Reacties voor: iOS 6 al op meer dan 20% van iOS-apparaten geïnstalleerd

iOS 6 blijkt sneller dan verwacht te worden geïnstalleerd door gebruikers. Analysebureau Apsalar becijferde dat iOS 6 twee dagen na de lancering al op 20% van de iOS-apparaten was geïnstalleerd. Meest indrukwekkend is wel de vergelijking met iOS 5 na twee dagen: vorig jaar had nog maar 9% de update naar de nieuwste iOS-versie uitgevoerd, […]
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 65 reacties

  1. Dat komt waarschijnlijk door de OTA-update functionaliteit die pas vanaf iOS 5 is ingebouwd. Vanaf iOS 4 naar iOS 5 vereiste iTunes, vanaf iOS 5 naar 6 niet meer 🙂

  2. Zodra er een jailbreak uit is zal dit percentage flink stijgen denk ik 😉

  3. na installatie IOS6 op mijn iphone 4s,
    problemen met Appstore op mijn Iphone.
    Na openen van genius in appstore,wordt de app. afgesloten en zit ik weer in de iphone homescreen.
    Zelfde geldt voor het openen van de aangekochte apps.
    in de appstore.
    Hoop dat hier wel aan gewerkt wordt.
    groetjes

  4. afgelopen donderdag iOS 6 op mijn 3Gs geinstalleerd.
    Ik moet zeggen, het draait als een tierelier… ik had dit niet verwacht.
    mn 3Gs is veel sneller dan op iOS 5.1.1.
    Ben weer helemaal blij…

  5. Het scheelt natuurlijk wel dat iOS6 niet zo’n ingrijpende update is als iOS5, waardoor dit op alle apparaten werkt waar iOS5 ook op werkt. Bij iOS4 en iOS5 waren er toch groepen gebruikers die de update niet konden uitvoeren omdat hun iDevice te oud was.

  6. Probleempje ik heb ios6 gezet op een iPhone 4 van een collega maar omdat hij die niet mooi vind wilt hij terug naar 5. Hoe doe je dat? Ik zelf vind het raar.

  7. ik wou zojuist de nieuwe software installeren maar er kwam een foutmelding en nu werkt mijn iphone helemaal niet meer .
    blijkbaar moet ik het stuurprogramme helemaal opnieuw installeren maar waar vind je die of is er een andere oplossing

  8. Ik vind de update niet geweldig. En het uiterlijk is er op achteruit gegaan, zoals de toetsen die nu grijs zijn.. Zwart was een stuk mooier.. Jammer

  9. @Johnnydebelg: Downgraden kan alleen als je SHSH blobs hebt opgeslagen. Hebben jij of je collega geen idee wat dit is, dan is dat waarschijnlijk niet gebeurd en is het onmogelijk om naar een lagere firmware te gaan.

  10. En de rest van de percentages zijn zijn jailbreak gebruikers 🙂

  11. Origineel geplaatst door Johnnydebelg
    Probleempje ik heb ios6 gezet op een iPhone 4 van een collega maar omdat hij die niet mooi vind wilt hij terug naar 5. Hoe doe je dat? Ik zelf vind het raar.

    Je moet gewoon tegen em zeggen dat ie niet zo zielig moet doen en die “wat de boer niet kent lust ie niet”-houding te laten vallen. Het is gewoon even wennen.

  12. Mn iPhone 3GS loopt geweldig op de IOS 6! Hij loopt stukken beter dan dat ie liep op de ios 5.1.1! Bij de IOS 5.1.1 liep hij voornaamlijk vast!

  13. Zelf maar een test gedaan met 2 Iphone 4 32 GB… 1 draait op IOS6 de ander op 5.1.1…. De 5.1.1 versie was met elke test sneller dan de IOS6 zowel met 3G als Wifi…. En nu??

  14. @Alfred: nooit gehoord van de originele iPad en iPod touch 3G.

  15. @Johnnydebelg: had hij een reservekopie gemaakt voor het updaten?
    Als dat het geval is kan hij het toestel misschien herstellen naar deze kopie, welke dan nog op 5 draait.

