Reacties voor: iOS 6: welke functies worden ondersteund op welke iPhone, iPad en iPod touch

Hoewel iOS 6 op de iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, iPad 2, iPad 3 en de vierde generatie iPod touch te gebruiken is, werken niet alle functies op iedere device. In dit overzicht lees je wat je wel of niet kan gebruiken.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 58 reacties

  1. En dat noemen ze marketing. Nog meer dingetjes die je niet meer zal kunnen met de 4 en dan wil je natuurlijk de toekomstige 5.

  2. Wel vreemd waarom Facetime over 3g niet zou werken op de Iphone4 en wel op de 4s…

  3. Heb je een jaar geleden een nieuwe iPhone 4 gekocht, kan je nu al niet gebruik maken van de laatste features bij een update. Ik ben erg blij met mijn telefoon, maar kan goed begrijpen waarom mensen overstappen op HTC of Samsung.

  4. Marketing indeed. Er zijn geen technische redenen voor het gebrek aan navigatie op de iPhone 4. Lijkt mij puur om meer iPhones te kunnen verkopen. De volledige versie van TomTom werkt perfect op de iPhone 4. Jammer, gemiste kans. Iedere Android device van 100 euro ondersteund turn-by-turn navigatie.

    En FaceTime over 3g; dat heeft Apple in 2010 al beloofd aan gebruikers en kopers van de iPhone 4. Ze moesten enkel ‘slechts’ twee jaar overleggen met providers over de voorwaarden…

    Als deze functies zo in de definitieve versie van iOS 6 komen te zitten ga ik voor het eerst in mijn leven jailbreaken. Heeft Apple aan zichzelf te danken.

  5. Coming to the iPhone 3GS…..iOS 6 Lite

    Coming to the iPhone 4…..iOS 6 Basic Edition

    Coming to the iPhone 4S…..iOS 6

    Coming to the iPhone 5…..iOS 6 Premium Edition

    Hmmm… lijkt wel op Microsoft Windows fragmentatie.

  6. Is het niet de iPad1 die afvalt ipv de iPad2?

  7. @Rop: Ik begrijp de frustratie. Maar Htc’s en Samsungs worden maximaal 1,5 jaar geüpdatet (als je geluk hebt dus). Apple heeft over het algemeen 3 jaar, wat eigenlijk fantastisch is. Maar natuurlijk kan de oudere hardware niet de volledige functionaliteit aan. Het is enkel logisch.

  8. Dit is even een flinke tegenvaller. geen facetime over 3g, geen siri. de Iphone 4 wordt nu al aan de kant gezet. wat zou de technische reden hiervoor zijn? niet anders dan een marketingreden dat Apple wil dat mensen een nieuwere Iphone kopen lijkt me.

  9. Origineel geplaatst door Rop
    Heb je een jaar geleden een nieuwe iPhone 4 gekocht, kan je nu al niet gebruik maken van de laatste features bij een update. Ik ben erg blij met mijn telefoon, maar kan goed begrijpen waarom mensen overstappen op HTC of Samsung.

    Tja klopt ook niet echt hé, de reden dat de nieuwe android os maar op 8% van de toestellen staat, komt juist omdat bijna alle toestellen niet kunnen upgraden en dat je dus ook verplicht bent bij een nieuwe release ook nieuw toestel te kopen. Bij Apple is het meestal niet zo dat ze niet willen, maar dat het toestel het niet aan kan! Van facetime vind ik ook raar maar het blijven “rumors”.

  10. Voor mensen met een iPhone 3GS, er zijn wel een paar features van iOS6 die te gebruiken zijn. Treur dus niet 😉
    Engadget heeft een iets uitgebreider overzicht gepubliceerd.

  11. @mrkoetje: Nee, dat zie je verkeerd. Apple heeft bij het introduceren van de iPhone 4S bewust gekozen voor de ‘S’, dit staat dan ook voor Siri. Het zou in marketingtermen een vorm van kannibalisme zijn, zouden ze Siri introduceren op de iPhone 4. En het exclusieve van Siri voor de 4S, dat de mensen wel een andere telefoon moeten kopen, zal ook zeker meespelen.

