Reacties voor: Kan ik iOS 8 al installeren op iPhone 4S of iPad 2?

Worden je iPhone 4s en iPad 2 langzamer als je iOS 8.1.1 installeert? iCulture heeft het helemaal voor je uitgezocht.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 66 reacties

  1. Mijn iphone 5s werkt nog steeds. Voor gin kut kwartje loopt steeds vast wifi werkt voor geen meter alles al tig keer resset etc help niet en zaak is zeker traag als dikke stront door een rietje hoop dat ze snel komen met iets wat in de buurt komt hoe ios 7 was voor de 5 enz bezitters aant dit werkt echt nie zo jammer heel jammer

  2. Iemand ervaring met 8.1.1 op de iPad-3? Lees voornamelijk dat optimalisatie een verbetering is voor 4S en iPad 2 vandaar mijn vraag mbt iPad-3

    iOS 8 was hierop niet echt een succes, gelukkig nog op tijd kunnen ‘terugrollen’ naar 7.1.2 toenderijd.

    In verband met nieuwe features etc. wil ik graag over op 8.1.1. maar dan moet het wel een werkbare iPad opleveren anders blijf ik op 7.1.2.

    Thanks voor reacties.

  3. Ik zou het niet aanraden. iOS 8 op mijn iPad 2 draait niet echt lekker en er zitten merkbare vertragingen in het switchen tussen apps, opstarten, tonen (standaard) keyboard, etc. De laatste update heeft het niet noemenswaardig sneller gemaakt. Maar ja, een Apple product hoort ook maar maximaal 2 jaar mee te gaan.

  4. Snelheid was niet de enige issue die gebruikers ervan weerhield te updaten, en waardoor anderen spijt hadden van een update. Hoe is het met bv de wifi en bluetooth issues? Lijkt me ook wel een poll waard…

  5. Het kan aan mij liggen dat ik iets over het hoofd zie maar ik zie nauwelijks verschil in de resultaten tussen 8.0 en 8.1.1. Daarentegen zie ik wel heel veel verschil tussen 7.1.2 en iOS 8 versies. Ik zou geneigd zijn om sterk af te raden om te upgradeden vanaf iOS 7. Er zijn wel een aantal dingen die echt interessant zijn in iOS 8 die het voor mij wel de moeite waard zijn, o.a. Touch ID voor third party apps. Maar dat is toch niet van toepassing voor een 4S. Vraag me wel af hoe het kan dat iOS 8 zoveel langzamer kan zijn. De kern moet toch nagenoeg gelijk zijn aan iOS 7.

  6. @WvB22: Touch ID op een iPad 2 of iPhone 4S? Heb je lezen waar het artikel over gaat?

  7. Leuk en aardig allemaal hoe zit het met andere iDevices???????

  8. Ik sluit niet uit dat Apple de iPhone 4s bewust trager laat functioneren op iOS8 en de latere updates. Het zou voor velen die nog een 4s bezitten aanleiding kunnen vormen om een nieuwe iPhone aan te schaffen. De schoorsteen van Apple moet immers ook blijven roken.

    Ik vind het echter een grote misser van Apple: je zou toch verwachten dat alle apparatuur waar iOS8 beschikbaar voor wordt gesteld, daarmee beter zou functioneren. Vernieuwing is dus niet per definitie vooruitgang. En als deze lijn wordt doorgezet, is de iPhone 6 (Plus) over vier jaar ook niet meer bruikbaar in combinatie met de op dat moment nieuwste versie van iOS, net als dat nu met de iPhone 4 het geval is ten aanzien van iOS8.

    En ik maar denken dat alleen auto’s onderhevig zijn aan een relatief grote afschrijving…..

