Reacties voor: iOS 5 op een iPhone 3GS: wat werkt wel en niet?

iOS 5 blijkt op een iPhone 3GS prima te werken. Bijna alle functies zijn aanwezig, behalve het bewerken van foto's en de Reader-functie in Safari. De eerste indruk van de performance is echter goed.
Lees het complete artikel → iOS 5 op een iPhone 3GS: wat werkt wel en niet?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 61 reacties

  1. Mijn 3GS heeft de “Reader” in safari wel

  2. Op mijn iPhone 3GS heb ik wel de reader functie in safari.

  3. Afdrukken met de +volume knop werkt ook niet op de iPhone 3GS

    “Toch zullen op de iPhone 3GS bepaalde apps nog steeds niet werken. Zo heeft Apple vannacht de app Find My iPhone een update gegeven, maar deze app werkt vooralsnog alleen op de iPhone 4.” Dit werkt wel degelijk wanneer je de app eerst activeert op bijvoorbeeld een iPad. Daarna is de app gewoon te gebruiken op de iPhone 3GS.

  4. Nou, laat ze dan maar opschieten met die nieuwe iPhone zodat ik m’n 3GS kan inruilen.

  5. Beste iPhoneclub,

    Tot mijn grote opluchting bleek gisteravond voor mij dat de reader functie wel werkt op een iPhone 3GS, in ieder geval bij google docs enquete die ik moest invullen kon ik de tekst bij het doc gewoon in de reader lezen.

  6. Als iOS 5 komt, kan ik een nieuwe uitzoeken, met levertijd van de nieuwe iPhone erbij zal ik dus nog twee maande iOS 5 moeten draaien op mijn 3GS. Dus dat overleef ik wel.

  7. @Willem: Bij mij werkt dat wel gewoon hoor, veel plezier van gehad tot nu toe!

  8. Ik heb een 3GS met iOS 5 beta 1 en ik heb wel gewoon de reader functie. Zo heb ik ook dit artikel gelezen en het werkt perfect.

  9. Find my iPhone ( de geupdate versie ) werkt wel degelijk op de 3GS.

    Ik denk dat iOS 5 niet voor de 3GS was uitgekomen als er een opvolger voor de 4 was bekendgemaakt. Nu is de 3GS 2 jaar op de markt en een hoop mensen met een vroege 3GS willen wachten op de nieuwe iPhone en zouden dan buiten de boot vallen.

  10. Origineel geplaatst door Mike
    Nou, laat ze dan maar opschieten met die nieuwe iPhone zodat ik m’n 3GS kan inruilen.

    Nou… Ik denk wel dat ze de nieuwe iPhone laten zien wanneer ze de update beschikbaar maken?

  11. Find my iPhone werkt bij mij prima met iPhone 3GS en iPad 1, beide op iOS5 beta!

  12. Als ik Heino zonder zonnebril zou fotograferen zou ik de functie: “rode ogen verwijderen” misschien missen, maar verder?? je gaat toch geen foto’s bewerken op een iphone van een andere camera? op een ipad kan ik het me nog enigzins voorstellen

  13. Nou mooi. dan houd ik voorlopig mijn 3Gs. Dat niet kunnen bewerken van foto’s vind ik niet zo boeiend. Alsof ik graag op een prielschermpje fotos wil gaan bewerken.

    Kan iPhoneclub niet eens een artikel schrijven met alternateve abbonementen voor mensen met een 3Gs waarvan het abbonement afloopt. Wat hebben de aanbieders te bieden voor deze groep mensen?

