Reacties voor: iOS 7 uitgelicht: AirDrop voor iOS

Een van de nieuwe functies in iOS 7 is AirDrop, waarmee je rechtstreeks foto's en video's kunt delen met andere gebruikers.
Lees het complete artikel → iOS 7 uitgelicht: AirDrop voor iOS
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 34 reacties

  1. Ja, maar Airdroppen mét de Mac kan helaas nog niet.

  2. Origineel geplaatst door Julianl
    Ja, maar Airdroppen mét de Mac kan helaas nog niet.

    Zucht hoelang zullen we dáár dan weer op moeten wachten.. Wordt een beetje Apple moe:-P

  3. Origineel geplaatst door Abs
    Zucht hoelang zullen we dáár dan weer op moeten wachten.. Wordt een beetje Apple moe:-P

    Helemaal mee eens: het heet allebei Airdrop maar als het onderling niet werkt tussen iOS en OSX op de Mac dan knaagt dat echt aan de reputatie van Apple. Mensen verwachten dit terecht en hebben geen zin om weer op de zoveelste (betaalde?) update te moeten wachten!

  4. Ook weer heerlijk Apple dat het niet werkt op de iPhone 4S of de iPad 3. Die iPad 4 was toch gewoon een naai-opvolg-actie van Apple? Dubbel-naai nu dus.

  5. Tja, wil niet gaan afkraken, maar…: Alleen vanaf iPhone 5 en iPad4?! Nou, daar vallen meteen drie van de vier iOS apparaten hier in huis af. Weet iemand waarom?

  6. Origineel geplaatst door Abs
    Ja, maar Airdroppen mét de Mac kan helaas nog niet.

    Tot de release van OS X 10.9 Mavericks.

    Origineel geplaatst door Mike
    Weet iemand waarom?

    Ja, de Wi-Fi radochip van oudere iDevices ondersteunt MIMO niet.

  7. Waarom niet gewoon ouderwets via bluetooth waarbij andere OS ook ondersteunt wordt.

  8. Ik baal ervan dat de iPad 3 niet ondersteund wordt. Ruim 1 jaar oud en blijkbaar nu al afgeschreven door Apple.

  9. @Timosha: thx, maar blijft balen… Dat ze dan een backup met BT hadden voorzien. Maar goed, dan maar verder met Photosync.

  10. Hoe vaak stuur je een foto of video door naar iemand?

    Een paar keer per week en dan doe ik dat eigenlijk met WhatsApp…werkt prima!

  11. Zeik mensen allemaal.
    Boehoe dit werkt niet op dit toestel en dit niet op dat toestel.
    Een nieuw toestel heeft nieuwe onderdelen die nieuwe (softwarematige) mogelijkheden bieden. Ongeacht hoe duur je huidige toestel ook was. Dus daar hoef je ook niet mee aan te komen.
    Wees blij dat Apple maar eens in de zoveel tijd nieuwe producten uit brengt anders had je dat probleem nog veel harder. Accepteer wat wel mogelijk is voor je toestel en geniet ervan.

  12. Werkt ook met Mavericks.

  13. Origineel geplaatst door Mike
    Zeik mensen allemaal. Boehoe dit werkt niet op dit toestel en dit niet op dat toestel. Een nieuw toestel heeft nieuwe onderdelen die nieuwe (softwarematige) mogelijkheden bieden. Ongeacht hoe duur je huidige toestel ook was. Dus daar hoef je ook niet mee aan te komen. Wees blij dat Apple maar eens in de zoveel tijd nieuwe producten uit brengt anders had je dat probleem nog veel harder. Accepteer wat wel mogelijk is voor je toestel en geniet ervan.

    Dit gaat gewoon nergens over. Ikzelf en mijn vriendin hebben ruim een half jaar geleden een iPhone 4S gekocht. Omdat de AirDrop-functionaliteit voor onze iPhone niet ondersteund wordt, beschouw ik dat als ‘afgeschreven’ voor Apple.

