te laden! Iemand tips? Kan ik nog terug naar 8.0?

  122. En het eentje blijft staan bij settings app. Update available. Onmogelijk weg te krijgen! Restore of alle mogelijke manierem gedaan. Ben ik de enige hiermee? Iphone 5 s

  123. Accu houd het geen dag uit, 8.1 update een verbetering???
    Hoop op een goede updat

  124. Iemand last van dit probleem?:

    Elke keer wanneer ik een nieuwe mail wil opstellen / of wil beantwoorden. Moet ik mijn iCloud wachtwoord invoeren.

    Heb gezocht maar nog geen passende oplossing gevonden.

    Tips zijn welkom!

  125. @iPhone6-16GB: Ik heb net hetzelfde met mijn iPhone 64 GB. Zelfs na een volledige DFU restore zonder een backup te selecteren.
    Ik denk dat het een hardware probleem is. Ik breng hem vandaag terug naar de winkel.

  126. Ik heb last dat m ‘n voicemail het vaak niet doet (dan belt ie voicemail maar hangt ie vast, wit scherm enzo)

  127. Heb gelezen dat via iTunes updaten een pre is ! Ontheair geeft veel problemen!

  128. Tijdens CarPlay herstart de iPhone wel eens in 8.02 was dit probleem er niet.

    Ook is geheel soms erg traag.

  129. Origineel geplaatst door Geertskigek
    Apple en Bluetooth is op de mac, ipad en iphone een drama. Apple onwaardig… Alles wat gewerkt heeft werkt na de diverse updates niet meer.

    Helaas moet ik dit onderschrijven. Ik heb diverse Apple producten (iMac, MacBook, iPad, iPhone), die ik geüpdatet heb. Nu is het niet meer mogelijk om twee van de apparaten – in welke combinatie dan ook – via Bluetooth aan elkaar te koppelen. Dan heeft het fenomeen Handsoff ook geen enkele betekenis!

  130. App Store updateproblemen,
    Als je een app wilt updaten zonder dat je ingelogd bent krijg je geen eens melding meer over dat je moet inloggen,
    Als je alsnog wilt inloggen bij uitgelicht dan update hij nog steeds niet enige probleem iPad opnieuw opstarten

  131. Heb ook nog steeds last van de oriëntatie bug, die volgens de lijst van opgeloste problemen die staat bij de update, zou moeten zijn opgelost.

    MAAR het valt me op dat het alleen goed werkt bij de apps van apple zelf. Alle niet apple apps hebben dit probleem nog steeds in mijn geval.

  132. Hier idd ook na de update een WiFi probleem. Nooit last van gehad maar nu tijdens bijvoorbeeld streamen van muziek via WiFi regelmatig wegval verbinding. Geld ook voor laden websites sinds update vaak heel traag

  133. Ik herken veel van deze bugs en heb ze zelf ook, wat ook irritant is, is dat google eruit klapt of terugspringt zodra je wat in wil tikken in de zoekbalk…van die kleine dingetjes…
    Apple is de laatste tijd niet wat ik van ze gewend ben, wat is er loos ? Vele problemen met de nieuwe iPhones en ook het iOS wat voorheen stond als een huis (ios 6 en 7) ineens gaten kaas geworden is ala android 3.xx. Hoop dat 2015 een beter jaar wordt.

  134. Toetsenbord hapert in Safari. Na één letter verdwijnt het bord.

    Sinds iOS 8.0 gaat mijn wekker wel om 7:00 af maar na herhaaldelijk de snooze knop ingedrukt te hebben elke 9 min. Geeft de klok nog 7:00 aan terwijl het al 7:21 is :s

  135. Wifi problemen zijn er nog steeds. Toch lastig op een Air die het alleen maar op Wifi doet. Gelukkig heb ik m’n iPad1 nog die ik er nu regelmatig weer bijpak. Dit is Apple anno 2014 dus.

  136. Bluetooth werkt wel met mijn auto en hipKey (eerst niet en met 8.1 nu wel).

    Bluetooth werkt (nog) niet iPad en iPad Mini.

    Wifi bij thuiskomst niet en dan wel weer.

    Touch screen hapert soms, zij het gelukkig niet vaak.