  9. @Robert Janssen: De 6plus zal over 2 jaar al aan vervanging toe zijn. Waarom?
    Omdat hij maar 1gb ram heeft!
    Download een Monitoring app en je ziet nu al dat het ram geheugen vol zit. Laat staan over 2 jaar…

  10. Ik draai sinds kort iOS 8.1.1 op iphone 5 en iPad 2. Gevolg: wegvallende wifi signaal op iPad, en iphone heeft ook veel last van wegvallende wifi en soms ook 3G. Waardeloos, want beide devices worden zo onwerkbaar.

  11. Als je ios 6 gebruikt op een ip4s heb je een top telefoon

  12. Apart, het snelheidsverschil is toch niet afhankelijk van het aantal keren dat je een app opent?

    “Het verschil in snelheid is echter niet heel groot. Safari doet er in iOS 8.0 bijvoorbeeld 2,16 seconden over om te starten, terwijl in iOS 8.1.1 dezelfde handeling 1,85 seconde duurt. In iOS 7.1.2 duurt dit opstartproces 1,25 seconde. Bij veelvuldig gebruik zal je een klein snelheidsverschil opmerken.”

  13. @Tomac: gaat het beter als je AirDrop op de iPhone en iPad uit zet?

  14. Origineel geplaatst door Ferryman
    Snelheid was niet de enige issue die gebruikers ervan weerhield te updaten, en waardoor anderen spijt hadden van een update. Hoe is het met bv de wifi en bluetooth issues? Lijkt me ook wel een poll waard…

    De Wi-Fi issues zijn “op te lossen” door iOS 8.0 – iOS 8.1 (niet .1) te jailbreaken en “WiFried” uit Cydia te installeren

  15. Origineel geplaatst door mano
    Leuk en aardig allemaal hoe zit het met andere iDevices???????

    Klopt, weet iemand hoe het is op een iPhone 6?

  16. Origineel geplaatst door Ben
    Klopt, weet iemand hoe het is op een iPhone 6?

    Ik heb op mijn iphone 6 dat ie foto’s niet meer automatisch scherp stelt met laatste versie iOS

  17. Uit eerdere reacties op de problemen met iOS 8 en het langzamer worden bij updaten van IOS 7.1.2 naar IOS 8 bij de iPhone 4s is voorzichtigheid de beste leermeester. Niet meer direct updaten maar eerst wachten op de ervaringen en reacties van de pioneers.
    Volgens mij was de algemene reactie voor de iPhone 4s bezitters liever blijven op IOS 7.1.2 en niet updaten naar iOS 8.

  18. Origineel geplaatst door Robert Janssen
    Ik sluit niet uit dat Apple de iPhone 4s bewust trager laat functioneren op iOS8 en de latere updates. Het zou voor velen die nog een 4s bezitten aanleiding kunnen vormen om een nieuwe iPhone aan te schaffen. De schoorsteen van Apple moet immers ook blijven roken.
    Ik vind het echter een grote misser van Apple: je zou toch verwachten dat alle apparatuur waar iOS8 beschikbaar voor wordt gesteld, daarmee beter zou functioneren. Vernieuwing is dus niet per definitie vooruitgang. En als deze lijn wordt doorgezet, is de iPhone 6 (Plus) over vier jaar ook niet meer bruikbaar in combinatie met de op dat moment nieuwste versie van iOS, net als dat nu met de iPhone 4 het geval is ten aanzien van iOS8.
    En ik maar denken dat alleen auto’s onderhevig zijn aan een relatief grote afschrijving…..

    Mee eens, de iPhone 4 werd ook erg traag na iOS 7 update, begrijpelijk omdat Apple wil dat mensen de nieuwste iPhone kopen maar ook apart, iPad Mini 1 heeft haast hetzelfde hardware als de iPad 2 en toch is de Mini sneller onder iOS 7 en 8.

    En ja ik denk dat de iPhone 6 met iOS 11 ook erg traag wordt, het wordt bewust zo gedaan en dat is zonde, zeker omdat iOS een licht OS is.

