Reacties voor: iOS 5 bevat geheime autocorrectiebalk – zo activeer je het

iOS 5 blijkt een verborgen autocorrectiefunctie te bevatten, die vergelijkbaar is met Android. Bij het intikken van een paar letters krijg je suggesties in beeld.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 52 reacties

  1. He leuk! Ik had de Panorama al 🙂 Maar ik kan het bestandje niet vinden 🙁 Waar in de lijst staat die ongeveer? Ik heb de lijst echt al 4 a 5 keer helemaal precies door gekeken!

  2. Dat ziet er een stuk beter uit dan die autocorrect! deze ga ik proberen, thanks! 🙂

  3. Panorama staat onder (dus een gedeelte na de M) de L.
    Ik ga dit denk ik ook maar uitproberen!
    Die panorama is me in 3 kwartier gelukt!

  4. Gejatte functies goed verstoppen……

  5. ik kan indd “Library/Preferences/com.apple.keyboard.plist ” ook niet vinden, staat er niet tussen..

  6. Nadat ik naar instellingen -> algemeen -> toetsenbord -> controleer spelling had aangevinkt kreeg ik ook puntjes onder een woord met daarboven een autocorrectie van een woord. Autocorrectie heb ik zelf uitstaan.

  7. Tja, copy van android.. maar fijn dat IOS het ook kan..

  8. Jammer… Hij doet het niet de iBackupBot. Hij zegt dat ik iTunes 8 nodig heb terwijl ik 10 heb. Is er ook een andere manier om dat te doen?

  9. Moet ik een extra regel toevoegen, of regel 5 aanpassen? en eindigt de zin op een punt of > ?

  10. Irritant is dat wanneer je gelijk het juiste woord intypt je eerst op confirm moet klikken. Snap waarom Apple het nog niet zelf heeft ‘uitgebracht’.

    Maar het werkt wel!

  11. Haha hoe ontdek je zoiets als je al die stappen moet doen om het in te voeren? of zit iemand diep in de code te zoeken naar functies als deze?

    OT: Kan je hiermee ook woorden verwijderen uit de autocorrectie? sommige veel gebruikte woorden worden verandert in de meest achterlijke dingen

  12. Deze autocorrect ondersteund dus wel gewoon Nederlands? gezien in de tekst een Engels voorbeeld staat. Heb de plist gevonden en aangepast, maar wacht nog heel even met de backup er op zetten.

  13. Is niet gejat van Android .. Zat al in Windows Mobile 6.5 ..

  14. Ik kan de plist ook niet vinden!

  15. Is het alleen beschikbaar voor de 4S misschien?

    Ik heb namelijk dat microfoontje ook niet op mijn toetsenbord zitten. Of is dat niet voor Siri?

  16. Waar voeg je deze regel toe?
    Als ik deze regel onder de bestaande regel plak krijg ik een foutmelding. 🙁

    (aangepast) werkt nu wel, rechten kwestie.

    wel met “ScarAce1989” eens over het confirm klikken.

  17. @iPhoneclub: Hebben jullie dit ook zelf getest op meerdere iPhones? Want dit werkt niet. Bestand bestaat simpelweg niet. (Zelf getest op meerdere iPhones 4s)

  18. Net getest, man is echt niet handig om te gebruiken 🙂
    Elke keer op “bevestigen” duwen om een woord in te voegen…

  19. com.apple.keyboard.plist staat niet in de linker lijst, maar reachts, als je op je iPhone-naam (+datum backup) klikt! Bij mij ongeveer 3 kwart naar beneden scrollen.

