Reacties voor: iOS 7 betaversies niet langer te gebruiken

De iOS 7 betaversies zijn niet langer te gebruiken. Je krijgt een melding dat je moet activeren, maar dat lukt niet. Installeren van iOS 7.0.2 lukt via iTunes.
Lees het complete artikel → iOS 7 betaversies niet langer te gebruiken
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 53 reacties

  1. Ik had zoek mijn iPhone aan… Hoe moet ik hem nu nog herstellen!?

  2. Origineel geplaatst door Jeroen
    Ik had zoek mijn iPhone aan… Hoe moet ik hem nu nog herstellen!?

    Misschien in DFU-modus?

  3. @jeroen ja dan zet je hem gewoon in herstelmodus en dan installeer je ios 7.0.2 en zet je die erop zoals hierboven staat aangegeven. Ik had hetzelfde namelijk en kwam er vanochtend achter dat mijn iPad zichzelf al in de herstelmodus had gezet…

  4. Pff alles ben ik nu kwijt!! Aangezien de iPhone geactiveerd moest worden ben je helaas ook niet meer in staat om een back-up te maken!

  5. Als je er iOS 7.0.2 dan opzet. Ben je dan alles wat op je iPhone stond kwijt?

  6. Had wel netjes geweest als ze even hadden verteld dat je handmatig moest updaten na de laatste beta, want iTunes zei steeds dat ik up to date was…

    Voor mensen die find my iphone hebben aanstaan en daardoor geen restore kunnen doen… Via de icloud website inloggen en je telefoon leeg maken, daarna kan je wel de reserve kopie terug sturen.

  7. iPad firmware ook ergens online ? Mijn iPad 2 is nu ook down zie ik, haha!

  8. Ben ik nu naief om te zeggen had je maar gelijk moeten switchen naar 7!

    Bedoel dit niet lullig, maar waarom blijven mensen op beta draaien als 7 al uit is.

  9. Origineel geplaatst door Ricardo: Pff alles ben ik nu kwijt!! Aangezien de iPhone geactiveerd moest worden ben je helaas ook niet meer in staat om een back-up te maken!

    Sorry hoor, maar dat had je toch al lang kunnen weten. Als je met beta’s speelt moet je wel eerst de regels kennen…

  10. iPhone 5 in Nederlandse Apple Store gekocht. Wat is het dan? GSM? GSM/CDMA? Modelnummer eindigt met 29.

  11. @MauriceH: ik kom er in Google ook niet uit 🙁

  12. Helaas ben ik het daar niet mee eens, ik hoor iedereen om me heen klagen dat het bij niemand bekend was dat je moest updaten/ze alles kwijt zijn en op iPhoneclub stond duidelijk vermeld dat de GM gelijk was aan het orginele dus ik zag geen reden om te updaten.

  13. @MauriceH : een iphone 5 model A1429 is de GSM/CDMA versie

  14. Eerst goed lezen en dan pas besluiten of je ea installeert.. Niet klagen dus als je dat niet gedaan hebt..

  15. Mooi k**
    Zit in buitenland en heb geen toegang tot iTunes. Daarnaast ben ik 4 GB aan vakantiefoto’s kwijt. Tuurlijk had ik t kunnen weten: je klikt uiteraard pas op “Ok, I agree” wanneer je de 824 pagina’s ToU gelezen hebt. Een waarschuwing was op z’n plaats geweest!

  16. @Ricardo:
    Die mensen die klagen snappen het niet.
    De GM kan je ook laten staan. Het gaat om de bèta’s.
    Niet mee spelen als je het niet snapt.

  17. Voor veel mensen is lezen dus echt een kunst. flo: “je klikt uiteraard pas op “Ok, I agree” wanneer je de 824 pagina’s ToU gelezen hebt.” En je je leest ook maar één keer in de maand iPhoneclub.nl waar dit een week voor officieel uitkomen van iOS 7 al werd gewaarschuwd? Om nog maar te zwijgen van sites als iphonehacks.com, Tweakers.net etc etc? De GM-versie is overigens identiek aan de officiële versie, die hoeft dus _niet_ geüpgrade te worden itt de Bèta’s. Die hebben idd een beperkte houdbaarheid en ook dat had iedereen die nu loopt te klagen kunnen weten, ook dat is al vaak genoeg voorbij gekomen hier.

