Reacties voor: iOS 5.1 maakt homescreen-snelkoppelingen van Icon Project onbruikbaar

Apple lijkt homescreen-shortcuts in iOS 5.1 beta te hebben uitgeschakeld. Het is daardoor niet meer mogelijk om de snelkoppelingen naar instellingen te maken.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 41 reacties

  1. tsss….Damn it!

  2. (Red.) Off-topic voor dit artikel.

  3. (Red.) Off-topic voor dit artikel.

  4. Je mag ook niks van Apple he 🙂

  5. Was te verwachten…

  6. Heb sinds kort alleen nog mijn iPhone 4S en mijn iPad en ik begin door het gebrek van mijn geliefde jailbreak toch spijt te krijgen.

    Ik draai al mee sind iOS 1.0.0 op de eerste iPhone en eigenlijk zijn jailbreaks altijd redelijk snel gekomen echter blijft zelfs een tetterde JB voor de 4S uit.

    Dit soort snelkoppelingen waren een schrale troost voor het gemis van Intelliscreen X en SBsettings…

    Als Apple nu eens de ideeën van intelliscreen in de notification center verwerken wordt leven zonder jailbreak tenminste uit te houden.

  7. Dan wil ik mn geld terug voor Icon Project. Wat moet ik er dan nog mee. Of ik update gewoon niet, naar 5.1 is toch geen grote update.

  8. (Red.) Off-topic voor dit artikel.

  9. (Red.) Off-topic voor dit artikel.

  10. Ja natuurlijk doet Apple dit! Om vervolgens op de volgende keynote dit te gaan showen alsof zij het hebben uitgevonden. Sbsettings is gewoon goed en erg handig.

  11. Apple moet gewoon snelkoppelingen helemaal links aanbrengen als je dubbel klikt en richting AirPlay of rotatievergrendeling schuift!

  12. Als Apple nu dan ook eens zou zorgen voor een eigen oplossing voor dit soort shortcuts, ook voor gebruikers zonder Siri e.d. Het uitbannen van dit soort tools is redelijk simpel, maar vind dat ze er dan ook een goede compensatie voor moeten leren in de vorm van een goed werkende functie in het OS hiervoor.

    Moet toch niet zo lastig zijn lijkt me, om ergens daar een simpel iets voor te maken? Denk aan multitask balk of notificatiecenter widget zoals ook met een jailbreak mogelijk is.

  13. Origineel geplaatst door Nick
    Dan wil ik mn geld terug voor Icon Project. Wat moet ik er dan nog mee. Of ik update gewoon niet, naar 5.1 is toch geen grote update.

    Precies!! Eerst laat Apple de app toe, mensen kopen de app, en vervolgens er met een update voor zorgen dat de app niet meer gebruikt kan worden!?

  14. (Red.) Off-topic voor dit artikel.

  15. Daar ben ik het ook mee eens. Ik heb een app gekocht in apple’s appstore en door een update van apple wordt deze app onbruikbaar. Apple is mij dan toch verplicht om mij of het geld terug te geven of de app weer bruikbaar te maken. Belachelijk. Dat is hetzelfde als in de winkel een boek kopen waarvan de letters en de inkt, na het lezen van het halve boek, volledig verdwijnen en ik alleen nog lege pagina’s heb. Zou ik ook mijn geld terug willen hebben.

  16. Het is wel goed want dit soort trucjes horen ook niet in iOS en voor al niet zonder jailbreak!

  17. Misschien toch maar untethered jailbreaken dan. Kan eigenlijk niet zonder mn sbsettings

  18. Ik heb shortcuts van brcdrk.net. INgesteld via profielen. Werken deze nog wel?

  19. Eigenlijk hetzelfde als bij Itether eerst laten ze het toe.Iedereen stort ze er wereldwijd zo’n beetje op en koopt het vervolgens strijkt Apple 30% op en haalt het vervolgens weer uit de AppStore op die manier wil ik ook wel zaken doen…..

  20. Wie koopt er nou een programma dan? jullie toch. Je had ook de gratis versie kunnen downloaden uit de store.
    Icon Project kan nog steeds gebruikt worden, echter alleen met contacten op je homescreen.
    Itether zal wel blijven staan denk ik, Apple heeft geen moeite met tetheren, alleen je provider

  21. Origineel geplaatst door Niels
    Apple moet gewoon snelkoppelingen helemaal links aanbrengen als je dubbel klikt en richting AirPlay of rotatievergrendeling schuift!

    Klopt. Er is echt nog wel een ios waardige plek te vinden voor o.a. kill background.
    Ik baal er behoorlijk van dat dagelijkse gedruk om apps te sluiten. Sluit ze desnoods automatisch nadat je phonetje op slot gaat. Evt met een zelf in te stellen timer. Multitask is toch alleen maar handig als je bezig bent. Kill all na 15 min geen activiteit.

  22. Met de komst van iOS5 zijn er ook zoveel Apps onbruikbaar geworden. Ik denk dat het doorontwikkelen van iOS dit soms onvermijdelijk maakt. Maar heel vaak is het blokkeren van Apps ook een bewuste keus van Apple. Ik denk aan de uitstekende wifi finders die allemaal onklaar zijn gemaakt om wat voor reden dan ook. En dat is op z’n minst een staaltje van arrogant machtsmisbruik vanuit de wetenschap dat de grootgebruikers die hierover klagen al hun Apps niet snel aan de kant zullen doen voor een Android of ander alternatief.
    Erg jammer van dat Icon Project. Heb er zolang op moeten wachten…

  23. Apple moet dit gewoon zelf makkelijk beschikbaar stellen! Het gaat tenslotte om de gebruikers ervaring! En zo’n schuif idee klinkt als een mooie oplossing!

