Reacties voor: ‘iOS 5-update met oplossing voor batterijproblemen laat op zich wachten’

De nieuwe software-update die problemen met de batterijduur in iOS 5 zal moeten verhelpen laat op zich wachten. Apple zou de update hebben uitgesteld omdat de software geheugenlekken bevat die eerst opgelost moeten worden.
Michel Lusthof -

Reacties: 34 reacties

  1. Ik had in eerste instantie ook batterij problemen, maar na de iphone 4S helemaal leeg te laten lopen en wee normaal langzaam op te laden, moet ik zeggen dat het weer is zoals het was bij iOS 4.

  2. Origineel geplaatst door Mike
    Ik had in eerste instantie ook batterij problemen, maar na de iphone 4S helemaal leeg te laten lopen en wee normaal langzaam op te laden, moet ik zeggen dat het weer is zoals het was bij iOS 4.

    Waarmee doe je dat ‘langzaam opladen’ ?

  3. Origineel geplaatst door Mike
    Ik had in eerste instantie ook batterij problemen, maar na de iphone 4S helemaal leeg te laten lopen en wee normaal langzaam op te laden, moet ik zeggen dat het weer is zoals het was bij iOS 4.

    hoe laad je normaal langzaam op??

  4. Dries, you made me laugh (:

  5. @dries6951 in zijn auto 😛

  6. Via een USB poort van een PC of laptop. Niet via een MacBook Pro want die hebben high-powered USB poorten.

  7. Ik heb eens even wat getest hè, en ik heb dus wel degelijk last van batterijproblemen. Ik heb de locatiecoorzieningen eens uit gezet vanacht, mn iPhone hiervoor tot 100% opgeladen en toen gaan slapen. Nu kijk ik weer, ik heb nog maar 70% over!
    30% batteryloss door niets te doen. Niet echt normaal.

  8. Waarom kijk ik niet van zo’n bericht op?? Wat een gepruts bij Apple zeg!

  9. Origineel geplaatst door Mike
    Ik had in eerste instantie ook batterij problemen, maar na de iphone 4S helemaal leeg te laten lopen en wee normaal langzaam op te laden, moet ik zeggen dat het weer is zoals het was bij iOS 4.

    Is 5 km/u langzaam genoeg dan?

  10. Had ook batterij probleem maar ben nu dik tevreden met 2 dagen doorkomen en gebruik hem veel. Wel batterij dokter pro geïnstalleerd!

  11. Je kan je iphone ook opladen met een ipad adapter (10W) dan laadt ie sneller op, dat doe ik trouwens niet want dat is minder goed voor je batterij.

  12. Nou dan is die bij deze te koop voor 600 euro mag de afgehaald worden. Onvoorstelbaar zeg naar de update naar 5.01 loopt hij zo snel leeg dat je het gewoon ziet minder worden. Nog geen 1 minuut van de lader en gelijk al 1% weg. En nu naar een kwartier al op 91% ben de klaar mee.

  13. Ontvangstproblemen …….
    SIM problemen …….
    Batterijproblemen …..

    Maar we gaan vooruit….
    Tegenwoordig geeft Apple toe dat ze problemen hebben

  14. Bij mijn iPhone4 is de batterij alleen maar verbeterd. Van 4.x maar 5.0 was geen probleem en door 5.0.1 is hij veel beter geworden hij gaat nu langer mee dan toen hij nieuw was.

    (altijd via high power usb van PC opgeladen, in 1.5 uur helemaal vol)

  15. Dik tevreden met me accu van me 4S , vergeleken met me 2 andere telefoons die geen problemen hebben ( Nexus S en galaxy s2 ) red ik ook geen hele dag met normaal gebruik.
    Met me iPhone red ik het van sochtends 6 uur tot naar bed gaan….dus voor mij een hele verbetering.

  16. Ik snap de commotie ook niet! Ik heb helemaal geen batterij problemen … of ik heb ze wel maar merk het gewoon niet.

    Ik ben overgestapt van de good old 3GS naar een 4S en de batterij doet het op de 4S stukken beter! ik kan er twee dagen mee vooruit daar waar ik de 3GS al vanaf het begin elke dag moest laden.

    Tis dus maar waar je referentiekader ligt!

  17. Origineel geplaatst door Daniel Hofstede
    Ik heb eens even wat getest hè, en ik heb dus wel degelijk last van batterijproblemen. Ik heb de locatiecoorzieningen eens uit gezet vanacht, mn iPhone hiervoor tot 100% opgeladen en toen gaan slapen. Nu kijk ik weer, ik heb nog maar 70% over! 30% batteryloss door niets te doen. Niet echt normaal.

    Ik heb er ook best wel last van gehad maar na de 5.01 update en dat ik het toestel volledig gerest heb en nadat ik al de mailaccounts opnieuw aangemaakt heb loopt m’n toestel als een zonnetje. Het mag maf klinken maar ik heb eigenlijk geen last meer na deze acties. Ik laad m in de avond op naar 100%. Dan staat ie de gehele nacht los van de lader en om 7 uur in de ochtend staat ie op 98%. Dat lijkt me vrij normaal.