  12. Waarom zou je dan upgraden naar IOS 6?
    Je wil toch minstens de functies behouden, die je nu ook hebt, zoals FaceTime?

  13. Lang leve jailbreak die facetime op een 4 wel mogelijk maakt.
    Siri zal ook wel lukken via jailbreak veronderstel ik

  14. @Damellie: Facetime blijft gewoon werken op bijv. de iPhone 4. In iOS5 is Facetime beperkt tot Wifi, als je buiten loopt kun je niet Facetimen.

    In iOS6 is die beperking er af gehaald, en mag je ook over je 3G netwerk gaan Facetimen. Deze nieuwe functie is echter voorbehouden voor de laatste generatie iPhones/iPads.

    Met de NL datalimieten van tegenwoordig maakt dat toch allemaal niet zoveel uit. Facetime vreet data….

  15. @Damellie: FaceTime behoud je wel, alleen dan beperkt via wifi en niet zoals bij de 4s via wifi en 3g.

  16. Origineel geplaatst door Damellie
    Waarom zou je dan upgraden naar IOS 6?Je wil toch minstens de functies behouden, die je nu ook hebt, zoals FaceTime?

    FaceTime gaat ook niet verloren bij het upgraden naar iOS 6. Een toevoeging is alleen dat Apple het nu ook mogelijk heeft gemaakt te ‘facetimen’ over 3G met de 4S en de nieuwe iPad.

  17. Dus de nieuwe Maps gaat niet werken op de 3GS? Raar, heb ik straks dan geen Maps-functie meer op m’n iPhone zitten?

  18. Origineel geplaatst door Bomans
    Is het niet de iPad1 die afvalt ipv de iPad2?

    Inderdaad maar op de iPad2 zul je ook niet alle functies kunnen doen die uitkomen op de iOS6.

  19. @Damellie: HU? de functie gaat er toch niet uit? er komt alleen niet 1 bij…

  20. ik heb mij altijd verbaasd over de reacties van mensen bij software updates.

    Als je een product X koopt en 5 maanden daarna komt er nieuwe software uit, vind ik het normaal dat de nieuwe software nog draait op je oude toestel. Bij apple is dit ook altijd het geval

    Als je een product X koopt en daarna komt nieuwe software uit samen met een nieuw toestel, is het toch niet vanzelfsprekend dat nieuwe software volledig kan gedraaid worden op oude toestellen (technisch gezien)? Bovendien komt die software er dan net om de nieuwe hardware meer voordelen te geven op de oude producten!
    Ik vind het net meer een gunst van Apple (en alle andere bedrijven die dit systeem toepassen) dat ze nieuwe software en nieuwe functie toevoegen aan reeds bestaande producten.

    ik koop toch geen product voor de eventuele nieuwe functies die pas een jaar later hierop mogelijk worden gemaakt? Ik heb tot aankoop besloten wanneer ik mijn product kocht, en heb toen betaald voor alle huidige functies!

    Saul

  21. Origineel geplaatst door Poloboy
    Tja klopt ook niet echt hé, de reden dat de nieuwe android os maar op 8% van de toestellen staat, komt juist omdat bijna alle toestellen niet kunnen upgraden en dat je dus ook verplicht bent bij een nieuwe release ook nieuw toestel te kopen. Bij Apple is het meestal niet zo dat ze niet willen, maar dat het toestel het niet aan kan! Van facetime vind ik ook raar maar het blijven ”rumors”

    Oke, daar heb je een punt. Maar van een premium merk als Apple had ik toch iets meer verwacht. Je betaalt er immers goed voor.

  22. Origineel geplaatst door Rop
    Heb je een jaar geleden een nieuwe iPhone 4 gekocht, kan je nu al niet gebruik maken van de laatste features bij een update. Ik ben erg blij met mijn telefoon, maar kan goed begrijpen waarom mensen overstappen op HTC of Samsung.

