Reacties voor: iOS 7 al op 60 procent van iPhones

iOS 7 is inmiddels op 60 procent van de iPhones in gebruik, blijkt uit cijfers van Fiksu. Ook ligt het gebruik vop de iPhone 5s hoger dan op de iPhone 5c.
Lees het complete artikel → iOS 7 al op 60 procent van iPhones
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 36 reacties

  1. Op naar de 95%! 100% zal sowieso niet haalbaar zijn! Toch netjes als je vergelijkt met android.

  2. Zie je nou wel. Mensen houden wel van iOS 7 🙂 Ik in ieder geval wel! 🙂

  3. Origineel geplaatst door MauriceH
    Zie je nou wel. Mensen houden wel van iOS 7

    En diegenen die er niet van houden hebben meestal geen iPhone/iPad maar wel een mening 😉

  4. @Timosha: Goed of kwaad….??? 😛

  5. @MauriceH: Alleen omdat mensen ios 7 geïnstalleerd hebben betekent dat nog niet dat ze er blij mee zijn. Dat is een geheel andere zaak. Je kan ook niet meer terug nu naar ios 6. Zelf was ik gelukkig nog wel op tijd om te downgraden. Ik was zeer ontevreden over ios 7.

  6. @Bokkepoot: Als je er niet gelukkig mee bent, waarom installeer je het überhaupt dan…??? Dat vindt ik dan wel raar, er geen gebruik van willen maken, en iOS 7 ‘vies’ maken, en dan toch installeren. Moet je dan toch gewoon niet doen -_- Iedereen heeft z’n eigen mening.

  7. @Bokkepoot: bokkepoot is wel een toepasselijke naam

  8. Nog steeds ios 6 hier, wacht op de 5s, want anders is er toch niets nieuws meer aan..

  9. @MauriceH: Hoewel ik natuurlijk al wel op internet het een en ander gezien had en ook mijn bedenkingen wilde ik het toch ook een kans geven en het gewoon eens uitproberen. Dat viel toch nog flink tegen. Wat je zegt over vies maken snap ik niet?

  10. @Bokkepoot: ‘vies maken’. Toen iOS 7 nog niet uit was, maar er al wel dingen over bekend waren toen de beta’s er al wel waren, OVERSTROOMDE het internet met kinderlijk gedrag over iOS 7.

    Dat gaat dan nog wel. Maar ik heb ook forums voorbij zien komen, waar de iOS 7 helemaal vol schelden, en ja, dat noem IK inderdaad ‘vies maken’.

    P.S. Ik heb ‘vies’ toch niet voor niets tussen aanhalingstekens gezet.

  11. @MauriceH: Ik scheld niet. Ik geef alleen mijn mening. Hoewel ik op internet ios 7 al gezien had viel het me gewoon zwaar tegen. In het echt is het nog veel lelijker. Het mooie intuïtieve is weg, het doet rommelig, bijna androidachtig aan. Jammer hoor.

  12. In de titel staat dat 60 procent van iOS-apparaten iOS 7 draaien maar in de tekst hebben we het voornamelijk over iPhone gebruikers.

    Maar het gaat de goede kant op, want uit nieuwe cijfers van Fiksu blijkt dat 60% van de iPhone-gebuikers inmiddels naar iOS 7 is overgestapt.

  13. @Vjh: Gek hè als je het verschil ziet in het aantal iPhones en het aantal android telefoons

  14. Het is ook jammer dat het oude herkenbare een beetje weg is maar het begint te wennen .
    Ik had liever de nieuwe functies in het oude jasje gezien maar tja ik had geen keus .

  15. @MauriceH: Als je het niet installeert, kan je niet weten hoe het werkt. Ik heb het ook gehad op mijn 4S, maar sommige apps liepen steeds vast. Is weer slim gezien van Apple je niet meer kan terug keren naar de 6 ja vrijheid en Apple gaan niet samen.

  16. @murdock: Daarom zijn alle Ap Developers dus no ook bezig om hun apps iOS 7 klaar te maken.

  17. Origineel geplaatst door Bokkepoot
    @MauriceH: Alleen omdat mensen ios 7 geïnstalleerd hebben betekent dat nog niet dat ze er blij mee zijn. Dat is een geheel andere zaak. Je kan ook niet meer terug nu naar ios 6. Zelf was ik gelukkig nog wel op tijd om te downgraden. Ik was zeer ontevreden over ios 7.

    inderdaad. ik ben ook heel blij dat ik nog kon downgraden.

  18. Er mag wel snel een update uitkomen wat een drama die accu van de 4s, iedereen die ik ken heeft er last van.
    Ik ook op me iphone 5.
    En nee we gebruiken de iPhones niet meer dan met ios 6.

