Reacties voor: iOS 5.1.1 na een week op circa 50 procent van de iPhones

Een week na de lancering van iOS 5.1.1 is de nieuwe firmware op bijna de helft van de iPhones en andere iOS-apparaten te vinden. Dat blijkt uit data van ontwikkelaar David Smith. Vooral mensen met iOS 5.1.0 blijken te upgraden.

Reacties: 40 reacties

  1. Als Apple het mogelijk maakt om via een 3G verbinding te updaten zullen er waarschijnlijk meer mensen snel updaten…

  2. Zijn er zo nog mensen die enorm vreemde taferelen mee maken met hun batterij bij die 5.1.1? ‘s Nachts verlies ik bijvoorbeeld 15%, soms zelfs 20%. En dan overdag kan ik soms 2 a 3u op 100% blijven werken voor die drastisch begint te zakken.
    Ik had toch gedacht dat de batterijduur verbetert ging zijn, maar blijkbaar heb ik me toch zwaar vergist erin. Voor de 5.0.1 kon ik soms 3 dagen werken met mijn iPhone (4s)…

  3. Want?! Mensen gaan hun duurbetaalde mb’s echt niet gebruiken voor een update hoor. Plus wie heeft er tegenwoordig geen wifi (of buren met wifi) XD

    Wat me wel opviel met iOS 5.1.1
    Is dat mijn iPad 1 oneens ontzettend traag wordt. Ratten van Apple

  4. @Richard: Ik heb heus wel gedacht aan het datalimiet, aangezien bijna iedereen dat tegenwoordig heeft. De consument kan dan zelf bepalen of ze het via WiFi doen of de overgebleven MB’s verbruiken door onderweg te updaten.

    De eerste generatie iPad is verouderd, ze focussen zich alleen op de laatste generatie(s) van een iOS device…

  5. iPhone werd langzamer na ios5.1..

  6. @Richard: Komt omdat IOS 5 alleen echt lekker werkt op de nieuwste devices, Op me ipod touch 4G werkt het zelfs niet lekker vind ik nog traag af en toe

  7. @Cristhian: Gebruik je een 3GS of 4?

  8. Haha, de eerste iPad is verouderd… gekke mensen heb je tegenwoordig. Brave New World! Consume, consume!!

  9. @Dennis: Klopt, ze focussen zich vooral op de laatste generatie’s van een iDevice. Ik heb een iPhone 4S en 3de generatie iPad en daar gaat alles vloeiend en snel.

    @Thaurin: Ik vind hem verouderd, simpelweg omdat ik dagelijks games speel die niet op de 1ste generatie iPad draaien ( zoals Mondern Combat 3 en N.O.V.A. 3 ), email en internet. Voor degene die niet gamen en geen hoge resolutie beeld nodig hebben, kan ik begrijpen dat ze voor de 1ste of 2de generatie iPad kiezen omdat die goedkoper is, en degene die hem al hadden vinden het niet waard om de nieuwe te kopen. Maar ik vind hem dus verouderd.

  10. Zoals met de meeste (elke?) besturingssysteem updates, wordt het apparaat per saldo uiteindelijk vaak trager.
    Maar ja, als je nooit update zat ik nu met een bloedsnelle, maar sterk verouderde windows XP SP1 machine, een verouderd OSX 10.4 Tiger, een iPhone met iOS 3 (of zat er al 4 op?)
    Meer functies (updates) betekent ook wel meer cpu kracht, tenslotte.

    Ik heb trouwens nog steeds niet ge-update. Sinds iOS 5.0.1 zie ik, afgezien van jailbreak gedoe, het voordeel van 5.1.1 nog niet in. Ik wacht wel op iOS 6 tzt.

