Reacties voor: iOS 5 en MobileMe media-event in april?

Mogelijk heeft Apple begin april een media-event gepland voor de introductie van iOS 5 en de nieuwe cloud-based MobileMe.
Lees het complete artikel → iOS 5 en MobileMe media-event in april?
Michel Lusthof -

Reacties: 27 reacties

  1. De geruchten over iOS 5.0 zijn wel minder. Bij 4.0 hadden we veel verwachtingen, ik vind mobileme gratis en notificatiesysteem verbeteren maar niks om een heel nieuwe os voor te maken

  2. Yes!!!
    Eindelijk, ik durf te wedden dat Mobileme nu echt groot gaat worden.zoals dropbox bijvoorbeeld.
    Ik had dit eigenlijk al 2 maart verwacht maar snap dat ze het bij de iPad 2 hebben gehouden!

    goed nieuws

  3. Hmmmm, ik vind dat iOS 5 meer een ‘update’ moet worden van iOS 4. Dus dieper op dingen in gaan, notificatiesysteem sowieso verbeteren, snelheidsverbeteringen, misschien enkele nieuwe functies en that’s it!

  4. neeeee eind maart loopt me mobileme al abbo af

  5. @dhr. a: Nu er eindelijk duidelijkheid over de iPad 2 is, zal de geruchtenstroom over iOS 5 en een iPhone 5 wel weet op gang komen. Ik verwacht daarom ook snel meer geruchten dan alleen een nieuw notificatiesysteem (ik heb overigens geen moeite met het huidige). Ik verwacht niet dat Apple MobileMe geheel gratis zal maken. Volgens mij is dit een leuke inkomstenbron en het zou ook niet echt eerlijk zijn tegenover alle gebruikers die jaren betaald hebben (inclusief mijzelf – net weer voor een jaar betaald). Wellicht dat een aantal functies in beperkte vorm gratis zullen worden als alternatief voor diensten als Dropbox, Gmail en Google Calendar, of dat er een betaalde “premium” variant blijft bestaan, maar ik geloof niet dat de volledige MobileMe dienst (zoals we die nu kunnen, want misschien verandert daar ook wel veel aan) gratis wordt.

  6. “Voorgaande jaren werd elke volgende grote versie van het iOS-besturingssysteem in maart of april aangekondigd.” iOS 4 kwam toch samen met de iPhone 4? (de iPad kwam met 3.2?)

  7. Reactie hierboven: aankondigen en releasen is iets anders.

  8. Origineel geplaatst door Marcoo
    neeeee eind maart loopt me mobileme al abbo af

    als het goed is blijft je data tot 60 dagen na laatste betaling online 😉

  9. Ik snap nog niet waarom iOS 5.0 niet tijdens de keynote is aangekondigd?! Vond het daarnaast vooral opvallend dat er geen “one more thing” was.. Maar bovenstaand gerucht klinkt natuurlijk best logisch. Mijn inziens moet iOS eens grondig opgepoetst worden. Een beetje jammer dat het uiterlijk van je iDevice bijna jaarlijks veranderd maar het OS sinds 2007 onveranderd is gebleven (updates daar gelaten) ik hoop dan ook stiekem dat ze niet alleen de notificaties aanpakken!

    Ik ben geen MobileMe gebruiker i.v.m de hoge kosten, aangezien ik weinig tot geen toegevoegde waarde heb ervaren in mijn proefperiode. Voor mij is dat enkel een leuke bijkomstigheid als het in de huidige vorm gratis wordt aangeboden.

  10. MobileMe gratis brengt toch wel wat gemengde gevoelens teweeg. Buiten het feit dat ik het net voor jaar heb aangeschaft lijkt het me zeer onwaarschijnlijk dat ze het volledig gratis maken.

    Maar volgens mij gaan die geruchten al de afgelopen 4 keynotes de ronde.

    @ 013, het “one more thing” momentje is al, voor zover mijn geheugen strekt:), de afgelopen 8 keynotes niet meer voorbij gekomen. Maar dat kan ik mis hebben. Dus zo opvallend is dat nou ook niet meer…

  11. Zou het kunnen dat deze update zich geheel focust op iPad 2 en dat de nieuwe iPhone slechts is bedoeld om problemen op te lossen zoals de Antennagate?

  12. mobile me moet gratis bij microsoft is dat gratis en ook bij google , ik denk voor iphone en ipad eigenaars deze service moet gratis worden voor het goedkoop ipod touch is dat anders

  13. @Bart v.R.: Ik las het net op 9to5mac, maar je was me al voor met de wijsheid :p thanks

  14. @Jordy: Wij gaan niet door met MobileMe. Verschrikkelijk veel problemen met syncen, of weet jij een paar tips.