  18. Mijn 4S werkte perfect op 5.0. Maar na update 5.0.1 kan ik bijna niet meer bellen/gebeld worden.
    Invalid Sim errors, wegvallen van netwerk (telfort) en korte batterijduur. Heb al een nieuwe sim gekregen van Telfort maar helpt niet.

    Heb iets gelezen dat er misschien een speciale sim gebruikt moet worden voor de 4S?
    Zijn er meer mensen die dit hebben/hadden?

  19. @martijn: Succes met de verkoop. Als je zo snel je iPhone verkoopt wens ik je veel succes met de alternatieven. Misschien eerst eens opnieuw installeren? En anders gewoon terug naar Apple? Hier is garantie voor.

  20. ik heb zelf ook een iphone 4s. Had voor de update veel last van batterij problemen, maar nadat ik het toestel had geüpdatet gaat de batterij veel langer mee.
    Heb zelf ook een telfort Abbo ook weg vallende verbinding. Telfort gebeld ze wisten het ook niet. maar goed er is altijd wel wat met mobiele telefoons. het komt goed hopenlijk.

  21. Zo lang de problemen dan ook werkelijk opgelost zullen zijn bij hun volgende update zit ik er niet mee in om nog een weekje of 2 extra te wachten. Dat valt wel nog te zien, hun eerste poging was in elk geval een dikke fail.

  22. Enige wat bij mij heeft geholpen was 5.0.1 helemaal opnieuw installeren.
    En geen reservecopy terug zetten.
    Zo kan ik nu anderhalve dag met de iPhone 4s doen waar ik ervoor na 10 uur helemaal leeg was.

    Maar ben nu heeeeel erg tevreden!

  23. Ik heb totaal geen batterij probleem. Gisteravond opgeladen en nu nog steeds 86%. Terwijl ik al een paar spelletjes gespeeld heb, enkele YouTube filmpjes heb bekeken, whattsapp gebruikt, en gewoon ge-sms’t. (iPhone 3GS)

  24. @Michel: Ja, had ik ook last van.. PIN-code van de SIM afhalen en probleem was weg bij mij..

  25. @coolhead: Ga ik ook maar eens proberen… Heb al van alles gedaan en geprobeerd behalve dit.. Wordt de hele t*ringzooi weer opnieuw installeren 🙁 Wel meteen weer een schone telefoon!

  26. Origineel geplaatst door Roy
    @Michel: Ja, had ik ook last van.. PIN-code van de SIM afhalen en probleem was weg bij mij..

    Dit heb ik meer gelezen maar is het niet gewoon dat een nieuwe sim gewoon zonder pincode geleverd wordt? Als ik in iedergeval kijk naar Instellingen-telefoon-Sim pin, dan staat deze uit. Of moet ik ergens kijken of instellen/checken? Hoor het graag!

  27. @Roy: Ja het is even werk, maar ik had alle apps e.d. al in iCloud staan.
    Dus dat ging gemakkelijk weer terug.
    Maar instellingen voor WiFi, en carkit koppeling moet je even weer maken.

    Succes!

  28. Ik vermoed dat het probleem zit in het sturen van crach rapporten naar Apple.
    Want ook al vink je het uit, hij blijft het doen!
    Wat zichtbaar is met software, en veel accu verbruikt.
    M. S. Gedrag.

  29. Ik heb de telefoon 3GS gewoon gebruikt en leeg laten lopen, een tijdje uit laten staan. Daarna gewoon met de lader van de iPad opgeladen en in een nacht verliest hij maar 3%. Ik zie weinig problemen.

  30. Zelf een iphone4 en recent (vlak voor update nbar ios5) één keer te maken gehad met de “battery drain”. Volgens mij niet zo zeer een iOS probleem maar sync errors bij restore of update. Bij mij bleek het verwijderen en opnieuw toevoegen van exchange account het probleem te hebben opgelost. Kan nu bijna 2 dagen bij redelijk intensief gebruik…

  31. Zijn er eigenlijk mensen die een 4s gekocht hebben in combinatie met een nieuw abbo die dit probleem hebben? Krijg het idee dat bestaande sim’s mogelijk het probleem zijn.

  32. @R. I. P. Steve J: Het heeft volgens mij vrij weinig met de bestaande sims te maken. Ik heb mijn 4s los gekocht en heb een sim-only abonnement en alles doet het prima. Sterker nog, mijn 4s houdt het langer vol dan mijn 4.

  33. Origineel geplaatst door seminifeer
    Ontvangstproblemen ……. SIM problemen ……. Batterijproblemen …..Maar we gaan vooruit…. Tegenwoordig geeft Apple toe dat ze problemen hebben

    Hadden we dan toch maar een Galaxy moeten kopen???

  34. ik heb een iphone 4, gister de update naar ios 5.0.1 gedaan (had hem al een half jaar ofzo niet meer aan de computer gehangen) en nu is hij opeens super snel leeg… vanmorgen om 09:00 van de lader gehaald, om 13:00 was hij helemaal leeg en uitgevallen.. had hiervoor nooit problemen met de accu, iemand tips?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.