Reacties voor: iOS 5 langzamer dan iOS 4 op iPad 1, sneller op iPad 2

Website GigaOM heeft in een benchmark onderzocht hoe iOS 5 ten opzichte van iOS 4 presteert. Wat blijkt: iOS 5 is sneller op de meeste iDevices, maar niet op de iPad 1.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 33 reacties

  1. Vind het niet zo raar, het blijft toch verouderde hardware.

  2. iPad5 verouderde hardware? Is net een jaar oud!

  3. Krijg de update niet eens voor elkaar. Steeds een andere error en nu start mijn ipad2 niet meer op.

  4. @Edwin:
    Heb het ook niet over de iPad 2 helder licht 😉

  5. Ik vind dit altijd van die nutteloze weetjes. iOS5 is geoptimaliseerd voor dual core processors… en goh hij gaat ietsje trager op single core. Shocking.

  6. Verbaasd me niets. De ipad1 is wat dat betreft de nieuwe 3G, nadat iOS4 uit kwam.

  7. Origineel geplaatst door BrutalDave
    undefined

    De iPad 1 is anders ook maar iets langer dan een jaar op de markt.

  8. Ik wil juist ook graag weten of het slim is om mijn oude 3GS te upgraden naar IOS5. Zo’n grafiekje helpt daar zeker wel bij. Tot die tijd blijf ik veilig op 4.3.3

  9. Er zit overigens een fout in de tabel for de iPad1. De bench test komt er beter uit op iOS5, maar iOS4.2 is gemakeerd als zijnde beste. Klopt dus niet.

  10. @dlo: Je kunt prima updaten met je 3GS naar iOS5. Ik heb geen enkel nadeel kunnen vinden tot dusver, en gebruik de GM inmiddels meer dan een week. Batterij gaat zelfs langer mee.

  11. Ik merk ook dat hij trager is, multitasking gestures gaan niet meer zo vloeiend en de apps reageren ook minder vloeiend 🙁

  12. Als 3gs bezitter vind ik ios5 niet trager. Op sommige punten lijkt ie sneller, op andere punten wat trager. Het is echter geen drama zoals een hele oude 3G toen je over ging naar ios4.

  13. Ligt volgens mij aan de hoeveelheid ram geheugen. De iPad 1 en iPhone 4 hebben dezelfde processor. nl de A4. Op de iPhone 4 is iOS5 sneller dan iOS4. Op de iPad 1 het omgekeerde. De iPad 1 heeft maar 256mb ram, de iPhone 4 heeft 512mb (net als de iPad 2 en 4S)

  14. Dat van die iPad 2 merk ik heel erg. Van de iPad 1 kan ik het niet zeggen. Mijn iPod touch 2g blijft bagger, en heeft ook geen iOS 5

  15. Snelheids probleem merk ik niet echt op, op mijn ipad1. Maar dat mijn batterij 10 keer sneller doorvliegt dan vroeger, dat valt me serieus op. Ik hoop dat er daar een update voor komt.

  16. Ik merkt op mijn iPad 2 dat die een stuk sneller is. Vooral safari voelt een stuk sneller aan

  17. Van iOS4 naar 5 is net als dat je van Windiws Vista naar Windows 7 ging maar dat alleen voordeelopleverde met een dual core of hoger. De processor berekeningen worden nu beter verdeeld maar dat was ook wel een logische stap.
    Dit is voor mij wel een punt om hem te upgraden de rest vind ik niet belangrijk.

  18. heb jij multitasking gestures op je ipad 1….HOE? want met de laatste xcode krijg ik het niet meer geactiveerd. en dat is juist het grootste gemis op mn ipad1:( @aaipet:

  19. iOS 5 is idd opmerkelijk trager op de iPad1, veel meer haperingen in bepaalde games en bepaalde apps die onder iOS 4.3.5 vlotjes werkten.

  20. Heb iOS 5 op iPad maar kan nu geen apps meer opstarten
    Snap er niks van

  21. Ik heb zelf een iPad 1 sinds mei dit jaar. Merk wel iets verschil maar vind het eigenlijk niet storend genoeg om te zeggen tjee wat is die nu traag. Kan aan mij liggen ben niet echt een veeleisende gebruiker.

  22. @Patman:
    je bent niet de enige….. http://wp.me/p1jMOf-19l

    even een harde reset en vervolgens weer opnieuwe proberen.

  23. @Leon: bij het jailbreaken met redsnow activate multitasking gestures aanvinken.

    @Wil: had je gejailbreakte apps? zoja, na een jailbreak werken ze weer (bij mij tenminste)

    succes allebei

  24. In het eerste aan plaatje over de iPad 1 wifi trekken ze bij de BenchTest de verkeerde conclusie. iOS 4.2.1 3.726 in t groen en bij iOS 5 4.055 in het zwart terwijl “higher is better” :-s

  25. Ik heb een iPad 1 en iPhone 4, op de iPhone 4 is ‘ie veel sneller en de iPad 1 zie ik weinig verandering, misschien een klein beetje slomer. Maar niets over te klagen.

  26. sinds gisteren ios5 op mijn ipad1 gedownload. Batterij sneller leeg. Hebben meerdere deze ervaring? is hier iets aan te doen?

  27. Mijn iPad 1 geüpdatet naar iOS5. Ondanks de goede nieuwe features is de iPad een stuk trager geworden. Zeker Safari met de tabbladen. Ook een url intypen duurt een eeuwigheid. Misschien toch maar weer downgraden…

  28. pff mijn ipad 1 is zeker trager, als ik meer dan 2 apps tegelijk aan heb staan is m’n ram alweer op en vallen apps uit.

  29. Ik merk ook een zeker vertraging op…
    Hoe kan je eigenlijk terug downgraden?

  30. Hmmm… Apart. ik heb juist het gevoel dat mijn iPhone 4 (zelfde processor als iPad 1) sneller is geworden met iOS 5…

  31. @Marc van Maastricht:

    Heeft volgens mij met het ram geheugen te maken denk ik.

  32. Ik merk dat het dataverbruik na de update van iOS5 op mijn iPad1 is toegenomen, bijv. heb ik ‘s avonds mijn iPad1 in de vliegtuigmodus gezet en ‘s morgens weer verbinding gemaakt met mijn provider, heb ik ineens 9 Mb verbruik! Hoe kan dat?

  33. Sinds IOS 5 op m’n iPad 1 32gb staat, kan ik het apparaat niet meer gebruiken. Heb al vaak met de iPad in mijn handen gestaan om hem het raam uit te zeilen. Wat een onding is het geworden na de update. Ik kan er helemaal niets meer mee. Zelfs bij een doodnormale app zoals mail, slaat hij er uit.

    Ik hoop dat Apple een downgrade gaat aanbieden, ofzoiets! Want met deze iPad, in deze conditie, kan ik niets mee.

    Jammer, want ik gebruik mijn iPad als laptop op school en nu heb ik er eigenlijk niets meer aan. Want ja, elke keer wordt het een zwart scherm.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.