  11. @peter: Ook al lijken sommige updates onnodig, ze bevatten meestal wel beveiligingsupdates, zoals het phishinglek die al heel lang in Safari zat maar waarschijnlijk verholpen is met iOS 5.1.1

  12. iPhone heeft vannacht de update zelf gedownload en hoefde m alleen nog maar te installeren. Geen gedoe met kabels enzo. Top

  13. Sinds 2 dagen 5.1.1 op m’n 4S. Mijn batterij is er minder blij mee: gisteren om 2u 81% 8 uur later zonder gebruik(!) batterij helemaal leeg. Meer gebruikers met deze ervaring?

  14. Origineel geplaatst door Albert
    Sinds 2 dagen 5.1.1 op m’n 4S. Mijn batterij is er minder blij mee: gisteren om 2u 81% 8 uur later zonder gebruik(!) batterij helemaal leeg. Meer gebruikers met deze ervaring?

    dat heb ik op 5.0 ook al , ik hoopte eigenlijk dat dat met 5.1.1 voorbij was maar niet dus
    ik wacht zelf nog op de jailbreak

  15. @Ismail: Modern Combat 3 en N.O.V.A. 3 draaien prima op de eerste iPad. Het is maar net wat je nodig hebt, he?

  16. Ik geloof helemaal niks van die grafiek, ik weet zeker dat er veel meer mensen 5.0.1 hebben draaien.

  17. mij moet je niet bij tellen
    inmiddels ben ik terug naar 5.0.1

    🙂

  18. De eerste generatie iPad is niet perse verouderd, maar Apple wil natuurlijk dat mensen met een iPad 1 zo snel mogelijk de nieuwe iPad gaan aanschaffen. En met een software update kun je natuurlijk heel makkelijk een device trager maken =D

  19. @Thaurin: Haha, ik denk dat er een verschil zit tussen SINGLE core graphics en QUAD core graphics. Een deel gaat naar het Retina display maar op grafisch gebied is de derde generatie iPad beter, als je dat ontkent dan heb ik geen woorden meer voor jou…

    @Nick: Ik denk niet dat ze dat express doen, nieuwe features eisen meer processorkracht en je kan er niet vanuit gaan dat je met 2 jaar oude hardware dezelfde prestaties kan leveren als de nieuwere versie.

  20. Origineel geplaatst door Ismail
    @Thaurin:Haha, ik denk dat er een verschil zit tussen SINGLE core graphics en QUAD core graphics. Een deel gaat naar het Retina display maar op grafisch gebied is de derde generatie iPad beter, als je dat ontkent dan heb ik geen woorden meer voor jou…

    De ipad 3 heeft geen QUAD core….

    🙂 Ik heb de update op de iphone 4 en ipad 2 gezet, maar hij werkt prima de batterij gaat van de iphone nog steeds 3 dagen mee en van de ipad ook nog steeds makkelijk 10 uur.

    Ik heb echter wel een paar weken geleden mijn telefoon en ipad “geformateerd” via itunes. Want ze werden trager.

    Heb echter wel een probleem met de iphone 4 als ik aan het bellen kan ik niet meer tegelijk 3G gebruiken?? nog meer mensen die dit probleem hebben ?

  21. @johan: Volgens mij moet jij je beter laten informeren voordat je onzin praat. De derde generatie iPad heeft QUAD-core graphics en DUAL-core processor…

  22. Zoooo.. en wat gebeurd er met de batterij na de update van OS 5.1.1 als een razende leeg. #fail

  23. Die tijdzone-bug zit er waarschijnlijk nog steeds in maar dat is niet de enige: regelmatig als ik mijn iphone4 uit de oplader haalde dan was een tijdje later de standby tijd exact hetzelfde als de gebruikstijd en dit zonder de telefoon te gebruiken! Dit klopt natuurlijk niet en betekend dat er iets op de achtergrond aan het draaien is. Wat ik nu doe is als ik em uit van de oplader haal zet ik em eerst uit en dan weer aan: probleem opgelost. Gaat nu minimaal 3 dagen mee en soms zelfs 5 dagen. Hij gaat ‘s nachts wel uit( vanaf een uur of 12)

  24. @Albert: installeer batterydoctor en volg de aanwijzingen op. Onder andere apps afsluiten en het merendeel van de lokatievoorzieningen uit.