    Met alle respect hoor, maar dit is een onnozele aanname dan wel bewering!
    Voorbeeldje: Een HTC Sensation (vorig jaar 2011 het vlaggeschip van HTC) kan wel geupdate worden naar Ice Cream Sandwich (Android 4.0.x) maar kan niet geupdate worden naar Sense 4 (de UI die HTC gebruikt, Samsung gebruikt bijvoorbeeld Touch Wizz, een grafische schil om Android OS heen) De genoemde telefoon is net 10 maanden oud/jong maar kan toch niet de voordelen en features van het nieuwe Sense 4 gebruiken. Zo hetzelfde voor de Samsung Galaxy S (dus niet de Galaxy SII) deze krijgt niet eens een update naar ICS deze blijft gewoon op Android 2.4.x draaien (Gingerbread) en deze telefoon is nu nog te koop!!
    Mensen die overstappen van een iPhone naar een Android device om de door jou genoemde reden komen dus bedrogen uit. Ik vind het niet meer dan logisch dat een iPhone 3GS minder kan/krijgt dan een iPhone 4, en dat een iPhone 4 weer minder kan/krijgt dan een iPhone 4S dat alles heeft puur en alleen met de hardware te maken (resp. A3, A4 t.o.v. A5 chip).
    Dit is alleen maar om je iDevice stabiel te houden en de nog iets aan snelheid te kunnen garanderen. Trager wordt het sowieso, dat is ook weer logisch.
    Ditzelfde geldt natuurlijk ook voor de Android versies, natuurlijk kan je je HTC/Samsung “rooten” (hacken van je telefoon, voor een iDevice heet dat Jailbreaken) maar dat komt de stabiliteit niet ten goede. Logisch ook want Sense 4 werkt nu eenmaal veel soepeler en stabieler op een Quad-Core 1.5 GHZ Processor dan op een Dual-Core 1.2 GHZ Processor.

  23. Of mensen zeiken over dat ze iets niet krijgen of ze zeiken over dat hun telefoon traag wordt. T is ook nooit goed..

  24. Hmm Facetime over 3g niet voor iPhone 4… wat een rotstreek zeg…

  25. Origineel geplaatst door Jasper
    Of mensen zeiken over dat ze iets niet krijgen of ze zeiken over dat hun telefoon traag wordt. T is ook nooit goed..

    Ben het niet gauw eens met iemand 😉 LOL maar in dit geval ben ik het helemaal met je eens

  26. @Bobby007: Zie mijn reactie vlak voor de jouwe… 😉

    Ik had het mis wat betreft die Android updates, maar vind nog steeds dat een gebruiker net iets meer van Apple mag verwachten. Tuurlijk, technisch gezien moet het allemaal goed werken, maar je maakt mij niet wijs dat Facetime over 3G niet gaat werken op de iPhone 4. Daarbij, op een 5 jaar oude iMac kan je ook gewoon Mountain Lion installeren en dan doen ook alle nieuwe features het ook gewoon.

  27. Origineel geplaatst door Saul
    ik heb mij altijd verbaasd over de reacties van mensen bij software updates.Als je een product X koopt en 5 maanden daarna komt er nieuwe software uit, vind ik het normaal dat de nieuwe software nog draait op je oude toestel. Bij apple is dit ook altijd het gevalAls je een product X koopt en daarna komt nieuwe software uit samen met een nieuw toestel, is het toch niet vanzelfsprekend dat nieuwe software volledig kan gedraaid worden op oude toestellen (technisch gezien)? Bovendien komt die software er dan net om de nieuwe hardware meer voordelen te geven op de oude producten! Ik vind het net meer een gunst van Apple (en alle andere bedrijven die dit systeem toepassen) dat ze nieuwe software en nieuwe functie toevoegen aan reeds bestaande producten.ik koop toch geen product voor de eventuele nieuwe functies die pas een jaar later hierop mogelijk worden gemaakt? Ik heb tot aankoop besloten wanneer ik mijn product kocht, en heb toen betaald voor alle huidige functies!Saul

    In 2010 beloofde Apple al dat de iPhone 4 FaceTime via 3g kon. Ze moesten alleen nog afspraken maken met de providers. Nu ziet het er naar uit de de iPhone 4 geen FaceTime via 3g kan. Verwachtingen waren gewekt, ze leveren als puntje bij paaltje komt niet. Er zijn geen technische redenen om het niet te doen.

