Reacties voor: iOS 5: ondanks codeslot toch bellen

In iOS 5 is net als in eerdere versies van iOS sprake van een lek, waardoor je de pincode kunt omzeilen. Dit werkt door het terugbellen van een gemist telefoongesprek.
Lees het complete artikel → iOS 5: ondanks codeslot toch bellen
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 53 reacties

  1. Dan moet de boef 😉 wel eerst je telefoonnummer weten… Om iemand uit het buitenland de gestolen iPhone te laten bellen…. Of zie ik iets over hoofd?

  2. Moet die persoon die onrechtmatig uw iPhone heeft bemachtigd dan uw oproepnummer niet kennen? Hoe komt die dat te weten?

  3. Dus gewoon zorgen dat niemand anders aan je iPhone komt

  4. Kweet niet of een kwaadwillende hier ooit gebruik van zal kunnen/gaan maken.

  5. Die laatste alinea heeft toch niets met het beveiligingslek te maken?
    Je kunt toch _altijd_ door een vreemd/scam nummer gebeld worden.

  6. Is een lek, maar stel ik laat mijn tel ergens liggen dan moet de misbruiker eerst mijn nummer weten. Toch?

  7. Waarom zou een kwaadwillende hier geen gebruik van (kunnen) maken? Het is vrij simpel volgens mij en ik denk dat een crimineel een beetje moeite niet schuwt als daar een behoorlijke buit tegenover staat.

  8. Moet je welhl het telefoonnummer van de gevonden/gestolen telefoon hebben he… 😉

  9. Het is allemaal wat met al die krakers, beveiligings lekken, hackers, jailbraikers, spoofers, greenpoison, devteam, redsnow, scorpionblood, deadgrip,

    Ik durf de deur niet eens meer uit met die telefoon!!!!

  10. @@rno: dat dacht ik ook al

  11. Bij dit verhaal komt natuurlijk nog wel kijken dat die vreemde personen eerst je nummer moeten hebben om je phone te kunnen bellen (en volgens mij gaat dat verrekte lastig als de phone gelockd is) of ze moeten eerst wachten tot er een gesprek binnenkomt!
    En op het moment dat ik mn phone kwijt ben (als dat al gebeurt) lock ik hem via internet

  12. Volgens mij hoefde je daarvoor bij de 3310 alleen de toetsenblokkade er van af te halen #luxeprobleem

  13. Inderdaad, vreemd dat er bij berichten toch nog om de code word gevraagd en bij gemiste oproep niet.

  14. Als ik slide vraagt ie gewoon eerst op m’n pincode hoor..

  15. Lijkt me vrij moeilijk om hiervan gebruik te maken. Als je een iPhone jat, dan moet toch eerst erachter zien te komen welk nummer er gebruikt wordt – en dat kan alleen als je zelf een willekeurig nummer belt. Dit is dus niet mogelijk aangezien je dan wel de pincode moet weten. Echter als je een reset uitvoert dan ben je die pincode ook zo kwijt. Een betere “beveiliging” is een code op de optie toestelcode vragen als simkaart wordt gewijzigd. Een nummer spoofen is trouwens niet zo heel makkelijk zoals hier gesuggereerd wordt. Ik word hier iig niet zo bang van.

  16. Geldt dit ook voor de code voor de app “zoek iPhone”?

  17. Je kan ook gewoon de homeknop inhouden en “bel -naam-” roepen, dat werkt ook zonder code.

  18. “Dat laatste is handig voor de rechtmatige gebruiker, maar komt je iPhone in handen van vreemden, dan kan iemand vanuit het buitenland de telefoon even laten rinkelen en zichzelf daarna gratis laten terugbellen.”

    Dan zal die ‘vreemde’ dus het nummer van je telefoon moeten weten….. En hoe komt hij daar achter als de telefoon gelocked is?

    Serieus, lees je tekst en denk er even goed over na voordat je het plaatst / overneemt van anderen.

  19. Heb het zojuist getest, en inderdaad het geldt ook als je een code gebruikt voor “Vindt iPhone”.
    Dus een update om dit te voorkomen is wenselijk!!!

  20. @iRobin: Tenzij je je iPhone aan iTunes hangt, daar staat ook het nummer van je iPhone, tenminste bij mij..

  21. Nou dus op korte termijn een update van Apple. Niet zo mooi vind ik zelf als want wacht nog steeds op een jailbreak van die groene mannen.

  22. Er is wel een manier om zonder code alle nummers te kunnen bellen. Zet je telefoon in de slaapstand en houdt de homebutton ingedrukt. Je komt nu bij de stembediening. wanneer je nu een nummer op noemt zal dit gedraaid worden zonder dat er om de pincode wordt gevraagd.

  23. Er is nog een manier om de beveiligingscode te omzeilen.. Als de tel te ‘lang’ in slaapstand staat. Dan krijg je de keuze om op de button te drukken om snel foto’s te kunnen maken..