  19. @Veronica: Kon je maar vrij downgraden… Dan kan iedereen er ten minste van af

  20. En hoe zit het met de batterijduur?

    Sinds 10 dagen van iOS 7.1 naar 8.1 met een 5S en ik haal net 12 uur per dag waar ik anders met gemak 24-36 uur haalde.

    Dat kan voor de 4S nog erger zijn

  21. @linker: dat heb ik ook gemerkt kon ik maar downgrade, is er jailbreak er voor?

  22. Ik moet zeggen dat ik van 7.1.2 naar 8.1 geen problemen heb ondervonden met mijn 4S. Werkt nog steeds lekker snel met een Pangu jailbreak erop voor the finishing touch. Dus de genoemde problemen hier genoemd ben ik zelf niet tegengekomen. Wel is mijn accuduur nu nog maar ca. 3 uur met een volle accu. Maar ik heb intussen een nieuwe accu besteld die ik er van de week in ga zetten, vermoed dat de oude accu kapot is.

  23. @linker: Sinds mijn iPhone 4s draait op iOS8 is de telefoon inderdaad ‘kortademiger’ geworden. Ook wanneer ik minimaal internet en niet bel, moet de 4s sinds de ‘up’grade naar iOS8 dagelijks aan de lader.

  24. Verbazingwekkend advies van iculture. Je iPhone 4s lekker op IOS7 houden en de 4 op IOS6 is het enige juiste advies. Ben je er al ingetuind met IOS8 dan de laatste update wel installeren op je 4s en gaan sparen voor een nieuwe.

  25. ik heb echt helemaal nergens last van met mijn iPhone 4s hij deed het ook gewoon goed op iOS 8 ik heb niet het gevoel of het heel veel sneller is geworden
    En alle functie doen het ook gewoon goed

  26. Origineel geplaatst door Tomac
    Ik draai sinds kort iOS 8.1.1 op iphone 5 en iPad 2. Gevolg: wegvallende wifi signaal op iPad, en iphone heeft ook veel last van wegvallende wifi en soms ook 3G. Waardeloos, want beide devices worden zo onwerkbaar.

    Was ik al bang voor, ik blijf nog maar op 7.1.2 met 5S en mini (retina) tot er meer reden is te geloven dat een update niet meer stukmaakt dan je lief is 🙁
    Thanks voor je reactie, een gewaarschuwd mens…

  27. Ik geloof er alleen niks van dat Apple bewust code in iOS schrijft dat oude iPhones bewust langzamer maakt. Duizenden mensen ontleden dagelijks de iOS software waaronder jailbreakers en beveiligingsbedrijven. Als er zulke code in iOS zat dan was dat echt wel uitgekomen en zat Apple met een imago probleem die ze nauwelijks kunnen herstellen.

    Mensen geloven graag in complot theorieën dat machtige bedrijven expres hun voet dwars zetten.

  28. Origineel geplaatst door WvB22
    Ik geloof er alleen niks van dat Apple bewust code in iOS schrijft dat oude iPhones bewust langzamer maakt. Duizenden mensen ontleden dagelijks de iOS software waaronder jailbreakers en beveiligingsbedrijven. Als er zulke code in iOS zat dan was dat echt wel uitgekomen en zat Apple met een imago probleem die ze nauwelijks kunnen herstellen.
    Mensen geloven graag in complot theorieën dat machtige bedrijven expres hun voet dwars zetten.

    Dat komt omdat mensen er niet maar zoeken, zolang dat geval is, is het maar hopen op iemand die het per ongeluk wel vindt.

