Reacties voor: iOS 5 uitgelicht: iMessage, de berichtenapp van Apple

iMessage is het in iOS 5 ingebouwde alternatief voor Whatsapp op de iPhone, iPod touch en iPad. In dit artikel behandelen we alle kanten van de gratis messenger-dienst.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 50 reacties

  1. Werkt goed. Iemand die me wil iMessagen :P?

  2. Ziet er op het eerste ogenblik goed uit! Alleen als het zo exclusief is (net zoals Blackberry Messenger) zou het dan net zo populair worden als BBM? Laten we Apple het in iedergeval gunnen!

  3. Kan je ook een persoonlijke foto zetten of niet? Zoals bij blackberry ping en liveprofile.

  4. Zie echt het nut niet in van deze dienst, ben nu al een maand aan het programma Liveprofile. Super ping app, en super snel. waarom zou ik dit nog nodig hebben dan?

  5. Hey voeg mij maar toe jongens! Cptbakker@gmail.com

  6. Ik begrijp het nog steeds niet.

    Ik zit met mijn broertjes allemaal op het zelfde account, dus als ik een bericht ontvang ontvangen mijn broertjes het ook op hun iDevice?

  7. Correctie vwb Whatsapp. één vinkje betekent dat je bericht is aangekomen op de server van Whatsapp, twee vinkjes betekent dat hij is ontvangen door de persoon naar wie je gestuurd hebt. Betekent niet dat hij gelezen is.

  8. Wat mij nog niet duidelijk is, worden de smsjes ook gesychroniseerd met andere apparaten en “over the air” gebackuped?

  9. @Fck_: Tuurlijk denk dat ik morgen maar eens iOS 5 erop ga zetten.

  10. @hoi: Hoi wil je mij een PM/mail sturen? Heb een vraagje namelijk.. alvast bedankt.

  11. Origineel geplaatst door Peabz21
    Correctie vwb Whatsapp. één vinkje betekent dat je bericht is aangekomen op de server van Whatsapp, twee vinkjes betekent dat hij is ontvangen door de persoon naar wie je gestuurd hebt. Betekent niet dat hij gelezen is.

    Dat klopt inderdaad!

  12. Origineel geplaatst door Jeroen
    Ik begrijp het nog steeds niet.Ik zit met mijn broertjes allemaal op het zelfde account, dus als ik een bericht ontvang ontvangen mijn broertjes het ook op hun iDevice?

    Klopt, iedereen moet ze eigen apple ID hebben.

  13. Origineel geplaatst door Peabz21
    Correctie vwb Whatsapp. één vinkje betekent dat je bericht is aangekomen op de server van Whatsapp, twee vinkjes betekent dat hij is ontvangen door de persoon naar wie je gestuurd hebt. Betekent niet dat hij gelezen is.

    Wij die fabel van whatsapp heeft bedacht verdiend echt een draai om z’n oren. Dit hieronder is het enige wat klopt

  14. Kpn will block this , also just being on ios is not as good as whatsapp thats on every smartphone , a service thats going to be as popular as ping on itunes

  15. Vrij kansloos. Apple gaat steeds meer de richting van M$ op. Populaire apps kopiëren en die meteen in het OS integreren. Inovatief en revolutionair my ass…

  16. Ook toevallig dat sinds een paar weken Whatsapp in de taai wordt getrapt.

  17. Origineel geplaatst door nibs
    Kpn will block this , also just being on ios is not as good as whatsapp thats on every smartphone , a service thats going to be as popular as ping on itunes

    All due respect, Nibs. Maar het is toch wel heel moeilijk om me een positieve reactie van je te herinneren hier op IPc. Of Apple is te laat met een dienst, of het is niet goed genoeg, of de komende iPhone moet echt heel veel beter om de concurrentie alleen maar te kunnen bijbenen. Cheer up!

  18. Dit lijkt me wel wat. Ben vaak toch te lui om whatsapp op te starten en vind het vaak toch lang duren met verbinden enzo zeker met mijn 3GS.

    Dus gewoon sms’en maar dan gratis ideaal

  19. Ik denk dat KPN of een andere provider hiervan een probleem gaat maken vanwege het woord ‘gratis’

  20. Is het via iMessage ook mogelijk om met een iPad met 3G smsjes te ontvangen/versturen of alleen iMessage berichten? 🙂

  21. Na Whatsapp nogal nutteloos. Heb je straks SMS, Whatsapp én iMessage. Nee bedankt.. Whatsapp (all devices) en SMS is prima.