  28. Heb een IPhone 4 en zal gewoon updaten naar IOS 6 indien deze beschikbaar wordt gesteld door Apple, wacht rustig af op de IPhone 5, logisch dat ze op oudere toestellen niet alle opties vrijgegeven worden….. Dus niet zeuren en gewoon een nieuwe iPhone aanschaffen als de tijd daar is! 😉

  29. What the hell. iPhone 4 kan AL deze dingen (ZELFS SIRI) met gemak aan. Eerlijk gezegd maakt me dit een beetje boos. Het toestel kost genoeg en ik wil er graag langer dan 2 jaar mee doen. Dat ze Siri alleen op de 4S toelieten kan ik nog een beetje begrijpen (ook wel puur marketing, maar anders was er bijna niets nieuw aan de 4S) maar nu dit? Turn by turn? Ik gebruikte tom tom zelfs op mijn iphone 3g al dus geef me 1 goede reden waarom het niet zou gaan :s

  30. gisteren al gezien natuurlijk maar hier mag het ook gezegt worden, echt belachelijk gewoon
    de 3GS kan makkelijk Share Photos draaien en offline reading list!

  31. @Mars: Lekker simpel gedacht. Niet iedereen heeft het geld om weer een toestel af te sluiten twv 700-800€, die je overigens 1.5x terug betaalt.

  32. je kunt er op vele manieren tegenaan kijken.
    Mijn gedachte zal zijn (ik heb een 3gs)
    -wat ga ik missen?
    wat is de meerwaarde?, is het sneller, mooier, beter?
    – ga ik er op achteruit?

    … oja, ik heb nog een oude bootrom.
    jailbreaken is bij mij geen punt (meestal), dus ik maak mij niet veel zorgen.

  33. Gelukkig wel Flyover and turn-by-turn GPS op me iPad 2.
    Ik heb ook een 4s waar alle fucties op zullen draaien maar koop toch een nieuwe iphone zodra die uit is.

    Kan deze mooi naar ut vrouwtje.

  34. @Bobby007: Je vergeet een paar dingen bij zoals de Galaxy S die al wel een 2 jaartjes oud is, die heeft een value pack update gekregen nog altijd Android 2.3.6 maar met veel toevoegingen van 4.x. Heb je een Galaxy S en ben je daar niet zo blij mee geen probleem flash dan zelf een 4.0.4 rom en je bent up-to-date.

    Ik ben geen iOS of Android fanaat ofzo heb zelf een Galaxy S3 en een New iPad maar hier wordt ik niet vrolijk van wetende dat ik volgend jaar al nieuwe functies moet missen op mijn New iPad, en mijn vriendin dit jaar al wat functies moet missen op haar iPad 2 zoals facetime over 3G, wat we toch al gebruiken over Wifi als ik in het buitenland verblijf.

  35. Gelukkig heb je de jailbreaks (nog). Hiermee zijn meestal alle functie gewoon in te schakelen of is er wel een tweak voor. ook voor de oudere toestellen. 🙂

  36. Bijna niks voor de 4 erg jammer maar goed kijk toch al uit naar een nieuwe!!

  37. Origineel geplaatst door Densoft
    Gelukkig heb je de jailbreaks (nog). Hiermee zijn meestal alle functie gewoon in te schakelen of is er wel een tweak voor. ook voor de oudere toestellen.

    Precies 🙂 Maar geen Facetime over 3g voor de iPhone 4 is gewoon vreemd….niet dat ik Facetime überhaupt gebruik 🙂
    NCSettings o.i.d. mis ik toch nog steeds!