  14. bij mij werkt de vind iphone-app wel op mijn 3gs. alles werkt ook in de app

  15. Origineel geplaatst door Jan
    Nou mooi. dan houd ik voorlopig mijn 3Gs. Dat niet kunnen bewerken van foto’s vind ik niet zo boeiend. Alsof ik graag op een prielschermpje fotos wil gaan bewerken.Kan iPhoneclub niet eens een artikel schrijven met alternateve abbonementen voor mensen met een 3Gs waarvan het abbonement afloopt. Wat hebben de aanbieders te bieden voor deze groep mensen?

    dat is een goed idee!! ik gebruik nog steeds een 3G, maar mijn abbo is al afgelopen, maar je merk dat ie trager wordt, nah jah, ik wordt ongeduldiger, omdat de rest allemaal een 4 hebben en sneller kunnen werken!
    ik heb een simonly abbo van telfort, maar wil nu wel een nwe toestel.. had gehoopt op one more thing, maar dat was er niet…

  16. Die reader functie werkt wel gewoon op de 3GS. Alles werkt behalve fotobewerking. Bekeek dit artikel net in die reader functie en het werkte perfect.

  17. @Gonny van der Zwaag: Mooi :). Mag ik ook even melden dat bij mij de sluiter functie met volume + ook gewoon werkt? Alleen foto’s bewerken dus niet.

  18. Ook bij mij werkt de nieuwe find my IPhone op de 3Gs zonder deze op een 4 of IPad vooraf te installeren (iOS 4.3)

  19. Foto maken met volumeknop werkt hier prima hoor met 3GS.

  20. Dat is eigenlijk niet zo netjes van Apple.
    Er is (nog) geen nieuwe iPhone en er gaan al functies ontbreken op het op-1-na-nieuwste model.
    Nouja hij is natuurlijk wel al weer 2 jaar oud.
    In telefoonjaren een eeuwigheid.

  21. Wat ik nou echt ff niet snap is dat ik hierboven allemaal comments lees van mensen die schrijven “Bij mij doet ie dit of dat wel of niet”. Zijn jullie allemaal developpers met toegang tot een beta-versie of zo?
    Ik weet dat ik niet mag vragen om links naar die beta-versie (dat doe ik dus ook niet) maar het lijkt wel alsof de halve wereld kennelijk al iOS 5 heeft. *wel een beetje jaloers*

  22. Ik ben erg benieuwd naar de algehele stabiliteit van de eerste beta (voor zowel de 3Gs als iPad 2). Hoe zijn de eerste ervaringen van de gebruikers hier ?

    bvd

  23. Find my iphone werkt by my ook om 3Gs

  24. Waarschijnlijk reageren allen de mensen met iOS op dit bericht omdat het voor anderen minder interessant is om te reageren (wel om te lezen) Zelf eerst mijn iPad maar geupdate, voor mijn iPhone heb ik de jailbreak nog hard nodig (Bite-Sms)

  25. Op mijn 3GS heb ik wel gewoon de reader functie in Safari hoor.

  26. Wel een beetje logisch dat bewerken van foto’s niet gaat op een 3Gs. Waarom rode ogen aanpassen als er geen LED flash opstaat. En een foto kantelen of die 2 andere basic functies om te bewerken maken het verschil nu niet. Mag blij zijn dat ik met mijn 3Gs eigelijk zo goed als volledige ondersteuning heb. Voor hetzelfde geld heb je geen Reader, geen Weer widgets op je lockscreen ofzo. Want een 3G had 2.0 standaard. Heeft daarna 3.0 volledig gehad en dan 4.0 was maar half. Geen multitasking wat toch een enorme stap was. Ik dacht toen ik mijn 3Gs kocht met 3.0 standaard. Ok, 4.0 heb ik nog volledig en schrok toen wel oh en de 3G geen volledige ondersteuning. Dus ik dacht dat ik met 4.0 de laatste volledige ondersteuning had gehad en met 5.0 serieus mocht inboeten maar neen hoor, buiten die foto’s bewerken wat trouwens ook basic is mag ik helemaal niet klagen. Volgend jaar met iOs 6 wss een groot deel moeten in boeten en pas op iOs 7.0 geen ondersteuning meer voor de 3Gs. Als het zo is kan ik nog een lange tijd voort. Want een iPhone kost veel geld en stap liever over al je kan zeggen, dat is weer helemaal iets anders dan mijn vorige iPhone. Want kan nu best begrijpen dat iemand met een iPhone 1 zegt, die iPhone 4 is serieus een verbetering. Nu heb ik dat nog niet bij een 3Gs en een iPhone 4. Pas in de toekomst als er vb een iPhone komt met vb 8 mega pixels in plaats van nu 3,2. Of die chip bevat om betalingen te kunnen doen, of eventueel een real live temperatuur meter. FM radio, …

  27. Op een 3gs werkt het ook prima, loopt soepeler dan 4.3.3, net zoals op een 4… De iPad 2 is de hemel met 5.0 erop! Multitasking gestures out of the box!