  19. Ja, zo kan ik het ook! Op de poll van iCULTURE wordt gezegd dat 86% van de iCULTURE-gebruikers al op iOS 7 was overgestapt, terwijl ik de poll niet heb ingevuld omdat er nadrukkelijk bij stond dat het alleen voor de 7-gebruikers was! Blij dat ik nog niet ge-update heb, 7.02 is er nu al

  20. Origineel geplaatst door kakoener
    Er mag wel snel een update uitkomen wat een drama die accu van de 4s, iedereen die ik ken heeft er last van.
    Ik ook op me iphone 5.
    En nee we gebruiken de iPhones niet meer dan met ios 6.

    Wij kennen elkaar niet, en dat blijkt … Mijn batterij gaat juist langer mee op mijn iphone 4s. Dus zo zie je maar weer.

  21. Hoe kan die grafiek elke dag in procenten ook weer naar beneden gaan …? Zijn er dan ‘s nachts mensen die IOS6 er weer op zetten en overdag IOS7 weer ???

  22. Denk dat de andere 40% wacht op een jailbreak (waaronder ik).

  23. @Dlo: Hier ook veel langer. Staat al vanaf vanmorgen half 6 van de lader en nu nog 50 procent bij matig gebruik

  24. Wat een smerige truc van Apple. Heel erg veel mensen hebben de iPod 4G en die moeten dat ding nu dumpen voor iOS 7. Mijn iPod ziet er niet uit. Sommige apps hebben ee iOS 7 design en andere niet. Mijn iPod zelf is niet eens iOS 7. Apple gaat net als Blackberry de grond in dankzij Tim Cook. Google maakt tenminste een lichtere versie van Kitkat zodat ook oudere apparaten nog lang mee kunnen. Apple kan dit ook maar Tim Cook is gewoon de gierigste man op aarde. Steve Jobs heeft zelf tegen Cook gezegd dat hij niet te gierig moet zijn. Moet je nou eens kijken naar die prijzen. Ze maken die dingen voor 175 dollar en verkopen voor 699 dollar. Legale oplichting noemen we dat. Mensen zijn van zichzelf al egoïstisch en gierig en Tim Cook is daar het ultieme voorbeeld van. Ik kan dit zoiezo niet meer betalen aangezien er crisis is. Mis je nog steeds Steve. Hoop dat je ooit een keer uit de dood opstaat en Tim Cook meteen ontslaat. Tim Cook is zoiezo al niet innovatief. Elke keer maar een kleine aanpassing en dan 100dollars duurder. Bye Apple, hallo 1000en andere mogelijkheden. Ik was een Apple Fanboy maar helaas.

  25. Al verscheidene keren iOS 7 op mijn iPhone 4 geïnstalleerd, maar elke keer toch weer teruggegaan naar iOS 6.1.3 (‘k kan niet kiezen) Qua uiterlijk kies ik voor iOS 7 maar qua performance toch iOS 6. Ook is de batterijduur van mijn iPhone flink gedaald op iOS 7 ten opzichte van iOS 6. Voorlopig nog maar even op 6.1.3 blijven tenzij er nog updates komen waardoor de performance op de 4 beter wordt 😉

  26. @ScarAce1989: Die 40% zijn de iPhone 3GS en iPod 4 gebruikers die door Apple in de steek zijn gelaten. Apple had heus wel een lichtere versie van iOS7 kunnen maken die de iPod en iPhone aan hadden gekund. Cook ligt ons zoiezo op. iPod 5 is 200euro duurder, zonder enige reden. En dan maakt hij een iPod 4g zonder camera en dat is dan een budget iPod. Wat innovatief Cook.

    Steve Jobs heeft iets gemaakt wat de wereld veranderde maar Cook maakt er een zooi van en kan net zo goed voor de MC Donalds gaan werken. Kan hij de McNuggets innoveren door meer vet toe te voegen en de prijs 5 dollar hoger te maken.

  27. Ook ik heb iOS 7 uitgebreid getest. Ik had inderdaad ook last dat de batterij flink achteruit ging op mijn iPhone 5. Qua gebruiksgemak is het wel vooruit gegaan. Paar kleine dingen die ik een nadeel vind: control center vond ik moeilijk te activeren en het uiterlijk vind ik er nogal kinderlijk uitzien. Voorlopig ben ik weer terug naar 6.1.4

  28. Zie je nou wel ze houden je telefoon gewoon in de gaten. Big brother is watching you, als ze al kunnen zien wie allemaal ios7 hebben dan kunnen ze vast nog veel meer zien op je tel

  29. @Joost: Ooit gehoord van website analytics? Alles wat je gebruikt op een computer wat internet nodig heeft wordt getracked. Ooit gehoord van Google Analytics bijv? Bovendien is het niets om je zorgen over te maken. Het is allemaal anonieme data.

  30. mijn batterij al leeg na vijf uur bij ios 7, hoe kan ik terug naar ios 6 dan

  31. Kan er iemand mij vertellen wat er aan iOS 7, androidachtig is???

    Ik vind iOS 7 top!