  38. Origineel geplaatst door Mafiatounes
    @Bobby007:Je vergeet een paar dingen bij zoals de Galaxy S die al wel een 2 jaartjes oud is, die heeft een value pack update gekregen nog altijd Android 2.3.6 maar met veel toevoegingen van 4.x. Heb je een Galaxy S en ben je daar niet zo blij mee geen probleem flash dan zelf een 4.0.4 rom en je bent up-to-date.Ik ben geen iOS of Android fanaat ofzo heb zelf een Galaxy S3 en een New iPad maar hier wordt ik niet vrolijk van wetende dat ik volgend jaar al nieuwe functies moet missen op mijn New iPad, en mijn vriendin dit jaar al wat functies moet missen op haar iPad 2 zoals facetime over 3G, wat we toch al gebruiken over Wifi als ik in het buitenland verblijf.

    Lezen is niet je sterkste kant geloof ik!!!
    1 Ik vergeet helemaal niks, de Galaxy S is idd al 2 jaartjes oud, dat is de iPhone 4 ook.
    2 De Galaxy S is nu nog te koop evenals de iPhone 4
    3 als je een ROM wil flashen zal je je device toch eerst moeten rooten, dat had ik ook al geschreven dat dat kon, alleen komt dat de stabiliteit niet ten goede en de processor kan het niet aan –> had ik ook al geschreven!!
    Als je FaceTime toch al over WiFi in het buitenland deed (verstandig want als je FaceTime in het buitenland over 3G gaat doen, dan kan dat aardig in de papieren lopen, FaceTime VREET data) wat is dan je punt???
    En Ohh ja wat was ik vergeten dan?

  39. Origineel geplaatst door lucas
    @Rop: Ik begrijp de frustratie. Maar Htc’s en Samsungs worden maximaal 1,5 jaar geüpdatet (als je geluk hebt dus). Apple heeft over het algemeen 3 jaar, wat eigenlijk fantastisch is. Maar natuurlijk kan de oudere hardware niet de volledige functionaliteit aan. Het is enkel logisch.

    Mijn andere telefoon, HTC desire krijgt nog steeds updates. Ik ben er meer tevreden mee dan m’n iPhone.

  40. Ja hoor, geen turn-by-turn navigatie voor de 4? lekker dan.. mijn 4 gewoon NU al achter gesteld.. siri etc begrijp ik nog, maar de rest.. dan misschien toch maar jailbreaken

  41. Update 3Gs is alleen maar om de apps te laten draaien. De 3Gs is zoals ik eerder in een andere bericht zei populair onder tieners met een beperkte budget.

    iPhone 4 is uit marketing opzicht niet interessant meer, gebruikers moeten meer naar de 4S getrokken worden.

    iPad wordt niet geupdatet omdat anders de iPad 3’s nooit worden verkocht. Massale run op tweedehands iPads wil Apple voorkomen.

    iPod touch wordt wederom geupdatet voor de kleine kids. Games zijn vooral heel populair.

    Persoonlijk vind ik het beleid van Apple helemaal niks. Duurzame producten en vlottende software.

  42. Origineel geplaatst door Bobby007
    Lezen is niet je sterkste kant geloof ik!!!
    1 Ik vergeet helemaal niks, de Galaxy S is idd al 2 jaartjes oud, dat is de iPhone 4 ook.
    2 De Galaxy S is nu nog te koop evenals de iPhone 4
    3 als je een ROM wil flashen zal je je device toch eerst moeten rooten, dat had ik ook al geschreven dat dat kon, alleen komt dat de stabiliteit niet ten goede en de processor kan het niet aan –> had ik ook al geschreven!!
    Als je FaceTime toch al over WiFi in het buitenland deed (verstandig want als je FaceTime in het buitenland over 3G gaat doen, dan kan dat aardig in de papieren lopen, FaceTime VREET data) wat is dan je punt??? En Ohh ja wat was ik vergeten dan?