  29. @Veronica: Ik ben een iOS developer en ik kan je op het hart drukken dat Apple dat niet doet. Als software meer kan, gaat die sowieso meer batterij en snelheid opeisen, zoiets heet logica. Dat is een natuurlijk gevolg van software die uitgebreider en uitgebreider wordt. Als je ios 6 of ouder op een iphone 6 gaat plaatsen (moest dat kunnen, is niet mogelijk) is het dan ook logisch dat die batterijduur enorm verhoogt wordt en dat hij veel sneller wordt. Apple houdt downgaden tegen met een goede reden. Moest iedereen met oude ios versies blijven zitten dan moet elke app developer blijven rekening houden met de oudere iOS versies, en ik zeg het je, dat is eeeeeenooooooorm tijdrovend en zorgt ervoor dat heel veel functionaliteiten die nu vanzelfsprekend zijn er gewoon niet komen.

  30. Ik installeer hem geen eens op m’n iPad air, vind iOS 8 zo weinig toevoegen en hij draait perfect zo!

  31. @Onno: Ik zal het eens proberen

  32. @Simon: Was het maar zo zwart-wit. Ben dan wel geen iOS developer, maar wel developer. En weet daardoor dat trage hardware developers dwingt goed op de performance te letten, terwijl snellere (iha nieuwere) hardware die noodzaak wegneemt. De waarheid zal dan ook wel in het midden liggen. Ik denk niet dat Apple developers moedwillig vertragende logica voor oude HW in hun OSsen stoppen, maar wel dat ze moedwillig weinig moeite doen om nieuwe OS versies soepel draaiend te houden op oude HW.

    Dat het ook anders kan heeft Apple zelf bewezen met de overgang van OS-X leopard naar snowleopard, dat veel kleiner en sneller was. En (durf het hier nauwelijks te schrijven ;-)) zelfs MS heeft het aangetoond met Vista versus W7. Jammer is dan weer dat MS die winst ook in 8.x heeft weten vast te houden, waar Apple vanaf Lion osx met elke nieuwe versie weer logger en trager heeft laten worden, en bij ios zelfs nooit de moeite heeft genomen zo’n optimalisatieslag te doen.

    Ik hoop dat ios9 de snowleopard van ios wordt, en daar mogen van mij best een paar ‘noviteiten’ van het type ‘antwoord op een vraag die niemand heeft gesteld’ uitstel of afstel voor ondervinden 🙂

  33. Waardeloos artikel!Dit is echt onzin! Ios 7 vele malen sneller op iPad 2 !!!Alles start sneller en ipad draait soepel!Met ios8 voel je echt een vertraging in alles wat uiteindelijk voor frustraties zorgt!Advies: blijf lekker op ios7; ios8 heeft geen toegevoegde waarde. Mocht je toch iets missen, kies dan voor jailbreak op ios 7.1.2 😉

  34. Mijn ervaring: had nooit moeten updaten. 4s is met 8.1.1 trager, veel trager, WiFi valt weg, en ook bij mij soms 3G safari start veel trager, sommige apps duren voor mijn gevoel 10 sec met opstarten, zoals Facebook. Dat is echt een drama die app. Ook het toetsenbord blijft heel vaak hangen.
    M’n vriendin heeft ook de 4s en die draait nog op 7.1.2 en die voelt veel sneller aan. Alles reageert sneller, toestel oogt gewoon veel soepeler en sneller.
    Ik geloof ook best dat er mensen zijn die dit niet ervaren, maar ik had achteraf nog even moeten wachten (geduld is niet mijn sterkste kant) en artikelen zoals deze nog is goed moeten lezen 😉

  35. Het is voor iPad2 bezitters beter om iOS7 te draaien. Mits je niet meer terug kunt omdat je iOS8 had geïnstalleerd, dan biedt 8.1.1 een verbetering. Maar de extra functies van iOS8 zijn nagenoeg onbruikbaar of niet beschikbaar op oudere hardware dus dat is geen reden om over te stappen. Los van de vele hardnekking aanhoudende netwerkverbindingsklachten is iOS8 gewoon niet de betere keuze voor een iPad2 zoals enkele reacties hierboven ook duidelijk vermelden. Waarom dit voor de auteurs van het artikel niet zo is begrijp ik oprecht niet.
    Update je iPad2 NIET naar iOS8 en blijf lekker op het veel vlottere iOS7 draaien (wat ook al een achteruitgang was vergeleken met de snelheid in iOS6 op de iPad2 overigens, maar dit geheel terzijde).