  137. Ook hier veel problemen met IOS8. Hoewel blij met nieuwe functies, zijn een paar bugs wel heel erg storend

    1. Bug in eHealth inder zowel 8.02 als 8.1 (ook op mijn iPhone 6): app vergeet alle data en instellingen (oa. wat je op dashboard wil hebben). Bekend probleem op Apple user forum. Niet opgelost in 8.1
    2. Wifi problemen: iPad weigert vaak verbinding te maken. Nacht later doet ie het opeens weer wel.
    3. Problemen met Pages op zowel iPhone 6 als iPad Mini retina: Pages crasht regelmatig en is ontiegelijk langzaam. Synhroniseren gaat niet/slecht.
    Vooral probleem 3 is voor mij super irritant omdat ik het heel veel voor mijn werk gebruikte…

  138. Sinds de update naar 8.1, werkt de connectie naar de car-kit met bluetooth helemaal NIET meer. Kan geen verbinding maken / zelfs niet meer vinden. (gebruik het systeem Parrot).
    Hoop snel op een oplossing.
    Daarnaast is er nog steeds de bevriezing op de schermen. Zowel op de iPhone 6 als de iPhone 6+ als ook op de iPad 4 en de iPad air bevriezen ons de schermen als je ze op bepaalde plekken aanraakt. Ik dacht eerst dat het iPhone scherm niet goed was, maar nu de iPad er ook last van heeft, zal het wel aan de update liggen.
    De batterij gaat iets sneller leeg, maar moet zeggen dat mij dit erg mee valt.

  139. Ik merkte vandaag dat het verplaatsen en/of verwijderen van Apps van mijn iPhone 6 plus erg traag gaat. Iemand meer last van ?

  140. De rest komt vanzelf wel een x goed hoop ik, maar dat mn batterij zo gruwelijk snel leeg is vind ik echt sjit! Je ziet ‘m gewoon leeglopen :S

  141. Bij mij zijn nog volgende problemen (ipad3) niet opgelost :
    1. Safari : bij het laden van een website die trouwens dubbel zo lang duurt als bij iOS 7, moet ik op en af schuiven om naar gezochte link te gaan anders reageert hij helemaal niet…
    2. Safari/Foto’s : tem iOS 7 kon ik altijd een foto van een website opslaan in mijn Filmrol, nu lukt dat soms, de kans is 50/50 en dikwijls moet ik paar keer herhalen…
    3. Apps : 80% van de apps waarbij men foto’s kan verwerken zien de reeds opgeslagde foto’s van een website niet, bij gevolg kan men ze niet gebruiken…en de apps waarover ik heb zijn al naar ios8 ge-update…
    4. Safari/Mail : klikken op een link of email lukt niet altijd, soms 2 à 3 keer proberen, het zelfde probleem met andere handelingen zoals verwijderen van een email…
    5. Alg. probleem : alle prestaties van de iPad 3 (in mijn geval) zijn bijna 50% gezakt .

  142. Nog steeds problemen met de WIFI!!!!
    Na uit en aanzetten doet de verbinding het weer even, maar soms loopt hij na een paar sec weer vast…heel irritant!!!
    Waarom is dit zo moeilijk om op te lossen!!! In ios 7 werkte alles altijd prima!!!
    LOS HET OP APPLE!!!

  143. Nergens last van. Alles werkt naar behoren!

  144. Ik heb vooral last van een niet aanwezige tijdsbalk bij het kijken van een video.

  145. @Tomac: op youtube staan filmpjes met testen tussen iphone 5 ios 7 en iphone 5 ios 8. Resultaat is bijna hetzelfde, ios 8 ietsje langzamer. Heb wel een probleem dat als iemand mij belt ik niet kan opnemen! De toetsen werken dan niet

  146. Veel hapering bij het scrollen naar het volgende nummer in iTunes dit werkt meestal gewoon niet.
    Nummer starten werkt ook niet altijd
    Nummer verwijderen soms niet
    Heb dus alleen nog problemen met i Tunes
    Had problemen met app’s upgraden hier kwam geen eind aan maar met 8.1 werkt dat weer normaal

  147. Kennelijk leven we hier in een customer service universum uit de laat-middeleeuwen.
    Kan Apple nu eens wakker worden, falende apparaten in een laboratorium tot de laatste schroef uit elkaar halen, en DUIDELIJK MAKEN wat er aan de hand is ???