  15. @nibs: Google is zeker een goede gratis alternatief, maar wat ik van MobileMe vooral zo fijn vindt is dat het zo goed en makkelijk integreert met al m’n Apple hardware en software.

    Maar heeft Google ook gratis opslag als alternatief voor iDisk? Dropbox is wel gratis weet ik, maar dat blijft beperkt tot 2 GB. MobileMe biedt standaard al 20 GB.

  16. Origineel geplaatst door AvdZ

    @ 013, het “one more thing” momentje is al, voor zover mijn geheugen strekt:), de afgelopen 8 keynotes niet meer voorbij gekomen. Maar dat kan ik mis hebben. Dus zo opvallend is dat nou ook niet meer…

    Vorige keynote, Apple TV 2, al vergeten? 😉

  17. Origineel geplaatst door Jordy
    @nibs: Google is zeker een goede gratis alternatief, maar wat ik van MobileMe vooral zo fijn vindt is dat het zo goed en makkelijk integreert met al m’n Apple hardware en software.Maar heeft Google ook gratis opslag als alternatief voor iDisk? Dropbox is wel gratis weet ik, maar dat blijft beperkt tot 2 GB. MobileMe biedt standaard al 20 GB.

    Volledig mee eens. Intergratie met oa. iPhoto maar ook Apple Tv 2 is super.

  18. iOS mogen ze wel eens flink aanpakken ja, agenda etc. op de homescreen en zoiets als sbsettings zou toch wel een keer mogen hoor…

  19. Ik hoop op widgets, ik wil NIET streamen, want daar wordt m’n internet verbinding langzaam van, vooral als we hem met z’n drieën gebruiken.

  20. @Marcoo: Ik heb mijn mobileme net vernieuwd.. was blij dat er geen ‘gratis’ mobieme werd aangekondigd laatst.

  21. Gek dat hier mensen reageren tegen het gratis maken van een dienst. Als ze toch zo graag geld uitgeven (ik heb trouwens ook een abonnement op MobileMe) dan zal Apple daar ongetwijfeld wel een MobileMe Premium abonnement tegenover zetten.
    Maar als MobileMe gratis wordt, dan is dat een goede zaak voor iedereen, ook de bestaande gebruikers: meer Gallery, iDisk public en calendar gebruik zodat het sharen van zaken nog gemakkelijker wordt.

  22. Ik snap sowieso niet dat mensen zoveel uitgeven voor mobile me! Mijn contacten, kalender en mail lopen via google, Find My iPhone is gratis, Gallery is Flickr en iDisk is Dropbox. Okee het zijn allemaal aparte programma’s en in 1 bundel is makkelijker, maar ik heb het liever zo dan dat ik er 80 euro voor moet neerleggen.

  23. widgets widgets widgets aub.
    Dat vind ik toch wel een van de mooiste dingen van android.
    Gewoon je volgende agenda afspraken, het weer laatste nieuws in 1 blik zonder alle apps te openen.

    ander notificatie systeem zit ik toch ook wel op te wachten, zit je net midden een gevecht in infinity blade bevriest alles en komt er zo’n blauwe pop up in je scherm. De eerste hit daarna krijg je om je oren omdat je weer in het spel moet komen.

  24. Origineel geplaatst door Martijn
    Ik snap sowieso niet dat mensen zoveel uitgeven voor mobile me! Mijn contacten, kalender en mail lopen via google, Find My iPhone is gratis, Gallery is Flickr en iDisk is Dropbox. Okee het zijn allemaal aparte programma’s en in 1 bundel is makkelijker, maar ik heb het liever zo dan dat ik er 80 euro voor moet neerleggen.

    MM is meer dan deze alternatieven. Het houdt al je Apple producten in sync en doet dit op een heel eenvoudige manier. De alternatieven die jij noemt zijn op sommige punten beter, maar voor mensen die gebruikersgemak willen is MM het geld meer dan waard (op eBay overigens goedkoper dan EUR80). Je voert je wachtwoord in en mail, calender, foto’s, bookmarks, notities, settings lopen allemaal synchroon.

    Ik verwacht overigens een gratis en premium versie van MM. Dus degene die onlangs hebben verleng hebben hun geld denk ik niet ‘weggegooid’.

  25. Bedenk ook dat de iPhone 4 mini waarschijnlijk zal dienen als een inkomstenbron, het verbaast me niets als ze MobileMe deels gratis gaan maken.

  26. Klinkt mij als muziek in de oren ;-).

  27. IOS 5 zal gewoon een uitgebreide 4.3 zijn

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.