Reacties voor: iOS 6 bewijst schermresolutie 1136 x 640 pixels en 9-pins dockconnector

iOS 6 kan schermresoluties tot 1136 x 640 pixels aan, zo blijkt uit de iOS Simulator, een ontwikkelaarstool. De nieuwe iPhone zou ook 1136 x 640 pixels als schermresolutie hebben.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 41 reacties

  1. Dus dat zou dan de resolutie worden van de volgende iphone. en geen veranderingen in de Interface. Wanneer gaan ze dat is aanpassen?

  2. Een rij iconen meer, en een YouTube app minder. Even tellen. Op 1 scherm 20 apps + dock = 24 apps.

    Even tellen:
    Telefoon, Mail, Safari, App Store, Foto’s, Camera, Kaarten, Agenda, Herinneringen, Weer, Berichten, Instellingen, Muziek, Game Center, Notities, iTunes, Aandelen, Calculator, Dictafoon, Contacten, Video’s, Klok, Kiosk en Passbook = 24 standaard apps.

    Past allemaal wel weer precies. 🙂

  3. Ik krijg steeds meer het gevoel dat Apple de weg kwijt is met een 16:9 scherm. Apple heeft het altijd over de framentatie van Android, dan gaat iOS dat ook krijgen, iedere interface zal door devs moeten worden aangepast, iets wat niet zo simpel is al de resolutie verdubbelen.

  4. @Zomer: Resolutie verdubbelen? Weet je überhaupt wel wat er gebeurd als je afbeelding vergroot?

    Canvas aanpassen is voor ontwikkelaars 100x makkelijker dan de resolutie en daarvan zijn, ook hier op iPhoneclub, vaak zat een of meerdere voorbeelden van getoond.

    Sterker nog, ik denk dat alle apps bijna automatisch worden aangepast voor het 16:9 scherm. Zolang de app goed is ontwikkeld, zou in dit geval alleen het content frame groter worden. Alleen bij de spellen die Gameloft ontwikkeld (Asphalt, Modern Combat), zal er wel wat van de ontwikkelaar gevraagd gaan worden.

  5. @Zomer: Alle games kunnen gewoon gelijk blijven door zwarte randen boven en onder te tonen.

    Maar een dev kan kiezen om gebruik te maken van die extra ruimte. iphone apps, werden ook klein getoont op een ipad, tenzij je het 2x groter maakte. Dan nog was de verhuoding niet kloppend. Maar zo werkt het wel gewoon.

  6. Wanneer een lekker grote iPhone, zoals de Samsung note bijvoorbeeld, ik ben Apple fan maar ze mogen de looks wel vernieuwen van de iPhone

  7. Ja want van een afbeelding de resolutie verdubbelen is wel erg lastig, een beetje ontwikkelaar heeft alles in vector formaat waardoor het verdubbelen van de resolutie echt een piece of cake is, alleen x2 aan een afbeelding toevoegen en je bent klaar. Een interface aanpassen is echt wel wat meer werk, en het probleem is dan ook nog dat je ook nog een interface moet ontwikkelen voor de overige modellen als je een nieuwe app maakt, iets wat weer fragmentatie zal veroorzaken, iets wat altijd het grote voordeel was van iOS. De beeldverhouding is gewoon compleet anders.

    @Frank van Manen:

  8. @Zomer: Welke keuze heb je dan liever. Elke afbeelding aanpassen of gewoon in 1 keer de verhouding aanpassen. Vooral op een platform als
    iOS waar apps alleen aanslaan als ze zich aan bepaalde richtlijnen houden, is dat pas een piece of cake.

  9. @Frank van Manen: Ik kan het mis hebben hoor maar wanneer je zomaar de beeldverhouding van een app aanpast zullen grafische onderdelen ook mee worden getrokken.

  10. Bij een eerdere rondgang onder ontwikkelaars op de WWDC kreeg het aanpassen van apps naar een andere verhouding een 3,4 als cijfer. Link Onemorething.
    Het is niet dat er niets moet gebeuren maar heel moeilijk is het dus ook niet.

  11. @Zomer: Zoals ik al zei, dat zal in het geval van iOS niet zo zijn, gezien enkel de canvas hoeft te worden aangepast. Alles blijft gelijk, behalve het gedeelte waar de content getoond wordt. En laat dat gedeelte nou altijd flexibel zijn.

  12. Het is toch ook wat, al jaren wordt er gespeculeerd over een scherm wat dus uiteindelijk 1,27 cm groter wordt dan zijn voorganger.