    No hard feelings, maar de jankers hebben m.i. deze keer echt ongelijk.

  18. Gaat het btw alleen om mensen die hun iPhone niet in dev hebben geregistreerd? Als ik naar het plaatje boven kijk.
    Anders kunnen we nog wel een paar redden.

  19. @flo: jij snapt er echt niks van. Bèta’s zijn bedoeld voor developers die het installeren op een apparaat die ze niet alledaags gebruiken. Dit staat overigens bij elk artikel op iPhoneclub, of er wordt in ieder geval naar verwezen.

  20. Op het forum staan al een tiental topics over dit zelfveroorzaakte probleem. Misschien daar ook eens even kijken voor mogelijke oplossingen.

  21. > Wat kun je doen als je iPhone hier ook niet aan mee wil werken en dan vast blijft zitten in het configuratiescherm met het verzoek “verbind met iTunes”?

    @Tom de Ruiter:@jeroen Ja, dan zet je hem gewoon in herstelmodus en dan installeer je iOS 7.0.2 en zet je die erop zoals hierboven staat aangegeven. Ik had hetzelfde namelijk en kwam er vanochtend achter dat mijn iPad zichzelf al in de herstelmodus had gezet…

  22. Ik krijg een foutmelding als ik de zip map wil uitpakken.
    Kan iemand mij daarmee helpen

  23. Mensen, ik heb dit gisteravond ook gehad en je hoeft helemaal niet te restoren of data te verliezen. In plaats van de gebruikelijke shift restore knop kun je gewoon shift + update knop gebruiken. Dat is inderdaad de knop links van de restore knop in iTunes.

    Update iTunes, download de juiste 7.0.2 firmware en klik shift (of de option key in Mac) + “check for update” knop in iTunes. Selecteer dan de firmware die je zojuist hebt gedownload.

    iTunes zal dan gewoon netjes je iphone van de beta naar “originele” iOS 7 updaten. Geen data verlies en je kunt gewoon verder.
    Nadat je iPhone is ge-update komt dat activatie scherm nog even tevoorschijn maar nu kun je wel inloggen en wordt alles gewoon geactiveerd.

    Ook ik was iemand die te lang in de bèta’s bleef hangen. Ik had een back-up van veels te lang geleden maar dit werkte voor mij, ik ben langs de activatie en heb nu netjes een back-up gemaakt zonder data verlies.

    *ik zie net dat dit artikel het ook heeft over de shift + update knop. Nog even duidelijk erbij dat het niet wordt “hersteld” maar gewoon ge-update.

  24. Ook misschien iemand software voor de ipad A1416?

  25. Hallo Flo,

    Als je je iPhone aansluit op een laptop/pc kan je je foto’s nog terugvinden door je iPhone op te zoeken in bijvoorbeeld Windows verkenner. Dan kan je er alsnog een backup van maken.

  26. Hahahah ik kan alleen maar lachen om het volk dat nu problemen heeft. En de reageerders hierboven. En dan nog Apple de schuld geven. Ongelofelijk!! En Flo. Er is helemaal geen 300 blz eula. Het staat namelijk op de Dev pagina boven de download linkjes! Iedere developer weet het en de waarschuwing naar particulieren is dus volledig overbodig. Als Gazelle testversies uitbrengt van een fiets en zegt tegen de tester luister over een maand zijn de schroefjes kapot en valt de fiets uit elkaar. En jij verkrijgt via de illegale weg zo een fiets. Dan klaag je toch ook niet ja gazelle had wel mogen waarschuwen nu zit ik met gebroken benen. Altijd blijven lachen, en volgende keer je vingertjes van de snoep laten!!

  27. Probleem is heel makkelijk op te lossen hoor.. Stappen die ik heb genomen:

    > Device verwijderd uit Find my iPhone;
    > IPSW file voor mijn apparaat gedownload via de dev portal;
    > Alt + Zoek Update in iTunes, hier IPSW selecteren;
    > Updaten naar 7.0.2;
    > Inloggen met je Apple ID;
    > Voila, je device is weer up and running.

