Reacties voor: iOS 6 in tientallen Nederlandse screenshots te bekijken

Verschillende ontwikkelaars hebben ons screenshots van iOS 6 in het Nederlands toegestuurd, die wij hebben gebundeld in het volgende artikel. Een aantal kleine nieuwe toevoegingen komen in de screenshots aan het licht.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 36 reacties

  1. De Appstore ziet er bij mij (iOS 6 beta1 op 4S) heel anders uit; Ik kan ook geen apps liken. Wel de zwarte kleuren, maar geen info. Waar zou dat aan kunnen liggen?

  2. Haha, apple troep :p Het zilvere toetsenbord is wel een minpunt. Hoe bevalt de snelheid t.o.v. ios 5?

  3. De nieuwe blauw-tinten spreken me erg aan, dat maakt het allemaal wat zachter en rustgevender.

    Maps ziet er ook prima uit naar mijn idee, alleen is de turn-by-turn navigation ook in het Nederlands gesproken?

    App store ziet er ook goed uit, alleen erg jammer dat de waarderingen weg zijn bij het eerste ogenblik.

  4. Origineel geplaatst door TwanB
    De Appstore ziet er bij mij (iOS 6 beta1 op 4S) heel anders uit; Ik kan ook geen apps liken. Wel de zwarte kleuren, maar geen info. Waar zou dat aan kunnen liggen?

    Had ik vanochtend ook, maar dat veranderde bij mij een uur geleden opeens. Geen idee waarom eigenlijk.

  5. Zag ergens een mappie: ‘Apple troep’ staan. Hoe herkenbaar 😀

  6. Leuke naam heeft die map “Apple Troep” :p

  7. @TwanB: Die van mij wijkt op de 4S ook af. Tevens is bij mij het meeste in de App Store in het Engels 🙂 Wat me ook opvalt is dat een deel van de geïmporteerde facebook foto’s er wat gescrambled uitziet….

  8. Wat doet dat ‘telefoon’-icoontje met die verticale streepjes boven en onder op het telefoonscherm? Het lijkt zo’n swipe icon die ook voor de camera op het homescherm gebruikt wordt. Maar wat is de functie hier?

  9. Bij mij crashed Maps als ik een plaats probeer in te typen in de zoekbalk

  10. Volgens mij doet mijn 3G het niet meer door de beta, kan dat kloppen? Ik heb een iPhone 4S op iOS6

  11. @sinusfiction: Remember to call, automatisch een bericht versturen zoals: kan niet opnemen enzovoort… Zie 4de foto, 2de rij.

  12. Foto 4 van Maps ziet er niet best uit..
    Ik denk dat Apple wat tekort schiet qua 3D als je het vergelijkt met google maps straks. Alleen grote steden zullen denk ik verwerkt zijn en apple kennende zal het heel lang gaan duren voordat Nederland aan de beurt komt.

  13. Apple Troep, hoe geweldig 😉

    Ik zou wel eens een screenshot willen zien van de kaarten app met verkeers informatie, voor de rest ziet dat er goed uit.

    Jammer van de FB integratie, dat beslis ik liever zelf.

  14. Een aantal weken geleden had apple perongeluk een Beta Site van iCloud online gezet waarin ook reminders endergelijk in zaten. Hoe zit het daar eigenlijk mee ?

  15. Ik heb ook zo’n map met troep. En het kiosk en agenda en aandelen heb ik een aparte verre pagina voor gemaakt.
    Ik vind de vervaninging voor maps echt niet mooi in de standaard modus. Ik denk dat google maps een eigen app moet krijgen precies hetzelfde. Verder mis ik nog altijd de “beloofde widgets”. Het blauwe uiterlijk vind ik niks, zeker de statusbalk had gewoon zilver moeten blijven. En de beltoetsen zijn veel mooier in het zwart. Verder zou ik ook graag weekkalender als apple’s eigen app zien. Gewoon overkopen die boel, die app is duizend malen beter.
    De enige pluspunten voor mij zijn:
    – Facebookintegratie
    – don-not-disturb functie
    – pull to refresh mail
    – app store sluit niet af bij download.
    – de nieuwe oproep functies
    – foto functies (ipv. lijst met opties na selectie, nu een overzicht)

  16. Origineel geplaatst door sinusfiction
    Wat doet dat ‘telefoon’-icoontje met die verticale streepjes boven en onder op het telefoonscherm? Het lijkt zo’n swipe icon die ook voor de camera op het homescherm gebruikt wordt. Maar wat is de functie hier?

    dat vroeg ik me dus ook af

  17. Origineel geplaatst door sinusfiction
    Wat doet dat ‘telefoon’-icoontje met die verticale streepjes boven en onder op het telefoonscherm? Het lijkt zo’n swipe icon die ook voor de camera op het homescherm gebruikt wordt. Maar wat is de functie hier?

    met deze swipe kun je de ‘antwoord met bericht’ optie naar boven goochelen.