  16. @Mickey: Nee, een backup staat totaal los van de iOS versie. Er is wel een manier om te downgraden. Je moet even Googlen om de IPSW file te vinden van iOS 5.1.1. Vervolgens druk je in iTunes op de “Restore” knop in het eerste tabblad van de iPhone, terwijl je de ALT knop ingedrukt houdt. Dit opent een bestand-dialoogje waarmee je de IPSW kunt selecteren.

  17. Siri in het nederlands? Niet bij mij iig

  18. Kom maar op met dat jailbreak. Eerste wat ik doe is updaten en iphone 5 kopen.

  19. Heb ios 6.0 er op gezet app store is jammer genoeg in ipad uiterlijk wat op klein scherm niet overzichtelijk is.
    Ook mis ik streetvieuw in maps , en ook niet meer werkt via google. Jammer dat Apple bepaald welk programma ik moet gebruiken.

  20. PFF vind de appstore maar retetraag op me 4s
    Meer mensen last van ?
    En de ipc app werkt ook niet goed , kan geen commentaren zien.

  21. @james: Siri kan zoeken in nederland, Siri spreekt (nog) geen nederlands..

  22. En de andere 80% wacht eerst op een goeie jailbrake 😛

  23. @Eddy: nou daar betwijfel ik aan ik jailbreak zelf mijn 4s maar als het een grote update is, update ik mijn iPhone gewoon. Denk dat meer mensen zo denken.

  24. @Tom van Zummeren waarschijnlijk hij vind het ingewikkeld. Ik weet ook niet waarom. trouwens iOS 6 ziet er ook niet zoveel anders uit dan ios5 alleen is het balkje blauw.

  25. Sinds update kan ik geen verbinding meer maken met Wifi dewelke een wpa beveiliging hebben. Inmiddels al met 2 iPhone 4g’s zelfde probleem. Dit doet zich niet voor op een iphone4.

  26. Sinds iOS6 kan ik geen afbeeldingen meer opslaan(via opslaan afbeelding, opslaan mislukt krijg ik dan in beeld) van Google zodat ze op mn filmrol komen. Iemand tips?

  27. @Tom van Zummeren: tenzij die collega chuck norris heet natuurlijk… dan lijkt een andere aanpak aangewezen…

  28. Ik heb een iPhone 4 met iOS 5.1.1 en op 4.3 had ik toen jailbreak, na 4.3 heb ik geen jailbreak meer, wordt er nog steeds vanzelf SHH van nieuwe (iOS)-versies die uitkomen opgeslagen op Cydia-server?

  29. @nigel: ja haha ik had mijn iphone eerst ook gejailbreakt maar heb hem overgezet naar ios 6 (want wou de echte snelheid wel weer ff voelen) maar naar verwachting komt de untethered jailbreak over 2 maanden uit. De tethered is al uit

  30. @Danielle: Zwart? Ze zijn altijd grijs geweest, hoor? Het heeft nu een iets verbeterd uiterlijk gekregen. Maar zwart??? Wel weet ik dat dit bij sommige dingen zo was (bijv. inloggen stores), maar dat gold alleen voor de achtergrond van het toetsenbord. 😛

    Ik vind iOS 6 echt top! Batterij ging in eerste instantie vrij snel leeg, maar sinds ik ‘m gisteren volledig herstart heb (geen reset), lijkt hij wel gewoon normaal te reageren. De stores zijn wel vrij sloom om de één of andere reden, maar dat zal Apple wil fixen. Over het algemeen is hij er alleen maar sneller op geworden. 🙂

  31. Als de jailbreak nog werkt kon je wel 50% verwachten…

  32. Origineel geplaatst door Alfred
    Het scheelt natuurlijk wel dat iOS6 niet zo’n ingrijpende update is als iOS5, waardoor dit op alle apparaten werkt waar iOS5 ook op werkt. Bij iOS4 en iOS5 waren er toch groepen gebruikers die de update niet konden uitvoeren omdat hun iDevice te oud was.

    De eerste generatie iPad krijgt geen iOS6. De iPhone 3GS heeft even veel ramgeheugen en een inferieure processor maar krijgt dit wel. Logica!