  148. Ik vind hoe langer hoe meer Apple producten niet vlekkeloos meer werken. Ik hoef geen snufjes van andere merken die vooruit zijn op een aantal Apple producten maar ik koop Apple om zijn vlekkeloosheid en kwaliteit.
    iPhone 6 van mijn vrouw en 6plus van mezelf werken niet vlekkeloos. Slechte ontvangst, niet kunnen opnemene etc wat wel een basis is van een gsm.
    Er beginnen scheurtjes in het Apple bedrijf te komen en dat beginnen we te voelen.
    Ik hoop op een snelle aanpak van dit oh zo mooie product.

  149. Ervaar zelf nog steeds problemen met het geluid bij het afspelen van videos in 8.1 op een iPhone 6. Ben zelf werkzaam bij iCentre en zie ook nog veel iPhones voorbij komen die bij een OTA update een frozen opstartscherm aangeven. Herstellen is hierbij de enige oplossing.

  150. Mijn geheugen loopt de hele tijd vol. Heb nu al zeker 600 mb leeggehaald maar binnen 5 minuten krijg ik weer opslagproblemen. Ben ik de enige, iemand suggesties?

    Verder als ik het volume via de knoppen aanpas terwijl ik oordopjes in heb springt het volume soms op VOL, echt heel pijnlijk. Erger nog, dan kan ik het volume niet meer zachter krijgen. Hebben meer mensen hier last van?

  151. @Robert: Klopt heb ik ook tijdsduur alk weg en de batterij gaat vet snel leek. Gek wordt je er van gewoon ***** die hele iOS 8.1

  152. Heb nog steeds dat als ik de eerste letter type dat het een tijdje duurt voor ik verder kan typen.
    Type ik wel door (na de eerste letter)dan komen de meeste letters er wel te staan.
    Alleen is het als je niet meteen de volgende letter ziet dat je automatisch nog een keer probeert en dan heb je dus meerdere keren de zelfde letters achter elkaar.
    Ik heb ook bij diverse programma’s dat als ik deze opstart dat hij word afgesloten en als ik weer probeer doet ie het wel.
    Ook nog steeds dat af en toe het scher bevriest en na een tijdje (iets meer dan een seconde) kan ik verder.

  153. heb met ios 8.1 nog steeds wifi problemen en de bleutooth
    werkt ook niet maar voor de wifi heb ik geen adres die toont hij niet in de info dus ik hoop dat ook nog een keer gefixt word

  154. Helaas wordt m’n Kenwood autoradio (KDC-BT48DAB) nog steeds niet herkend. Maar m’n mini boombox wel, dus waar ligt het aan, vraag ik me af…

  155. Na de update werken spellen met facebook niet meer (bijvoorbeeld fifa15)

  156. Nog steeds problemen met WiFi, AirDrop, airplay, en Bluetooth. Ook af en toe geen geluid bij video’s. En batterij raakt extreem snel leeg! Zeer frustrerend, in combinatie met veel problemen met mijn MacBook pro retina echt zuur.

  157. Problemen met WiFi zijn bij mij opgelost! Doet t nu veel beter. Baal nog altijd van t microfoontje naast de spatie. Mijn dochter kreeg mijn iPhone4 maar die is amper nog iets waard. Ze kan geen app meer downloaden omdat ze geen iOS8 kan downloaden. Belachelijk vind ik dat en waarom een update als er zoveel mis gaat. Dit is niet de eerste keer!

  158. Ik moet er wel bij vermelden dat WiFi wel eens “niet herkent” wordt, of uitvalt is het meer en overgaat op 4g om uiteindelijk toch weer op WiFi over te springen maar het is echt beter dan het was.

  159. @SR: geen last van.

  160. Hier nog niet genoemd maar wel erg vervelend is een bug die voorkomt bij het bekijken van video’s. Als een bekeken wordt en je gaat scrollen door de tijd blijft het beeld de hele tijd hangen.