  36. Ik heb gister geupdate en sinsdien gaat het pijltje van locatie voorzieningen niet meer weg rechts bovenin.. En de batterij gaat gigantisch snel leeg zonder dat ik hem gebruik…

  37. Ik kan iedereen van harte afraden om een iPhone 4S te upgraden naar 8.1.1. Sinds de upgrade naar 8.0 heb ik enorme problemen met mijn batterijverbruik gekregen, upgraden naar 8.1.1 veranderde daar niets aan. Als mijn batterijlading onder de 30% kwam dan viel de telefoon daarna op onvoorspelbare momenten uit, met het gestreept draaiende circeltje in beeld wat aangeeft dat je batterij leeg is. Zeer irritant als dit meermaals tijdens een telefoongesprek gebeurd. Ik heb uit frustratie mijn 4S weggeflikkerd en een 6 gekocht. Het zou natuurlijk kunnen dat mijn batterij einde levensduur was, maar wel erg toevallig dat de problemen met de upgrade naar iOS8 begonnen.

  38. Origineel geplaatst door Tomac
    Ik zal het eens proberen

    is het gelukt ?

  39. @Simon: Verklaart dan waarom iPad Mini 1 die bijna hetzelfde hardware heeft als de iPad 2, toch sneller werkt onder iOS?

    @Ferryman: Klopt ik vind het erg zonde dat OSX logger wordt, nou heb ik een MBA en ik merk dat die stuk trager is onder Yosemite, zonde want die is pas 2 jaar oud.

    En wat Windows betreft, Windows 7 is sneller dan Vista en Windows 8(.1) is weer sneller dan Windows 7, ook zie ik dat sinds Android 4.4 de boel ook sneller wordt op oudere hardware.

    Allemaal zonde, het kan dus wel maar Apple doet niks mee op oudere hardware en dat is doodzonde, zeker omdat ik vroeger gewoon kon zeggen dat OSX veel sneller was, nu niet meer tenzij je een nieuwe Mac of MB hebt.

  40. Origineel geplaatst door Veronica
    … en Windows 8(.1) is weer sneller dan Windows 7 …

    Vermoedde ik ook, maar durfde ‘t (hier) niet te zeggen. En backwards compatibiliteit is ook ongelofelijk, W8.1 op ‘antiek’ simpel Acer laptopje uit 2006 werkt bijna perfect, en sneller dan ‘ie ooit onder XP heeft gedaan!Terwijl m’n MB 2008 voor altijd tot Lion is veroordeeld, en merkbaar veel trager is dan onder SnowLeopard :’-( . Die heb ik er gelukkig in dual boot ook nog op staan 🙂 . En een heel recente quadcore i7 macmini is niet of nauwelijks sneller meer onder yosemite :-0

    Origineel geplaatst door Veronica
    … ook zie ik dat sinds Android 4.4 de boel ook sneller wordt op oudere hardware …

    OK, wist ik niet, nooit verder dan 4.2 gekeken en daarvan weinig onder de indruk. Dan moeten we allemaal maar over op de Hema smartfone, bijna 6plus formaat scherm met A4.4 voor een fractie van de prijs ;-)Behalve dan voor internetbankieren, daarvoor zijn A (en W) domweg niet veilig genoeg.Inderdaad heel jammer allemaal, ooit was de keus voor Apple zo makkelijk en de meerprijs zo verdedigbaar…

  41. Heb nog steeds spijt dat ik mijn iPhone 4s heb geüpdatet naar iOS 8 vond 7.1.2 veel sneller en beter!!

  42. Origineel geplaatst door icook
    Als je ios 6 gebruikt op een ip4s heb je een top telefoon

    heb er ook nog steeds spijt van dat ik van 6 naar 7 te ben gegaan !

