Reacties voor: ‘iOS 7-iconen zijn bedacht door Apple’s marketingteam’

Jonathan Ive zou bij iOS 7 de marketingteams hebben ingeschakeld om appicoontjes te bedenken. Meerdere teams werkten concurrerende ideeën uit, waardoor inconsistenties ontstonden.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 28 reacties

  1. Ik mis inderdaad een beetje de eenheid tussen de verschillende iconen van iOS 7. Ik hoop dat ze voor de officiële release hier nog enkele aanpassingen in gaan doen, zodat het allemaal netjes op elkaar aansluiten. Dit zijn slordigheden die niet nodig zijn.

  2. Omgaan met verandering is niet eenvoudig. In eerste instantie zullen veranderingen bijna altijd op weerstand stuiten. Toch lijkt me dat de huidige veranderingen (kleur en vorm) op de Chinese markt op minder weerstand zullen stuiten dan op de Westerse. Het feit dat een Marketing afdeling mee heeft gewerkt aan de uitwerking lijkt me een signaal dat Apple’s pijlen meer gericht zijn op groeimarkt China dan op vechtmarkt Europa.

  3. Het komt over als slordig als er geen eenheid is. Dat klopt. Maar ik zie ook de potentie.

    Door dit te doen doorbreekt apple wel de oude design denkwijze en is er ruimte voor frisse ideeën. En dat was nodig.

  4. Ik vind persoonlijk de iconen het minst mooie van iOS7. De gradients van de mail en weer iconen moet andersom, het Safari icoon is niet mijn smaak en het bovenste blauw van de video icoon vind ik er ook niet bij passen. Maar goed, smaken verschillen gelukkig 🙂 Ik kom er wel overheen 😛

  5. Heerlijk, goed artikel; geeft aan dat Apple (zoals altijd) zich van gebaande paden durft te bewegen ongeacht of je het eens bent met het resultaat of uitkomst..dat is juist de kracht van (Steve Jobs’s filosofie) bedrijf.. Love or hate it uiteindelijk hou je er soms wel van en soms niet.. Net een relatie haha 😉

  6. Ik zie in deze nieuwe vormgeving duidelijk invloeden van Windows 8 en Android. Weet nog niet of ik daar nou zo blij mee ben…

  7. Snap niet zo dat AppS van elkaar af mogen wijken.
    Heb je toch als je AppS uit de app store download.
    En vindt de AppS best mooi als je ze langer dan een dag hebt gezien zelfs safari vindt ik mooi:p

  8. ios 7 doet mij een beetje denken aan de (transparante) bon-bini iMac.

  9. ‘Nieuw’ stuit altijd op weerstand, je kunt nu eenmaal niet iedereen tevreden stellen. Het menselijk brein is zo geprogrammeerd dat het reageert op nieuwe impulsen maar na enige tijd een vorm van ‘gewenning’ en ‘vertrouwdheid’ optreedt. Zo zal het ook gaan met iOS7. Persoonlijk vind ik het een prachtig design incl. de veelbesproken nieuwe ikoontjes. Maar ook na een paar jaar zal iOS7 aan vernieuwing toe zijn, gewoon omdat we eraan gewend raken en weer iets nieuws willen. The cycle of life…

  10. Wat gebeurt er eigenlijk met de iconen van apps gedownload uit de app store. Als deze nog in 3D zijn en de ander van Apple zelf vlak dan wordt dat nogal slordig

  11. Ik denk dat Apple wel zorgt dat er voor de launch eenheid is tussen de iconen. Wat lastiger wordt zijn de apps uit de app store. Die zijn nu grotendeels ‘iOS 6 style’. Neem nu bv de App van Rabobank,of Angry Birds. Die passen dus helemaal niet in iOS 7.

    Ik ben ook benieuwd hoe Apple de iconen van haar eigen app store apps aanpakt. iWork en iLife moeten worden aangepast.

  12. @Flieps: Natuurlijk. Het is de eerste BETA.
    Er gaat gegarandeerd nog een hoop aan veranderen.

  13. Much ado about nothing, als je het mij vraagt. Gradiënten die niet gelijk zijn, who cares? Alsof er een persoon op de wereld rondloopt met exact de indeling zoals Apple de apps op de iPhone de wereld in stuurt. Iedereen past het homescreen aan naar zijn smaak en al deze discussies blijken vervolgens niet relevant.

  14. Ik werk nu een aantal dagen met het nieuwe IOS7 systeem en moet zeggen dat ik in het begin wat twijfelde, Maar nu een aantal dage verder begin ik er aan te wennen, er zijn nog een aantal (grafische) fouten maar moet zeggen dat ik er iets in begin te zien! Ik ben benieuwd waar het systeem over een aantal maanden zal staan.