    Voel je niet aangevallen rustig aan, op jouw punten 1. en 2. ga ik niet reageren aangezien ik dat in mn eerste post ook niet deed! Ik weet hoe oud beide toestellen zijn en dat ze nog verkocht worden 3. wie zegt er dat je moet rooten voor een custom rom op Android? 4. Als ik in het buitenland ben gebruik ik een meestal een pre-paid van het land waar ik verblijf dus alsnog blijft m’n punt dat dit toch wel jammer is.

  43. Geen turn-by-turn?

    Enige waar ik blij mee was zit gewoon niet bij 4, dat vind ik wel schandalig.

    Bij mijn volgende telefoon ga ik wel even goed nadenken welke goed is en lang meegaat en ondersteund zal worden.

    Hardware gaat lang mee van Apple, maar de software gaat te snel.

  44. @Arjan Maas: jailbreak hem gewoon en je hebt facetime via 3g op iphone 3g(s) en 4

  45. Origineel geplaatst door sb
    Geen turn-by-turn?Enige waar ik blij mee was zit gewoon niet bij 4, dat vind ik wel schandalig.Bij mijn volgende telefoon ga ik wel even goed nadenken welke goed is en lang meegaat en ondersteund zal worden.Hardware gaat lang mee van Apple, maar de software gaat te snel.

    Helemaal mee eens. Mocht Google besluiten turn-by-turn niet meer exclusief voor Android te behouden en zullen ze het implementeren in de Google Maps app, dan stap ik zeker weten over van Kaarten naar Maps.

    En geen Facetime voor iPhone 4, lol. Mensen die beweren dat het logisch is, LOL. Holbewoners zouden het niet begrijpen, maar jullie weten zelf ook wel dat een iPhone 4 stukken meer aan kan dan jullie doen lijken 🙂

  46. Die turn by turn komt wel met een tweak op de 4 😉 gewoon effe wachten

  47. Ik gebruik sinds het begin van de iPhone 4 de betaalde Jailbreak app 3g unrestrictor om te kunnen FaceTimen over 3G. Werkt vrijwel altijd perfect.

    Zelf nu in thailand met een onbeperkt 3G abo, kan ik op ieder eiland zonder veel problemen FaceTime gebruiken. Bij weinig bereik, van het netwerk, wordt de verbinding wat korrelig en valt hij uiteindelijk soms weg maar dat hebben we allemaal ook wel eens tijdens een normaal telefoon gesprek toch.

    Beetje sneu dus om dit niet voor de 4 door te voeren. Graaiers 😉

  48. @Bobby007: Ben het hellemaal met je eens, maar er zit 1 tekortkoming in je verhaaltje en dat is de iPad 1, die heeft ook een A4 processor maar wordt niet ondersteund, en dat is in mijn oogen toch echt een marketing stunt!

    Dit is ook de reden dat ik die van mij twee weken geleden verkocht heb voor 200 EUR 🙂

  49. Ik ben al sinds kinds af aan opgegroeid met Apple. Mijn hele leven werk ik er al op, maar dit vind ik zoooooo laag van Apple!! Kom ik aan met mn iPhone4 en iPad2… alle leuke updates kan ik dus in mn hol stoppen… Ik voel me ook zwaar genaaid!

  50. Net voor de geld terug actie van Apple de 3G versie van de iPad 2 gekocht wordt hij nu al minder ondersteund, vooral dat geen FaceTime over 3G vindt ik echt erg over Siri kan ik me noch wel heenzetten. Maar geen 3G terwijl de iPad 2 soms beter presteerdt dan de iPad 3 en we in Nederland toch te zelfde netwerken gebruiken vind ik echt niet iets voor een premium Apple product.

  51. Als ik dit zo lees snap ik wel een gedeelte van de dingen niet worden ondersteund zoals sire enz, dat gebruik ik toch nooit.