  20. voor de mensen die het bestand niet kunnen vinden: het staat in de map user/Library/Preferences/

  21. @pippijn: user/Library/Preferences/ kan ik ook niet vinden :S 🙁

  22. Werkt perfect op 3GS met IOS 5.0 in het Nederlands.

    En, installeer wel iBackupBot en niet iCopyBot. Die fout maakte ik eerst. 😉

  23. haha mijn xperia heeft ook panorama en die woordenlijst boven het keyboard lijkt verschrikkelijk veel op het xperia keyboard, dacht in eerste instantie dat het daar ook over ging.

    maar, ik heb het uit staan, is super vervelend. ik haat auto correct. als ik me ipod herstel is het eerste wat ik doe autocorrect uitzetten. eveneens met mijn xperia

  24. @iSneaker: uhm, dit bestand bestaat wel. anders had je namelijk geen keyboard.. als je een untethered jb hebt, gebruik dan iFile om te zoeken. Dit gaat makkelijker en je hoeft niet te backupen. Respring en klaar.

  25. Het werkt prima maar idd groot nadeel dat je eerst op confirm moet klikken voordat je een spatie kunt maken. Dubbel-tap na ieder woord dus. En…wel gewoon in het Nederlands ook!

  26. moet je een hele nieuwe regel aanmaken? Of regel 5 aanpassen?

  27. het bestandje staat er wel hoor, even door scrollen ongeveer 40 regels en daar vindt je het bestand. aanpassen is easy.. het werkt redelijk maar ik heb t weer verwijdert lijkt alsof je elk woord moet aantikken en dat vergt meer tijd . ook crashend het springboard zoals beschreven. maar wie weet in de nabije toekomst een leuke additief.

  28. Het werkt ook op mijn iPad 2 met iOS 5.0.

  29. Bij mij slaat hij de code niet op in ibackupbot… iemand enig idee?

  30. Het is inmiddels wel duidelijk dat jobs verdwenen is
    Een functietje als deze had hij ofwel helemaal niet maar zeker niet halfbakken a la WinMo 6 uitgebracht.
    Terug naar de tekentafel met deze ontwikkelaar.

  31. ik krijg mijn back-up niet “ge-restored” ; hij komt steeds met error 20 of error 19. als ik nu in itunes mijn reservekopie terug wil zetten zegt hij dat het niet kan omdat de reservekopie beschadigd is of niet compatible met iphone?? Ik heb het Library/Preferences/com.apple.keyboard.plist bestand uiteindelijk ook weer terug in originele staat gezet, ook dat werkt niet! Iemand suggesties?

  32. Origineel geplaatst door Luc4
    Het is inmiddels wel duidelijk dat jobs verdwenen is Een functietje als deze had hij ofwel helemaal niet maar zeker niet halfbakken a la WinMo 6 uitgebracht. Terug naar de tekentafel met deze ontwikkelaar.

    Ja, want iOS 5 is pas na Jobs overlijden ontwikkeld. Wat een onzin weer. Het is ook niet uitgebracht, vandaar dat je allerlei toeren moet uithalen om deze functie te kunnen gebruiken en het niet goed werkt.

  33. Als ik het bestand opsla haalt hij de hele getypte regel weg?!

  34. Mijn HTC Touch Diamond heeft dit ook. Ik vind het fijn werken. Ik mis het op mijn iPod touch. Helaas kan die niet updaten naar iOS 5 (het is een 2g).

  35. Werkt het ook op de oudere IOS?

  36. Kan aan mij liggen maar bij m,n 3gs staat Library/Preferences/com.apple.keyboard.plist er niet tussen

  37. Misschien ook even autocorrectie aan op de redactie…

    Bij puntje 6: “Sla de wijzigingen op en set de backup terug vanuit iBackupbot.” set = zet … 😉

    Verder complimenten.

  38. jammer dat niemand duidelijkheid kan geven waar het precies moet komen te staan. als het bij een van jullie wel werkt, waar en op welke regel, waar tussen etc. moet deze extra regel dan staan. zou zeer behulpzaam zijn!

  39. Ik vind het erg handig als het goed zou werken… maar ga nu toch even mijn reservekopie vanuit iTunes terugzetten 😉

  40. Voor de mensen die wat problemen hebben. De code moet er zo uit komen te zien.
    Anders krijg je een foutmelding, of hij slaat de regels code niet op.