    Mocht het niet lukken kun je nog altijd even dit topic op Apple’s dev forums doornemen: https://devforums.apple.com/message/880712

  28. Dude, nou niet zo bijdehand gaan doen. Niet iedereen is zo’n voorbeeldige “volgens de regeltjes developer” als jij. Ja ik heb iOS7 gewoon op m’n eigen iPhone geïnstalleerd en ja, ik ben deze vergeten te updaten naar de officiële release voor ik op reis ging. Eigen schuld, true, maar wel heel irritant

    Origineel geplaatst door wdeB
    @flo: jij snapt er echt niks van. Bèta’s zijn bedoeld voor developers die het installeren op een apparaat die ze niet alledaags gebruiken. Dit staat overigens bij elk artikel op iphoneclub, of er wordt in ieder geval naar verwezen.

  29. Tja.. Voor de kneusjes onder onder ons: als je niet wilt wachten tot de officiële uitrol, maar naar alle waarschijnlijkheid te pas en te onpas je mobiel uit je zak haalt en stoer zit te doen omdat je wat nieuws hebt, lekker voor je dan. Hopelijk heb je geen back-up gemaakt ook.Als je een developer bent dan zet je dit niet op je device wat je elke dag gebruikt.Stelletje sukkels. En flikker nu eens op van dit forum of hou je bakkes eens dicht. Hier wordt al genoeg gezeurd over van alles.Lijkt hier wel een speeltuin. Snap ook niet dat de moderatoren hier eens klaar mee zijn ook.

  30. @Remco: Hoe verwijder je je devies uit find my iphone?

  31. Ik heb hem gedownload en in de map documenten gezet.
    Ik houd de shift toets ingedrukt en klik op update zoeken, ik ga naar documenten en daar staat ie niet tussen, wat moet ik doen?
    Alvast bedankt!

  32. Op het iOS Developer forum lees ik dat er ook wat ontwikkelaars zijn die tegen dit probleem aanlopen. Apple heeft aan alle geregistreerde ontwikkelaars een mail gestuurd met het vriendelijk verzoek om tijdig te upgraden naar iOS 7 GM. Als men dat ignoreert dan moet men maar op de blaren zitten.

    Voor het overige: een ontwikkelaar die nu nog zijn appjes aan het testen is op iOS 7 Beta 5 of 6 daar hoef ik écht geen apps van.

  33. @tuygh van den righel: tjonge neem ff een kopje thee, knap je van op.

  34. Ik heb nu de ipsw bestand gedownload, en mijn iphone staat nu in herstelmodus! als ik op updates zoeken met shift ingedrukt druk dan kan ik de map wel vinden maar het bestand niet..? wat doe ik fout 🙁

  35. Waar kan ik de Ipad4 7.0.2 versie vinden? het betreft de A1458. Mijn zoon had de beta versie opgeladen. Ik moet hem nu herstellen. Hij heeft hem nodig voor school morgen. Alvast bedankt voor een antwoord.

  36. Origineel geplaatst door Jamie: @tuygh van den righel: tjonge neem ff een kopje thee, knap je van op.

    Want? Hij heeft een heel duidelijk punt.
    Als je als gewone consument meent perse de Beta te hebben moeten draaien ipv het wachten op de officiële versie is dat geheel je eigen risico.
    Achteraf niet zeiken. Simpel.

  37. @Maikel: Voor support met het terugzetten van ipsw-bestanden kun je beter even op ons forum vragen stellen. Dat geldt ook voor alle andere mensen die nog nooit eerder ipsw-bestanden hebben geïnstalleerd en daarmee vastlopen. Het reactiesysteem onder de artikelen is niet zo geschikt om op persoonlijke vragen te antwoorden.

  38. @Tim: Gewoon naar Instellingen > iCloud gaan en daar Zoek mijn iPhone uitschakelen.

