Reacties voor: iOS 7 uitgelicht: Control Center (Bedieningspaneel)

iOS 7 uitgelicht bespreekt Control Center (Bedieningspaneel), waarmee je snel functies als Bluetooth, Wi-Fi en AirPlay bedient.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 46 reacties

  1. Is er een optie om 3G uit te schakelen???

  2. Toch mis ik hier de optie om je GPS aan/uit te zetten.
    verder een prima app.
    Je zou het zelf moeten kunnen aanpassen. Dan is het echt af!

  3. Origineel geplaatst door Angelo
    Is er een optie om 3G uit te schakelen???

    Ik bedacht precies het zelfde. Weet iemand dit?
    hoop het toch zeker wel!

  4. Makkelijk, control center in lock-screen, gelukkig kan het ook uitgeschakeld worden. Stel je voor dat iemand met mijn toestel aan de haal gaat, die zet hem vervolgens snel in vliegtuigmodus zodat ik hem niet meer kan volgen…

    Verder wel een fantastische update !!

  5. Origineel geplaatst door Melle
    Ik bedacht precies het zelfde. Weet iemand dit? hoop het toch zeker wel!

    Dat is niet te zien, dus het lijkt er (standaard) niet op. Wellicht wordt dat later nog een optie via Instellingen. Lijkt me wel handig dat je zelf bepalen wat in het Control Center te zien is.

  6. Maar moet je hiervoor ook je wachtwoord invullen? zoniet dan lijkt het mij niet handig dat je alle verbindingen kan uitzetten i.v.m. find my iphone e.d. of zie ik hier iets verkeerd?

  7. Hoe gaat Control Center zich gedragen in met name games? Nu komt het lipje van Notification Center al geregeld ongevraagd omlaag… Wellicht iemand met de beta die dat kan checken?

  8. Vond het fraaier als ze het idee van intelliscreen x of lockinfo hadden gebruikt om je berichten, wifi en dergelijke gelijk vanaf je lockscreen kan beheren

  9. Een absolute toevoeging! Een pleister op de wond voor de (vermoedelijk ontbrekende) ontbrekende Nederlandstalige Siri.

  10. Wow.. geen 3G/Data switch? O.o das zo ongeveer de belangrijkste switch!!

  11. @Floris Barten: ho heb je dat gedaan?

  12. Het ontbreken van NL Siri vind ik echt heel erg storend aan het worden. Dat is ook een van de redenen dat ik gisterenavond teleurgesteld was na de keynote.

  13. Nouuu, ik wil ook 😀

  14. Origineel geplaatst door Floris Barten
    Ik heb ook de beta (als niet developer) hij werkt zeer fijn en best stabiel!

    werken dan alle apps nog?

  15. Volgens mij zijn deze screenshots nog van een iPod, dus misschien dat er daarom geen switch is voor data/3G?

  16. Het enige er idd ontbreekt is een 3G knop.
    Maar siri; nee, dat vind ik niet belangrijk.
    Spraaktechnologie staat nog steeds niet op punt, vele belgen spreken dialect ook dus als je siri wil gebruiken zal je al zeer mooi Nederlands moeten praten :).

  17. @Jeroen: Idem, 3G is de instelling die ik het meeste aan en uitzet! Dus Apple kom op!

  18. Het idee is natuurlijk super, maar hoe het eruit ziet.. Nee, dat kon echt veel beter hoor! Veel te vol zo, hopelijk kun je indd zelf aangeven wat er wel en niet in mag.

  19. Origineel geplaatst door Jeroen
    Dat is niet te zien, dus het lijkt er (standaard) niet op. Wellicht wordt dat later nog een optie via Instellingen. Lijkt me wel handig dat je zelf bepalen wat in het Control Center te zien is.

    3G/Data switch MOET nu echt in Controlcenter komen: ik passeer een paar keer per week de NL-grens in de regio waar ik woon en ben het zo ongelooflijk ZAT om iedere keer met veel gedoe die 3G uit te moeten zetten om hoge roaming-kosten te vermijden. Apple AUB: zet die 3G switch erop of (nog beter) maak dat Controlcenter inderdaad configureerbaar!!

  20. (Red.) Off-topic voor dit artikel.