  161. @Eric: Ik kan ook niet meer in mijn trewoordenlijst, vlieg gewoon naar het beginscherm zowel op ipad als iphoneit de app

  162. Ik heb een iPhone 6 en ik kan dus niet meer filmpjes afspelen. In whatsapp doet die het niet als iemand een filmpje stuurt, maar als ik bijvoorbeeld zelf iets heb gefilmd (op mijn telefoon) en dat dan wil terugkijken dan doet die het ook niet. In mijn filmrol staat er ook niet een ‘voortvertoning-frame’, maar gewoon een wit vlakje (lijkt erop dat die het bestand niet herkent)… Iemand hier nog meer last van? Zal dit een bug zijn in de software of in mijn apparaat zelf?

  163. @lily: Ben er inmiddels zelf al achter, komt omdat ik iCloud drive foto (beta) had ingeschakeld.

  164. Ik heb kleine dingen! 1. Safari is langzamer 2. Beeld draait niet altijd goed 3. Als ik op smilie druk gaat het toetsenbord eerst op engels !

  165. tjonge jonge, wat ben ik nog blij met mijn galaxy S2,
    absoluut niet meer de snelste,
    maar absoluut probleemloos!

  166. @An: ik heb precies hetzelfde probleem. En mijn instellingen staan ook goed!

  167. Origineel geplaatst door Sasp
    ik kan geen foto’s meer versturen vanuit whatsapp (hij geeft aan dat whatsapp geen toegang heeft tot mijn foto’s), terwijl mijn instellingen wel goed staan

    Dat probleem heb ik ook! Geen idee wat ik er aan kan doen!

  168. Sinds de update naar iOS 8.1 (op IPad Air) elke keer een wegvallende WiFi verbinding, bij wel verbinding is deze zeer traag. De IPad start nu zeer regelmatig opnieuw op en zeer regelmatig doet het touch screen het niet meer.
    Zeer slechte update voor mij dus. Van het apparaat met de minste irritaties, nu naar het apparaat met de meeste irritaties. Jammer Apple!

  169. Nog meer mensen met problemen met de camera app? Na de update slaat ie bij mij geen foto’s meer op en reageert de camera app constant niet meer

  170. Ik heb 8.1 op me iPad 3 gezet, en nu is de facebook-app niet normaal te gebruiken. Tien keer swipen, en niet of nauwelijks reageren. Ik laat die update wel links liggen voor mijn 6 plus

  171. Sinds de nieuwe update IOS 8.1, gaat mijn batterij veel sneller leeg.

  172. Apps crashen en iphone hapert veel vaker dan de 5. Trage WiFi verbinding

  173. Safari koppelingen werken niet ,na een aantal keren opnieuw laden werkt het dan weer wel.
    Via browser naar facebook ,dan foto,s bekijken vervolgens moet facebook opnieuw laden (melding in scherm) vervolgens krijg je Apple logo en sluit ie af.
    Je zet hem we aan en alles werkt dan weer gewoon??

  174. Er staat geen enkel apparaat meer in mijn iPhone 6 waarmee ik een bluetooth verbinding maakte. Er wordt geen enkel bluetooth apparaat meer gevonden. Handsfree bellen in de auto lukt dus ook niet meer. Help!!

  175. Er is voorlopig weinig te doen aan de problemen. Behalve terug te gaan naar 8.0.2! Apple moet snel met 8.1.1 gaan komen want dit is niet normaal meer voor een tel van 899.- en Ipad van 799.-. Lijkt Windows Vista wel!! Slechtste update oooooit!!!

  176. @Patrick: yep iphone 5 met ios8.1 idem zwartscherm bij omhoog swingen van de camera

  177. facetime werkt in ios 8.1 alleen als ipad is aangezet. Met ios 8.02 werkte ook in de slaapstand. Maar nu helaas niet meer.

  178. Op al mijn 3 iPads is er nog veel meer loos sinds de installatie van OS 8.1:
    – WiFi hapert en is ontzettend langzaam
    – Diverse apps, waaronder NOS en 538 werken niet meer.
    –>NOS start even op en sluit dan vanzelf weer.
    –>538 speelt niet meer af
    – Vrijwel alle apps starten veel langzamer dan voorheen en presteren ook langzamer.
    Kortom: als ik terug zou kunnen naar vorig OS versie deed ik het meteen, Kan iemand mij zeggenof dat kan en zoja, hoe?