    Ik moet zeggen dat het bij mij niet goed werkt. Soms maakt hij van een H-G-I een U ?! En na een kleine test had het geen enkele keer mijn woord correct of in de eerste regel staan van de functie. Terwijl je toch zou denken dat het minimaal zo goed werkt als de autocorrect functionaliteit, maar zo voelt het dus niet :p

  41. Leek me leuk, duidelijke instructie.

    Fluitje van een cent.
    Was alleen even zoeken waar ik de regel moest plaatsen; dit bleek onder haakje slash True haakje te zijn.
    Broncode mocht niet sorry

    Helaas is het zo stabiel als drijfzand.

    Ik ga het snel er af halen

  42. Bij mijn iphone 4, zeer makkelijk uit te voeren.
    Verder vind ik het wel heel vervelend werken. Je kan niet eens meerdere cijfers (meer dan 3) invoeren, en als je een letter weghaalt en je wilt er een andere neerzetten, zet ie het hele woord opnieuw neer waardoor het eerste gedeelte van je woord dubbel staat. Snap waarom dit niet officieel uitgebracht is, werkt gewoon niet! Even gauw terug zetten nu

  43. Hoe is dit terug te zetten? Ik heb net de code weer terug gezet naar het orginele BuddySetupDone Maar nu blijft ie nog steeds die autocorrectie balk geven… Iemand een idee hoe ik er weer vanaf kom want ik vind het waardeloos. Bedankt!

  44. Ik krijg bij het restoren vanuit iBackupBot de foutmelding error: -10

    Hebben hier meer mensen last van (gehad)? Zo ja wat kan ik er aan doen op ‘m weer succesvol te restoren…

    Ik heb iOs 5.01

  45. Ik krijg het idd ook niet meer verwijderd :S hij geeft een foutmelding in rij 6… kan iemand helpen?

  46. Niet installeren, word je helemaal wild van!!! Je kunt niet gewoon achter elkaar blijven typen zoals je het gewend bent maar moet steeds bevestigen welk woord je wilt gebruiken, advies, niet doen. Heb het zojuist gedeinstalleerd…

  47. Mooi k**,
    Ik krijg hem ook niet meer verwijderd. Error -10 in iBackupBot. NIET INSTALLEREN dit!

  48. @eddytheeagle: Idd heel beroerd, ik had het zelfde.. Beetje klooien en je bent er van af. Weer ff zelfde back-up maken en die tekst terug zetten/verwijderen.
    Dan: Instellingen > Algemeen > Stel opnieuw in > Herstel alle instellingen. En klaar, moet je alleen ff je achtergrond ff op nieuw instellen verder is er vrijwel niets veranderd! 🙂

  49. Inderdaad vooral niet installeren. Dit is “not even close to” Andriod. Ik heb het na 3 dagen ergernis snel weer verwijderd.

  50. Ik heb het niet geïnstalleerd, maar ik heb wel deze correctiebalk gezien op mijn 4s! Ik was gewoon aan het typen toen plots die balk verscheen voor zo’n seconde. Helaas geen screenshot kunnen nemen omdat ik uit alle gewoonte te snel typte en de balk toen verdween.. Het herproduceren ging ook niet meer.. Hij verscheen toen ik “fiftyfifty” wou typen.

    Nog bizar is dat mijn iPhone sinds gisteren op qwerty toetsenbord werkt (maar dat is misschien omdat ik gisteren update heb uitgevoerd). Hij stond oorspronkelijk op azerty. Taal is wel nog steeds Nederlands. Ik kan mij niet herinneren dat er een “confirm” knop stond tijdens het verschijnen van de balk.

  51. Geef mij maar zonder… Werkt echt niet fijn.

  52. ik plak :
    KeyboardAutocorrectionListsYES

    maar als ik die heb opgeslagen en later terug kijk is die weer weg! Het werkt niet eens bij mij!
    Ik heb ook IOS 5 op me iphone 4

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.