Reacties voor: iOS 6 uitgelicht: Niet storen-schakelaar houdt berichten stil

In iOS 6 introduceert Apple een speciale schakelaar, waarmee je in één keer alle binnenkomende berichten en telefoongesprekken kunt uitschakelen. Het is ook mogelijk deze functie om bepaalde tijden automatisch te activeren.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 33 reacties

  1. Geldt dit ook voor e-mail, dat je telefoon niet de hele nacht ligt te bliepen of te trillen? Of is dit alleen voor oproepen en sms / iMessages?

  2. Mooie functie!. Eindelijk iets positiefs over IOS 6.

  3. werkt de wekker nog steeds als hij in ‘do not disturb’ mode staat?

  4. Het was handiger geweest, dat je bij de instellingen had kunnen aangeven wat je wel of niet wenst te ontvangen.

    FB, twitter, mail enz daar wil ik niet van wakker worden.

    Maar de telefoon uitschakelen?? Als hulpverlener denk ik daar toch even anders over.
    Nood-telefoontjes zijn vaak nummers met een geblokkeerd nummer en als we iets gaan uitschakelen, dan is het uitschakelen van de telefoon wel het laatste wat ik zou doen.

    Jammer dat men er bij Apple niet goed over hebben nagedacht.

  5. Ik zet hem altijd op stil en dan ook nog via instellingen trillen uitzetten. Wekker werkt dan ook nog en ik kan alles binnenkrijgen zonder irrietant getril of geluid

  6. Heb net even wat dingen getest in iOS 6, zie onderstaand:

    @Leon: Werkt ook gewoon voor e-mail, deze komt wel gewoon binnen je krijgt er alleen geen melding van in de vorm van geluid of tril signaal.

    @Dotter: De wekker gaat gewoon af met geluid en tril signaal, de niet storen functie heeft hier dus geen invloed op.

    @vuurvreter: Hier hebben ze bij Apple wel goed over nagedacht aangezien je kunt instellen van wie je ‘oproepen’ wilt ontvangen. Dit is ook in bovenstaande screenshot te zien. In jou geval stel je deze in op ‘iedereen’ en je oproepen incl anoniem komen gewoon binnen. De overige berichten zoals mail, en updates van social networks komen niet binnen.

  7. @vuurvreter: je kan ook oproepen toestaan van iedereen.

  8. @vuurvreter: Lees het artikel nou eens, er staat toch gewoon dat je kan kiezen om wel telefoontjes te krijgen maar de rest niet wil hebben

  9. @vuurvreter: Dude.. lees het bericht nog eens… met name het onderdeel: Alleen oproepen toestaan van vrienden

    Maak dan een groep aan voor wie je wel bereikbaar wil zijn.

  10. Hoe selecteer je dan een “geblokkeerd” nummer?

  11. @vuurvreter: In jouw geval moet je gewoon oproepen accepteren van ‘iedereen’. Je vrienden/familie, voor jou onbekende nummers en geblokkeerde nummers komen dan gewoon door. Je hebt dan geen last van andere zaken dan ‘oproepen’.

  12. Origineel geplaatst door Valuco
    Hier hebben ze bij Apple wel goed over nagedacht aangezien je kunt instellen van wie je ‘oproepen’ wilt ontvangen. Dit is ook in bovenstaande screenshot te zien. In jou geval stel je deze in op ‘iedereen’ en je oproepen incl anoniem komen gewoon binnen. De overige berichten zoals mail, en updates van social networks komen niet binnen.

    Of, zet herhaalde oproepen op. Dan moet je tegenpartij 2x bellen, 2e keer komt die gewoon binnen. Dan kan je zatte vriendengroep je snachts niet ‘per ongeluk’ wakker bellen maar komt een noodgeval toch binnen.

  13. En is het ook mogelijk om whatsapp te selecteren.. Want whatsapp heeft mij vaak genoeg wakker gemaakt

  14. Origineel geplaatst door Raffa
    En is het ook mogelijk om whatsapp te selecteren.. Want whatsapp heeft mij vaak genoeg wakker gemaakt

    Zucht. Goed aan iedereen hieronder en hier boven: NIET STOREN is NIET STOREN. Dat dat nu Twitter, één of ander spelletje (DrawSomething, Wordfeud),Facebook, Messages, Whatsapp, Mail of telefoon is: alles wordt tegengehouden. Alleen bij telefoontjes kan je kiezen ‘dringende’ oproepen (2x binnen 3 minuten bellen) doorkomen of dat oproepen van een contactpersonengroep wel doorkomt.

  15. Wacht even…DAT KNOPJE AAN DE ZIJKANT OP ORANJE DOET HETZELFDE… Waar of niet?? Alarm blijft werken,… Ok, de noodoproep 3 min niet… Maar toch, wat een ophef!!??

