Reacties voor: iOS 7 uitgelicht: nieuwe antidiefstal-functies in Zoek mijn iPhone

De iPhone, iPad en iPod touch zijn met iOS 7 beter terug te vinden na diefstal via Zoek mijn iPhone.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 38 reacties

  1. Hoe zit het als je het toestel in DFU zet? Lijkt me dat het daar toch nog steeds mee te omzeilen is?

  2. Volgens mij ook. Maar bij het heractiveren krijg je misschien dat apple-id login weer te zien

  3. Nu nog zorgen dat je de telefoon ook niet kunt uitschakelen zonder code (indien gewenst) en het is bijna waterdicht, op de dfu modus na 😉

    Altijd goed zulke ontwikkelingen

  4. Origineel geplaatst door Jeroen
    Volgens mij ook. Maar bij het heractiveren krijg je misschien dat apple-id login weer te zien

    Eigenlijk krijg je dan ook een melding, maar volgens sommige mensen kun je dat omzeilen als je hem jaibreakt.

  5. Je moet dan een code verstuurd naar jouw mobiele nummer invullen om met je Apple ID in te loggen. Handig, maar alleen als je iPad of iPod touch wordt gestolen: je iPhone is immers de telefoon waar de code naar wordt verzonden

    Echter zal een dief waarschijnlijk als eerste de Simkaart eruit halen om zo onnodige telefoontjes/smsjes en dergelijk te ontvangen en zo (in zijn/haar hoop) ook het tracen van het toestel te voorkomen.

    Verder vraag ik me af hoe ‘hardcoded’ deze beveiliging is, geforceerd herinstalleren (zonder itunes) kan denk ik ook nog wel gedaan worden, zit het dan ergens dieper verborgen?

  6. En wat nu als de toegangscode van het beginscherm wel ontfutseld is en je uitlogt uit de AppStore en vervolgens met een ander persoonlijk Apple ID inlogt? Omzeil je dan niet de vernieuwde functie?

  7. Wat ik me afvraag is het volgende: Als ik mijn telefoon 2e hands wil doorverkopen, is het dan een kwestie van Find my iPhone uitschakelen en terug naar fabrieksinstellingen, of is het zo dat wanneer het eenmaal is geactiveert (FMI) is, het niet meer terug is te draaien??

  8. Het is terug uit te schakelen. 😉

    Wat ik mij afvraag: moet men nu ook je wachtwoord opgeven wanneer men je iCloud-account probeert te verwijderen? Ik had op “accounts” ook beperkingen aangezien bij het verwijderen van iCloud, Zoek mijn iPhone ook verwijder wordt …

  9. Origineel geplaatst door Dennis Laarman
    Wat ik me afvraag is het volgende: Als ik mijn telefoon 2e hands wil doorverkopen, is het dan een kwestie van Find my iPhone uitschakelen en terug naar fabrieksinstellingen, of is het zo dat wanneer het eenmaal is geactiveert (FMI) is, het niet meer terug is te draaien??

    Je kan je iPhone wel gewoon herstellen, alleen moet je dan wel je wachtwoord voor Find My iPhone invullen

  10. Wat mij nog niet duidelijk is, kan je de telefoon nog steeds meteen uitschakelen?

    En werken al deze handige features ook als je meteen de simkaart er uit trekt?

  11. @ultimasnake: Ik geloof niet dat dat überhaupt met de sim te maken heeft , maar puur softwarematig in iOS. Een dief gooit altijd de simkaart meteen weg neem ik aan.

  12. Is de nieuwe Find my iPhone alleen te installeren via xcode? Ik heb geprobeerd deze te installeren via iTunes maar helaas zonder succes

  13. Goeie ontwikkeling dit. Dat maakt het voor domme dieven weer een stuk moeilijker.

  14. Ik vraag me echt af of dit ook bij de DFU mode werkt, als dit namelijk zo is, dan is het toestel onbruikbaar ookal gooien ze de simkaart weg, hij is namelijk altijd terug te vinden!

  15. Briljante functionaliteit in mijn ogen. Dit zijn zaken die Apple echt goed geregeld heeft. Je krijgt je telefoon misschien niet terug, maar een ander heeft er op deze manier ook weinig aan en als je zelf weer een nieuwe hebt staat alles nog in iCloud en ben je niets kwijt.

  16. Ook via DFU mode werkt het niet. Ik heb de iPhone in DFU mode gezet en er daarna iOS6 weer opgezet, en toen zelfs moest ik de Apple ID invullen waarmee de iPhone bij Apple was geregistreerd.

  17. @Daan,: Zoek mijn iPhone is gekoppeld aan je iPhone, niet de simkaart die er inzit. Dit blijkt dus gewoon werken als je iPhone simkaartloos is.

    @Dennis Laarman: Je kunt Zoek mijn iPhone gewoon uitschakelen, zolang je maar je wachtwoord weet.

  18. @Gaston: Top, thanks voor het testen! Dat is nog eens goede vooruitgang!

  19. Origineel geplaatst door Andreas
    Het is terug uit te schakelen. 😉
    Wat ik mij afvraag: moet men nu ook je wachtwoord opgeven wanneer men je iCloud-account probeert te verwijderen? Ik had op “accounts” ook beperkingen aangezien bij het verwijderen van iCloud, Zoek mijn iPhone ook verwijder wordt …

    Ja, heb net geprobeerd m’n iCloud account te verwijderen, maar daarvoor moest ik m’n Apple ID wachtwoord invoeren!

