Reacties voor: iOS 5 uitgelicht: Twitter-integratie in het hele systeem

Twitter-integratie is standaard vanaf firmware iOS 5 op de iPhone, iPod touch en ipad. In eerste instantie zijn deze apps van Apple zelf compatibel met de dienst: Foto's, Camera, YouTube, Safari en Maps.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 29 reacties

  1. Ik vind het stom, dat ze er ook geen facebook integratie in hebben verwerkt. :—)

  2. Origineel geplaatst door NnN
    Ik vind het stom, dat ze er ook geen facebook integratie in hebben verwerkt. :–)

    Mijn Facebook wordt o.a. gevoed door mijn Twitterberichten…

  3. Vind het een goede stap om social media mogelijkheden te integreren in het systeem. Had zelf ook mogelijkheden voor Facebook verwacht, maar vind dit al een hele vooruitgang die voor veel mensen (waaronder ikzelf) welkom is 🙂

    Daarbij ziet het er ook nog ‘smooth’ en snel uit!

  4. Origineel geplaatst door Bram
    Mijn Facebook wordt o.a. gevoed door mijn Twitterberichten…

    netjes, maar voor ons “noobs” leg eens uit…?

  5. Ik mis eerlijk gezegd nog een aantal dingen. Je schijnt de Twitter for iPhone applicatie nodig te hebben, deze kun je ook vanuit de twitter settings op je iPhone installeren zonder dat je naar de app store hoeft. De vraag is alleen in hoeverre dit gaat werken met de andere twitter clients.

    Verder staat er ook nergens hoe je je eigen timeline e.d. kunt zien, het gaat alleen maar over het versturen van tweets. Aangezien je de officiële client nodig hebt ligt het voor de hand dat je die voor alle overige zaken moet gebruiken.

    Tot slot: wat als je alleen een twitter applicatie wil gebruiken maar NIET de vereenvoudigde tweet mogelijkheden die iOS 5 biedt (want meer is de twitter integratie niet).

  6. ik had ook liever FB integratie gehad!
    ik zit namelijk niet op twitter! is er mogelijk heid om die integratie uit te zetten? want als je toch niet op twitter zit is het een beetje irritant om gedurig twittersymbolen op mijn iphone te zien opduiken…

  7. Ik vind de integratie wel leuk, maar het is nog te weinig. Je hebt sowieso nog een client nodig om je tijdlijn en zo te zien.

    Verder, met het posten van screenshots, niet van Apple’s website, breek je volgens mij elke NDA waar je gisteren ‘I agree’ op hebt gezegd. Of is er voor de pers een andere NDA?

  8. Origineel geplaatst door Gaetanvdb
    ik zit namelijk niet op twitter! is er mogelijk heid om die integratie uit te zetten? want als je toch niet op twitter zit is het een beetje irritant om gedurig twittersymbolen op mijn iphone te zien opduiken…

    Waarschijnlijk als je de Twitter App niet download uit de AppStore. Dan gebeurt dat ook niet.

  9. Super handig!

  10. @Gaetanvdb: standaard staat het uit en zul je twitter nergens in je schermpjes tegenkomen (behalve Instellingen maar dat is logisch). Je moet dus expliciet twitter aanzetten om gebruik te kunnen maken van de twitter integratie. Hebben ze dus keurig netjes gedaan!

  11. een @user kon je al toevoegen aan je contacten dus dat is niet nieuw

  12. Twitter is al even bezig een eigen foto-dienst op te zetten. De afbeeldingdiensten die er nu zijn worden door Twitter zelf buitenspel gezet, niet door het feit dat dit nu ineens system-wide in iOS5 aanwezig is…

  13. Twitter is hartstikke leuk (ook al gebruik ik het zelf niet) maar voor de gebruikers die dit minder vinden is dit nogal “useless”… Ik had het er zelf niet al te graag in gewild :S

  14. @Jean-Paul Horn: Kan wel via de Twitter app maar niet via iOS. Er is een knopje voor rechts boven in het profiel van een Twitter profiel 🙂

