Reacties voor: iOS 5.1.1 bevat verwijzingen naar Nederlandse versie Siri

iOS 5.1.1 bevat Nederlandse vertalingen voor Siri. Dit ontdekte iPhoneclub-lezer Robin Timman. In iOS 5.0.1 zaten minder uitgebreide vertalingen.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 30 reacties

  1. Wat staat er nu in ios6 denk ik dan gelijk 😛

  2. Ja! Dit zien we terug in iOS 8…….

  3. Origineel geplaatst door Patrick
    Wat staat er nu in ios6 denk ik dan

    Ben inderdaad ook wel benieuwd. Hoop echt dat het snel beschikbaar zal komen, met bijv. een ios 6.1 of 6.0.1.

    Maar met introductie van SIRI werd al gezegd, op z’n vroegst begin 2013 voor NL..

    Dus waarschijnlijk nog even wachten.

  4. Als je deze Nederlandse bestanden zou vervangen met die van English.lproj, zou je dan hier gebruik van kunnen maken? 🙂 Oke de stem waarschijnlijk niet, maar zou grappig zijn als de nederlandse tekst verscheen

  5. Origineel geplaatst door Ruben
    Als je deze Nederlandse bestanden zou vervangen met die van English.lproj, zou je dan hier gebruik van kunnen maken?

    Lijkt me inderdaad een goede gedachtegang, maar kans lijkt me zeer klein. Omdat 99% van SIRI op de servers van apple wordt berekend.

  6. De conclusie lijkt me dan dat de vertaling enorm vetraagd is.
    Ke gaat toch geen plist strings in een iOS 5.x verpakken als je die in iOS 6.0x nog niet eens gebruikt.
    Ze zijn de weg m.i. aardig kwijt daar.

  7. @Sander: Typisch gevalletje ‘ik lees het artikel niet’
    Citaat uit het artikel:

    “De termen die in het bestand zijn vertaald, hebben vooral te maken me berichten die je te zien of horen krijgt als Siri geen verbinding maakt met de servers.”

  8. Als je siri in ios 6 vraagt naar: wat voor talen spreek je, dan noemt hij eng,dui,spain en al ie chineze mikmak en daarna zegt hij ik studeer er nog wat bij dus denk dat nl zeker wel een x komt 😀

  9. Origineel geplaatst door Roelf
    De conclusie lijkt me dan dat de vertaling enorm vetraagd is.
    Ke gaat toch geen plist strings in een iOS 5.x verpakken als je die in iOS 6.0x nog niet eens gebruikt.
    Ze zijn de weg m.i. aardig kwijt daar.

    Briljant hoe een lezer van IPc weet hoe het in elkaar steekt.

  10. Origineel geplaatst door Sofienne
    Als je siri in ios 6 vraagt naar: wat voor talen spreek je, dan noemt hij eng,dui,spain en al ie chineze mikmak en daarna zegt hij ik studeer er nog wat bij dus denk dat nl zeker wel een x komt

    Haha dat deed ik dus ook gister meteen. Heb haar aangemoedigd goed door te studeren maar dat snapte ze meteen weer niet.

  11. Ik denk (hoop) dat het gaat komen in 6.1 ook omdat ze waarschijnlijk bezig zijn met de 3D kaarten. Nou moet Yelp nog gevuld worden

  12. Degelijk nederlands zie ik, er wordt niet getutoyeerd.
    Wel goed nieuws!

  13. Jammer dat de vele Nederlandse apple fans weer worden vergeten bij IOS 6
    Geen Nederlands in SIRI

  14. ik zeg al langer dat siri waarschijnlijk vanaf iOS 6.1 in het Nederlands beschikbaar zal zijn. Ik denk niet vanaf 6.0.1 want die zal waarschijnlijk dienen voor een aantal bugs en dergelijke op te lossen.