  33. Ik heb het op mijn Ipad wel geupdate omdat ik nieuwsgierig was naar Siri. Maar ik geloof niet dat het een functionaliteit is die ik ga gebruiken. Mijn telefoon is nog een 3Gs. En gezien Siri geen bijzondere toevoeging is heb ik nog steeds geen reden om naar een iPhone 5 te gaan. Mijn telefoon is nog niet geupdate omdat ik ook sommige jailbreak apps die er op staan onmidbaar vind.

  34. Zij hoeven straks minder rekening te houden met mensen die nog oude versies van iOS gebruiken.

    Dat is dus onzin. Die redenatie zou alleen opgaan als alle iOS devices met de nieuwste iOS zouden kunnen werken. De levensduur van een iOS device is langer dan dat deze met iOS updates wordt gesupport. Zo’n device wordt dus ook gebruikt. Wij hebben hier in huis iPod touches van alle generaties, net als iPhones van alle generaties – op de eerste na. Die worden allemaal intensief gebruikt en er worden apps gekocht. Ook zie ik om me heen nog talloze mensen een iPhone 3(GS) gebruiken.

    Een beetje verstandige developer zal dus rekening houden met oudere iOS versies en met de verwachte doelgroep: het is immers een belangrijk marktsegment.

    Ik mis in de App Store eigenlijk een filter-optie om te zien welke apps geschikt zijn voor welke iOS versie. Een niet-Apple website die deze info biedt zou ook welkom zijn.

  35. Origineel geplaatst door Eddy
    En de rest van de percentages zijn zijn jailbreak gebruikers

    Denk dat veruit het merendeel geen jailbreak heeft hoor.

  36. Ik ben blij dat er zo veel Alpha-testers zijn voor iOS6. Ik wacht liever nog 2 – 3 maanden wanneer alle kinderziektes bekend zijn en iOS 6.1.1 wordt vrijgegeven.

  37. Nog intresanter is misschien wat soort mensen draaien nog op de eerste versie

  38. Heb mijn iPad 2 wifi geupgrade. Werkt als een tierelier, al moet ik wel zeggen dat ik streetview mis ( 3D is daarentegen wel gaaf ). Google doe eens Google maps in de app store uitbrengen net zoals jullie met YouTube hebben gedaan.

    @pommetje: De 3Gs veegt de vloer aan met meeste concurrentie. Het is ongelooflijk dat een telefoon uit 2009 nog steeds zo goed functioneert, dat kan alleen Apple.

  39. Ze hoeven straks minder rekening te houden met mensen die nog oude versies van iOs gebruiken

    Wat een hautaine opstelling naar de velen met nog een iPad1 in bezit. Jij Gonny kan ongetwijfeld ieder nieuw apparaat meteen cash afrekenen, maar velen moeten het gewoon 4 jaar met de oude doen. Simpelweg omdat nieuwe kleding voor de kinderen voor gaat op een nieuw speeltje van papa of mama. Dat Apple hier z’n kont mee afveegt ala, maar IPC zou het afschrijven niet hoeven te ondersteunen. IPC is bovenal ook groot geworden door al die eerste aanschaffers.

    Sinds iOS 6 werkt de iPC-app niet goed meer op de iPad. Ik kan de reacties niet meer lezen. Safari wordt geopend (is daar Safari voor nodig?) en blijft hangen in een loop. Hoop dat er iets aan te doen is via een update binnenkort.

  40. @raysyl: zelfde probleem met sommige apps. Crashen na openen.

  41. Wow, app store loopt op mijn ipod wel erg vaak vast zeg!

  42. @suisje: gisteren de iphone 4 van mn schoonmoeder geupdate, die had nog 4.xx draaien op haar iphone 😉

  43. Er staat bij van Siri (ook in het Nederlands) maar ik kan bij de taal van Siri geen Nederlands selecteren hoor

  44. Dan wordt het eens hoognodig tijd om jullie app ook compatible te maken voor ios6! Aangezien reacties openen vanuit de app sinds mijn update niet meer te doen is… (iPad)

  45. In Ios6 vraagt de app. songpop om mijn facebook login, terwijl ik vanuit facebook naar deze app ga, ik vermoed dat dit een bug is, zijn er meer mensen die dit zelfde probleem hebben, of weet iemand daar iets over ?