  43. Updaten: niet doen tenzij…
    1. De enquete was twijfelachtig gesteld: is je 4s sneller?
    Met ja of nee… Voor mij ja (gevoel) want 8.0 was erger. Echter is het snel (genoeg) om goed aan te voelen: nee.

    2. Feiten uit artikel lijken mij te wijzen op:7.1.2 is sneller. Dus de conclusie verbaast me.

    3. Draait 8.1.1 stabiel? NEEN, het is k……. Ik heb enorme last van crashes én gewoon onbetrouwbaar werken. Snelheid wordt ook steeds lager… Onduidelijk waarom. Misschien op een 64Gb versie gaat het beter, mijn 4s16Gb geeft vooral frustratie ivm traagheid&crashgevoeligheid bij bijna alles….

    Dus, als je niet moet zou ik 7.1.2 maar behouden. Op mijn ipad2 draait het bij mij ook gelukkig nog.

  44. Mijn iPad Mini 1 is ontzettend sloom geworden. Sterker nog: onbruikbaar.

  45. @Veronica: Dus volgens jouw theorie maakt Apple de gebruikerservaring bewust slechter zodat je daarna een nieuw product koopt van Apple… Lijkt mij niet de meest logische vorm van marketing.

  46. Mijn iPhone 4 draait nog op ios6. Top. En ik vind dit nog steeds het mooiste model. Mijn ipad4 op laatste ios8 versie loopt minder soepel dan op 7 maar ben tevreden.

    Mijn oude ipad2 op ios8.1.1 is bagger, Apple onwaardig…. Deze heb ik dan ook uitgeleend. LOL

  47. @ferryman: Hoezo voor eeuwig veroordeeld tot Lion? Je zet er toch gewoon snow leopard op met een installatiedisc? Laatst zelf nog gedaan.

  48. Goed trouwens dat de reaguurders hier kritischer naar iOS 8 kijken dan ipc, en verder kijken dan een tiende seconde verbetering tov 8.0.

  49. @Mark: Bedoelde dat ik niet hoger dan Lion kan, vanaf MountainLion wordt die MB niet meer ondersteund.

    SnowLeopard heb ik er al opstaan op een tweede partitie. Heb de HW nl wel geüpgrade, 4G RAM en 1 TB harddisk 🙂 Die TB kan ‘ie niet aan in 1 partitie, maar wel in 2 dus meteen van de nood een deugd gemaakt en SnowLeopard naast Lion geïnstalleerd.

    Werkt nog steeds prima verder, maar kan bv niet de laatse versie van iWork installeren omdat Lion de max OSX versie is en daardoor is de uitwisselbaarheid van bv pages met de macmini op Yosemite en iPad mini / iphone 5S op 7.1.2 naar de kl*te 🙁

    Had daar ook op oudere iWork versie moeten blijven, maar dat is wijsheid achteraf…

  50. Origineel geplaatst door Veronica
    @Simon: Verklaart dan waarom iPad Mini 1 die bijna hetzelfde hardware heeft als de iPad 2, toch sneller werkt onder iOS?

    Omdat het scherm kleiner is en geen retina heeft…

  51. Origineel geplaatst door Simon
    Omdat het scherm kleiner is en geen retina heeft…

    Vreemd verhaal, afmeting is enige verschil in scherm, ze hebben geen van beide Retina displays dus beide 1024×768 pixels. Zou een kleiner scherm dan toch sneller zijn ???

    Volgens technische specs op Apple support zit enige verschil verder in bluetooth 2.1 EDR vs. 4.0 en wel of geen 5GHz band voor wifi. Misschien dat dat ‘t verschil verklaart? Dat juist Wifi en bluetooth ‘niet altijd helemaal optimaal werken’ in 8.1.1 (ea) is wel duidelijk uit veel klachten hier, dus een verschil in de hardware daarvoor *kan* ook verklaren waarom ze niet evenveel daaronder lijden… Alle apps die ook maar iets via wifi of bluetooth (proberen te) doen zullen, ook qua zichtbare performance, evenredig lijden onder problemen daarmee.