  21. Origineel geplaatst door SoSafe
    3G/Data switch MOET nu echt in Controlcenter komen: ik passeer een paar keer per week de NL-grens in de regio waar ik woon en ben het zo ongelooflijk ZAT om iedere keer met veel gedoe die 3G uit te moeten zetten om hoge roaming-kosten te vermijden. Apple AUB: zet die 3G switch erop of (nog beter) maak dat Controlcenter inderdaad configureerbaar!!

    Je kunt ook gewoon dataroaming uitzetten scheelt een hoop gedoe als je de grens overgaat 😉

  22. Origineel geplaatst door Floris Barten
    Ik heb ook de beta (als niet developer) hij werkt zeer fijn en best stabiel!

    Zou je kunnen checken hoe Control Center zich gedraagt in apps, met name games? Aangezien het ‘lipje’ van het Notification Center tegenwoordig ook geregeld ongevraagd omlaag komt… Ben benieuwd hoe dit met CC zit.

  23. @SoSafe: Mss ligt het aan mij, maar daar heb je toch de switch voor roaming voor? Zet je roaming uit en je bent klaar…

  24. @Melle: Die is er zeker. Instellingen –> Mobiel netwerk –> Schakel 3G in/uit

  25. @SoSafe: Instellingen – Algemeen – Mobiel Netwerk – Dataroaming
    Dus niet blind na Mobiel Netwerk op de 2e switch rammen maar probeer eens de 3e switch 🙂

    Staat bij mij standaard uit 😉

  26. inderdaad, waarom een 3g switch als je dataroaming gewoon standaard uit kunt zetten? Vrij nutteloze switch die alleen ruimte inneemt!!

  27. Origineel geplaatst door ilse
    inderdaad, waarom een 3g switch als je dataroaming gewoon standaard uit kunt zetten? Vrij nutteloze switch die alleen ruimte inneemt!!

    Die 3G switch is bij mij ook de belangrijkste toggle!! Whatsapp en notificaties komen prima binnen op gprs/edge. Scheelt een boel batterijduur. Dus zo nutteloos is hij niet. Voor mij dan. De roaming mag van mij best verstopt zitten zoals hij nu zit. Ook al zit ik in grensgebied (maastricht) het is een schakelaar die je (ik) niet zo frequent gebruik.

  28. Ik mis inderdaad ook de 3G aan- en uitzetoptie.
    In plaats van de schermrotatie zou de data/3G-functie daar moeten zitten.

  29. 3G schakelaar is niet nodig.

  30. Apple komt steeds dichterbij Android, Ik kan al heel lang, gewoon de balk waarin ook de notificaties staan naar beneden slepen op mijn mooie Samsung Galaxy S3 en kan een hele rits aan aan en uit knoppen toevoegen en ook allemaal tegelijk zien zonder moeilijk te doen,
    -WIFI
    -GPS
    -Geluid/trillen/stil
    -mobiele data
    -schermrotatie
    -bluetooth
    -blokkeerstand (alle oproepen en meldingen weren behalve die toegestaan zijn)
    -spaarstand
    -multi-window (wat een geniale functie is, meerdere apps tegelijk draaien en ook tegelijk kunnen zien en gebruiken)
    -synchroniseren (zet je alles wat gesynchroniseerd word op de achtergrond mee uit)
    -NFC
    -autostand (voor tijdens het rijden)
    -slim sluimeren (waarmee de front camera ziet of jij wel of niet naar je scherm kijkt, en zolang jij kijkt blijft de schermverlichting aan, niet continu je scherm aan moeten raken als je iets zit te lezen)

    En in dat venster kunnen wij ook muziek indien aan of oordopjes aangesloten bedienen (verschijnt alleen als je het nodig hebt en niet altijd onzinnig in je scherm)

    En zo zijn er zoveel meer functies die IOS mist en Android wel gewoon heeft, zoals de fysieke menu en back knop (bij IOS moet er altijd die knoppen in de app verwerkt zijn, zonde van je beeldscherm ruimte

    En dit nieuwe venster is ook een regelrechte uitgekleede kopie van Android, niet echt origineel, daarom blijf ik lekker bij Android, veel fijner in gebruik en je krijgt veel meer vrijheid, waarom zijn er steeds minder iPhone gebruikers? juist gebruikers weten het betere besturing te vinden;)

  31. Ik blijf het jammer vinden dat airplane mode juist datgene als ik vlieg ook uitschakeld, namelijk gps. En dat hoeft niet eens uit want dat ontvangt alleen en zend niets uit, die signalen hangen al in de lucht zonder dat er een telefoon in de buurt is.

