Reacties voor: iOS 5 uitgelicht: Berichtencentrum, vernieuwde notificaties en widgets

In deze editie van "iOS 5 uitgelicht" een overzicht van de vernieuwde notificaties, het nieuwe berichtencentrum en widgets in de aankomende grote update voor het iOS-besturingssysteem die deze herfst beschikbaar komt.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 40 reacties

  1. Ze hebben wel erg goed gekeken naar lock screen van Teehan+Lax

  2. Geen agenda widgets? Gemiste kans…

  3. Heel leuk dat widget systeem, maar het zit niet op de iPad 2 IOS 5 dus ik vind het nog niet helemaal zo handig want ik zou dat ook wel willen zien op mijn iPad.

  4. Voor mij was de grootste verrassing dat de 3GS volledig (?) ondersteunt wordt door iOS5 🙂 Misschien dan maar voor een sim-only gaan voor een jaartje.

  5. Bij Berichtgeving in de Instellingen-app kan je de Widgets aan of uit zetten. Ik kan me dus voorstellen dat op dezelfde manier als dat apps Push Notifications inschakelen je ook een app als Widget kan inschakelen.

  6. Origineel geplaatst door Niels
    Geen agenda widgets? Gemiste kans…

    Misschien zijn die later te downl

  7. @Jorn Kremers – Heb jij een iPad 2 met 3G? Waarschijnlijk door het gebrek van GPS in de iPad hebben ze dit eruit gehaald.
    Ander vermoeden is omdat de standaard Aandelen en Weer app ook al niet op de iPad zitten hebben ze de widgets er ook maar uitgelaten….

  8. Zou je die widgets van de beurs en het weer ook kunnen afzetten?

  9. Ik ind het widget systeem jammer, ik had het mooier gevonden als developers de mogelijkheid hadden om nu ook widgets to ontwerpen die je op je homescreen kan plaatsen of zelfs op je lockscreen

  10. Origineel geplaatst door Niels
    Geen agenda widgets? Gemiste kans…

    Aan de afbeelding te zien wel hoor…

  11. Zitten al erg leuke functies in iOS5 geintegreerd nu. Apple heeft veel geleerd van de jailbreak apps… T is natuurlijk leuker als het allemaal native is dus ik kan niet wachten op deze update! xD Ben ook benieuwd hoe snel de jailbreak community de cydia apps iOS5 ready krijgen.

    Waar ik ook wel blij mee ben is dat deze update ook voor de 3gs geldt. Mn broer kan dan ook updaten :).

  12. Is toetsencombinaties ook nieuw in iOS5? Ik had het nog nooit eerder gezien. Viel me net toevallig op onder Toetsenbord..

  13. @ProGunNL: Dat zou mooi zijn. Agenda, E-mail en Sms aanzetten al zullen die laatste twee qua privacy niet echt handig zijn. Agenda is een discussie puntje.

    @Youri: Hoe kom je erbij dat het ook op het lockscreen kan? Maak ik namelijk nergens uit op. Wordt specifiek gesproken over weer en beurs nieuws. Agenda kan alleen in berichtencentrum zo lijkt het. Hoop wel dat Agenda tzt ook toegevoegd kan worden voor lockscreen.

  14. @Danny bevers: Hoe kom je erbij dat die niet op de iPad zitten? En al zou het niet op de iPad zitten, dan is het systeem op zichzelf ineens niet meer handig?

  15. Dus ik ben voorlopig niet van lockinfo af..

    Ik hoop dat cydia nu widget gaan maken

  16. Ik vraag me af of de weer-widget ook op het lockscreen te zien is? Daar heb ik nog geen screenshot van aangetroffen. Weet iemand dit?

    Het ziet er vooralsnog naar uit dat je het berichtencentrum weliswaar op het lockscreen kan zetten, maar dan zonder de widgets. Zou jammer zijn, want als dit wel zou kunnen komt het lockscreen aardig in de buurt van het thuisscherm van bijvoorbeeld HTC sense.

    Ik hoop inderdaad dat ook agenda afspraken in het lockscreen te zien zijn, maar daar lijkt het wel op. En fijn dat die aandelenkoersen uitgezet kunnen worden in het berichtencentrum. Die boeien mij niet zo.

    Ik had eigenlijk gehoopt dat ook de “look” van iOS iets aangepast zou worden. Bijvoorbeeld “donker glas” in plaats van de achtergrond met dat lichtblauw met het witte streepje. Maar goed, het systeem is met deze updates tenminste wel weer helemaal bij de tijd.

  17. Origineel geplaatst door Jorn Kremers
    Voor mij was de grootste verrassing dat de 3GS volledig (?) ondersteunt wordt door iOS5 Misschien dan maar voor een sim-only gaan voor een jaartje.

    Ik ben ook blij dat de 3GS inderdaad nog ondersteund wordt. Alleen was het gekker geweest als die niet meer ondersteund werd. De 3G is aanzienlijk trager dan de 3GS en de 4. Qua snelheid liggen de 3GS en de 4 dichter bij elkaar dan de 3G en de 3GS. Dus de 3GS kan iOS 5 (hoogst waarschijnlijk) prima aan, waar de 3G al echt te traag werd bij iOS 4 en dus niet meer geupdated wordt door Apple . Qua hardware is iOS 5 op de 3GS dus zeker mogelijk. Marketingtechnisch gezien had Apple er ook voor kunnen kiezen het niet meer te ondersteunen, hoewel ze dan mijns inziens meer en betere functies in iOS 5 hadden moet stoppen.