    Nou nou.. 😀

  13. Wanneer denken jullie dat hij uitkomt ik mag 16 aug een nieuwe telefoon kiezen ik wil de 4s halen maar ze zeggen dat op 12 september de 5 komt dat zou wel vies zijn als ik de 4s dan nam

  14. Ik was eerst voorstander, maar eerlijk gezegd vind ik dit met 5 rijen + dock wel enorm druk overkomen…

  15. Origineel geplaatst door I.
    Wanneer denken jullie dat hij uitkomt ik mag 16 aug een nieuwe telefoon kiezen ik wil de 4s halen maar ze zeggen dat op 12 september de 5 komt dat zou wel vies zijn als ik de 4s dan nam

    er is een aardig grote kans dat die 12 september aangekondigd word, ik zal wachten en na de presentatie beslissen of je voor de iphone 5 of 4s gaat, de 4s gaat door de 5 misschien nog wel omlaag in prijs.(weet ik niet zeker)

  16. Origineel geplaatst door Zayn
    Ik was eerst voorstander, maar eerlijk gezegd vind ik dit met 5 rijen + dock wel enorm druk overkomen…

    Gewoon de onderste (5e) rij vrij houden, ik heb nu ook de onderste rij vrij gehouden en dat is imo veel rustgevender dan zo’n bomvol scherm.

  17. Ik denk dat ik ga overstappen -_-
    Een langer scherm op wat slaat dat nu al het niet breder word..

  18. Ik vind een groter scherm super maar gewoon het scherm in lengte vergroten vind ik dan weer minder:

    Dit vind ik nog altijd de mooiste concept voor de iPhone 5.

  19. @Zayn: Ja klopt, ik vind het ook maar druk worden, maar zoals Bruce al zegt kun je de 5e rij gewoon vrij houden wat ik ook zal doen.

    Verder ben ik benieuwd wat de echte voordelen van een langer scherm zijn, voor video’s lijkt het me echt ideaal, maar verder zie ik het nog niet echt. Zal het nog echt iets toevoegen? Ik ben wel blij dat ze het scherm niet groter gemaakt hebben, ik wil absoluut geen grotere iPhone.

  20. We zullen het over een paar weken zien.

    Echter om eerlijk te zijn wordt ik niet warm van een langer scherm.

  21. Jongens we zien het wel nog fftjes heb geduld. Zucht

  22. Ik heb de 3GS en 4 gehad en nu de 4S maar Apple zal toch met meer dan enkel een langer scherm moeten komen of ik sla de 5 maar over. Ik hoop stilletjes op 3D…

  23. Hoe krijg je die OSX wallpaper zo mooi op je iPhone???

  24. 3d, manman, wa zijt ge daarmee dan?
    Films in 3D zijn nog niet eens een meerwaarde en daar moet ge meer geld voor betalen laat staan ne mens altijd mee een brilleke wil aanlopen voir naar een film te kijken.

    5 rijen vind ik net heel goede zaak, kan ik meer belangrijke apps nog vooraan plaatsen.
    Nu staat het bomvol mee 12apps in 1 kotje, da is niet meer overzichtelijk bij mij.
    Over dat scherm, ik heb al een 4inch gehad, dat is geen enkel probleem, ik denk dat de nieuwe iPhone ook in de breedte ook groter zal worden, nu zie je bij alle iphones de randen, mss dit nu ook meer scherm zal innemen, zou top zijn.

  25. Toch wel een wrange smaak bij deze resolutie. Apple gaat in het hi-end segment dus een toestel neerzetten met de laagste resolutie. Alle Android’s zijn daar 1280×720.

    Een 720p video’tje niet eens native af kunnen spelen vind ik simpelweg een blamage. Begrijpelijk bij de vorige, maar onacceptabel voor een komende generatie.

  26. Jammer hier gaat Apple een grote fout in maken. Ik wil een groter scherm vooral in de breedte.

    Hij de hoogte is al aardig maar vooral in de breedte vind ik hem gewoon te klein met internetten en Mail en zo.

  27. @StGermain: Sla de vijf over! Er komt een andere lader dus moet je aparte dingen erbij kopen en ook een Dock!

  28. Ok, een jaar ontwikkelen om uiteindelijk een iets langer scherm af te leveren met een extra rijtje iconen en een besturingssysteem dat er (opnieuw) hetzelfde uitziet. Nuja zo lang de meute blijft kopen waarom zou je het over een andere boeg gooien?!