    Wat ik echter wel storend vind dat Apple de kaarten vervangt door die van zelf. Namelijk om het feit dat ze op de iPhone 4S zeggen we streetview erop en vervangen het door fly by en 3D modellen.

    Op de iPhone 4 doen ze, we halen streetview eruit en we geven er niks voor in de plaats! Haal het er dan niet uit!??!

  52. Ik vind dit erg slecht. Geen VIP op de iPhone 3GS?

    En we worden opgezadeld met Apple’s maps. Maar is streetview er straks nog wel? Enne dat 3D, leuk hoor… maar we zijn al bij iPhone 37S voordat steden als Arnhem of Groningen toegevoegd zijn.

    Steve Jobs is nu echt dood. En Apple over een paar jaar ook ben ik bang. iOS 6 lijkt op iOS 5.5 en ze missen belangrijke (standaard) features die Android wel biedt en wellicht Windows Phone ook.

  53. Persoonlijk vind ik het ook belachelijk dat apple bepaalde features afzet die niets met hardware te maken te hebben (such as turn by turn navigatie en facetime over 3G). Ik vraag mij ook af waarom 3GS wel ondersteund wordt en niet de eerste ipad. De hardware van de ipad is beter dan die van de 3GS! Ik had bvb. graag de museum mode op mijn oude ipad kunnen zetten. Zou dat hardwarematig zoveel vragen?

    Apple begint meer en meer op een mutinational te lijken. Met het milieu wordt ook totaal geen rekening gehouden. Wat kost dat om elk jaar een nieuwe iphone/ipad te kopen voor het milieu en de oude te dumpen. Belachelijk gewoon. Bovendien met de computers kun je wel lang mee gaan en het nieuwste systeem gaan draaien. Stel je voor dat ze ook zo beginnen bij mountain lion …

  54. Ik sluit me volledig bij @Bobby007 aan.
    Ik ben een tevreden iPhone 4 bezitter, en voelde me flink in de maling genomen, toen ik de kleine letters las. Of het nu wel of niet deels marketing strategie is kan ik niet weten, wat wel logisch is, is dat de A5 chip 7 keer sneller is dan de A4. De maps functionaliteit blijft dus in principe onveranderd, op het feit na dat het nu een Apple app is.

    Zowel siri, als fly over en turn by turn vragen een intensieve power van de processor, waar de A4 dus niet aan kan voldoen. Na een paar uurtjes mokken, besloot ik dat ondanks dat mijn iPhone 4 hardwarematig enkele functies niet ondersteunt het verder níet mijn gebruikersgerichte van dag tot dag ervaring beïnvloed. Er zijn genoeg functies die wel beschikbaar zijn. Ook heb ik de mazzel dat ik net een iPad 3 heb aangeschaft zodat ik alsnog alles kan ervaren.
    Voor die mensen die zich beperkt voelen geef ik de tip, accepteer dat het hardwarematig niet kan, heb plezier met je iPhone 4, en besef dat je mettertijd wellicht over gaat op een nieuwe iPhone waar ongetwijfeld alles op zal werken, maar wellicht dat het zelfde opnieuw gaat gebeuren, thats marketing. Maar laat het niet ten koste gaan van je gebruikerservaring, maps en Siri zijn niet de totale som van een idevice denk ik dan.

  55. Heb hier een iPad 2 16Gb WiFi en turn by turn navigation werkt niet hoor. In de plaats daarvan krijg ik de gewone routebeschrijving, net als op m’n iPhone 4

  56. “iOS 6 ondersteunt bijna alle devices die iOS 5 gebruiken: alleen de iPad 2 en de derde generatie iPod touch vielen af.”
    iPad 1 neem ik aan?

  57. IPad 1 is niet ondersteund. Draai hier ios 6 op men ipad 2 maar in het artikel staat dat turn by turn zou moetten werken, dit is echter niet het geval!

  58. Origineel geplaatst door Tink
    Ik ben al sinds kinds af aan opgegroeid met Apple. Mijn hele leven werk ik er al op, maar dit vind ik zoooooo laag van Apple!! Kom ik aan met mn iPhone4 en iPad2… alle leuke updates kan ik dus in mn hol stoppen… Ik voel me ook zwaar genaaid!

