Reacties voor: iOS 5.1 beta 3 brengt 3G-schakelaar terug op de iPhone 4S

In iOS 5.1 beta 3 is de 3G-schakelaar teruggekeerd. Gebruikers kunnen daarmee de gebruiksduur van hun batterij verlengen, door op GPRS over te schakelen. Ook zijn er verwijzingen gevonden naar dicteerfuncties op de iPad. Mogelijk gaat Apple Siri ook op de iPad introduceren.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 36 reacties

  1. Vaak ben ik de dans ontsprongen met de problemen rond de batterij. We hebben 2 iphone binnen het gezin en nooit problemen. Echter na updaten na 5.01 is het prut. Na 5 a 6 uur standby moet ik hem opladen.

    Dit in tegenstelling tot de vorige IOS die het makkelijk 24 uur vol hield. Het is echt van de ene op de andere dag gekomen. Zwaar balen dus!

  2. Que??!

    Ik heb nog nooit een firmware-versie gehad, waar dat knopje er niet in zat.

    Ook nu met 5.0.1 heb ik nog steeds:
    Schakel 3G in.

  3. @Peer: hoeveel uur is je gebruik ?
    ik had de 5.0.1 OTA ook geinstalleerd en me batterij ging ook sneller leeg.. toen maar een herstel uitgevoerd. En het lijkt beter te gaan. Moet nog eerst een goede uitkomst hebben (heb pas van het weekend de iphone hersteld)

  4. Ook bij mij is in 5.01 het 3G-knopje gewoon aanwezig.

  5. @karel-willem: Hans: Dit was enkel zo bij de iPhone4S, het knopje is nooit verdwenen bij de iPhone4

  6. Ik heb het zelf thuis nodig, ons huis is een bunker. Als 3g aanstaat dan valt de telefoon verbinding constant weg. Schakel ik 3g uit dan heb ik ineens drie streepjes. Ik baalde hier enorm van natuurlijk. Gelukkig zorgde intelliscrennx ervoor dat mijn leven weer een stuk prettiger werd.

  7. Volgens mij was het knopje enkel verdwenen in Beta 2 van iOS 5.1.

  8. Ik heb dat knopje niet op mijn 4S, het knopje is wel op de 4 altijd aanwezig geweest. Nu met deze beta komt hij ook op de 4S. Ik hoop dat het veel scheelt met de zuinige simpele apps in gebruik, ik doe toch nooit via 3G heel intensieve internettaken.

  9. @Peer : ik heb al een tijdje 5.0.1, eigenlijk nooit problemen gehad ook niet met eerdere iphones en versies. Maar sinds een paar dagen gaat mijn iphone zelfs in de nacht in vliegtuigmodes met 20-30% naar beneden:S. Dat was eerst 2-3%! Echt herl raar

  10. Het knopje was alleen verdwenen op een iPhone 4S

  11. knopje 3G is iphone type afhankelijk. De 4S is diegene waarbij dit niet verscheen, alle andere telefoons (spreek me tegen) hebben de schakelaar wel nog.

    Baterijduur … geen migratie doen van settings maar manueel overzetten en dan werkt alles vlot. Ergens is het overhalen van settings (email, netwerk, … ) iets dat mis gaat. Werkt nu toch wel al bij minstens 7 personen (vrienden, collega’s, mijzelf, … )

    Die siri dicteerfunctie – dat lijkt me nu eens nuttig zie … als die ook werkt met carkits / headphones / … dan is dat top.

  12. “Zonder de schakelaar waren er opeens nog maar twee keuzes: wel of geen dataverbinding.”

    En je gebruikt 3G om te bellen! Ik had zelf enorm veel last van een kraak uit de achterkant van de telefoon (4S) als ik aan het bellen was. Nu kan ik 3G uit zetten en is de kraak verdwenen (want dan gebruik je 2G netwerk) 🙂

  13. Nog een noot:

    Ik baalde er enorm van toen ik zag dat die functie niet op mijn 4S aanwezig was om de volgende reden:

    Ik heb thuis amper 1 streepje 3G of vol bereik GPRS. Wanneer je dus 3G aan hebt staan heb je om de haverklap wel/geen bereik. Met 3G uit heb je dus altijd bereik.

  14. Opeens vind ik een jailbreak niet zo belangrijk meer.
    Dat 3G uitzetten heeft ook te maken met het bereik, bij mij thuis is het bereik gewoon veel beter zonder 3G.

  15. Haha. Ja, lezen is soms moeilijk voor ons.
    Ik zie nu ook het 4S pas staan. Dom.

    Ik heb een 3GS en die heeft dat knopje dus altijd gehad.