  32. Origineel geplaatst door C5
    Wat een smerige truc van Apple. Heel erg veel mensen hebben de iPod 4G en die moeten dat ding nu dumpen voor iOS 7. Mijn iPod ziet er niet uit. Sommige apps hebben eeN iOS 7 design en andere niet. Mijn iPod zelf is niet eens iOS 7. Apple gaat net als Blackberry de grond in dankzij Tim Cook. Google maakt tenminste een lichtere versie van Kitkat zodat ook oudere apparaten nog lang mee kunnen […]

    Ik heb ook een ipod touch4 en deze kan ook IOS 7 niet draaien. Toch geen enkele reden deze te vervangen. Gebruik hem vrolijk ‘s morgens en ‘s avonds om van en naar het werk te fietsen.

  33. @C5: Weet je wel dat Apple er niets aan kan doen dat de iPod touch 4G iOS 7 niet krijgt? Simpelweg omdat deze te weinig RAM-geheugen heeft. Daarom is het verhaal exact zo bij de iPhone 3GS (evenals de processor natuurlijk).

    En dat gezever over dat Steve Jobs beter is dan Tim Cook enzo loopt me echt de spuigaten uit. Goed, Jobs richtte zich weliswaar meer op productinnovatie en het afleveren van een goed werkend product, maar Tim Cook heeft de afgelopen jaren prima weten te bewijzen dat hij het net zo goed kan. Iedere CEO heeft zijn eigen strategie, dat maakt het zo mooi. Blij dat hij zich niet als Jobs gedraagt, want dankzij Cook slaat Apple een hele nieuwe weg in. Compleet nieuwe iOS, nieuwe strategie op het gebied van de apparaten (iPad mini, iPhone 5c).

    Dan de kosten voor een Apple-product. Ook het feit dat je meer betaalt dan wat de productiewaarde is heeft een reden. Denk eens aan marketingkosten, arbeidskosten enzovoorts, want dat zit allemaal niet bij de productiekosten inbegrepen. En natuurlijk de licenties voor iOS, die kosten ook geld. Toegeven, je betaalt letterlijk de hoofdprijs voor een product van Apple, maar je krijgt er wat voor. Bij Samsung krijg je een plastic ding met een besturingssysteem die ze beter voor desktops hadden kunnen ontwikkelen (ik bedoel, ik heb een iPhone om dagelijkse taken snel te kunnen doen in plaats van dat ik met extra computer-achtige shitzooi rondloop).

    Geen onzin uitkramen, volgens mij moet je eens wat meer over Apple strategie leren.

    Even back ontopic: ik gebruik iOS 7 al vanaf de eerste beta en ben er sowieso al helemaal aan gewend. Die reacties over dat het er Android-achtig uitziet slaan nergens op. Het is anders dan we gewend waren, maar je ziet nog steeds dat het van Apple komt. Niet qua design, maar qua gebruiksvriendelijkheid. Alles zit nog op z’n plaats, ze hebben het alleen een mooiere interface gegeven. Daarom vind ik ook dat Apple het eigenlijk heel goed heeft gedaan met iOS en natuurlijk de nieuwe iPhones.

    En dan hebben we het nog niets eens gehad over de nieuwe iPads die mogelijk volgende maand nog aangekondigd zullen worden. Ze beginnen weer helemaal op gang te komen daar in Cupertino!

  34. Het lijkt mij ook wel logisch dat gebruikers zo snel gaan upgraden. Het upgrade-proces is eenvoudig, snel en vooral ook gratis. Je hoeft inmiddels niet eens meer een backup te maken als iCloud aan staat, dus klik je alleen op updaten en binnen 15 minuten heb je iOS 7. Dat getuigt vooral van gemak. Daarnaast wordt iOS 7 ook flink gepromoot op de iPhone zelf. Iedereen ontving op dag 1 een bericht en de systeeminstellingen heeft een blijvende rode punt. Gebruikers worden er ook op gewezen als zij een app willen downloaden die alleen voor iOS 7 beschikbaar is. Het proces is dus niet alleen makkelijk, maar gebruikers worden ook wel een beetje gedwongen mee te gaan. Is de stap eenmaal gemaakt, is een terugkeer ook uitgesloten. Deze cijfers laten vooral zien hoe eenvoudig het is, maar zeggen helemaal niets over de populariteit of klanttevredenheid van IOS 7.

  35. Origineel geplaatst door Tom
    Alles zit nog op z’n plaats, ze hebben het alleen een mooiere interface gegeven. Daarom vind ik ook dat Apple het eigenlijk heel goed heeft gedaan met iOS en natuurlijk de nieuwe iPhones.En dan hebben we het nog niets eens gehad over de nieuwe iPads die mogelijk volgende maand nog aangekondigd zullen worden. Ze beginnen weer helemaal op gang te komen daar in Cupertino!

    Onzin. Alles wat iOS7 nu heeft zat allang op Android. En dat “stuk plastic” krijg je tegenwoordig ook met de iPhone 5C.

  36. Origineel geplaatst door MauriceH
    @Bokkepoot: Als je er niet gelukkig mee bent, waarom installeer je het überhaupt dan…??? .

    Misschien ben ik een rare, maar om te weten of iets bevalt moet je het doorgaans toch installeren… Beetje rare opmerking.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.