  15. Origineel geplaatst door ppl
    Ik mis eerlijk gezegd nog een aantal dingen. Je schijnt de Twitter for iPhone applicatie nodig te hebben, deze kun je ook vanuit de twitter settings op je iPhone installeren zonder dat je naar de app store hoeft. De vraag is alleen in hoeverre dit gaat werken met de andere twitter clients.Verder staat er ook nergens hoe je je eigen timeline e.d. kunt zien, het gaat alleen maar over het versturen van tweets. Aangezien je de officiële client nodig hebt ligt het voor de hand dat je die voor alle overige zaken moet gebruiken.Tot slot: wat als je alleen een twitter applicatie wil gebruiken maar NIET de vereenvoudigde tweet mogelijkheden die iOS 5 biedt (want meer is de twitter integratie niet).

    Je stelt je eigen twitter account in. De twitter for Iphhone app gebruikt de instellingen van het systeem. Dat kunnen andere apps ook doen.

    Je timeline kun je nog steeds gewoon zien door de twitter app te starten.

    Als je alleen de twitter client wilt gebruiken dan zet je de integratie uit in de settings.

  16. Dit gaat Twitter in ieder geval een flinke boost geven. Ik gebruik Twitter ook nog niet erg veel. Vind Twitter meer iets voor belangrijke nieuws zaken of als ooggetuige verslagen. Vind Twitter minder een sociale app dan Facebook. Op Twitter moet iets zinnigs staan naar mijn idee, iets wat het melden waard is aan een algemeen publiek. Maar mijn laatste vakantiefoto’s hoef ik niet te delen met de rest van de wereld.

  17. @Whacko: Kortom, feitelijk zit je met 2 losse twitter clients: iOS die alleen kan posten en je favo client die alles kan. Tja, dan zit er dus vrijwel geen meerwaarde boven de huidige manier van werken. Het is alleen wat makkelijker als je in een andere app zit om iets te tweeten, je hoeft niet te switchen naar de twitter app. En dan hebben we het ook wel gehad. Dan heb ik liever minder opties in al die menus.

  18. Snap eigenlijk ook niet waarom ze de multitasking niet bijvoorbeeld zo verbeterd hebben: video.

  19. @scrimage: YUCK! Nee, bedankt.

  20. @Rick Kerkhof:Niet? Ik vind zo snel switchen tussen apps toch wel aangenaam eerlijk gezegd.

  21. Ik heb twitter met Facebook Hyves en msn gekoppeld dus voor mij geen probleem

  22. @Scrimage:
    Dat ziet er inderdaad een stuk minder omslachtig uit dan de huidige manier van switchen tussen applicaties!
    Wat mij betreft inbouwen, Steve!

    Wat meer ontopic:
    Ik ken mensen die 20x per dag twitteren. Voor diegene zal diepe twitter-integratie een verademing zijn. Dat je dan nog steeds een twitter-app nodig hebt maakt naar mijn idee geen verschil, het gaat er Apple om om het opstellen en integreren van de mogelijkheden van de app te benutten. Niet om een volwaardige app met timeline etc na te maken. Daar zit een vervent takt draad ook helemaal niet op te wachten. En als je geen twitter gebruikt, als je het niet aan zet, heb je er dus ook geen ‘last’ van.

    Ikzelf zou Facebook integratie ook heerlijk vinden, maar ik vermoed dat Facebook en Apple zoals eerder (lancering iOS 4.0) is gebleken dat dit er vooral nie is omdat beide partijen niet aan elkaars voorwaarden wensen te voldoen om dit mogelijk te maken.

  23. @Jean-Paul Horn: Bij het label voor de e-mailadressen van je contactpersoon kan je normaal gezien ook een twitter-label kiezen.

  24. @scrimage:
    No thanks, dan heb je 2 handen nodig om te switchen

  25. Kreeg mn twitter aalleen aan de praat door een US account aan te maken… syncen met iTunes melden dat het een apparaat was.. terug switchen naar NL account en nu doet deze het wel..

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.