  18. Origineel geplaatst door Joost
    Origineel geplaatst door sinusfictionWat doet dat ‘telefoon’-icoontje met die verticale streepjes boven en onder op het telefoonscherm? Het lijkt zo’n swipe icon die ook voor de camera op het homescherm gebruikt wordt. Maar wat is de functie hier?dat vroeg ik me dus ook af

    Als je wordt gebeld krijg je eerst alleen de functies opnemen en weigeren, maar als je het icoontje omhoog veegt krijg je: ”antwoord met bericht” en ”herriner mij hieraan”

  19. Zie ik daar dat je een app kunt downloaden zonder de appstore te verlaten? dat is erg nice.

    @Joost: als je die naar boven schuift krijg je de opties om snel een sms te sturen of om er later aan herinnerd te worden.

  20. Dat telefoonicoon met de strepen, kun je omhool sliden. Dan pas zie je de 2 extra knoppen.

  21. Maar nederlandse steden worden dus niet 3d? Ik dacht dat de technologie zo werkte dat je niks nodig had van menselijke hand en dat het gebouwen herkende enzo.

  22. Lijkt me leuk als jullie een video review gaan doen van de nieuwe Turn-by-turn navigatie in maps, en dan bijvoorbeeld in vergelijking met hoe dat op google Android gaat.

  23. ik vindt die nieuwe maps maar onoverzichtelijk vergeleken wat ze nu hebben..

  24. Hoe kan je 6.0 downloaden dan ? Want ik hoor al mensen hier reageren dat ze “m hebben…?

  25. Zo te zien in de 6e screenshot, krimpt de capaciteit van de iphone 16gb dus nog verder van 13,7 naar 13,5gb.

  26. Nieuw KLOK op de IPAD

  27. – Ben erg blij met navigatie!
    – Helaas geen fatsoenlijke update van de weerapp
    – Helaas geen snelkoppelingen om wifi/bluet. eenvoudig ana/uit te zetten
    – Helaas geen sire in NL

  28. Als ik dit zo zie gaat de iPhone 4 er meer op achteruit dan vooruit.

    De maps app wordt compleet nutteloos. Want de 3D beelden heb je niet en geen streetview meer.

    De AppStore lijkt me totaal niet overzichtelijk meer, Siri krijgt de iPhone 4 niet.

    Facebook gebruik ik niet, Passbook is niet nuttig hier.

    Fotostreams wil ik niet delen, En FaceTime gebruik ik helemaal al niet.

    Email client veranderd amper.

    Blind ben ik niet, en safari gebruik ik niet.

    Kort gezegd de iPhone 4 net als de 3GS gaan er gewoon op achteruit!!!

  29. ik weet niet hoor maarrrrr…. al die kleurtjes: krijg een beetje android allergie… als dit de weg van apple is prima hoor: follow the leader… maar toch…. ff wennen

  30. Origineel geplaatst door Mook
    – Ben erg blij met navigatie! – Helaas geen fatsoenlijke update van de weerapp – Helaas geen snelkoppelingen om wifi/bluet. eenvoudig ana/uit te zetten – Helaas geen sire in NL

    Die snelkoppelingen mis ik ook nog en daar zal ik voor blijven jailbreaken. Verder zit er alles in wat ik wil – behalve misschien Nederlandstalige Siri maar die kan er nog altijd in gestoken worden eind dit jaar, zoals met Japan ook al gebeurde eerder dit jaar.

    Origineel geplaatst door Johan
    Als ik dit zo zie gaat de iPhone 4 er meer op achteruit dan vooruit.De maps app wordt compleet nutteloos. Want de 3D beelden heb je niet en geen streetview meer.De AppStore lijkt me totaal niet overzichtelijk meer, Siri krijgt de iPhone 4 niet.Facebook gebruik ik niet, Passbook is niet nuttig hier.Fotostreams wil ik niet delen, En FaceTime gebruik ik helemaal al niet.Email client veranderd amper.Blind ben ik niet, en safari gebruik ik niet.Kort gezegd de iPhone 4 net als de 3GS gaan er gewoon op achteruit!!!