  24. (Red.) Off-topic voor dit artikel.

  25. Volgens mij kunnen jullie gewoon je geld terug vragen.. Is mij tot nu toe altijd gelukt als er ook maar iets niet werkte.. Lijkt me in dit geval sowieso op zijn plaats

  26. Icon project is helemaal niet voor dit doel gemaakt! Dat je het ermee kunt doen is wat anders. Geld terugvragen slaat dan ook helemaal nergens op!

  27. Nog even onduidelijk, werkt de functie via http://jp.deckers.net/iconsettings nog? Ik vind het nog steeds raar dat Apple de Bluetooth functie zo ver weg stopt. De optie om via deze website de button te maken helpt mij om veiliger te rijden in mijn auto. Ik kan dan sneller en veiliger schakelen tussen telefoons met het pairen met mijn carkit. Wie heeft een valide argument dat apple dit terecht blokkeert?

  28. Jongens niet zeuren, als je het niet bevalt stap dan over naar Android. Iedereen weet de policy van Apple.

  29. @fgeer: Niet eens; die policy verandert iedere week. elke briljante zet van Dev’s grijpt Apple aan om weer wat te ‘blocken’, zo lijkt wel

  30. (Red.) Off-topic voor dit artikel.

  31. Werken de shortcuts nog wel vanuit safari?
    Ik ben met een webapp bezig die gelijk naar je keyboard instellingen verwijst met deze link: prefs:root=General&path=Keyboard en het zou balen zijn als die shortcuts ook niet meer werken!

  32. En zelfs dat wordt ons niet gegund al had ik niet anders verwacht, je mag natuurlijk niks gebruiken om je leven makkelijker te maken. De 4S wordt echt steeds kanslozer zonder jailbreak 🙁

    Anyway, voor degene die deze shortcuts nog even snel, gratis en makkelijk willen gebruiken surf je met de iPhone naar http://brdrck.me/settings daar kan je allerlei pre-made settings shortcuts downloaden.

    @dirkuijt: Dat lijkt me niet, aangezien het allemaal op die Safari shortcuts is gebaseerd..

  33. Dit is exact de reden waarom de 5.1 BETA firmware aan developers wordt uitgegeven. De mededeling “zorg dat je jouw software test op deze nieuwe firmware en pas het aan indien nodig” staat er eigenlijk altijd wel bij.

    Dus waarom zitten mensen nu al te bitchen dat het niet meer werkt, je had die firmware dan niet moeten installeren, aangezien ik denk dat de meeste mensen die zeuren geen developer zijn.

  34. Ik ben zo blij dat ik mn i4 met jailbreak op 5.01 heb. Intelliscreen X is de mooiste toepassing op de ifeun!
    Als je dat eenmaal kent, wil je niks anders meer. Ik upgrade alleen nog maar naar een hogere IOS als er al een jailbreak voor is 🙂

  35. Jailbreaken die hap! Ga dat vandaag nog doen!

  36. Mis nog steeds een snel functie voor 3G, WIFI, bluetooth, brightness e.d. zoals Android dat heeft in een widget. Bij iPhone kan het alleen met jailbreak helaas of met een provisorische oplossing zoals genoemd maar dat werkt dus straks niet meer als je upgrade. Hoop nog steeds dat snel in iOS5.2 update een dergelijke functie gaat komen.

    Een andere beperkingen met de officiele iOS5x versie is dat je nog steeds niet meerdere background apps (zo niet alle) in 1 keer kan sluiten. Zo kansloos dat je die 1 voor 1 moet verwijderen.

    Blijf toch spijtig vinden dat er in iOS nog niet de optie is om widgets en apps te tonen op de verschillende pagina’s (zoals Android dat kan). Nu heb je in iOS alleen zeer beperkte aantal widgets in je homescreen met vooral laatste nieuwe e-mail, sms, whatsapp e.d. maar niet archief optie.

    Ook is iOS5 en 5.01 hebben ervoor gezorgd dat mijn 3GS enorm traag is geworden. Misschien toch tzt jailbreaken of terug naar 4.x versie echter dan gaan veel apps weer problemen geven en kan ik weer minder apps updaten.

  37. Over die snelkoppelingen: ik vind ze zinloos. ik wil toggles op het scherm (in een popup-schermpje zoals de mapjes!) zodat ik in een keer alles aan of uit kan zetten. ala android. en kom niet aankakken met ‘ga lekker naar android dan!’ ik HEB al android naast m’n iphone; ik vind iphone prettiger werken op sommige vlakken, en vice versa.
    (Red.) Off-topic deel reactie verwijderd.

  38. Ik vind het erg leuk om gezichten van vrienden als icoontje te hebben dat ik kan aantikken om ze te bellen.

    En de 3G snel uit kunnen zetten om mijn batterij te sparen als ik wat langer onderweg ben vind ik ook belangrijk.

    Reden genoeg om 5.1 te skippen vooralsnog.

  39. Werken de profielen van brcrdk.com nog wel?

  40. Pff gelukkig heb ik ze wel. Je moet er snel bij zijn is de boodschap.

  41. Origineel geplaatst door vozzyjr
    Het is wel goed want dit soort trucjes horen ook niet in iOS en voor al niet zonder jailbreak!

    Pardon? Ik, , wat, . ..

    Beargumenteer dat aub?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.