  22. Origineel geplaatst door Nick
    Na Whatsapp nogal nutteloos. Heb je straks SMS, Whatsapp én iMessage. Nee bedankt.. Whatsapp (all devices) en SMS is prima.

    Misschien een goed idee om het artikel eens goed door te lezen voordat je commentaar geeft!

  23. Ik vind het wel handig. gewoon sms versturen en als het gestuurd wordt naar iemand met iOS is het gratis. Wat wil je nog meer?

  24. Ik ben het helemaal met Alsatian eens!

  25. maar hoe weet het os of iemand een iphone heeft of niet? Werkt het op basis van email of telefoonnummer?
    Wat nou als ik vandaag een iphone gebruik en morgen een BB?

  26. @020

    Ben ook benieuwd of providers dit straks gaan zien als iets dat ze “af moeten knijpen”. Lijkt me dat het lastiger voor ze zal zijn omdat het niet een aparte
    app is, maar onderdeel uitmaakt van het besturingssysteem.

  27. Hoe kun je je klanten nog meer aan je laten binden?

  28. @nibs:

    NL aub

  29. Mwoah ga het niet gebruiken
    Van onze vriendengroep van 8 man zijn er 4 iphones, 3 androidtoestellen en 1 blackberry.
    Alleen whatsapp werkt hiermee vlekkeloos en blijf ik dus ook mooi gebruiken.

  30. Omdat het standaard op je iPhone zit wellicht?

    Origineel geplaatst door mr brightsideZie echt het nut niet in van deze dienst, ben nu al een maand aan het programma Liveprofile. Super ping app, en super snel. waarom zou ik dit nog nodig hebben dan?

  31. Ik zou het interessant vinden als ik ook berichten kon sturen naar iemand die achter een Mac zit met iChat.

  32. Ben blij dat het geïntegreerd is met de sms app, verder vrij nutteloos. Enige voordeel dat ik nu misschien per ongeluk een keer een databericht stuur ipv een gewone sms omdat ik dronken ben en vergeet dat ik Whatsapp heb.
    Weet iemand of er met ios5 een mogelijkheid is om alle apps in 1x af te sluiten? En is het mogelijk om je scherm landscape te locken?

  33. Origineel geplaatst door LuukMwoah ga het niet gebruikenVan onze vriendengroep van 8 man zijn er 4 iphones, 3 androidtoestellen en 1 blackberry.Alleen whatsapp werkt hiermee vlekkeloos en blijf ik dus ook mooi gebruiken.

    Ik vind het best grappig dat veel mensen zeggen dat ze dit niet gaan gebruiken. Zij zijn zich er waarschijnlijk niet van bewust dat ze dit automatisch gaan gebruiken als ze naar een persoon, die ook IOS5 heeft, sms’en. Deze nieuwe functie is, zoals ook in het artikel vermeld, verweven in de ‘normale’ berichten app en detecteert automatisch of je het bericht naar een IOS device of naar een ander operating system verstuurt. Als je het naar een IOS device verstuurt, wordt het bericht automatisch verzonden via het gratis iMessage. De gebruiker hoeft dus niet naar een afzonderlijke app te gaan om de dienst te gebruiken. Erg slim van Apple. Waarschijnlijk krijgen we dan ook volgend jaar van Steve Jobs te horen hoe succesvol en veelgebruikt iMessage wel niet is 🙂

  34. Je kunt dan precies zien wanneer een vriend het bericht heeft gelezen en boos worden als je pas veel later een antwoord terugkrijgt

    Eerst de doorgestreepte suggestie dat WhatsApp een voordeel zou hebben qua bevestigingen en dan deze prachtreactie, LOL!

  35. Je zegt dat deze automatisch detecteert of het een iOS device is of niet en dus of het een betalende sms is of gratis via iMessage.
    Maar hoe weet ik nu naar wie ik moet sturen? Als ik een sms verstuur, stuur ik dat naar een gsm nummer. Maar naar waar stuur ik een sms via iMessage? Hoe kan ik nu vb zeggen, nu wil ik eens een sms sturen naar de iPod van een vriend. Een iPod heeft toch geen gsm nummer?