  29. Ik sluit me aan bij rebbelx, als ik alles wat we de afgelopen maanden aan gelekte informatie hebben gezien bij elkaar neem begint het er meer en meer uit te zien dat ik een iPhone ga overslaan.. Het wordt nu wel eens tijd voor iets “echt nieuws”, zeker qua design!

  30. Misschien een stomme vraag, maar kun je in die simulator niet gewoon een paar apps opstarten? Dan zie je direct wat er gebeurt met een app op een andere beeldverhouding.

  31. @ScoeS: Misschien worden we dit keer wel flink verrast.
    Afgelopen jaren waren er af en toe echt belachelijke geruchten wat de nieuwe iPhone allemaal wel niet zou kunnen..en elke keer viel het een beetje tegen voor een groot deel van de mensen.

    Dit keer vind ik het meevallen wat voor gekke geruchten er zijn, en misschien juist daarom hoop ik dat er een verrassing aan zit te komen.. ach, hopen mag toch.

    Maar aan de andere kant..wat kun je nu allemaal verwachten…het is en blijft een smartphone..en een grote revolutie heb je echt niet zo vaak als velen graag zouden willen.

    Veel meer dan een betere camera..iets sneller..iets meer geheugen en misschien iets ander uiterlijk kun je realistisch gezien ook niet verwachten.

  32. @ScoeS: waarom een winnend paard verkopen?

  33. Het lijkt nu wel erg op een Samsung 😉

  34. @Bones: Ja idd. Lijkt op een Samsung Star.
    Daar is de lengte ook niet echt in verhouding met de breedte.

    Ti’s precies een afstandsbediening. Die zijn ook heel lang en niet breed.

  35. @Pearlrox: Omdat de iPhone dan wel het zelfde formaat kan houden, een langer scherm is echt handig als je bijv. een film op je iPhone te bekijken, of een spel te spelen, je hebt dan toch net ff dat extra zicht.

  36. Als Apple zo doorgaat zien we straks ios10 met hetzelfde
    Interface. en langer met 7 rijen iconen 🙂

  37. Misschien wordt het scherm trouwens wel iets breder, met een iets lagere pixeldichtheid is dat best mogelijk.

  38. @Frank van Manen: Je bent kompas vergeten hoor…

  39. Je kunt op de onderste rij min of meer permanente iconen tonen, bijvoorbeeld een vaste back navigatie button. Ful screen zou dan alleen gebruikt worden voor videos. Of als je dat aan een app toestaat.

    Zo zouden ontwikkelaars rekening moeten houden met mensen die de onderste rij wel of niet permanent zichtbaar hebben. Een beetje zoals de auto-hide van de windows taskbalk bijvoorbeeld.

  40. Vind het altijd wel mooi dat bij de aankondiging van een nieuw iDevice mensen vaak al teleurgesteld zijn terwijl het vooralsnog om geruchten gaat. Er zullen altijd mensen ontevreden zijn, maar ook genoeg tevreden. En als je het niets vind, dan koop je m toch lekker niet? Blijven er meer over voor de mensen die hem wel graag willen hebben. Nog een paar weken (als de geruchten kloppen) en we zullen het zien!

  41. Origineel geplaatst door Alexjeeh
    Hoe krijg je die OSX wallpaper zo mooi op je iPhone???

    Stel deze afbeelding in op je iPhone.

    Origineel geplaatst door Mark
    Misschien een stomme vraag, maar kun je in die simulator niet gewoon een paar apps opstarten? Dan zie je direct wat er gebeurt met een app op een andere beeldverhouding.

    Maar dat zou alleen zo zijn als Apple niets wijzigt en we weten dus niet wat Apple gaat doen. Desondanks zou het een mogelijkheid kunnen zijn, dus +1 van mij.

    Origineel geplaatst door Zayn
    Ik was eerst voorstander, maar eerlijk gezegd vind ik dit met 5 rijen + dock wel enorm druk overkomen…

    Lekker jailbreaken… Ik heb nu op pagina 1 en pagina 2 6 folders/apps. Daar zitten 150 apps en andere folders in (kan als je jailbreakt). Heerlijk leeg, overzichtelijk en naar mijn smaak geordend.

    Gebruikte tweaks: FolderEnhancer (folders uitbreiden & customizen), Iconoclasm (5 rijen en 6 kolommen in mijn geval), Gridlock (iconen neerzetten waar je wilt zonder dat ze achter elkaar terugspringen).

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.