Reacties voor: ‘iOS 7 op schema dankzij inzet OS X-team’

iOS 7 komt toch op tijd, zegt WSJ-blog AllThingsD. Ook anderen bevestigen dit. Eerdere geruchten dat iOS 7 vertraagd is, zijn volgens nieuwe informatie onjuist.
Lees het complete artikel → ‘iOS 7 op schema dankzij inzet OS X-team’
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 26 reacties

  1. Als Podcasts de eerste stap was, ben ik erg benieuwd. Dat nieuwe uiterlijk bevalt me erg goed.

  2. Als iOS een heel nieuw uiterlijk krijgt, zou het ook best kunnen zijn dat er een nieuw ontwerp iPhone komt. Dus dat Apple ff het hele roer omgooid. Al hoeft het van mij niet, ben nog wel een paar jaar blij met mijn iPhone 5, wel heel benieuwd naar iOS 7!

  3. Hoop dat bluetooth eindelijk is een keer nuttig wordt en via bluetooth films of foto’s kan delen zonder app 🙂
    Uiterlijk maakt me niet zo veel uit ook al vind ik dat realistische zoals het genoemd wordt toch wel mooi en het heeft wel wat.

  4. Als het maar niet op windows gaat lijken, want dat ziet er niet uit.

  5. Ik denk dat het probleem niet in de icoontjes zit en sommige applicaties hoe ze eruit zien, maar meer in de functionaliteiten.
    Het hoeft van mij echt geen Android te worden met de meest vage instellingen, maar een rijtje toggle knoppen, alle apps in 1x sluiten, alle apps kunnen backgrounden etc zou toch wel fijn zijn.
    Ik vind de huidige iconen best mooi.. Dus ben benieuwd wat al die knappe knoppen daar weten aan te passen.

  6. Dat realistische design mag eruit. Ik erger me vooral aan het uiterlijk van het adresboek, dat zo nodig op een boek moet lijken.

  7. Laten we eerlijk zijn. Op dit moment is iOS voorbijgestreefd. Een echte update is zeer dringend nodig als Apple innovatief wil blijven.

  8. Wel raar dat dit nieuws is. Eerst vertellen dat het vertraagd is en als nieuws in de wereld brengen, volgende dag vertellen dat het niet vertraagd is. Wat was het nieuws?
    Neem een xanax en doe hier niet aan mee is mijn advies aan jou.

  9. Origineel geplaatst door Kas
    Wel raar dat dit nieuws is. Eerst vertellen dat het vertraagd is en als nieuws in de wereld brengen, volgende dag vertellen dat het niet vertraagd is. Wat was het nieuws?

    Ho-ho, wij hebben niet geschreven dat het vertraagd is. Daarvoor moet je op andere websites zijn. NU.nl vindt het vertraagd-scenario geloofwaardig, wij vinden het niet-vertraagd-scenario toch iets geloofwaardiger. We zullen zien wie er gelijk krijgt.

  10. Is het niet erg snel binnen 1 jaar al een heel nieuw uiterlijk te verzinnen?
    Ben bang dat het nog simpeler eruit laten zien het er ouderwetser eruit gaat zien in plaats van modern.

  11. Ik vind huidige design nog steeds mooi!
    Mooier dan Android.

  12. Het uiterlijk is prima zo. Beter bedenken ze iets waarmee je fatsoenlijk bijlagen kan selecteren voor je emails ipv foto’s kopiëren en plakken in je email.

  13. @Maurice: Dat kan al. Op de plaats waar je de foto wil, houdt je lang vast (alsof je kopieert of plakt) en dan pijltje naar rechts ‘voeg foto of video in’.

  14. @Lukkiey: Nooit geweten! Dank je wel. Helaas ben je wel beperkt tot 1 per keer. Is dan weer jammer.. Ik wil meerdere kunnen selecteren.
    Overigens goed verstopt, mijn ouders (50 ) hadden het al helemaal niet gevonden.

  15. @Lukkiey: Dank, supertip (ben zelfs 60+ ;-))

  16. Het zou pas echt nieuws zijn al iOS7 voor iPhone 3GS zou uitkomen (theoretisch zou dat moeten kunnen, ze wijzigen de uiterlijk en maken het simpeler, lichter).
    Want volgende maand is het al officieel een telefoon dat 4 jaar ondersteund wordt door update ect.

  17. Toch vraag ik me af of ze met ios een metamorfose ondergaan voordat dit met Mac OS X is gebeurd.
    En 10.9 lijkt mij vermoedelijk een minder vernieuwend dan os x 11 zou zijn. Lijkt me logischerwijs toch?

  18. Origineel geplaatst door Patryk
    Het zou pas echt nieuws zijn al iOS7 voor iPhone 3GS zou uitkomen (theoretisch zou dat moeten kunnen, ze wijzigen de uiterlijk en maken het simpeler, lichter).Want volgende maand is het al officieel een telefoon dat 4 jaar ondersteund wordt door update ect.