  36. Origineel geplaatst door MarnickJe zegt dat deze automatisch detecteert of het een iOS device is of niet en dus of het een betalende sms is of gratis via iMessage.
    Maar hoe weet ik nu naar wie ik moet sturen? Als ik een sms verstuur, stuur ik dat naar een gsm nummer. Maar naar waar stuur ik een sms via iMessage? Hoe kan ik nu vb zeggen, nu wil ik eens een sms sturen naar de iPod van een vriend. Een iPod heeft toch geen gsm nummer?

    Je doet het me je email

  37. Iets is me nog niet duidelijk: zijn die leesbevestigingen nu ook voor sms of enkel voor een echte iMessage? Want hier vind ik niet direct info over. Ze leken het in de Keynote enkel over het messagen tussen iOS devices te hebben toen ze dat bespraken.
    Vroeg het mij maar af want is op dit moment wel een functie die ik in een niet gejailbreakte iPhone wel mis.

  38. Vanochtend na het opstarten van mijn laptop ontving ik een update van Apple. De bovenste van I-tunes QuickTime, versie 10.3. Grootte 55,20 MB. Daaronder nieuwe software. Safari 5. Versie 5.0. 5. Grootte17,20 MB.
    Inclusief “cloud” beta.

  39. Lekker belangrijk die leesbevestiging. Dat zet iedereen toch direct uit!

  40. Als ik nu iemand met een iPhone Whatsapp, maar dat bericht komt niet aan, want diegene heeft op dat moment geen internetverbinding, dan wil ik hem smsen. Kan je dan met iMessage wel besluiten om een sms te sturen? Of herkent het dan dat de ontvanger op dat moment geen internetverbinding heeft en schakelt het zelf over??

  41. Ik vind de leesbevestiging juist wel handig? Dus nee niet iedereen.. @Jeroen:

  42. Ben overigens wel benieuwd hoe die integratie gaat werken. Ik hoop dat je op de iPod touch en iPad (zonder 3G) gewoon je telefoonnummer moet invoeren, net zoals bij WhatsApp. Op die manier is wel je telefoonnummer gekoppeld aan je iOS-device, waardoor geklungel met e-mailadressen niet nodig is.

  43. @Jeroen: Waarom? Ik vind het erg handig om te zien of iemand mijn bericht heeft ontvangen. De vraag is alleen of dit ook werkt bij sms, want dan zou de ontvangende partij een bericht terug moeten sturen.

  44. Hoe werkt dit dat met roaming? Veel iOS gebruikers zetten hun data uit tijdens verblijf in het buitenland, blijven al die imessages dan net zo lang pending tot ze weer online gaan of worden het automatisch sms’jes?

  45. Met zekerheid kan ik zeggen: binnen What’sApp betekent één vinkje dat het bericht is afgeleverd bij geadresseerde (notificatie op telefoon) en een tweede vinkje dat het bericht is binnengehaald (en dus gelezen) binnen de applicatie zelf. Volgens mij precies wat je zou willen.

  46. @Jan Willem: Lekkere zekerheid dan. Volgens de handleiding van WhatsApp betekent twee vinkjes dat het bericht is afgeleverd op het appraat van de ontvanger. Geen enkele zekerheid over al dan niet gelezen. Apparaat kan prima onbekeken in iemands broekzak zitten of thuis vergeten zijn. Heel anders dan een leesbevestiging van de mail dus. Waar de gebruiker aangeeft het bericht gelezen te hebben.

  47. @Peter: Ik heb het net getest vanop de iPad. Je kiest een contact en als deze ook al iOS5 heeft dan kan je het gewoon via zijn GSM nummer (gekend via de SIM van zijn iPhone). Die persoon kon mij antwoorden via mijn email adres (apple id).
    En allemaal proper integrated in de messages app (vroeger enkel voor SMS).
    Op de iPad heb je hier nu natuurlijk ook zo’n “Messages” icoontje.
    Is mijn eerste test onder iOS en al direkt onder de indruk.

  48. @MrVerCouter: Hhaah hoe moet ik jou een mail sturen zonder je mail adres ?

  49. @Jan Willem – Ach, wat is zekerheid… Bij WhatsApp kun je de melding ook als push notificatie op het scherm krijgen (en alvast lezen). Maar volgens de ontvanger staat ‘ie dan nog steeds op ongelezen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.