Reacties voor: iOS 5.1 beta 3 niet kwetsbaar voor Corona exploits (jailbreak)

De kwetsbaarheden waar de Corona op iOS 5.0.1 gebruik van maakt zijn in iOS 5.1 beta 3 door Apple gepatcht. De exploits waarmee een untethered jailbreak op iOS 5.0.1 uitgevoerd kan worden zullen dan ook niet meer gebruikt kunnen worden om iOS 5.1 untethered te jailbreaken.
Paul Pols -

Reacties: 22 reacties

  1. Nou ik heb straks het dilemma om te updaten voor een (veel) langer volhoudende batterij hoop ik dan, of een unt-jailbreak op mn 4S .

  2. Dat ze maar opschieten met die Jailbreak voor de 4S!

  3. Één ding weet ik wel; ik update pas als er een JB beschikbaar is. Ik heb één keer de fout gemaakt om dit niet te doen (iOS 5.0) en daar heb ik 2 maanden spijt van gehad.

  4. @Apple740: het is dan in principe wel mogelijk dat Apple eerder een nieuwe firmwareversie uitbrengt (iOS 5.0.2 of iOS 5.1) dan dat de jailbreak feitelijk beschikbaar is en je dan te laat bent om te updaten om te jailbreaken.

  5. Nou downgraden gaat goed hoor als je met iFaith of met Redsn0w je SHSH opslaat. Dan krijg je netjes je Apticket erbij en is downgraden niet echt zo bijzonder meer.

  6. @Jack: correct me if I’m wrong, maar zover mij bekend geldt dat in ieder geval niet voor de iPhone 4S en iPad 2.

  7. @Paul Pols:
    Idd, voor iFaith is een bootrom exploit nodig.

  8. Owh, thanks voor de wake-up. Dan ga ik mijn iPad 2 maar eens updaten naar 5.0.1… in de hoop dat de jailbreak daarvoor daadwerkelijk uitkomt.

  9. Het is echt irritant k kan niet jailbreaken want me home button is kapot!

  10. Je kunt firmware 5.0.1 toch los download, niet via iTtunes.
    Dan later in iTunes door SHIFT ingedrukt te houden en op UPDATE te drukken, kun je kiezen welk *.ispw bestand je wilt gebruiken voor de firmware update.

    Hierdoor hoef je toch niet bang te zijn dat je FW 5.x.x niet kan jailbreaken? Of heb ik het nu verkeerd?

    Edit: ik zit zelf nog op 4.3.1, ik wil wel updaten naar 5.x.x, maar zit nog te wachten op mijn nieuwe laptop.

  11. Kan niet wachten om te jailbreaken er zijn inmiddels zoveel goede tweaks en themes.

  12. @Cor: valt reuze mee en tweaks die ik wil zijn nog niet ios 5 compatible

  13. Waar vind ik jailbreak 5.0.1? Waar moet downloaden?

  14. @Dennis: Je kunt niet down- of upgraden naar een versie waar je de SHSH blobs niet van hebt.

    @marcel: Nog niet voor iPad 2/iPhone 4S. Update iPhone naar 5.0.1, download Redsn0w.

  15. Als de 5.1 uitkomt dan kun je 5.0.1 niet meer installeren.
    Je krijgt dan een foutmelding.
    De iphone checkt of de firmware op je apparaat mag worden geinstalleerd van Apple.
    Alleen als je de juiste SHSH hebt opgeslagen met bv Cydia of tiny umbrella en je volgt de juiste procedure,dan kan dat waarschijnlijk wel. Dit kan echter nog niet helemaal begreep ik. Dus updaten naar 5.0.1 is wel handig wil je nog jailbreaken.
    Het is te hopen dat de jailbreak komende week komt voordat apple 5.1 gaat signeren. De jailbreak worden steeds moeilijker dus het kan zijn dat je lang moet wachten.

  16. Origineel geplaatst door Dennis Of heb ik het nu verkerd ?

    Het signeren zit niet in de ipsw.
    Dat gaat on-line via Apple (of een partij die dat moet overnemen als Apple ermee stopt maar die moet het dan wel gehacked hebben)

  17. Origineel geplaatst door Dennis
    Je kunt firmware 5.0.1 toch los download, niet via iTtunes.Dan later in iTunes door SHIFT ingedrukt te houden en op UPDATE te drukken, kun je kiezen welk *.ispw bestand je wilt gebruiken voor de firmware update.Hierdoor hoef je toch niet bang te zijn dat je FW 5.x.x niet kan jailbreaken? Of heb ik het nu verkeerd?Edit: ik zit zelf nog op 4.3.1, ik wil wel updaten naar 5.x.x, maar zit nog te wachten op mijn nieuwe laptop.

    Zoals Dennis al zei, dat kan toch gewoon? Of bestaat die mogelijkheid niet meer?

  18. Origineel geplaatst door Dennis
    Je kunt firmware 5.0.1 toch los download, niet via iTtunes.
    Dan later in iTunes door SHIFT ingedrukt te houden en op UPDATE te drukken, kun je kiezen welk *.ispw bestand je wilt gebruiken voor de firmware update.Hierdoor hoef je toch niet bang te zijn dat je FW 5.x.x niet kan jailbreaken? Of heb ik het nu verkeerd?Edit: ik zit zelf nog op 4.3.1, ik wil wel updaten naar 5.x.x, maar zit nog te wachten op mijn nieuwe laptop.

    Nee dit is niet meer mogelijk.

    Stel je voor je zit op firmware 5.0 en je wilt je iPhone bijvoorbeeld jailbreaken, dan moet je zo snel mogelijk naar 5.0.1 updaten. Als je dat niet doet en Apple met update 5.1 komt, dan kan je niet meer naar 5.0.1 dan kan je alleen maar naar de nieuwste versie en dat is dan op dat moment 5.1 welke niet te jailbreaken is.

    Maar als je op 5.0 zit of nog een lagere firmware en je slaat je SHSH Blobs op en je update toevallig naar 5.1 (mocht die komen) en je hebt spijt… dan kan je altijd terug naar de lagere firmware. Dus ik raad jullie aan mochten jullie hem willen jailbreaken om naar 5.0.1 up te daten, mochten jullie terug willen dan had je de SHSH Blobs moeten opslaan van de firmware waar je naar toe terug wilt gaan, anders kan het niet.

  19. @Ottie

    Cydia download automatisch de ssh blobs van nieuwe software, ik zit op iOS 5.0 maar volgens cydia zitten de blobs van iOS 5.0.1 er wel in.. Maar dan moet je uiteraard wel al gejailbreaked hebben 🙂

  20. Ik ga maar eens snel van 4.3.3 naar 5.0.1 voor het te laat is.

  21. @Jasper:
    Ik zou TinyUmbrella gebruiken, hoef je ook niet te jailbreaken.

    @Dd:
    Strak plan 🙂

  22. Origineel geplaatst door Dd
    Ik ga maar eens snel van 4.3.3 naar 5.0.1 voor het te laat is.

    Heb ik om die reden afgelopen week ook gedaan op de iPad 2. En ik moet zeggen dat de behoefte om te jailbreaken wat kleiner is geworden. Ik zou nog met name een jb willen toepassen in verband met retinapad en infinyfolders.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.