Reacties voor: iOS 6 kernel gehackt op Hack In The Box Maleisië

Op de Hack In The Box conferentie in Kuala Lumpur hebben onderzoekers van Azimuth Security een demo gegeven van een werkende kernel exploit.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 2 reacties

  1. In ieder geval goed om te weten dat iOS6 ook te jailbreaken valt. Wel vraag ik me af of deze hack ook op een iPhone 5 is toe te passen, dat staat nl. niet uitdrukkelijk vermeld. En iOS6 was met Redsnow al te jailbreaken voor apparaten die gevoelig zijn voor de limera1n hack.

    Bovendien is niet helemaal duidelijk of dit ook een “fail-break” betreft of een échte jailbreak. Een fail-break is alleen interessant voor mensen met een developer account.

  2. De onderzoekers hebben aangegeven dat ze het hebben utigevoerd op een iPhone 4S, maar alleen omdat ze niet op tijd een iPhone 5 konden bemachtigen. De kernel verschilt niet of nauwelijks tussen de iOS 6 firmwares voor deze devices.

    Wat de “failbreak” betreft is het element waarvoor een dev account nodig is volgens mij de injection vector, terwijl het hier om de kernel-exploit gaat (ook wel eens de untether genoemd in verband met de daarvoor benodigde kernel patches die met zo’n exploit moeten worden uitgevoerd).

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.