  16. Had Apple er nooit uit moeten halen. Zo zie je maar weer.

  17. Ik meen dat er bij te introductie werd vermeld op iphoneclub dat de knop weggehaald was omdat er een dubbele antenne inzat en enkel 3g aangezet kon worden. of er was iets met de chip waardoor het niet mogelijk was om aan en uit te zetten. Waarom is het nu opeens wel mogelijke middels een software update?

  18. Is dit een softwarematige schakelaar? Dus wordt de iPhone gedwongen verbinding te maken met GPRS/EDGE netwerken als de schakelaar uitstaat?

    En betekent dit dat de schakelaar op iOS 2-4 ook softwarematig was en niet hardwarematig zoals de verklaring van “er zit 1 chip in daarom kan het niet apart uitgeschakeld worden” deed denken?

  19. Ik vind het maar raar stil rondom de batterij issues. Wel een melding dat nog niet alles was opgelost maar sindsdien akelig stil. Heb zowel een 4 en een 4S in huis, die laatste gaat maar de helft van de tijd mee op een lading…. Dat moet Apple niet te vaak doen dit soort dingen, daar gaan mensen op afhaken…

  20. Ik snap hier maar weinig van. Ik heb een 4S. Onder instellingen ‘algemeen > netwerk’ heb ik mobiele data. Is dit niet gewoon hetzelfde dan 3G? En als ik dan 3G uitschakel, wat heeft het dan voor gevolgen?

  21. Dan wissel je tussen 3G en geen 3G, maar niet tussen 3G en 2G. Dat wordt vanaf nu voor de 4S wel weer mogelijk.

  22. LET OP! Als je in deze betaversie met een iPhone 4S de 3G schakelaar uitzet en daarna de iPhone herstart, dan staat 3G weer aan.

  23. Volgens mij wordt het gewoon een placebo knopje in de 4S om van het gezeik af te zijn, heb mijn 3G knopje nog nooit uitgezet of nodig gehad, misschien omdat ik op het KPN netwerk zit, ipv dat waardeloze TM netwerk!!!

  24. Origineel geplaatst door vincefra
    Ergens is het overhalen van settings (email, netwerk, … ) iets dat mis gaat. Werkt nu toch wel al bij minstens 7 personen (vrienden, collega’s, mijzelf, … ).

    Kun je dit verduidelijken? Ik doe zelf ook maar een uur of 5 a 6 met mijn batterij. Dit was trouwens 3 a 4 uur maar na het terugzetten van de fabrieksinstellingen is het iets verbeterd.

  25. iPhone 4S 32gB iOS 5.01, WiFi altijd aan

    Gebruik 41 min
    Stand-by 14 uur, 18 minuten
    Batterij 85%

  26. Kijk dat is goed nieuws. Hopelijk komt update snel uit want vind batterij wel erg snel leeg gaan.

  27. @karel-willem: iPhone 4 heeft de schakel 3G functie bij ios 5. Bij iPhone 4S is dit echter niet zo

  28. Is dit bevestig dat ze kunnen nix meer doen met verbeteringen van batterijduur op 4S?

  29. Origineel geplaatst door matthijst
    “Zonder de schakelaar waren er opeens nog maar twee keuzes: wel of geen dataverbinding.”En je gebruikt 3G om te bellen!

    Neen, 3G gebruik je om snel te internetten, bellen doe je via GSM.

  30. Vond het al raar dat ik die 3G-knop niet meer zag. Maar ben eigenlijk meer benieuwd of iOS 5.1 iets gaat verbeteren aan de WiFi. Die is erg erg slecht op de 4S. Op oude 3GS en onze iPad veel beter. Meer mensen deze ervaring?

  31. dit klopt niet ik heb een iphone 4s en die knop is er wel.

    instellingen > algemeen > netwerk > mobiele data

  32. Origineel geplaatst door Pindakaas
    dit klopt niet ik heb een iphone 4s en die knop is er wel.instellingen > algemeen > netwerk > mobiele data

    Lijkt me sterk, tenzij je iOS 5.1 hebt.

  33. de beta 3, valt nu wel tegen, batterij gaat nu helemaal snel leeg haalt net 6 uurtjes en dan is de accu leeg.

  34. @Peer: ga is naar instellingen –> locatie voorzieningen —–> systeem en zet datum en tijd uit dat scheelt heel erg mijn 4s loopt sinds die de hele dag ipv de 5 a 6 uur want het is voor mij ook herkenbaar.

  35. @karel-willem:

    De 3G-schakelaar is alleen op de iPhone 4S afwezig, op oudere modellen is de schakelaar ook met iOS 5.0.1 nog steeds te vinden

    dan heb je geen 4S

  36. Verduidelijkmaakblok toegevoegd: de schakelaar ontbreekt alléén op de iPhone 4S.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.