  46. Ik heb een iPhone 4 en zie eigenlijk geen enkele reden om iOS 6 te gebruiken. Ik ga Google Maps kwijt zijn en de andere toepassingen gaan niet werken (turnby turn) of interesseren me niet (Facebook). Dus hopelijk komt er ooit nog wel iets moois uit de apple-hoed.

  47. Origineel geplaatst door Justme
    Dan wordt het eens hoognodig tijd om jullie app ook compatible te maken voor ios6! Aangezien reacties openen vanuit de app sinds mijn update niet meer te doen is… (iPad)

    Helemaal mee eens. Reacties niet meer zichtbaar sinds iOS 6

  48. @raysyl: Probeer eens een sync met iTunes uit te voeren.

  49. Sinds ik de nieuwe iOS 6 heb geïnstalleerd heb ik al 3 keer mijn wachtwoord moeten veranderen en nog steeds wordt hij niet aanvaard , eigenlijk heb ik op dit moment spijt dat ik het het gedownload. Kan iemand mij hier meer info over geven?

  50. App store is zó traag op m’n iPhone 4

  51. Origineel geplaatst door pommetje
    afgelopen donderdag iOS 6 op mijn 3Gs geinstalleerd. Ik moet zeggen, het draait als een tierelier… ik had dit niet verwacht. mn 3Gs is veel sneller dan op iOS 5.1.1. Ben weer helemaal blij…

    Hier hetzelfde! Het draait echt prima op de 3GS. Was zelfs aan het twijfelen om een iPhone 5 te bestellen, maar ik denk dat ik daar nog maar eventjes mee wacht. Top van Apple maar misschien niet zo slim haha 🙂

  52. Sinds ik iOS 6 op mijn 4S heb gezet, heb ik problemen met bellen.
    Als iemand mij belt en beantwoordt, hoor ik niks. De timer van het gesprek loopt ook niet. Als ik gebeld wordt gaat het in begin beter maar regelmatig valt geluid weg, ik kan niks horen en de ander ook niet.
    Iemand tips?

  53. Origineel geplaatst door Marco
    Dat komt waarschijnlijk door de OTA-update functionaliteit die pas vanaf iOS 5 is ingebouwd. Vanaf iOS 4 naar iOS 5 vereiste iTunes, vanaf iOS 5 naar 6 niet meer .

    Inderdaad, updaten via iTunes was een hele omweg. OTA updates zijn veel handiger natuurlijk.

  54. jammer dat je geen apps meer kan kado geven, was zo handig 🙂

  55. Dat je geen reacties meer kan lezen via de ipc app sind iOS 6, dat vind ik een vervelend probleem. Wel raar dat er nergens op gereageerd wordt door de iphone club? Waren ze daar misschien verrast door dit euvel of is er misschien reeds een update ingediend bij Apple?

  56. Hier net zo. AppsStore is traag en crasht steeds. Ook de zoekoptie in de App Store in niet echt optimaal. Als je meer als een 100-tal resultaten krijgt ga je ze niet een voor een doorbladeren. Ook andere apps zoals iPC is trager geworden en om de reactie te openen duur zeer lang en soms crasht de app of hou ik gewoon een wit scherm. Conclusie: iOS 6 is niet echt de verbetering die ik had verwacht. Sommige programma’s reageren traag of crashen. Keer na keer of info ophalen in een programma duur veel te lang. Hoop dus op een snelle update van iOS 6 die deze fouten en errors fixt.
    Heb ook opgemerkt dat mijn Parrot-carkit niet meer de batterijstatus weergeeft. Voor iOS 6 deed deze dat wel. Na update wordt dit niet meer weergegeven op de carkit. Jammer, het maakt toch dat ik deze update een flop vindt. Zeker van Apple had ik dit niet verwacht.