  179. Volgens mij zit er een enorme bug in het updaten van apps, wanneer je eerst updates gaat zoeken op iTunes bijvoorbeeld onder Windows. Als er updates beschikbaar zijn, zonder ze ook maar te installeren gaat hij ze meteen synchroniseren aan je Apple Account.

    Maar als ik nu naar de App Store op mijn iPad Air (iOS 8.1) krijg ik nooit de mogelijkheid te zien om die apps bij te werken. Doordat ze al op mijn account staan gesynchroniseerd. Bij aankoopgeschiedenis zie ik de nieuwste staan en dat die zogenaamd ook al geïnstalleerd is.

    Gevolg: je draait nog steeds een verouderde app versie. En moet je eerst de app verwijderen en het opnieuw installeren om de nieuwste te draaien.

    Gisteren heb ik daar mooie problemen mee gehad. Kreeg een app met geen mogelijkheid verwijdert van mijn iPad, omdat het installeren constant bleef hangen. Zal wel iets fout zijn gegaan met het synchroniseren… Met veel moeite uiteindelijk toch via iTunes weg gekregen.

    Deze feedback heb ik gelijk naar Apple Amerika verstuurd. Hopelijk kunnen ze er wat mee.

  180. Ook voor mij zijn de problemen met iOS 8.1 nog niet opgelost.
    Mijn internetverbinding is belachelijk traag. Soms kan ik datgene waar ik naar toe wil wel 10 keer aanklikken en dan komt er nóg geen verbinding tot stand. Na het opnieuw intoetsen van wat ik aan het zoeken was gaat het plotseling weer wel.
    Ook het toetsenbord hapert vaak.
    Natuurlijk heb ik niet het nieuwste van het nieuwste, maar mijn iPad 2 is toch nog niet zo oud dat dit soort problemen mogen voorkomen.
    Ik heb ook een iPhone 5S. Ik vind dit nog een redelijk nieuw model. Maar ook bij deze heb ik een trage verbinding. Wel een klein beetje minder erg dan bij mijn iPad.
    Ik ben benieuwd of Apple, op korte termijn, hier nog een oplossing voor heeft. Het haperen van mijn iPad en iPhone duurt nu te lang.
    Mocht dat niet zo zijn, dan vrees ik dat ik in de toekomst niet meer kan geloven in dat Apple de beste is.

  181. op 4s na 8.1 via itunes:
    nog steeds dilemma van de auto-helderheid van het scherm: lager dan half gaat het niet. Dus ik kijk naar een zaklamp in het donker. Reset-methode van andere site werkt helaas niet.

    Dicteren van message via siri geeft lange vertraging na uitspreken van opdracht en genereren van het bericht.

    EN wifi is traag, echter weet gezien vele storing in mijn omgeving kan ik noet zeggen dat 8.1 de schuld is.

    Batterij-duur was al belabberd, nu niet beter. Reactiesnelheid van apps/toestenbord meestal ‘acceptabel’, mist (natuurlijk?) wel échte snelheid.

  182. Ik heb een ipad 2 met ios 8.1. Bij de 8.01 was hij al traag maar dit is niet over bij de 8.1! Bij de ios 7 deed hij het nog als een speer…..!!
    Graag oplossen meneer Apple!

  183. Ik heb geen problemen met IOS 8.1
    Hij installeert niet omdat hij bijna 5 GB aan vrije ruimte nodig heeft.
    Dus geen problemen 🙂

  184. Mijn wifi op mijn ipad air is traag sinds 8.1 en valt soms meerdere malen wel.
    En airplay met apple tv werkt ook niet. Precies de twee functies die ik vaak gebruik(te).
    Ik hoop dat apple snel wakker wordt.
    Want sommige Koreanen en chinezen staan aan mijn voordeur te trappelen om binnen te komen. Tot nu toe heb ik ze altijd buiten kunnen houden. Maar als mijn apparaten niet werken, tsja… Welke keuze heb ik dan nog.