  24. It’s not a bug, it’s a feature

  25. Is dit niet gewoon met opzet gedaan zodat wanneer je je iPhone ergens laat slingeren, en je je eigen telefoon opbelt dat de vinder kan helpen om de iPhone weer bij de eigenaar te krijgen? 🙂

  26. Ik vind het een beetje vergezocht. Het is eerder een handige functie om iemand direct terug te kunnen bellen dan een lek.

    Hoe weet een misdadiger welk nummer hij moet bellen? Dat gespoofde nummer kan net zo goed voorkomen als je wel eerst je pincode invult.

    En voordat een misdadiger alles uit heeft gezocht, heb jij al lang je provider gebeld. Eerder handig dus.

  27. Beetje stemmingmaker is dit wel, mocht iemand mijn telefoon vinden, zal hij/zij dus eerst mijn nummer moeten weten ook.
    Het kan in theorie, natuurlijk, maar misschien vergaat net op dat ogenblik de wereld wel, scheelt alsnog veel kosten.
    Het kan allemaal in theorie.

  28. Dan moeten ze toch wel jou nr. weten…

  29. Ik heb bellen naar buitenlandse nummers geblokkeerd via My Vodafone.

  30. hier zit zijn voor en nadelen.

    voordeel is.. stel je bent je telefoon verloren. hierdoor kan de persoon opnemen/terugbellen dat die het heeft.

    (zelf een keer mee gemaakt toen ik mijn telefoon kwijt was =D)

  31. Beveiligingslek? Dat lijkt me toch een ietwat sterke uitspraak.

    Ik zou het persoonlijk houden op een ‘als-je-zelf-je-telefoon-kwijtraakt-en-een-kwaadwillend-persoon-die-ook-nog-eens-jouw-nummer-kent-vindt-hem-dan-kan-hij-mogelijk-stiekem-iemand-anders-bellen-met-jouw-telefoon-lek’

    geen paniek…

  32. @Wim: Inderdaad, dit is niet specifiek nieuw voor iOS5.

  33. De terugbel truc werkt bij mij in iedergeval niet, kan op de gemiste oproep klikken maar werkt niet, overigens slide ik het naar rechts moet ik de code alsnog invoeren dus bij mij lukt dat niet. echter de stembedienings functie…. als je goed uitspreekt en articuleerd, dan werkt dat weer wel. een beetje jammer !! Gewoon dus goed opletten wat je met je iphone doet, en idd niet overal laten slingeren

  34. Dit lijkt me dan ook mogelijk via de camera shortcut die ook in het lockscreen zit?

  35. Volgens mij hoefde je bij een gevonden 3310 alleen de toetsvergrendeling eraf te halen… #luxeprobleem

  36. Hoe je ook je iPhone in kan komen is als volgt:

    – Druk 2x op de homebutton en druk op het camera icoon
    – Als je de camera aanstaat druk je 1x op de home button

    Tadaa, je zit in je telefoon en je kan alles doen. Werkt met en zonder codeslot.

  37. Ik heb ook een code maar als ik 2 sec de homebutton in druk (stembediening) en zeg ‘bel [nummer]’ dan belt hij dat nummer. Ondanks de beveiliging.

    @Bart: Jouw manier werkt bij mij niet hoor maar met stembediening lukt het altijd. Dan hoef je niet eens het nummer te weten van die telefoon. Zeg gewoon het nummer dat je wilt bellen.

  38. Serieus, ziet niemand dan dat dit een feature is in plaats van een bug??

    Het is geen lek, het is by design. In een van de IOS5 betas is het uitgezet en later weer terug gekomen in de final.

    En zeg nou eens eerlijk. Bellen met iemand zn iPhone op zijn of haar kosten? Even Find My iPhone draaien en zon figuur zit achter slot en grendel..

    Beetje bangmakerij dit.

  39. Het is geen lek, zoals ik al vermoede meer een opgeklopt verhaal met een laag oh gehalte.

  40. Het is erg inderdaad als ze op jouw kosten kunnen bellen. Maar is het niet veel erger dat je je iPhone kwijt bent in dat geval??

  41. Wat een hele hoop negatieve reacties zeg! Beetje sneu voor iemand als Gonny die probeert ons, lezers, op de hoogte te houden van ‘t één en ander.

    De makkelijkste manier is inderdaad om gewoon Voice Control te gebruiken. Ik denk niet dat dat by design was ;p

  42. De pincode die je op de iPhone kunt instellen, is nooit 100% veilig geweest. Regelmatig werden er manieren gevonden om toch te kunnen bellen, ook al was er een codeslot ingesteld.

    Welke dan? Geen iPc verwijzing? ;o

    Origineel geplaatst door Ralf
    Dan moet de boef wel eerst je telefoonnummer weten… Om iemand uit het buitenland de gestolen iPhone te laten bellen…. Of zie ik iets over hoofd?