  28. Ik wil ook even melden dat de volume knop gewoon gebruikt kan worden om een foto te maken op de 3GS. tijd om het artikel aan te passen ? 😉

  29. Camera trekken met volume knop werkt inderdaad. Beta werkt goed, g

  30. Camera trekken met volume knop werkt inderdaad. Beta werkt goed, alleen kan ik telefoon of adresboek niet meer openen :’s Nog iemand hetzelfde probleem?

  31. Ik kan ook foto maken met volume knop op iPhone 3GS.

  32. Waarom zou de 3gs functies moeten ontberen? Je hebt immers niet de verdubbeling in rekenkracht zoals van 3g naar 3gs. Doordat er twee keer zoveel pixels op dat retina scherm gezet moeten, is de 4 nauwelijks sneller. Heb ze inderdaad allebei liggen hier.

  33. Beta 1 werkt over het algemeen vrij goed (iPhone 4 + iPad 2). Wel wat crashes in applicaties maar dat is vrij normaal voor een eerste beta.

  34. Find my iPhone werkt bij mij wel op m’n iPhone 3GS.

  35. Die functies ontbreken op de iPhone 3GS, net als het maken van een foto door het indrukken van de volumeknop.

    Werkt wel op de 3Gs

  36. Nog meer mensen last van een snel leeglopende batterij op 3gs na installatie ios5?

  37. Wacht even zie ik het nou goed. De ipod app is nu onderverdeeld in muziek en video?

  38. Foto met volumeknop werkt maar ik zie die reader optie in safari niet. Wat ben ik vergeten aan te zetten?
    Bug: soms doet de virtuele b toets het niet en krijg ik een spatie en vv.
    Accu lijkt me sneller leeg dan normaal, toestel is ook warmer.
    Soms dubbele mails, waarvan er 1 na een aantal seconden weer verdwijnt.
    De inhoud van sommige mails wordt niet weergegeven, soms pas na een paar uur !
    Installatie van een aantal apps die ik aan het ontwikkelen ben waren pas zichtbaar op de iPhone na reboot vd iPhone.

    Tot zover dus…

  39. Waar ik ook wel benieuwd naar ben is, of de multitasking gestures in iOS5 op de iphone ingeschakeld kan worden. Daar maak ik ook wel veel gebruik van.

    Maar ik update pas wanneer er een publieke versie is.

  40. “Maar sommige functies zullen niet werken op de oudere toestellen, omdat de hardware dat niet toestaat.”

    Ik denk dat Apple in de loop der jaren wel heeft bewezen dat dat gelul in de welbekende ruimte is. Het zijn gewoon marketing truukjes om mensen met twijfels dat laatste zetje te geven nieuwere hardware aan te schaffen welke ze helemaal niet nodig hebben. 9 van de 10 keer worden dit soort “kan niet” beperkingen in no-time beschikbaar via een jailbreak/Cydia hack.

    Overigens niet iets dat alleen door Apple wordt gedaan, maar daardoor nog niet minder irritant. Mij maakt het niet meer zo uit want over een paar maanden weer een nieuw toestel en dat gaat zeker geen Apple product meer worden.

  41. @Ger: ik kan m een uurtje minder al op 4.2 gebruiken. Op 4.2 ging ie 5 uur mee en nu ongeveer drie. ik denk dat iCloud de boosdoener is

  42. Als ik op de Apple pagina met IOS5 functies klik staat er gewoon bij dat dit compatible is met 3GS, 4G, Ipad en Ipad 2?