  185. Wifi problemen met de iPad Air 2. Niet met een iPhone 5 of 5s.

    Geluid binnen Facebook irt YouTube werkt ook niet. Moet altijd openen in Safari.

    https://discussions.apple.com/message/27007259?tstart=0#27007259
    https://discussions.apple.com/message/27007370?tstart=0#27007370

  186. Voor mij zijn de WiFi problemen juist begonnen met 8.1:

    Voorheen had ik er nooit, maar dan ook nooit last van. Goed, momenten waarop WiFi niet supersnel was misschien, maar dat had dan vaker met de lokatie in het huis dan de iPhone te maken.

    Nu maakt de iPhone echter wel verbinding met de router, maar vervolgens kunnen slechts enkele apps (eigenlijk alleen WhatsApp) verbinding maken met het internet. En dan enkel met heel veel moeite en heel erg traag.

    De rest van de apps stellen dat er geen internet verbinding beschikbaar is.

    Dit betekent dus dat ik momenteel volledig afhankelijk ben van 4G internet op mijn telefoon, wat natuurlijk funest is voor mijn data limiet.

    Netwerkverbindingen resetten en harde resets werken niet. Sommige mensen suggereren dat het aan de router zou liggen (router firmware updaten enz.). Ja vast. Het ligt aan alle routers van Nederland in plaats van de iPhone die het voorheen gewoon deed?

  187. iPhone: 5
    Wifi probleem is af en toe onstabiel

    iPhone: 6
    Af en toe aanraak scherm vastloper aan en uit zetten en het gaat weer goed

    iPad: 2
    Is een drama loopt vast.
    Gaat vanzelf ineens doorlopen op een pagina
    Wifi probleem erg traag
    Hapert met scrollen
    Spelletjes lopen vast, zal wel door wifi probleem komen

    MacBook air ( nieuwste )
    Wifi probleem erg traag
    Slaat af en toe vast ( aan en uit zetten probleem weer opgelost maar voor hoe lang )

    MacBook pro ( nieuwste )
    Idem MacBook air

    Alles sinds de laatste updates !!
    Voorheen nooit last gehad van vastlopers of haperingen
    Alles werkte super snel en stabiel

    Oude iPhone: 4
    Werkt gewoon goed geen problemen pffff

    Hoop wederom dat er snel updates komen!

    Betaal veel geldt aan Apple
    Design maar vooral de snelheid en stabiele werkende apparaten..

    Heb het al eens eerder geschreven denk dat het allemaal teveel wordt voor Apple teveel opties die met elkaar moeten werken. Ben geen specialist maar bewijs ligt er en voorlopig heb ik onstabiele apparaten!!

  188. Mijn iPad 4 Retina scherm loopt steeds vast, vergrendeling staat altijd uit en veel websites willen niet laden in Safari, blauw lijntje blijft na 2 cm hangen en daarna moet ik de pagina vernieuwen. Behoorlijk irritant dat ik de iPad steeds moet resetten voor de schermrotatie. Ik had iOS 8 geïnstalleerd en daarna 8.1. (8.01 had ik overgeslagen)