  52. @Kolo: Daar heb ik hekel aan iOS verder is alles goed. Waarom moet bij elke upgrade probleem met de batterij geven?

  53. @Koen: Juist! Update is niet waard tot dat geen 1 app meer ondersteunt?

  54. @Nathalie: Een dikke plus

  55. Reacties zijn duidelijk! Vraag is nu: zijn deze reacties allemaal afkomstig van die kleine minderheid die géén (onoverkomelijk) snelheidsverlies ervaart met iOS 8.1.1 tov iOS 7.1.2?

    Mijn theorie is dat deze minderheid de meer heavy users zijn, en derhalve -terecht- kritischer zijn over de daadwerkelijke verschillen.

    Het gaat bv niet alleen om dat Safari bijna een seconde langer opstarttijd nodig heeft. Maar om de totaal ervaring. Snel tussen apps switchen, geheugen dat sneller volgelopen is, apps die op de achtergrond eerder afgesloten worden als je even switcht tussen bv 3 apps waarin je bezig bent, etc.

    Mijn vriendin stapte over van een slughish iPhone 4 met iOS 7 over naar een 4S met iOS 7. En wat zegt ze? Geen verschil te merken in snelheid! Als ik haar ter plekke het verschil laat zien zegt ze: ‘o ja ik zie het nu. Maar het stoorde me denk ik niet’.

    Kijk. Daar zit het ‘m volgens mij in. De meerderheid stoort zich er niet aan, of weet het verschil niet goed meer met hoe het was.

    En ik, ik stoorde me er wél aan. Bij de iPhone 3G met iOS 4, bij de iPhone 4 met iOS 7. Daarom met de iPhone 4S heb ik dit keer besloten: nee niet nog eens. Nu gebruikt m’n
    vriendin m weliswaar, maar hij blijft mooi op iOS 7, en dat blijft ie ook zo lang mogelijk.
    De iPad 2 van mijn schoonouders doe ik ook niks aan, die blijft op iOS 7.1.2. Was destijds als jammer om het snelheidsvlies tov iOS 6 te bemerken (wederom; zij hadden er zelf geen last van!) dus ik ben behoedzaam.

    Als ik zelfs op m’n fresh in dfu mode geïnstalleerde 5S met iOS 8.1.1 als nieuwe iPhone geconfigureerd wel eens lags merk (bv vlak na het opstarten en ontgrendelen dan hapert de animatie) dan denk ik: iOS 8 is de Vista van Apple voor de iPhone.

    Zelfs op m’n 5s had ik graag nog op iOS 7 gebleven!

    Wat simpelweg het vervelendst is hieraan, is dat je het voor jezelf ook niet kunt uitproberen. Want je kunt eenmaal geüpgraded niet meer terug!

    M’n MacBook air kon de nieuwe osx Yosemite minder goed hebben. Daarnaast was ik niet tevreden over deze osx versie. Oplossing: gewoon Mavericks weer geïnstalleerd. Niks aan de hand. Maar met iOS apparaten kan dat niet.

  56. Hier staat op mijn ipad 4 ios 8.1. Of ik daar blij van word ? Nee…
    Merkbaar trager als op IOS 7.
    Vandaar dat op mijn iphone 5s mooi ios 7.1.2 blijft staan en op de Iphone 4s ook mooi Ios 7..

  57. @jo: Nee geen verbetering merkbaar. Misschien eens herstarten?