    Het zogenaamde gebrek aan hardware vind ik onzin. Het kan ook prima via bluetooth als het moet namelijk. Ik kan niet wachten op iOS 7, maar die AirDrop-functionaliteit en live filters tijdens het maken van foto’s horen er gewoon bij en ik vind het erg kinderachtig dat dit niet werkt op een iPhone 4S. Een iPhone 4S, kom op zeg, een toestel van anderhalf jaar wat nu al afgeschreven wordt.

  14. @Mike: hoe bedoel je zeikmensen het is toch niet meer dan normaal dat het bijv op een 4s werkt.. zo revolutionair is dit nou ook weer niet en de 4s ook niet zo oud! Jij bent een zeikerd in mijn ogen !

  15. Origineel geplaatst door Roel
    Dit gaat gewoon nergens over. Ikzelf en mijn vriendin hebben ruim een half jaar geleden een iPhone 4S gekocht. Omdat de AirDrop-functionaliteit voor onze iPhone niet ondersteund wordt, beschouw ik dat als ‘afgeschreven’ voor Apple.

    Dit en het is ook uitsluitend te gebruiken voor Apple-devices. Google doet dit veel slimmer en beter, door speciaal iOS-apps uit te brengen.

  16. Origineel geplaatst door Gautam
    Ook weer heerlijk Apple dat het niet werkt op de iPhone 4S of de iPad 3. Die iPad 4 was toch gewoon een naai-opvolg-actie van Apple? Dubbel-naai nu dus.

    Ooit er bij stilgestaan dat je chips vor wifi dit nog niet ondersteunen. Je doet net voorkomen dat Apple dit expres doet voor de iPhone 4/4S en iPad 2/3.

  17. snap de redenatie van apple niet… deze tool wordt pas interessant als al je vrienden (of het grote deel ervan) er gebruik van kan maken. Waarom dan voor een techniek kiezen die alleen maar door enkele producten ondersteund wordt en niet voor producten die net een jaar of iets meer oud zijn.

  18. Origineel geplaatst door Jan
    Ooit er bij stilgestaan dat je chips vor wifi dit nog niet ondersteunen. Je doet net voorkomen dat Apple dit expres doet voor de iPhone 4/4S en iPad 2/3.

    Ik vind het ook jammer dat er bijvoorbeeld geen euhm… bluetooth?! in mijn iPhone 4S zit!

  19. Wat mij stoort is dat alles wat Steve Jobs niet wilde, nu na zijn dood met vliegende haast wordt ingevoerd.
    SJ was een visionair, Apple zal niet het eerste succesvolle bedrijf zijn dat door de opvolgers van de oprichter met een teringgang om zeep wordt gebracht.

  20. @Gautam: ik vrees dat dit aan de wifi-chipset ligt die gebruikt is. Er moeten hier namelijk met tot 2 netwerken tegelijkertijd verbonden worden, je netwerk waar je reeds op zit, en dan je peer-to-peer netwerk met het toestel van de persoon waarnaar je iets stuurt. Ik vermoed dat de oudere wifi chipsets deze mogelijkheid gewoon niet hebben…

  21. Origineel geplaatst door Roel
    Dit gaat gewoon nergens over. Ikzelf en mijn vriendin hebben ruim een half jaar geleden een iPhone 4S gekocht. Omdat de AirDrop-functionaliteit voor onze iPhone niet ondersteund wordt, beschouw ik dat als ‘afgeschreven’ voor Apple.

    Dus het feit dat jij ervoor kiest om voor minder geld een ouder model te kopen is nu het probleem van Apple.

    Tja… voor een dubbeltje op de eerste rij zitten en dan klagen is niet echt zoals het hoort!