    Ik heb de rest van de reacties niet gelezen. Maar diegene kan natuurlijk ook gewoon terugbellen als iemand anders belt.

  43. Laat hem maar bellen, en dus mijn iPhone aan laten staan. *Dank u Find My iPhone* ! 🙂

  44. @Gonny van der Zwaag: Bedankt, ik wist dit nog niet en ik ben blij dat ik het nu weet. Volgens mij kun je het toch niet goed doen want als je er niets over publiceerd vinden ze iPc incompleet, doe je het wel vinden ze t non-nieuws..

    Mensen, lees t niet als je het niet boeit, deel ervaringen en/of andere trucjes als je deze kent. Laat ons lezers niet door een hoop gebash heen scrollen over lek of feature al dan niet, of wel of niet gewenst.

    Lees t, doe er iets positiefs mee of ga door naar het volgende artikel.. Comments zijn boeiend als ze inhoudelijk zijn gevuld met ervaringen en feiten!

  45. Ben blij dat ik het nu weet. Kan ik ook eens misbruik maken 😉

  46. Niet Zo slim omdat zo op de app te zetten want als een dief dit nou leesy 🙁

  47. Wat een drama weer. Ben ik nou echt de enige die een slot dodelijk irritant vind en daar dus geen gebruik van maak? Heb via JB wel sommige apps op slot staan… Dat weer wel…

  48. Voor de mensen die roepen dat het via voice control wèl werkt: Dat is een keuze. Onder de optie Codeslot heb je de mogelijkheid om Voicedialing uit te zetten. Dus toestel vergrendeld, voicedialing ook uit.

    @Bart: Vanuit de camera app kom je niet in het toestel als er een code is ingesteld. Hij vraag dan netjes voor de code. Heb je toevallig een inschakelvertraging voor het vragen van de code ingesteld? Binnen die tijd werkt het natuurlijk wel zoals jij stelt.

  49. Valt wel mee hoor, je kan namelijk alleen maar het nummer van de gemiste oproep terug bellen volgens mij, geen andere nummers.
    Tenzij als je terug belt misschien in de wacht zet en een tweede gesprek gaat opzetten.

  50. ik zie IOS 5.01 alweer aankomen….

  51. @René – Bedankt voor de tip! Was me niet eens opgevallen.

  52. @Gonny van der Zwaag: Zal het nog mooier vertellen:

    Heb iOS5 (Jailbreak) met BiteSMS 6.09 (beta). Deze maakt nu ook gebruik van nieuwe notificatie. Je kunt nu kijken voor een balk in je vergrendelscherm. Deze balk kun je tegenwoordig schuiven en vervolgens wanneer er dus een SMS is binnengekomen sliden. de Quick Reply optie. Je kunt hier een SMS terug typen, of kiezen voor bellen. Wanneer je dit doet kun je snel het gesprek annuleren en dan zit je gewoon in het bel menu.

    Je hoeft geen code / ww in te voeren. Je komt zelfs gewoon op je beginscherm terecht als dit zo doet. Hierdoor kun je dus wel willekeurig alles uitvoeren op het devices.

    (Uiteraard is Quick Reply ook volledig uit te schakelen)

  53. @mrnn – Vandaar dat het woord ‘beveiligingslek’ niet bij ons in de titel staat (bij het bronartikel wel). Voor de ene persoon is dit een heel groot probleem, terwijl anderen er hun schouders voor ophalen. We proberen met beide soorten lezers rekening te houden.

    @Bauwser – Nee, lees even het artikel. Bij de cameraknop kun je alleen foto’s en video’s maken, niet bellen.

    @Zucht – Beetje flauwe afsluiting, vind je niet? Als iemand mijn telefoon steelt, is vrij makkelijk te achterhalen wat mijn telefoonnummer is. Zo vergezocht is het niet. En als je reageert, laat dan de steek onder de gordel gewoon achterwege joh. Krijg je zo’n lelijk gezicht van.

    @Jordy – Jordy, je moet het artikel even lezen. Het gaat niet om het zomaar sliden.

    @Ralf – Het idee is natuurlijk dat iemand *in Nederland* je telefoon steelt en via social engineering al je 06-nummer achterhaald heeft. Dat is bij de meeste mensen niet zo heel moeilijk te achterhalen. De dief is bijvoorbeeld Rus en heeft vrienden/familie in Rusland. Hij kan dan vrienden vanuit Rusland op jouw kosten naar Nederland laten bellen. Ik noem maar even een voorbeeld van Rusland. Er zijn nu vast Russen die zich op hun teentjes getrapt voelen, maar als ik een fantasieland noem zijn er vast mensen die niet snappen waarom ik een niet-bestaand land kies.

    Ik heb ik het artikel nog even toegevoegd dat de dief (logisch natuurlijk!) je nummer moet weten.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.