  189. Inderdaad ook ik moet blij zijn nog op 7.1.2 ios te werken. Het ontbreekt me aan tijd om alles na het updaten in order te hebben trouwens is de iPhone gejailbreakt en dat vraagt hopen werk. De twee iphones werken uitstekend, 4s en 5s allebei nog op ios 7. Zo te horen moet ik blij zijn dat niet is ge-update. Dat ik toch hier op dit forum ben terechtgekomen is omdat ik baal van de geheugen vretende 4s. Elke opstart begint met 25 of 30mb en moet telkens memory app aangesproken om het geheugen naar 260mb te brengen maar even safari openen en dan een website met zware foto’s of film en wederom laag. Wou dat ik wist waarom de 4s en niet de 5s last heeft van geheugen gebruik. CPU sterkte inderdaad maar de 4S doet het wel heel slecht. Alles bijeen vergeet ik ios 8 liever voor de 4 s want worden de apps niet telkens zwaarder, het is toch met pc’s ook zo? Ik herinner ios 6.1.2, ik was wel steeds upgradet met laatste software op 5S maar op het ogenblik pangu een jailbreak had op ios 7.1.2 dan besloot ik de 4s up te daten… Heb ik dik spijt van gehad want de 4s was snel, geen memory issue enz, jawel, het had 1 probleem … Wanneer de batterij op 30% was viel de iPhone uit bij het gebruik van moviepro of filmic of camera. Resetten phone, via tweak iTunes laten de 4S opnieuw opstarten met frisse ios 6.1.2, het hielp allemaal niet. Er was mogelijk ergens een app dat het probleem veroorzaakte of wie weet was de ios 6.1.2 door de steeds up te daten iTunes verouderd? Welke app of systeem instelling neemt zoveel geheugen weg? Ja ik vind het ondanks het bat/video probleem toch jammer dat ik me heb laten verleiden 6.1.2 te verlaten. Nu is het eigenlijk hetzelfde … De ios 8 en evenzeer de vele jailbreak klachten laten me verstaan rustig te blijven. Eigenlijk is het ook zo met het kopen van iphones. Ieder jaar 950 euro? Trouwens de S iPhone serie is steeds de betere versie, bekijk de iPhone 4, deze mag niet meer meedoen, de 4S is het randgeval aan het worden. Ik behoud de 4s vanteweeg video out. Als ik bij mijn oude moeke ben staat daar een oude tv met composiet aansluitingen, ik heb dan steevast wat leuks opgeslagen om op haar oude video recorder te plaatsen. Goed, ik zal het dus moeilijk krijgen wanneer de 6s uitkomt want dan zal het met de 4s gedaan zijn vermoed ik… Het gaat allemaal eigenlijk te snel. Nu maar hopen dat ios 8 goed begint te draaien en dan ga ik me daar bij aansluiten en evenzeer de jailbreak uitvoeren. Jailbreak geeft me dat ietsje meer dan een simpele iPhone, een vriend van me met zijn Zoppo niet geroot kan oneindig veel meer dan een iPhone zonder jailbreak. Wat kun jij met jouw jailbreak wat ik niet kan zegt hij dan smalend. Hij heeft gelijk maar het probleem is.. Ik ken alleen maar ios. Wie weet zet ik ooit de stap naar Android, vrees ervoor. Moed gewenst voor deze vastgeroest met de ios8.

  190. Ik kan sinds de laatste update ineens geen e-mails meer verzenden met mijn IPad. Krijg steeds een melding dat het niet lukt om te verzenden. In de melding staat twee keer mijn e-mailadres, en dat is niet geldig. Dat snap ik ook wel maar niemand weet hoe dak kan of verholpen kan worden!

  191. Ik heb een iphone 5s, nooit problemen meegehad , maar sinds de nieuwe update naar ios8.01 loopt mijn toetsenbord heel vaak vast, kan niet meer fatsoenlijk smssen.. Hoe kan ik dit verhelpen aub.. Weet iemand raad?? Graag snelle oplossing van apple zelf aub

  192. Ik kan geen lijstweergave in de agendafunctie op mijn iphone 5s meer oproepen sinds de laatste update van IOS 8.1. Krijg alleen de lijst met afspraken op de dag waarop ik sta, maar niet meer zoals voorheen alle afspraken voor de komende tijd.

  193. @Pieter: Heb van beide problemen ook last, drama

  194. iphone 5 valt na update in temperatuurbeveiliging ! terwijl de iphone helemaal niet warm is. “de iphone moet afkoelen voordat u hem kunt gebruiken” ..
    Na koud opstarten max 30 sec normaal gebruik, daarna weer bericht over afkoelen. Onbruikbaar !

  195. Sinds iOS 8 worden voortdurend de avatars niet weergegeven van snelkoppelingen. Ook na de nieuwste update -8.1- nog steeds niet opgelost. Heb ook het idee dat het toetsenbord minder reageert. Moet heel vaak verbeteren tijdens het typen. (Maar zal wel aan mij liggen)

    Sinds iOS 8 veel meer problemen met WiFi. Valt vaak zomaar weg, lijkt veel trager. Ook vallen apps plotseling stil waardoor je ze opnieuw moet opstarten.

  196. Ik heb mij iphone 5 net geupdate met resultaat dat helft van mij apps (onderandere whatsapp) niet meer werkt en al mij vorige berichten zijn gewist. Als ik op een contact probeer te drukken spring dit terug naar mij iphone scherm.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.