  25. Apple maakt ios 5.1.1 gewoon extra langzaam voor de oudere apparaten. Zodat mensen de nieuwe gaan kopen….

  26. Lol ! De helft is overgestapt op firmware 5.1.1 die andere helft stapt voorlopig nog niet over denk totdat er een untethered jailbreak voor is in ieder geval 🙂

  27. @ismail: ik heb de iPhone 3GS, wel binnekort de iPhone 4s halen.
    Jammer me iPhone 3GS was even snel toen de iPhone 4 uitkwam.

  28. @Thaurin: Weet je uberhaupt wel waar Brave New World over gaat?

  29. Origineel geplaatst door Ismail
    @Thaurin:Haha, ik denk dat er een verschil zit tussen SINGLE core graphics en QUAD core graphics. Een deel gaat naar het Retina display maar op grafisch gebied is de derde generatie iPad beter, als je dat ontkent dan heb ik geen woorden meer voor jou…

    Uhm, jij had het erover dat deze games niet op de eerste iPad draaien… dat is dus onjuist. Dus geen woorden meer voor jou.

  30. Nou. Eigenlijk, als pod2g enz. zeggen dat de jailbreak ook op 5.1.1 zal werken waarom zul je dan nog op 5.1 blijven?

  31. Origineel geplaatst door Julio
    @Thaurin: Weet je uberhaupt wel waar Brave New World over gaat?

    Ik denk van wel, vind jij van niet?

  32. Wat ook hinderlijk is : zodra er een update van ios is popt het gelijk in beeld en vraagt ie of je het wilt instaleren

  33. Eindelijk beide weer snel op onze 3gs met 5.1.1

  34. @Ryan

    Wat wil jij dan? Over een paar weken een melding dat je wel heel lang doet over updaten? Voor iedereen die niet jailbreaked is t handig.

  35. Is na de nieuwste update te hebben geïnstalleerd echt trager geworden. Mijn 3GS is al niet zo snel maar dit slaat alles!!! Wil weer terug naar 5.0.1 maar ik weet niet hoe !! Kan iemand mij helpen?? Mijn dank is alvast groot!!!

  36. De gebruiksduur van de batterij kan verlengd worden door lokatievoorziening uit te schakelen en programma’s uitschakelen die draaien op de achtergrond. ( 2x thuisknop indrukken).

  37. Ik heb sinds een paar dagen de nieuwe versie ( iOS 5.1.1 ) op mijn iphone, maar als ik bij instellingen kijk heb ik geen Wi-Fi verbinding meer en kan ik het mapje ook niet meer openen…
    En daarbij komt ook nog dat mijn 3G steeds wegvalt…
    Is dit een probleem die mensen kennen??

  38. Vorige week de iPhone geupdate naar 5.1.1 helaas dat was fataal want de iPhone 4 is niet meer aan de praat te krijgen blijft zeggen verbinden met iTunes maar die ziet hem niet. Ook Apple care heeft geen oplossing, uiteindelijk opgestuurd naar T-Mobile. Met de iPad ll & lll geen enkel probleem.

  39. @Sid: Helemaal gelijk!!! Is het al opgelost bij jou???

    @Albert: Ik heb dat ook!!! Ik wil zo snel mogelijk een oplossing voor 🙁

    @Jerreke: het deed gewoon, zonder dat ik al die dingen moest doen…
    echt irritant is dit! 🙁

  40. @Albert: Ik weet niet of het in dit artikel was of in een ander dat iemand zei om je iPhone na het opladen gewoon eens af te leggen en opnieuw aan te leggen. Ik had de indruk dat het lichtjes heeft geholpen.
    Niettegenstaande is mijn batterij uiteindelijk wel erop vooruit gegaan. Alleen in het begin dat ik de update had, was die achteruitgegaan, maar plots begon dat te verbeteren dusja… Hopelijk komt het ook goed van jou. (ook @MiLei)

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.