Reacties voor: ‘iOS 5.1 bèta bevat hints naar nieuwe quad core-processor’

Geruchtensite 9to5Mac heeft hints naar een nieuwe dual core-processor in de bèta van iOS 5.1 gevonden. Dit zou alles te maken kunnen hebben met Apple's nieuwe A6-processor, die vermoedelijk debuteert in de volgende iPad.
Bastiaan Vroegop -

Onderwerpen

Reacties: 30 reacties

  1. Het lijkt nu steeds waarschijnlijker dat Apple een quad-core processor in de iPad 3 gaat stoppen. Ik had hier al wel een beetje stiekem op gehoopt, maar ik had het tegelijkertijd niet echt verwacht.

    Als je twee jaar geleden had gezegd dat in 2012 in mobiele apparaten quad-core processors zouden zitten, dan zou iedereen je in je gezicht uitlachen… maar nu? Android tablets gaan al richting quad core, en het zou dus niet ongewoon van Apple zijn om dat ook te doen. Apple speelt namelijk maar al te graag het hardware spelletje. 🙂

    De grote vraag is, als we er vanuitgaan dat de iPad 3 een quad-core A6 processor krijgt, is of Apple opnieuw overstapt naar een nieuwe architectuur (A15 ipv A9). Deze nieuwe architectuur is namelijk een stuk sneller: een dual core processor 1 GHz met de A15 architectuur is een stuk sneller dan een dual core processor 1 GHz A9 (zoals Apple’s A5).

    Anyway, als we deze geruchten mogen geloven wordt de iPad 3 hoe dan ook een stuk krachtiger. Mooi om te zien voor een mobiel apparaat. 🙂

  2. Maar wanneer komt iOS 5.1 uit dan?

  3. Ik vraag me af of de iPad 3 gaat beschikken over een quad-core processor. Ik zie er eerder een dual-core met de nieuwe A15 architectuur erin, dit zou de snelheid ook prima verbeteren imo.

    Voor mij zou een retina scherm genoeg zijn voor de overstap naar de nieuwe. Al zou een batterij die twee keer zolang meegaat ook fijn zijn.

  4. Een quad core CPU in een iPad terwijl de meeste laptops zelfs geen quad cores hebben… Willen ze nu echt iPad die een ventilator nodig heeft voor de koeling? Of één waarvan de batterij op één uur tijd leeg is?
    Ik heb zelf een Sony VAIO met Intel i7 (quad core) en dat ding heeft soms meer weg van een haardroger dan van een laptop! En de batterijduur is ook al niet om mee op te scheppen…

  5. Origineel geplaatst door Nick
    Een quad core CPU in een iPad terwijl de meeste laptops zelfs geen quad cores hebben… Willen ze nu echt iPad die een ventilator nodig heeft voor de koeling? Of één waarvan de batterij op één uur tijd leeg is?

    Apple kennende zit dat wel goed. Apple is wat dat betreft ren van de weinige bedrijven die hierin consequent goede keuzes blijft maken.

  6. @Simon: Hoe kon je dit nu niet verwachten? De eerste Android quad core-processor Tablet is uit sinds december (de Asus Transformer Prime) en er zullen nog een pak meer worden voorgesteld op de CES beurs volgende week. Apple moet wel een quad core-processor in de iPad 3 steken of ze geraken achterop.

    @Nick: Het is een foute redenering om aan te nemen dat een quad core-processor meer energie zal nodig hebben. De Tegra 3 processor (vier kernen) van Nvidia ivm de Tegra 2 (twee kernen) verlengt zelfs de batterijduur.

  7. @Nick: De hoeveelheid cores zegt niks over energieverbruik/warmte ontwikkeling… Hardware wordt verbeterd waar je bij staat! Dat een laptop hier anders mee omgaat is het manko van die laptop. Om te stellen dat t met een iPad net zo zal gaan is mijn ogen behoorlijk dom te noemen… De cpu’s in smartphones en tablets zijn echt wel anders dan wat jij in je laptop hebt…

  8. Origineel geplaatst door Thibaut
    @Simon: Hoe kon je dit nu niet verwachten? De eerste Android quad core-processor Tablet is uit sinds december (de Asus Transformer Prime) en er zullen nog een pak meer worden voorgesteld op de CES beurs volgende week. Apple moet wel een quad core-processor in de iPad 3 steken of ze geraken achterop.