  20. (Red.) Off-topic reactie verwijderd.

  21. Iedereen probeert hier slim te doen merk ik…

    Maar ik kan jullie garanderen: deze activation lock zit echt diep in de iPhone geïntegreerd. Er is géén manier om deze te bypassen! Dus… hoera!! 😀 Geen gestolen iPhones meer binnenkort (tenminste, zodra dieven ook op de hoogte zijn van deze functie)

  22. @St3pHaN: Precies, daardoor zal een ‘twee-staps authenticatie’ niet werken indien het een SMS is naar je mobielenummer (en dus niet een iMessage naar je iTunes account)

  23. Goed bezig.

  24. Leuk, maar ben ik dan de enige die bedenkt dat je dan gewoon via apple.com een link kunt krijgen om je ww te resetten en dat de dief die gewoon via de iPhone kan bekijken? Immers kan de dief al bij de zoek m’n iPhone schakelaar, dan kan hij ook in de mail en de meeste mensen stellen toch hun mail in op de iPhone.

  25. @Lastminuteguy: Daar heb je een punt, dan ben je toch bijna verplicht een codeslot te gebruiken.

  26. Dus die tweestapsverificatie stuurt dan een sms met de code… Ben ik de enige die dit dom vindt? (Althans op de iPhone uiteraard)

  27. De meeste mensen, ik hoop eigenlijk iedereen, blokkeren hun simkaart meteen als het gestolen is. Je kan via een telefoon van een ander, via internet ergens if van huis uit je simkaart blokkeren door je provider te bellen. Vervolgens haal je een nieuwe simkaart, stop deze in een oude toestel en de sms’jes komen nu bij jouw aan.
    Je kan 24 uur per dag diefstal melden bij je provider en je simkaart per direct blokkeren. Zo ondervang je dat bij diefstal een sms met code naar je gestolen iPhone wordt verstuurd.

  28. @Lastminuteguy: Daar heb je helemaal gelijk in. Een codeslot kan daar tegen helpen of natuurlijk het direct blokkeren van het toestel via Find My iPhone. Ik heb nu als herstel e-mailadres een ander adres gezet dat niet binnenkomt op mijn iPhone. Dan kunnen ze nooit achterhalen waarna de mail is gestuurd en lijkt met het met de nieuwe beveiliging haast onmogelijk om een gestolen toestel nog te gebruiken.

  29. Wat hiermee bereikt wordt is dat alleen je data veiliggesteld wordt igv diefstal, mits je een codelock op je iPhone hebt gezet. Je merkt meestal pas vrij laat dat er iets van je is gestolen dus via Find my iPhone uitschakelen gebeurt dan meestal pas nadat de dief al in je iPhone heeft zitten neuzen en je iPhone mogelijk geen internet-/dataverbinding meer heeft.

    In het tweede geval merkt de dief dat de gestolen iPhone onbruikbaar is (gemaakt) en zal hem dan of kapot gooien (uit woede) of weggooien. In dat geval heb je ook je iPhone niet meer terug.

  30. @iNick: Liever dat hij kapot/weg is, dan dat een dief zijn daad beloont ziet door hem te kunnen gebruiken/verkopen.

  31. @Jean-Paul Horn: Zo had ik het niet bekeken. Is inderdaad een punt…

  32. Kan je iOS 7 ook op je iPod hebben?

  33. Uitzetten blijft altijd mogelijk, zelfs met wachtwoord ingesteld. Gewoon home + power button ingedrukt houden. Dit is hardwarematig ingesteld. Daarnaast gewoon DFU mode + hackivate en hij is weer nieuw en bruikbaar. Plus voor het tracken is er internet vereist, wat niet meer aangesloten is na het verwijderen van de simkaart. Maar het is tenmiste al IETS wat er aan gedaan word.

  34. Twee dagen geleden is mijn iPhone 5 met de laatste beta van iOS 7 gejat op het Graspop festival. Georganiseerde bende daar actief geweest. Nu heb ik (uiteraard) met ‘Find my iPhone’ niets kunnen traceren, want die gasten halen direct de simkaart eruit.
    MAAR(!), nu weet ik niet of ik de functie ‘Find my iPhone’ in iOS 7 aan stond. Deze was wel actief in iOS 6.
    Wie kan mij bevestigen dat deze functie aan blijft staan na een update van iOS 6 naar iOS 7 ?

  35. Ik ga dat hier nu eerst activeren !
    Nu ik begrijp dat deze functie je toestel koppelt aan je account en je enkel met de account gegevens iets kan doen met de iPhone 🙂
    De sim kaart kan me gestolen worden ( haha ) , maar het toestel en me toch dierbaar .
    ELK toestel heeft een MAC adres en allicht word dit gebruikt voor deze functie .
    Dank u apple !!!

  36. Eigenlijk zou de iPhone ook nog in een soort low-energy mode moeten gaan als je deze functie activeert, dus BT uit, 3G uit,scherm niet meer dan 10% om de accu te sparen, helemaal gaaf zou zijn als er een mogelijkheid zou komen om ook zonder simkaart verbinding te kunnen maken, net als bijv 112 bellen 😉

  37. @Amber: Ja, maar alleen iPod touch 5e generatie.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.