  22. geen airdrop op ipad 3
    :S
    wegens gebrek aan wi-fi direct chop oké,
    maar hier baal ik wel stevig van
    :S
    wat een miskoop is die 3 gebleken zeg. pfff

  23. Airdrop voor alleen contacten werkt pas nadat je bij je contacten hebt aangegeven dat het geen mobiel nummer maar iPhone 06 nummer is

  24. Lekker handy pffff
    Waar al mijn vrienden met android toestellen via bleutooth of whatsapp foto’s uitwisselen doet Apple weer iets wat alleen met Apple devices kan.
    Waarom maken ze het niet zo slim zodat ik het naar alle andere merken kan sturen.

  25. @seminifeer: je kunt met al je Android vrienden -in wat voor kringen verkeer jij eigenlijk? (cabaret)- foto’s e.d. uitwisselen met o.a. WhatsApp. Apple biedt zijn gebruikers naast de bestaande mogelijkheden ook nog een eigen feature, namelijk AirDrop. Voor Apple-liefhebbers only. Gewoon leuk, niks meer niks minder.

  26. Ik krijg het nog steeds niet aan de praat.. 2 iPhone 5’s en MacBook Pro en MacBook Air.. Anyone??

  27. @Rudra: ik heb het net op 2 iphone 5’s aan de praat gekregen na een harde reset, macbook en iphone gaan nog niet samen.

  28. Origineel geplaatst door Michiel
    geen airdrop op ipad 3 :S wegens gebrek aan wi-fi direct chop oké, maar hier baal ik wel stevig van :S wat een miskoop is die 3 gebleken zeg. pfff

    helemaal mee eens… in 4 maanden al vervangen door de ipad 4 en NU AL wordt de volgende IOS niet meer volledig ondersteund… En ik heb nog wel de 64gb versie, bagger duur en een belangrijke feature zoals airdrop wordt niet mogelijk… dit is echt belachelijk…

    iemand een idee wat de reden is waarom de ipad 3 iets niet kan? het lijkt mij zeeeeeeeer onwaarschijnlijk dat dit iets hardwarematig is

  29. IK ben volledig eens met de reacties hier. Ze hadden dat gerust ook via bluetooth kunnen implementeren voor de iphone 4S. Verder hoe belachelijk is het dat je met de 4S geen foto filters kan toepassen. Dat kan met allerlei apps zoals hipstomatic maar niet bij apple. En ben het ook eens met eens met amstaff Steve wilde die dingen allemaal niet. Persoonlijk vind ik het lock screen van iOS 6 bvb. veel mooier en moderner dan dat van ios 7 …

  30. Ik snap zowieso niet wat de nut van AirDrop is als je iemand uit je contacten een foto wilt opsturen, wat ook heel goed kan met de standaard mogelijkheden op je iDevice als iMessage of Photostream.

    Conclusie: AirDrop is alleen nuttig als je iemand een foto wilt opsturen die niet in je contacten voorkomt.

  31. @ken: Strategie van Apple is precies dat. Je koopt een apparaat dat op dat moment top of the bill is, met alle snufjes erop. Bij de release van een nieuwe versie hardware en software, komen een aantal functies voor de versies ervoor te vervallen. Ook vervalt vaak de complete compatibiliteit met een aantal versies terug (iOS 7 niet meer compatible met de iPhone 3Gs). Zo wordt je ‘gedwongen’ steeds up-to-date te blijven met zowel je toestel als je iOS (omdat ook de apps op den duur alleen maar de nieuwste xCode ondersteuning gaan gebruiken).
    Conclusie: goed voor Apple’s portemonnee in ieder geval.

    @Anonimuis: Voor wat betreft de Airdrop-functie: Het is stukken sneller een foto of video via airdrop te versturen, dan hiervoor een stream op te zetten. Tevens zijn er mensen die fotostream uit hebben staat, wat het niet mogelijk maakt om foto’s te delen met contacten. Zodoende denk ik dat het wel een toevoeging is.

    Ondersteuning voor iDevice en Mac volgt in OSX Mavericks, dus ook deze functionaliteit wordt toegepast. Al met al mooie vooruitzichten zou ik zeggen!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.