    Het zou me zelfs niet verbazen dat de 3GS nog een iOS7 update zou krijgen. Toestel werkt nog prima en kan nog heel goed mee.

  19. @Maurice: Dat wist ik (54) al vanaf dat het kon. Echte iPhone fans pluizen alle nieuwtjes bij elke nieuwe iOS update uit :). Alhoewel mijn kinderen wel vinden dat ik de uitzondering op de regel ben haha.

  20. Origineel geplaatst door C
    Laten we eerlijk zijn. Op dit moment is iOS voorbijgestreefd. Een echte update is zeer dringend nodig als Apple innovatief wil blijven.

    Alhoewel ik het een goede beslissing vind om Ivy zowel de look-n-feel van de hardware maar ook de softtware te laten doen, ben ik het totaal niet eens met je uitspraak dat “iOS is voorbijgestreefd”. Microsoft heeft een goede concurrent naast Apple neergezet maar voor wat mij betreft zijn ze volstrekt gelijkwaardig, vanuit een usuability-oogpunt. En laat ik Android hier maar niet tussendoor gooien want dat kopieert toch alles van beide platformen zonder een coherent geheel uit te denken.

  21. @Maurice: meerdere foto’s toevoegen kan wel via foto’s. Verschillende foto’s selecteren en dan via de knop “deel” mail selecteren. Groet Ed

  22. Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
    Ho-ho, wij hebben niet geschreven dat het vertraagd is. Daarvoor moet je op andere websites zijn. NU.nl vindt het vertraagd-scenario geloofwaardig, wij vinden het niet-vertraagd-scenario toch iets geloofwaardiger. We zullen zien wie er gelijk krijgt.

    Feiten hebben gelijk… Dit is toch geen journalistiek? 😛

  23. Ik denk dat als we kijken naar een kale android install dat dit wel onderscheidend is van de rest. Bij Android krijg je ook de mogelijkheid het aan te passen met een launcher. Het wordt er vaak niet mooier op, maar zo kan je het toestel dus wel helemaal naar eigen hand zetten. ik zou zoiets wel in ios willen zien. widgets vind ik te ver gaan, maar ik vind de blackberry Hub ook wel inovatief eigenlijk. Genoeg dingen om nog te kunnen verzinnen zonder te kopieren lijkt me

  24. Ik denk dat we t nieuwe design van iOS7 een beetje in de richting van de muziekspeler moeten zoeken. Die vind ik aardig ‘flat’. Als t echt zoiets wordt, vind ik t prima.

  25. Ik keek vannochtend op apple.com en zag op de voorpagina een nieuwe afbeelding van de iPhone 5. Opvallend met precies hetzelfde kleurenpalet als op de aankondiging.

    http://images.apple.com/nl/home/images/billboard_iphone_hero.jpg

    De rechter iPhone beschikt over de oude interface.

    De iPhone links daarvan bevat een ‘UINavigationbar’ (de grijze balk bovenaan) zonder glans, ook is nergens anders op deze iPhone een glans terug te zien, en opvallend dat het eerste item in geel begint met ‘ontwerpideeën’ en deze ‘Always private’ staan.

    De volgende iPhone links daarvan (oftewel de tweede van links) bevat bijna dezelfde kleuren als die op uitnodiging van de WWDC. Opvallend is dat daaronder het woord ‘kleurenstudie’ staat, Apple is namelijk bezig met een nieuwe vormgeving voor iOS en een nieuw kleurpalet is daarbij ook gemoeid. Aangezien het woord ‘kleurenstudie’ wordt beschreven betekent dit dat het niet perse de definitieve kleuren zijn die gebruikt gaan worden, misschien vandaar dat de kleuren enigszins afwijken van de uitnodiging.

    Dan is er nog het plaatje van de iPad op de Apple site waarvan de rechter iPad ook gelijksoortige kleuren gebruikt: blauw, paars, licht groen, licht oranje.

    http://images.apple.com/nl/home/images/billboard_ipad_hero.jpg

    Net als bij de iPhone afbeelding, gelijksoortige kleuren als die van de uitnodiging. Het laatste wat ik ook nog uit deze afbeelding kan halen is de interface die geen glans bevat maar puur uit een zwart transparante balken bestaat. Dit komt ook overeen met de geruchten dat Apple minder glans, diepte en los wil komen van skeuomorfisme.

    Note:
    Aannemelijk dat de plaatjes op de iPad en iPhone van huidige apps zijn. Al weet ik niet welke app het is op de iPad. De mogelijkheid dat Apple met de plaatjes op haar site stille hints probeert te geven zie ik zeker tot de mogelijkheden. Iemand anders een mening?

  26. Ik ben tevreden met de iphone 4 en ios 6 maar een frisse update is welkom!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.