  43. In september loopt mijn abo af….ik ben eerlijk gezegd ook een beetje teleurgesteld dat er niet ” one more thing” te beleven was….
    Ik ben harder toe aan een nieuwe foon dan aan nieuwe software.

  44. @Ridder: Waarom? Is je iPhone kapot of zo?

  45. Wat ik mij dan wel afvraag: brengt iOS5 voor de iPad 1 nog limitaties met zich mee? Agz deze origineel ook op iOS3 werd geleverd kan ik me voorstellen dat voor Apple een argument is om ook voor de iPad 1 functionaliteit weg te laten.

  46. @Henk: Alleen geen multitasking guestures volgens mij. Voor de rest werkt ie geweldig em Super snel. Beter dan iOS 4.3

  47. Hebben jullie het ook zo dat er geen ipod app meer is maar muziek en videos apart?

  48. Bij mij werkt de volumeknop wel als ontspanknop in de foto app!

  49. This is a beta 1 so many of the non or not good working functions will work by release of ios 5 , the 3gs will go down the same path of the 3g and probably by ios 5.3 will be left out of further updates. Well apple do have over 3 months to get ios 5 out so enough time to remove the bugs that give the 3gs a problem

  50. Mijn 3GS heeft wel de mogelijkheid om te fotograveren met de volume knop.

  51. Apart, omdat die juist bij de beta van 4.3 wel voor de iPad werkten. Ik heb ze via dat trucje nog steeds werkend op m’n iPad (1) 😉

    Origineel geplaatst door Thomas
    @Henk: Alleen geen multitasking guestures volgens mij. Voor de rest werkt ie geweldig em Super snel. Beter dan iOS 4.3

  52. Ik fotografeer gewoon met een Sony, klein formaat met 16 mp. Daar kan geen telefoon tegen op. Voor het snelle werk kan m’n 3GS acceptabele foto’s maken maar niet meer dan dat. Dus ios5 op m’n 3GS van 1,5 jr oud is fijn. Ga echt niet iedere 2 jr een vermogen uitgeven voor uiteindelijk een telefoon, hoe blij ik nog steeds ben met m’n iPhone 3GS. Straks moet je iedere 2jr zakken geld uitgeven voor je digitale apparaten in huis. Moet dan 40 uur per week extra gaan werken Pff.

  53. Zou heel raar zijn als de 3GS beperkt zou worden in de functies. De 4 is niet veel sneller, mede met name door de retinadisplay.

  54. Appart dat hij in het filmpje (rond 1:30) een melding over FaceTime krijgt, dat loopt toch niet op de 3Gs??

  55. Wat een hoop mensen met nu al IOS5, hoe zijn jullie ontwikkelaar geworden?

  56. Origineel geplaatst door hoiHebben jullie het ook zo dat er geen ipod app meer is maar muziek en videos apart?

    Video’s was altijd al een aparte app toch?

  57. @Peter: $100,- aan Apple betalen of iemand kennen die dat heeft gedaan (en zo de beta versie ontvangen).

    Overigens krijg je met de 3GS toch duidelijk de ‘best bang for your buck’: van iOS 3 naar 4 en nu soepel naar 5. De 3G is defacto toch blijven hangen op iOS 3, en heeft dus enkel de upgrade naar iOS 3 meegemaakt.

  58. @Henk: hoe doe je dat: multitaskinggestures aanzetten op iPad 1. Bij werkt het niet in iOS5.

  59. Heeft niemand problemen met bellen, gaat dat gewoon goed? Ben met name geinteresseerd in tmobile-klanten.

  60. @Pelle Kuipers – Aha, bij de man in het filmpje werkt het niet. Maar er is nu genoeg bewijs dat de Reader-functie bij anderen wel werkt, dus ik zal dat in het artikel even aanpassen. Misschien heeft de persoon in het filmpje een bepaalde optie uitstaan.

  61. @Anointed – Dat klopt, maar dat betekent niet dat alle functies werken.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.