  16. Origineel geplaatst door jasper
    Wacht even…DAT KNOPJE AAN DE ZIJKANT OP ORANJE DOET HETZELFDE… Waar of niet?? Alarm blijft werken,… Ok, de noodoproep 3 min niet… Maar toch, wat een ophef!!??

    totaal niet hetzelfde? Vliegtuigmodus zorgt ervoor dat er niks meer binnen komt. Niet Storen zorgt ervoor dat je bereikbaar blijft, en dat je, als je smorgens je kop koffie aan het drinken bent, nog netjes alle meldingen hebt staan in Notification Center, zonder dat je er snachts van bent wakker geworden..

  17. Ik vind het allemaal prima hoor! Wat zijn we lekker belangrijk met z’n allen. Goed dat de standaardfunctie uitgebreid is geworden.

  18. @jasper: Nee het oranje knopje (de schakelaar boven je volume bedoel je toch?) is alleen om de oproepen stil te krijgen, dus gaat je telefoon alleen trillen. Ik weet niet hoe diep jij slaapt maar een trillende iphone wekt mij nog steeds. Dit is voor mij al langere tijd gewenst

  19. Origineel geplaatst door ultimasnake
    @jasper:Nee het oranje knopje (de schakelaar boven je volume bedoel je toch?) is alleen om de oproepen stil te krijgen, dus gaat je telefoon alleen trillen. Ik weet niet hoe diep jij slaapt maar een trillende iphone wekt mij nog steeds. Dit is voor mij al langere tijd gewenst

    Hoor jezelf nu toch bezig man, vliegtuigmodus is niet hetzelfde als stille modus… Vliegtuigmodus stopt alle data- en telefoonverkeer en verbreekt de verbinding met je GSM-netwerk.

  20. Iedereen met JB kan nu gewoon disablebanners in cydia downloaden, is ook do not disturb maar dan iets minder uitgebreid.

  21. Waarom is de statusbalk blauw?

  22. Sinds iOS5 werkt de Push Notifications Toggle functie in SBSettings helaas niet meer. Deze werkte uitstekend voor mij. Ik gebruik nu af en toe NotiQuiet (via Cydia).

  23. @Bram: LEES eerst eens goed voordat je reageert. Ze hebben het over de MUTE-knop op de Iphone, niet over VLIEGTUIGMODUS. 2 totaal verschillende dingen!

  24. Wat is iedereen fel! Het is maar een iOS6 functie…

  25. @vuurvreter: Lees nou goed, na zoveel uitleg snap je het nog niet.
    Maar echt een van de mooie functies in iOS6 vind ik.

  26. Super deze functie daar zal ik veel gebruik van gaan maken topper

  27. Origineel geplaatst door ultimasnake
    @jasper: Nee het oranje knopje (de schakelaar boven je volume bedoel je toch?) is alleen om de oproepen stil te krijgen, dus gaat je telefoon alleen trillen. Ik weet niet hoe diep jij slaapt maar een trillende iphone wekt mij nog steeds. Dit is voor mij al langere tijd gewenst

    tja voor iedereen verschillend.

    ik word niet eens wakker van de wekker in de iPhone, terwijl mijn gehoor niet slecht is. je kunt gerust zeggen dat ik diep slaap gezien mijn 13 wekkers.

  28. Dit noem ik pas revolutie! Hier heb je dus echt wat aan.

  29. Hier even getest. Maar als ik de telefoon op niet storen hen staan komen geblokkeerde bellers gewoon door:-( gok doordat het nog een beta is. Meer mensen daar last van. Overige berichten en meldingen zijn netjes stil

  30. Niks nieuws wat al niet beschikbaar is in Jailbreak helaas……

  31. Heb iOS 6 draaien hier.

    Lees het artikel, er staat specifiek in dat je zelf bepaald of en welke nummers wel toegestaan zijn.
    En ja wekker doet het ook!

    Origineel geplaatst door vuurvreterHet was handiger geweest, dat je bij de instellingen had kunnen aangeven wat je wel of niet wenst te ontvangen.FB, twitter, mail enz daar wil ik niet van wakker worden.Maar de telefoon uitschakelen?? Als hulpverlener denk ik daar toch even anders over.
    Nood-telefoontjes zijn vaak nummers met een geblokkeerd nummer en als we iets gaan uitschakelen, dan is het uitschakelen van de telefoon wel het laatste wat ik zou doen.Jammer dat men er bij Apple niet goed over hebben nagedacht.

  32. Als je geen whatsapp spelletjes etc wil kun je toch gewoon je data uitzetten! komen alleen sms en oproepen door.

  33. Origineel geplaatst door manolo
    Als je geen whatsapp spelletjes etc wil kun je toch gewoon je data uitzetten! komen alleen sms en oproepen door.

    Ja en je kan ook je geluid uitzetten of je telefoon in de kast leggen of je sim eruit halen…….
    kan allemaal, maar het gaat natuurlijk om het gemak van deze nieuwe functie en niet om hoe je het op elke andere wijze kan omzeilen.

    Overigens lijkt het bij mij in de beta nog niet te werken…….

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.