    Vergeet niet dat de Prime amper leverbaar is en er nu al problemen mee zijn.

    Met dat ik het niet verwacht had, doelde ik meer richting in 2010 en begin 2011. In 2010 was er bijna geen enkel mobiel apparaat met een dual core processor. Dat kwam eind 2010 en begin 2011 pas. Begin 2011 hadden de grote techsites het al wel over quad-core processors, maar de meeste verwachtten deze p z’n vroegst pas eind 2012 en in kleine hoeveelheden in de eerste helft van 2012.

    Verwacht jij nu bijvoorbeeld 6-cores of 8-cores chips in smartphones en tablets volgend jaar? Ik niet. Ik verwacht verbeteringen in de architectuur en hogere kloksnelheden. Maar wie weet zeg ik eind van dit jaar wel dat het waarschijnlijk is dat de iPad 4 een hexacore processor krijgt. Of octacore.

  9. Origineel geplaatst door Takku
    @Nick: De hoeveelheid cores zegt niks over energieverbruik/warmte ontwikkeling… Hardware wordt verbeterd waar je bij staat! Dat een laptop hier anders mee omgaat is het manko van die laptop. Om te stellen dat t met een iPad net zo zal gaan is mijn ogen behoorlijk dom te noemen… De cpu’s in smartphones en tablets zijn echt wel anders dan wat jij in je laptop hebt…

    Precies, draai maar eens een benchmark op een iPad quadcore versus een i7 🙂

  10. Als Core2 een triple core is, houdt dat dan ook een nieuwe processor in? Want die is nergens in andere hardware voorgekomen.

  11. Maar wat zijn de voordelen van een quad core in je telefoon eigenlijk? Heel snel angry birds spelen?

  12. Ze moeten eerst eens een fatsoenlijke resolutie uitbrengen “amolet”of iets dergelijks.

    Dat de ipad 0,003 seconden sneller is zal mij een worst wezen.

    Wat ook handig zou zijn is het gemakkelijker delen van bestanden zoals film gewoon via blue tooth of iets degelijks.

    Het is gewoon een schande dat ik internet moest afzoeken hoe ik een plaatje van mijn macbook kon delen met mijn ipad! Ja dat kan je nu met icloud doen.

  13. @Nick: Het enigste dat ik jou dan kan aanraden is een fatsoenlijke laptop.
    Mijn MacBook heeft daar namelijk geen last van hoor.

  14. Origineel geplaatst door colonel sanders
    Maar wat zijn de voordelen van een quad core in je telefoon eigenlijk? Heel snel angry birds spelen?

    Ja dat zou een zeer groot voordeel kunnen zijn.

  15. Het enigste waar ik bang voor was is dat ipad 3 langzamer word door de hoge resulotie. Maar als ze een quad-proc. erin stoppen blijft de snelheid hopelijk gelijk of zelf iets sneller dan de ipad 2.

  16. Origineel geplaatst door michal
    Het enigste waar ik bang voor was is dat ipad 3 langzamer word door de hoge resulotie. Maar als ze een quad-proc. erin stoppen blijft de snelheid hopelijk gelijk of zelf iets sneller dan de ipad 2.

    Ga er maar vanuit dat er verbetering is in performance. Vooral grafisch gezien heeft het extra kracht nodig, maar zelfs de CPU kan daarvan een gedeelte van het werk overnemen.

    Origineel geplaatst door Zimmie
    Ze moeten eerst eens een fatsoenlijke resolutie uitbrengen “amolet”of iets dergelijks.Dat de ipad 0,003 seconden sneller is zal mij een worst wezen.Wat ook handig zou zijn is het gemakkelijker delen van bestanden zoals film gewoon via blue tooth of iets degelijks.Het is gewoon een schande dat ik internet moest afzoeken hoe ik een plaatje van mijn macbook kon delen met mijn ipad! Ja dat kan je nu met icloud doen.