    Same here, same here.. Loyaliteit is eenrichtingsverkeer hè?

    Origineel geplaatst door Johan
    Op de iPhone 4 doen ze, we halen streetview eruit en we geven er niks voor in de plaats! Haal het er dan niet uit!??!

    Lijkt mij ook het beste. Als je geen beter alternatief kunt bieden, moet je een werkend product niet vervangen.

    Origineel geplaatst door Ken
    Met het milieu wordt ook totaal geen rekening gehouden. Wat kost dat om elk jaar een nieuwe iphone/ipad te kopen voor het milieu en de oude te dumpen. Belachelijk gewoon. Bovendien met de computers kun je wel lang mee gaan en het nieuwste systeem gaan draaien. Stel je voor dat ze ook zo beginnen bij mountain lion …

    Erg goed punt @ milieu.

    Origineel geplaatst door Joey
    Ik sluit me volledig bij @Bobby007 aan. Ik ben een tevreden iPhone 4 bezitter, en voelde me flink in de maling genomen, toen ik de kleine letters las. Of het nu wel of niet deels marketing strategie is kan ik niet weten, wat wel logisch is, is dat de A5 chip 7 keer sneller is dan de A4. De maps functionaliteit blijft dus in principe onveranderd, op het feit na dat het nu een Apple app is.

    Het is altijd al een Apple app geweest. Het gebruikte voorheen Google Maps-data en gaat nu Apple Maps-data gebruiken.

    Origineel geplaatst door Joey
    Zowel siri, als fly over en turn by turn vragen een intensieve power van de processor, waar de A4 dus niet aan kan voldoen.

    Dat is niet waar. Als je Apple blind napraat ben je medeplichtig aan het verspreiden van deze onzin.

    Origineel geplaatst door Joey
    Na een paar uurtjes mokken, besloot ik dat ondanks dat mijn iPhone 4 hardwarematig enkele functies niet ondersteunt het verder níet mijn gebruikersgerichte van dag tot dag ervaring beïnvloed.

    Je iPhone 4 ondersteunt het softwarematig niet.

    Origineel geplaatst door Joey
    Er zijn genoeg functies die wel beschikbaar zijn.

    Functies? Verbeteringen bedoel je. Echt nieuwe functies krijgen we niet.

    Origineel geplaatst door Joey
    Voor die mensen die zich beperkt voelen geef ik de tip, accepteer dat het hardwarematig niet kan, heb plezier met je iPhone 4, en besef dat je mettertijd wellicht over gaat op een nieuwe iPhone waar ongetwijfeld alles op zal werken, maar wellicht dat het zelfde opnieuw gaat gebeuren, thats marketing. Maar laat het niet ten koste gaan van je gebruikerservaring, maps en Siri zijn niet de totale som van een idevice denk ik dan.

    Jij bent ingehuurd door Apple xD Maar het is inderdaad marketing, daar heb je wél gelijk in.

    Origineel geplaatst door Ruben
    “iOS 6 ondersteunt bijna alle devices die iOS 5 gebruiken: alleen de iPad 2 en de derde generatie iPod touch vielen af.” iPad 1 neem ik aan?

    Goed gezien, fout in het artikel.

    Origineel geplaatst door LazyBoy
    IPad 1 is niet ondersteund. Draai hier ios 6 op men ipad 2 maar in het artikel staat dat turn by turn zou moetten werken, dit is echter niet het geval!

    Het gaat in de toekomst in ieder geval werken:
    Some features may not be available in all countries or all areas. Flyover and turn-by-turn navigation will be available only on iPhone 4S and iPad 2 or later. Cellular data charges may apply.
    Siri will be available only on iPhone 4S and iPad (3rd generation) and requires Internet access. Siri may not be available in all languages or all areas, and features may vary by area. Cellular data charges may apply.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.