    Naar jouw mening wel. Maar even serieus nu:
    -3D beelden komen vast wel naar België en Nederland binnen enkele maanden.
    – Streetview bestaan apps voor. Tot voor kort wist ik zelfs niet dat het standaard in Maps zit (anderhalve maand geleden ontdekt, heb al meer dan 2 jaar een iPhone en daarvoor een iPod touch, en heb ook een iPad)
    -App Store ziet er direct een pak moderner uit.
    – De iPhone 4 heeft nu ook geen Siri, dus dat is geen achteruitgang
    – Facebook wordt gebruikt door 900 miljoen mensen op deze planeet, da’s bijna 1 op 7. reken dat er 2/7 van de wereldwijde bevolking geen degelijke internetverbinding kan krijgen, dan is 900 miljoen al 1/5 van de bevolking. da’s 20% dat hier dus wél iets mee is.
    – Email client krijgt VIPs en Pull to refresh. overigens vind ik de mail client perfect zoals het is – moet er iets veranderd worden dan? PS: het veranderd, en is verbeterd tov iOS 5. dus iPhone 4 wordt er beter mee.
    – Photostreams delen kan handig zijn om foto’s van een familiefeestje direct te delen met je tante, via mail (en de webbrowser).. Geen tientallen foto’s meer uploaden / synchroniseren, maar gewoon direct delen.
    -‘Blind ben ik niet’, nee inderdaad. Daar zijn wij niks mee. Maar een deel van onze bevolking zal een gat in de lucht springen met deze functies.
    – ‘Safari gebruik ik niet’: wel, ik wel, en waarschijnlijk de overgrote meerderheid ook. En dan nog: de snellere javascript-engine zit ook in apps die webpagina’s tonen. Dus zo gek is het niet dat dit ook een voordeel is voor jou. En als je geen Apps gebruikt kan je beter een Nokia 3310 kopen- daar kan je ook mee bellen en sms’en.
    ‘De iPhone 4 en iPhone 3GS gaan hier gewoon mee achteruit’ – ik zie geen achteruitgang. ‘Misschien’ het ontbreken van Streetview, maar dat heb ik op al die jaren hoogstens 4 keer mobiel gebruikt, waarvan 3x met een app, want pas de 4e keer wist ik dat streetview er standaard in zat.

    Origineel geplaatst door SJM
    ik weet niet hoor maarrrrr…. al die kleurtjes: krijg een beetje android allergie… als dit de weg van apple is prima hoor: follow the leader… maar toch…. ff wennen

    Kleurtjes zien er nu eenmaal moderner uit. En dus moet Apple ook kleurtjes gebruiken die rustgevend zijn. Android met z’n blauw doet me héél hard denken aan Windows Phone. Nu krijg ik plots Windows Phone allergie…

  31. Er zal toch nog wel genoeg veranderen voordat iOS 6 gereleased wordt. Mapje “Apple Troep” is inderdaad herkenbaar haha. Streetview komt vast wel weer terug via een app van Google 😉

  32. Origineel geplaatst door Bram
    – Streetview bestaan apps voor. Tot voor kort wist ik zelfs niet dat het standaard in Maps zit (anderhalve maand geleden ontdekt, heb al meer dan 2 jaar een iPhone en daarvoor een iPod touch, en heb ook een iPad)
    ‘Misschien’ het ontbreken van Streetview, maar dat heb ik op al die jaren hoogstens 4 keer mobiel gebruikt, waarvan 3x met een app, want pas de 4e keer wist ik dat streetview er standaard in zat.

    Volgens mij heb jij die 4e keer te diep in het glaasje gekeken. Streetview in een standaard app en Apple die er geen woord over rept? Hoe! 😐

    Edit: Ik heb hem al gevonden! Dit is een vernieuwing in iOS 5 trouwens, Street View zat er in 4 niet in 😉

  33. Origineel geplaatst door Bubbly
    Volgens mij heb jij die 4e keer te diep in het glaasje gekeken. Streetview in een standaard app en Apple die er geen woord over rept? Hoe!
    Edit: Ik heb hem al gevonden! Dit is een vernieuwing in iOS 5 trouwens, Street View zat er in 4 niet in

    Ah, kijk, en op Tweakers.net waren ze mij aan het bekogelen met ‘heb jij wel een iPhone’ omdat het ‘al jaren in iOS zit’… hmmm excuse me?!

    Thanks bubbly, heb ik (en jij) weer wat bijgeleerd 🙂

  34. @Bram: Klopt! Van harte bedankt, want ik negeerde dat icoontje omdat ik gewend was dat alleen de pijl iets deed..

    Edit: of heb ik het nou fout? Zit het er echt sinds iOS 2 in? :s
    Trouwens, het deed me denken aan contacten. Functie die nog nooit gebruikt heb in de app omdat ik het zoekveld sneller vind werken. Misschien is dat wel waarom. Word er in ieder geval niet blij van dat ik me niet bewust was van deze integratie.

    Enhancements to Maps (iPhone only).
    Google Street View
    Public transit and walking directions
    Display address of dropped pins
    Share location via email
    Cache of recent locations

    iOS 2.2, mijn iPod 1G had geen Street View en mijn iPhone 3G was beladen met iOS 3. Dat verklaart het :/

  35. Verschrikkelijk lelijk.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.