    Wat ie sinds 8.1.1 ook doet trouwens, is dat ik af en toe niet kan bellen. ‘Gesprek mislukt’ staat er. Dus slechte wifi, slechte 3G en soms niet kunnen bellen. En ik maar wachten met updaten van 7.1.2 naar 8.1.1, ‘want dan zijn de bugs er toch wel uitgehaald’ 🙁

  58. Goed dat ik dit lees. Ik kreeg mijn twijfels bij gemankeerde besturingssystemen als IOS en Adroid sinda mijn iPad Touch v3 kampt met zeikende pplicaties om een update waarvoor al a lang geen update meer bestaat omdat het aanwezige IOS 5 dat niet aan kan. Ik heb overwogen een ander apparaat te kopen maar laat het nu ik lees dat de praktische levensduur van zulke appraten door OS updates verder bekort wordt.

    Het zal in de toekomst vast nog mogelijk worden om volwaardige besturingssystemen als OS X, Windows of en Linuxvariant op een minicomputer (telefoon of uitgebreide mediaspeler) te installeren en zonodig het apparaat volledig opnieuw te installeren. Tot die tijd houd ik mijn centen in de zak.

  59. @Roger: Werk wel OK bij mij. Wat vooral helpt is het verhogen van contrast en verminderen van bewegingen instellen bij toegankelijkheid. De iPad 3 had lijdt vooral door de te zwakke GPU voor de scherm resolutie.

  60. @Roger: Is zeker goed nu maar voor m’n gevoel thuis ietsje trager en dat kan natuurlijk ook aan UPC liggen

  61. @Kolo: Dom hoor om hem weg te gooien. Het klinkt inderdaad als een defecte accu. Ik heb er vandaag een nieuwe in gezet (kostte ca. €10 incl. speciaal gereedschapssetje) en mijn eerste ervaringen zijn goed, ipv de 3 uur die ik had met volle accu en ook het uitvallen onder de 30% draait hij nu al ruim 4 uur met een verbruik van slechts 10%.

  62. @Roger: Ik zou het niet doen, mijn iPad3 werkt lang zo soepel niet meer als met 7.1.1. Ik heb er spijt van dat ik er 8.1.1 opgezet heb, ik kan jammer genoeg niet meer terug.
    Batterijgebruik is ook toegenomen

  63. Nog steeds op 7.1.1 op iphone 5! Gelukkig maar.

  64. Origineel geplaatst door Roger
    Iemand ervaring met 8.1.1 op de iPad-3? Lees voornamelijk dat optimalisatie een verbetering is voor 4S en iPad 2 vandaar mijn vraag mbt iPad-3
    iOS 8 was hierop niet echt een succes, gelukkig nog op tijd kunnen ‘terugrollen’ naar 7.1.2 toenderijd.
    In verband met nieuwe features etc. wil ik graag over op 8.1.1. maar dan moet het wel een werkbare iPad opleveren anders blijf ik op 7.1.2.
    Thanks voor reacties.

    IPad 3 loopt vlotter dan op iOS 7 met 8.11.

  65. @Roger:Ik heb er spijt van, ik raad je aan het niet te doen.
    Mijn iPad 3 loopt een stuk minder soepel, reageert trager en vooral safari is een stuk trager

  66. Nog update nu ik al tijdje ios 8.1.2 draai op iphone 4s 16Gb: los van de technische mogelijkheden (voordelen) als de paar widgets is er voor mij een giga-probleem: sommige apps en soms de telefoon crasht. (iOS update was via iTunes, apps zijn actueel via OTA)
    Ergens loopt het dus niet lekker in de geheugenvrijgave en/of het rom- of ram-geheugen van de 4s is gewoon te klein… Wifi loopt bij mij gewoon zo lijkt het.

    Nu gaat het helaas ook wel eens mis op de ipad2 onder 7.1.2 wat de stabiliteit aangaat…
    NB: in beide gevallen gaat het niet om zware spellen oid maar om gewone apps tbv een krant of leen-service.

    Ergo: apple heeft iOS 8 te zwaar gemaakt voor het algemeen gebruik op de oudere apparaten en is in de oude fout van Windows getrapt…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.