  32. Automatische helderheid en GPS buttons zijn missing

  33. Origineel geplaatst door Vosjuh
    Makkelijk, control center in lock-screen, gelukkig kan het ook uitgeschakeld worden. Stel je voor dat iemand met mijn toestel aan de haal gaat, die zet hem vervolgens snel in vliegtuigmodus zodat ik hem niet meer kan volgen…

    Heb je al eens geprobeerd om je power-knop ingedrukt te houden terwijl je lockscreen zichtbaar is?

  34. Aan allen die op mijn eerdere bericht reageerden: zeer bedankt voor alle tips maar mijn gedrag is voornamelijk ingegeven door dit bericht dat ik ooit las.
    Bovendien: als je dataroaming standaard uitzet dan profiteer je daar toch ook binnenlands niet meer van?

  35. @SoSafe: Dataroaming heeft niets met data in het binnenland te maken. Je heb gewoon 3 of 4g. Alleen over de grens niet

  36. @Koen: Fijn voor je. Doe ons een plezier, ga op zoek naar een Android forum en ga daar vertellen hoe geweldig je het allemaal vind.
    Wat mankeert die mannen toch allemaal….

  37. Origineel geplaatst door Richard
    Dataroaming heeft niets met data in het binnenland te maken. Je heb gewoon 3 of 4g. Alleen over de grens niet @SoSafe:

    Huhh, dank voor de tip maar dit had ik mij idd niet gerealiseerd. Dacht altijd dat dataroaming ook binnenlands werkte: dus als je T-Mobile 3G even niet zo goed ontvangt (wat nogal eens gebeurt) dat de iPhone dan automatisch 3G van bijv. Vodafone oppikt. Maar ik denk nu idd dat mijn gedachtegang niet klopte. Pffff, scheelt me een hoop gedoe iedere keer als ik in mijn regio nu de grens passeer. Bedankt nogmaals Richard!

  38. Ik zou er graag een shazam knop in zien hahah. Uiteraard als een mogelijkheid om die erin te plaatsen en meer van die Apps die je snel bij de hand wilt hebben.

  39. @SoSafe: Waarom dan niet gewoon je dataRoaming afzetten?
    Geen probleem meer dan als je de grens oversteekt 🙂

  40. @Cagiva_raptor: Niks persoonlijks hoor maar hoeveel spuit11 reacties zijn er nodig in de reacties. Bij elk artikel zit iedereen 80x hetzelfde te herhalen zonder nuttige toevoeging.

  41. Origineel geplaatst door SoSafe
    Origineel geplaatst door JeroenDat is niet te zien, dus het lijkt er (standaard) niet op. Wellicht wordt dat later nog een optie via Instellingen. Lijkt me wel handig dat je zelf bepalen wat in het Control Center te zien is.3G/Data switch MOET nu echt in Controlcenter komen: ik passeer een paar keer per week de NL-grens in de regio waar ik woon en ben het zo ongelooflijk ZAT om iedere keer met veel gedoe die 3G uit te moeten zetten om hoge roaming-kosten te vermijden. Apple AUB: zet die 3G switch erop of (nog beter) maak dat Controlcenter inderdaad configureerbaar!!

    Jeez … Zet dan roaming uit.

  42. Nu enkel nog instellen WAT je op je controlecentrum wilt. Het is een beetje heel druk. Ik wil niet altijd alles zien als ik dat ding opendoe

  43. Mischien komt er gewoon een jailbreak tweak voor 3g schakelaar in controle centrum

  44. @Mark: Komt GPS signaal wel door een vliegtuigromp heen ?
    Als het dikwijls al niet door een autoruitje met opgedampte metaalfilm kan …

  45. Origineel geplaatst door Marco
    Vond het fraaier als ze het idee van intelliscreen x of lockinfo hadden gebruikt om je berichten, wifi en dergelijke gelijk vanaf je lockscreen kan beheren

    Eens, maar het is een goed begin en voor mij een reden om misschien geen JB uit te voeren.

  46. @SoSafe:

    Ik snap dat niet… Je kan toch dataroaming uitzetten. Dan hoef je er nooit meer naar te kijken…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.