  15. Ik begrijp aan de ene kant wel dat men wil vernieuwen. Die vraag kwam vanuit de markt en de druk om te vernieuwen werd wel erg hoog. Maar het resultaat vind ik niet om over naar huis te schrijven. Voor mij is het niet veel meer dan een Winterboard theme uit Cydia.
    Eigenlijk zijn de veranderingen vooral cosmetisch en zeker niet revolutionair.

    Ik ben zeker niet tegen vernieuwing maar je moet niet gaan vernieuwen om te vernieuwen. Ik heb nu een paar dagen IOS7 geprobeerd en ik vind het vooral in de apps erg onoverzichtelijk. De knoppen (zoals ‘stuur’ en ‘terug’) zijn weg en vervangen door een soort hyperlinkjes, dat maakt het voor mij niet duidelijker. De veranderingen (zoals control center en een nieuwe Safari app) hadden ook binnen de bestaande interface ingepast kunnen worden. De huidige interface is briljant en kan haast niet intuitiever. Van mij had het dus niet gehoeven.

  16. @jeroen: Maar het goede is dat de interface (het verloop tussen verschillende schermen in bijv. Settings) hetzelfde zijn gebleven. iOS7 blijft dus even inventief.
    Net als het unlockscherm, dat ziet er totaal anders uit, maar met dezelfde veeg unlock je je iPhone.

    Bovendien vind ik dat de indeling door in apps verschillende ‘pagina’s’ over elkaar te gebruiken wanneer je ergens op klikt, de lagen in home screen, apps en het control center daar weer overheen juist de navigatie versterekn. Je weet beter waar je bent.

    Maar goed, we kunnen discussieren over hoe de kwaliteit van de nieuwe opmaak, dat de interface aangepast moest worden, staat voor mij echt als een paal boven water. Dit kon echt neit meer.

  17. Of zou het een slimme zet van ontwerper Jonathan Ive zijn om aan te tonen dat Marketing mensen zich niet met design moeten bemoeien. Dat is tenslotte een totaal andere discipline.

  18. Ze hebben iig de map icoon verbeterd…

  19. Ik vind deze meer op android lijken.
    voor mij persoonlijk gewoonweg lelijk.

  20. Ik moet zeggen dat ik de nieuwe algmene stijl en functies belangrijker vind dan hoe de iconen er uit zien. Daarom ben ik wel blij met ios7.

    Aan de andere kant is design niet alleen hoe het er uit ziet, maar ook hoe het werkt, zoals Apple zelf zegt. En ik houd van de strakke eenvoudige design stijl van Apple. Maar sommige van die iconen zijn toch wel lelijk hoor, bv de camera app. Bizar dat dat het beste is wat er uit komt…

    En als het inderdaad waar is dat de marketing de iconen heeft gemaakt gaat dat toch tegen alles in waar Apple voor staat lijkt me…

  21. Vooral het safari icon is prachtig!

  22. Origineel geplaatst door Flieps
    Ik denk dat Apple wel zorgt dat er voor de launch eenheid is tussen de iconen. Wat lastiger wordt zijn de apps uit de app store. Die zijn nu grotendeels ‘iOS 6 style’. Neem nu bv de App van Rabobank,of Angry Birds. Die passen dus helemaal niet in iOS 7.Ik ben ook benieuwd hoe Apple de iconen van haar eigen app store apps aanpakt.moeten worden

    En dat zijn dus 900.000 apps in de appstore met een icoon in iOS6 stijl. Die gaan dus door de ontwikkelaars echt niet allemaal naar iOS7 stijl omgezet worden. Je krijgt dus 2 soorten homescreens op je telefoon: de minimalistische iOS7 van Apple zelf en de apps van de appstore zullen dus voor het merendeel gewoon de iOS6 look hebben. Geen gezicht, als je die door elkaar hebt staan op je homescreen.

  23. Is er iemand die aan het testen is die me kan vertellen of er in iOS7 ook een icoontje in de statusbalk verschijnt als je de telefoon op stil zet (bijvoorbeeld een bel met een streep erdoor)? Dat vind ik persoonlijk nog één van de meest gemiste optische handigheden.

  24. Ze hadden beter de boekhoudafdeling kunnen vragen, als ik dit zo zie.

  25. Pijn aan m’n ogen. Wordt tijd dat iOS de mogelijkheid krijgt om tussen een aantal themes te kiezen. Dit infantiele palet is helaas aan mij niet besteed…

  26. Ik vind het icoon van safari nog wel meevallen maar de kalender app icon vind in echt lelijk… Maar ja… Misschien denk ik daar heel anders over als ik het in het echt zie 🙂 verder vind ik iOS 7 wel een mooie vernieuwing. Ben benieuwd…

  27. Wie weet welke app ze laten zien op 1 minuut 40? Met Payment due?

  28. @BArtez:

    Dat zit er niet in helaas

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.