    Dat is dan ook de verwachting dat Apple een ontzettend hoge resolutie scherm in de iPad stopt. Verwacht geen OLED scherm (of Active Matrix OLED als je wilt (precies hetzelfde)). Die schermen zijn ontzettend duur en de kosten gaan flink omhoog als het scherm iets groter is dan wat je vindt in mobiele telefoons.

  17. Mijn quad Core MacBook loopt prima. Een windhoos laptop is altijd vragen om problemen 😉

  18. @colonel sanders: Quadcore is sneller.. Maar je hebt inderdaad een goed punt dat het de vraag is wanneer accuduur ipv snelheid de prioriteit is.. Zelf heb ik mezelf voorgenomen de iPhone 4 te houden totdat Siri in nl. Is of dat de iPhone een amoled scherm heeft.. T is toch snel genoeg voor mij..

  19. Die snelheid zegt mij niet zoveel omdat ik vind dat mijn iPhone op dit moment best snel werkt.

    Ik zou het een enorme prestatie vinden mocht Apple de batterijduur aanzienlijk kunnen verlengen.
    Iets in de zin van:
    Gebruik: 10 uur
    Stand-by: 5 dagen

    Dan pas wordt het HEEL interessant!

  20. Ik ben blij als de nieuwe ipad 10 uur batterijleven houd samen met de nieuwe cpu, gpum, ram en scherm,,.

  21. Ik ben blij als de nieuwe ipad 10 uur batterijleven houd samen met de nieuwe cpu, gpu, ram en scherm…

  22. Ik snap niet waarom mensen een amoled scherm willen, een retina scherm ligt toch veel meer voor de hand? En een langere batterijduur zal uiteraard wel weer beloofd worden, maar daar komt ook nooit wat van terecht… Er zijn namelijk al tijden geen nieuwe uitvindingen gedaan omtrent de huidige batterijcel, en dat betekent dat je alleen een langere batterijduur kan realiseren door je hardware energiezuiniger te maken. Persoonlijk vindt ik de camera van de iPad 2 slecht, en ik denk dat daar dan ook wel de nodige verbeteringen plaats zullen vinden, zowel voor als achter. Ook zal Siri wel toegevoegd worden, mischien wordt deze dan ook eindelijk uit de betaversie getrokken? Het zal mij benieuwen waar Apple deze keer mee gaat komen, want in mijn ogen is er nog weinig te verbeteren.

  23. @Joop: Mijn dell xps I7 quad met windows 8 start sneller op dan die lion macbook pro van mijn neef met een i7 quad ….

    Voor de rest bijna zelfde hardware beide geen ssd schijven ik heb nooit problemen met mijn computer…
    Wel was die van hem €1000 duurder 😉

  24. @laurens, good for you;)

  25. @laurens Wedstrijdje tegen mijn MacBook air?

  26. Windhoos blijft windhoos

  27. Quad-core hoeft niet sneller te zijn als de cores niet allemaal worden benut. Soms is een geoptimaliseerde Dual core sneller dan een Quad Core.

  28. @Borgqueenx: Wie zegt dat de nieuwe iPad 3 nieuwe RAM en GPU krijgt? Het is niet eens zeker dát er een iPad 3 met quad core komt.

    @Nick: Mijn moeders Core 2 Duo (dual-core) laptop heeft meer weg van een broodrooster dan van een laptop 😉 Nu nog de tray openmaken als het brood klaar is en je hebt toast 😛

    Mijn quad-core iMac is nog steeds de stilste en snelste van ons huis 😛

    @Joop: Onze windhoos computers (laptop, desktop, desktop van me vader) lopen op zich goed maar die dingen maken een HERRIE, niet normaal meer O_o Ik dacht eens dat ons tuinhuis ontplofte toen ik een CD aan het branden was -.-

    @Laurens: Het is niet verstandig om Windows 8 te draaien, ook al lijkt ie *nu* nog sneller. Microsoft zal nog steeds wel iets weten dat Windows 8 nog steeds zo sloom als de tering word.

  29. iPod Touch 5G? 😀

  30. Wel logisch dat Apple mee moet gaan met de trend…

    Samsung heeft al een Quad core in de maak net zoals lg.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.