  15. Jammer weer geen Dutch In Siri

  16. Origineel geplaatst door Haagsegoof
    Ik denk (hoop) dat het gaat komen in 6.1 ook omdat ze waarschijnlijk bezig zijn met de 3D kaarten. Nou moet Yelp nog gevuld worden

    Dan wacht ik wel op iOS6.1 of anders iOS88. Zie het nut van iOS6 absoluut niet in, is eerder een achteruitgang dan een vooruitgang.

  17. @Bummer: waarom is het een achteruitgang dan?

  18. Hopelijk komt dan ook meteen de damesstem weer terug. Waarom ze dat ooit in versie 5 naar een mannenstem veranderd hebben is me een raadsel!

  19. De achterliggende spraakherkenning software van Nuance kan ook al jaren Nederlands. Maar er natuurlijk wel iemand bij Apple al die slimme truukjes van Siri vertalen naar de wijze waarop Nederlanders die dingen vragen. Ook is de gebruikte Wolfram service bijv niet zomaar in iedere taal beschikbaar.

  20. Ja, misschien toch voor iOS 6.1. Dan zal het minder aandacht trekken xD

  21. Is ios 6 wel goed voor iphone 4 prossor

  22. @iNick: De stem is te wijzigen. Als je Siri op Engels (Verenigde Staten) hebt staan heeft ze een vrouwelijke stem. Heb je haar op Engels (Verenigd Koninkrijk) staan, dan heeft ze een mannelijke stem.

  23. @KK001: Bedankt voor de info, maar… ik bedoelde de NL stem(men). Je kunt wel voor Vlaams kiezen en krijg je ook een damesstem, maar vond juist de NL stem mooi helder. Nu is de mannenstem moeilijker verstaanbaar door het lagere bereik en de lage frequenties in m’n auto…

  24. Ik gebruik Siri nog vrij weinig maar dat is grotendeels omdat de Nederlandse taal nog niet ondersteund wordt. Wanneer de Nederlandse taal wel ondersteund wordt is het wel belangrijk dat er ook meer te doen is met Siri in Nederland, dingen als het reserveren van een film (bioscoop) etc.

  25. Kom op mensen! Een beetje Engels spreken is toch geen moeite!

  26. Toen ik Siri straks vroeg hoe laat het was (iOS 6) antwoordde hij in keurig Nederlands!

  27. Waarom is het vreemd dat ze de taalbestand in iOS5 meebakken .. Als Siri Nederlands wordt, dan gaat dat via een server aanpassing lijkt mij, en is dit in zowel iOS5 en 6 beschikbaar. Lijkt mij juist de meest handige zet, om beide OS’en die Siri ondersteunen te supporten. Dus nee, heeft niks met de weg kwijt zijn te maken.

  28. Goed dat die gast dit ontdekt heeft! TOP

  29. De stembediening is er wel heel erg op achteruit gegaan.hij spreekt alles zo stom uit en verstaat mij bijna niet meer. Gewoon muziek spelen of iemand bellen is een ramp. “Thuis bellen” word zo belachelijk uitgesproken. Dit staat natuurlijk los van Siri in ios 5.0.1 was er echt niks aan de hand. Raar dat zoiets compleet kapot gemaakt kan worden.

  30. Origineel geplaatst door F1WiliamsJeff
    De stembediening is er wel heel erg op achteruit gegaan.hij spreekt alles zo stom uit en verstaat mij bijna niet meer. Gewoon muziek spelen of iemand bellen is een ramp. “Thuis bellen” word zo belachelijk uitgesproken. Dit staat natuurlijk los van Siri in ios 5.0.1 was er echt niks aan de hand. Raar dat zoiets compleet kapot gemaakt kan worden.

    Achteruit gegaan in iOS 6 bedoel je? Of eerder al in jouw ogen? Zou voor mij namelijk een reden zijn om niet te updaten naar 6, vind de stembediening in de auto een van de beste opties op mijn iPhone…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.