  18. Ik vind het alleen wel vaag.
    Als mn tel gelockt is komen de whatsapp berichten gewoon door, dus leesbaar voor iedereen.
    Stel ik het zo in dat ie niks moet ontvangen, dan komen de whatsapp berichten helemaal niet door, geen geluid niks:(
    meer mensen met dat probleem?

  19. beetje jammer van die widgets

  20. Marketingtechnisch gezien, had Apple er ook voor kunnen kiezen het (iOS 5 op iPhone 3GS) niet meer te ondersteunen, hoewel ze dan mijns inziens meer en betere functies in iOS 5 hadden moet stoppen.

    Ik denk dat ze dat niet kunnen maken, omdat de 3GS nu nog steeds verkocht wordt als “budget toestel”. Zou op veel klanten dus raar overkomen als ze nu een nieuw toestel kopen dat over een paar maanden al geen software updates meer kijgt 🙂

  21. Wat een teleurstelling. Geen agenda widget.
    Ik baal hier enorm van. Dit is het grootste gemis van de iphone voor mij.
    De reden om over te stappen op wat anders. Of jailbreaken.

  22. @Jorn Kremers: wat dacht je van een naam van iemand die rijmt op ken als provider kan je elke maand opzeggen

  23. Vraag: stel je hebt een notificatie ontvangen. Wordt er dan nog in de status balk aangegeven dat er ongelezen notificaties zijn in het berichtencentrum of moet je dan het berichtencentrum openen om de notificaties te zien?

  24. Ik snap niet dat ze de persoon van Lockinfo niet aannemen.. Lockinfo is de allerbelangrijkste reden waarom ik steeds Jailbreak.

    Ik hoef mijn telefoon tegenwoordig niet eens meer te openen. Via Lockinfo kan ik iemand bellen via Favorites, kan ik mijn mails wissen, mijn notificaties lezen, mijn 2Do’s afvinken, het weer + kalender zien en ook nog mijn Twitter bijhouden..

    Sorry, maar ze moeten echt met een Lockinfo achtige toegangsscherm komen, want dat is het meest ideale wat je aan je telefoon kunt hebben..

    Voor de rest ben ik trouwens zeer tevreden met alle aanpassingen, Apple gaat de goeie kant op!

  25. Waar zijn de calculator-, contacten-, dictafoon- en kompas gebleven? Staan die op de volgende pagina van het homescreen?

  26. grappig dat apple flink van android afkijkt.

  27. Dank Jean-Paul. Wel agenda afspraken dus, maar geen widgets. Dat is wel jammer, een gemiste kans wat mij betreft.

    Kan me voorstellen dat Apple niet wil dat er aandelenkoersen voorbijschieten op het lockscreen, maar de klok, datum, het weer, en dan vervolgens agenda afspraken, e-mail en gemiste oproepen zoals bij HTC sense was het allermooist geweest (imo).

    Maar goed, dat komt misschien nog, bijv. in iOS 5.1 🙂

  28. Op de foto lijkt het alsof de iPad een SMS heeft ontvangen, waarschijnlijk een photoshop foutje van Apple?
    En hoe zit het met die knop om snel foto’s te trekken vanuit het lockscreen?

  29. Origineel geplaatst door Rambo
    Op de foto lijkt het alsof de iPad een SMS heeft ontvangen, waarschijnlijk een photoshop foutje van Apple? En hoe zit het met die knop om snel foto’s te trekken vanuit het lockscreen?

    geen foutje, de iPad kan nu ook berichten ontvangen: iMessage.

  30. @mack: Op de iPhone zal dus ook. Handig, een app voor alle berichten, enkel facebook ontbreekt dan nog 🙂

  31. Als je iemand die net als in de southpark aflevering ipv simpsons did it. Jailbreak did it roepen zouden we nog op ios 3.0 zitten hahhaha innovatie is ver te zoeken bij apple. Wat een bagger update

  32. @iFeun: Er staan toch wel agenda punten in de afbeelding bovenin???

  33. Ik ben erg teleurgesteld met het Widget systeem… Alleen twee widgets? :S Downloadbare widgets a.u.b.

  34. Zie een screengrab van het lockscreen van de iPad op de website van Apple (onder het kopje “Notification Center” bovenaan kan je op het tabblad “Lock Screen” drukken, daar zie je de afbeelding).

    Wel een erg klein lock screentje op de iPad. Had van mij best schermvullend mogen zijn… ?

  35. Weet iemand waar die camera knop is gebleven in de lockscreen? IK zit nu te kijken naar mijn Iphone 4 met iOS 5 beta 1 maar ik zie helemaal niks 0.o

  36. Origineel geplaatst door Mike Dekker
    Weet iemand waar die camera knop is gebleven in de lockscreen? IK zit nu te kijken naar mijn Iphone 4 met iOS 5 beta 1 maar ik zie helemaal niks 0.o

    2x home klikken

  37. Nog eventjes wachten jongens, dan kunnen jullie een notificatie panel hebben net zoals de Android gebruikers.

  38. “Dat is bij sms-berichten misschien niet zo’n probleem, …”

    Vooral blijven herhalen, maar vertel er dan ook bij hoe je SMS berichten die je op een iPad ontvangt kunt lezen.
    Zeker voor de iPad is dit een zeer welkome aanvulling.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.