  39. Wanneer komen de iphones naar nl?? Bij redcoon, belsimpel en wehkamp zijn ze al te koop maar nog niet via provider

  40. @Tim:
    Als het device offline is kun je hem door hem “vast” te houden en naar links te swipen verwijderen. https://www.dropbox.com/s/l960qg0u6xjf19h/Photo%2006-10-13%2022%2027%2034.png

  41. Je bent niet alles kwijt als je upgrade via iTunes. Eerst 7.0.2 downloaden er de hand of in iTunes (dan komt in win7/8 in \users\\appdata\roaming onder de Apple subfolders. Dan in iTuneset shift ingedrukt dat bestand aanwijzen en dan lukt het. In DFU mode restoren moet je alleen doen als niets anders helpt. En ik dacht tot vandaag gewoon dat m’n iPhone up to date was, ik realiseerde me niet dat ik nog op een beta zat. En omdat iTunes het ook niet leek te snappen dacht ik ook dat ik alle foto’s kwijt was. Maar gelukkig las ik over de manuele truc en nu is alles weer OK. Maar wat een zwakke developers bij Apple dat ze niet 1 duidelijke waarschuwing hebben ingebouwd voor beta testers!

  42. @Ricardo:
    Hier dacht ik t zelfde probleem te hebben… Je kunt je video’s en foto’s er gewoon vanaf halen, en de iPhone Heb ik vervolgens een uurtje of 2 aan de lader gehangen… Zag dat er een nieuwe back-up gemaakt was in die tussentijd… En toen heb ik m ge-updatet en de back-up terug gezet…

  43. Heb hetzelfde probleem. Toestel is geblokkeerd en kan er geen reet meer mee. Wou graag wat nieuws proberen, maar er nu wel achter dat ik hier niet voor in de wieg ben gelegd.

    Mijn iPhone geeft aan dat activatie is vereist, maar inmiddels herkent iTunes mijn telefoon niet meer (kan niet worden geïdentificeerd). Iemand een oplossing?

  44. Origineel geplaatst door Erwin
    Had wel netjes geweest als ze even hadden verteld dat je handmatig moest updaten na de laatste beta, want iTunes zei steeds dat ik up to date was…Voor mensen die find my iphone hebben aanstaan en daardoor geen restore kunnen doen… Via de icloud website inloggen en je telefoon leeg maken, daarna kan je wel de reserve kopie terug sturen.

    Tja, een developer (waar de beta’s dus voor bedoeld zijn) had dat geweten …

    Ik heb (als developer dus) de iOS7-beta’s alleen op een test-iPhone gedraaid die elk willekeurig moment totaal leeg mag worden gegooid.

  45. @Tim: Je bent niet alles kwijt, want je bent natuurlijk zo verstandig geweest om vooraf regelmatig een backup te maken…

  46. Origineel geplaatst door Ricardo: Helaas ben ik het daar niet mee eens, ik hoor iedereen om me heen klagen dat het bij niemand bekend was dat je moest updaten/ze alles kwijt zijn en op iPhoneclub stond duidelijk vermeld dat de GM gelijk was aan het orginele dus ik zag geen reden om te updaten.

    GM is geen beta, dus daar heb je het niet bij 😉

  47. Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
    @benBen: Omdat je bij beta’s geen melding krijgt dat er een update beschikbaar is. Voor minder ervaren mensen komt er dus geen ‘seintje’ dat ze moeten upgraden. En dan moet het ook nog via iTunes. Dat klinkt moeilijk, dus vandaar dat mensen blijven doorlopen met beta’s.

    Bedankt voor de uitleg . Weer wat wijzer 😉

  48. Ik had het ook, maar ik heb via de option knop gewoon iOS 7 geïnstalleerd ipv 7.0.2 (ivm eventuele Jailbreak) 🙂

    Is allemaal gelukt en alle gegevens staan nog gewoon op de phone.

  49. @Jeroen: Shift+Bijwerken en selecteer software hierboven

  50. @Marc Wellens: De ipsw-bestanden voor de iPad 4’s zijn hier te vinden:

    Omdat het per stuk nogal wat zijn, heb ik ze in het artikel niet allemaal opgesomd.

  51. @benBen: Omdat je bij beta’s geen melding krijgt dat er een update beschikbaar is. Voor minder ervaren mensen komt er dus geen ‘seintje’ dat ze moeten upgraden. En dan moet het ook nog via iTunes. Dat klinkt moeilijk, dus vandaar dat mensen blijven doorlopen met beta’s.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.