  57. Waarom zou je een iOS x.0 update installeren van een bedrijf dat zijn eigen software niet eens fatsoenlijk test ?

  58. Vraagje, ik heb bij Google de toegang tot mijn foto’s geweigerd. Met als gevolg dat ik nu geen enkele afbeelding meer kan opslaan bij Google. Hoe maak ik dit ongedaan? Eraf gooien en opnieuw instellen helpt niet. Iemand een ideetje?

  59. Origineel geplaatst door Reindert
    Hier net zo. AppsStore is traag en crasht steeds. Ook de zoekoptie in de App Store in niet echt optimaal. Als je meer als een 100-tal resultaten krijgt ga je ze niet een voor een doorbladeren. Ook andere apps zoals iPC is trager geworden en om de reactie te openen duur zeer lang en soms crasht de app of hou ik gewoon een wit scherm. Conclusie: iOS 6 is niet echt de verbetering die ik had verwacht. Sommige programma’s reageren traag of crashen. Keer na keer of info ophalen in een programma duur veel te lang. Hoop dus op een snelle update van iOS 6 die deze fouten en errors fixt. Heb ook opgemerkt dat mijn Parrot-carkit niet meer de batterijstatus weergeeft. Voor iOS 6 deed deze dat wel. Na update wordt dit niet meer weergegeven op de carkit. Jammer, het maakt toch dat ik deze update een flop vindt. Zeker van Apple had ik dit niet verwacht.

    Wat je zegt over de AppStore ben ik het deels mee eens. Het is inderdaad traag en crasht vaak. Die ervaring heb ik ook. Niets wat ze niet binnenkort even met een update kunnen fixen. Maar wat je zegt over de zoekfunctie is onterecht. Je moet eens proberen echt iets te zoeken in plaats van inbeelden hoe je zoeken zou gebruiken. De zoekfunctie is dermate verbeterd dat hetgeen wat je zoekt altijd in de eerste zoveel resultaten zit. Bij mijn testen hoefde ik zelfs niet één keer te scrollen omdat wat ik zocht al meteen in beeld komt. Ik vind de zoekfunctie daarom eigenlijk flink veel beter. Je ziet nu meer details per app zodat je minder snel ergens overheen kijkt ook.

  60. @Gonny van der Zwaag: Kunnen jullie misschien iets aan IPC doen zodat we de reacties kunnen openen, dit mis ik erg. Ik krijg t nl niet geopend. Hij blijft hangen en als ik safari eil openen vanuit de app geeft hij een error. Bvd

  61. Ik heb het probleem dat ik geen Apps meer kan downloaden na de update. Na de 3 beveiligings vragen steeds de melding dat de sessie is afgebroken. Iemand al een oplossing? iPad 2, origineel!

  62. @Laura: Zojuist OS 6 geinstalleerd. Daarna foto op willen slaan via de google app. Op de vraag: Google toegang geven tot foto’s? geantwoord met NEE. Nu kan opslaan foto niet meer..

  63. Origineel geplaatst door Laura
    Sinds iOS6 kan ik geen afbeeldingen meer opslaan(via opslaan afbeelding, opslaan mislukt krijg ik dan in beeld) van Google zodat ze op mn filmrol komen. Iemand tips?

    Ja heb ik ook last van graag oplossing zoek me gek

  64. @Laura: De oplossing blijkt heel simpel. net even bij Icenter geweest:
    1. ga naar: Instellingen De algemene, gewoon van je telefoon)
    2. ga naar Privacy
    3. Ga naar foto’s
    4. zet de schuif bij Google op “aan”, naar rechts dus :). (onder andere facebook en whatsapp staan daar ook bij,

    dan werk het weer.

  65. @Rens: Het gaat hier niet om Gonny en haar glimmende nieuwe iPad, maar om het feit dat ontwikkelaars nieuwe functies aan een grotere groep kunnen aanbieden. Ik spreek dagelijks gebruikers, ook mensen met oudere apparaten. Bij mij dus geen hautain gedrag. Jammer, je beschuldiging klopt niet.
    Vraag een ontwikkelaar waar hij wakker van ligt en dat is niet ‘Gonny en haar nieuwe iPad’, maar het feit dat er heel veel softwareversies naast elkaar ondersteund moeten worden. Gelukkig valt dat bij iOS nog wel mee in vergelijking met Android.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.