Reacties voor: iOS 5.0.1 met batterijfix en oplossing voor simkaartproblemen nu beschikbaar voor iedereen

Apple heeft iOS 5.0.1 uitgebracht. Deze firmware lost problemen op met de batterijduur van de iPhone 4S en iOS 5. Ook zijn multitasking-gestures nu op de eerste generatie iPad beschikbaar.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 220 reacties

  1. Als je over The air update behoud je al je je gegevens nog of moet je daarvoor een iCloud backup voor hbben ?

  2. Ik wacht wel tot er een Untet JB is voor 5.0.1 ;).
    Tot die tijd laad ik hem wel wat vaker op :P.

  3. Wacht eerst wel wat berichten af na een paar dagen want met deze update kun je de aankomde jailbreak wel schudden hihi

    we wachte nog maar even de update staat op itunes

  4. Had de iphone 4 ook problemen met de batterij dan? Ik merk niet zoveelverschil bij intensief gebruik.(gem 7u. P dag gebruik)

  5. Nog steeds wachten op de UT JB.. Nu voor 5.0.1 dus.

  6. Origineel geplaatst door Fred
    Nog steeds wachten op de UT JB.. Nu voor 5.0.1 dus.

    @MuscleNerd adviseert deze update nog niet te installeren wanneer je iets met een jailbreak hebt of van plan bent te gaan doen.

  7. Ik ben hem nu aan het binnenhalen, ben benieuwd. Heb al heel de dag last van dat SIM probleem dus zou relax zijn als dat ook gefixt is naast het batt. probleem!

  8. Wil je gaan jailbreaken, doe dan nog even niet deze update.
    Aldus de jailbreakscene (bron: twitter)

  9. Ik heb 3 november m’n iPhone 4S bestelt en deze komt waarschijnlijk de 18de aan, maar staat hier dan al 5.0.1 op of nog gewoon 5.0?

  10. waarschijnlijk staat hier gewoon 5.0 op, die dingen zijn waarschijnlijk al een tijdje geleden verstuurd.

  11. Wat ben ik even blij! las vanmorgen het artikel van pod2g met de reacties erbij.. toch maar besloten om vanavond naar ios 5 te updaten met tethered jailbreak. Nog geen 20 min. later is 5.01 beschikbaar.. dankjewel ipc!

  12. Ja zal blij zijn dat die sim is opgelost maar nog even testen zo niet ga ik hem ruilen. Want het is geen huawei of een ander bagger merk dat zo slecht is.

  13. Heel raar, bij mijn 3GS staat na enkele keren proberen nog steeds bij OTA: iOS 5.0 De software is uptodate.

  14. Ik kreeg een 1413 error bij itunes? Nu via OTA en dat blijkt wel te werken. Ben benieuwd of de problemen ook daadwerkelijk zijn opgelost.

  15. Bezig met installeren 🙂 Maar ik dacht dat Apple de updates kleiner zou maken? Nu moet ie alsnog 778 MB (of zo) downloaden.. maar gelukkig beschik ik over een internetverbinding van 25MB per seconde!

  16. De package die ik net via itunes binnenhengelde is 790 MB groot

  17. @Zilli: Geen batterijproblemen met de 4.

  18. Download was bij mij 2x corrupt, 3e keer ging wel goed (4S, 813 MB).
    Hopelijk zijn de SIM problemen weg.

  19. zijn er mensen met de iPhone 4S die kunnen bevestigen dat met IOS 5 de batterij duur van de iPhone 4S is verbeterd?? zou ik er 7-8 uur mee kunnen doorkomen?? want vanwege de batterij twijfel ik op dit moment of ik wel de iPhone 4S wil ??

  20. Weet niemand of je bij ota update je gegevens behoud of dat je daarvoor een iCloud backup moet hebben? PLZ wil dit echt weten

  21. Net ook m’n 4s geupdate via OTA naar 5.01, doet het prima.
    En voor de jailbreak, sinds IOS 5 (en het officieel aanschaffen van TomTom) vind ik het niet meer zo nodig om te jailbreaken, alleen Tethering… dat zou nog een reden zijn.

  22. Net Geupdated met OTA Update, werkt goed!
    Hopelijk gaat m’n batterij nu wat langer dan een dag mee…

  23. Geeft een foutmelding zowel bij iphone als bij ipad.:

    This device isn’t eligible for the requested build
    iemand een idee???

  24. Nou update er opstaan. Maar als ik de tijdzone weer instel blijft hij nog steeds actief…. Zit er nu al 10min. Naar te kijken…. Jammer. Batterij gaat nog steeds snel leeg. Zie de procenten er af vliegen

  25. @Mark: Tethering zit er nu toch gewoon standaard in? instellingen => personal hotspot. werkt nu ook gewoon via wifi!

  26. Moet ik ook een reservekopie maken voor het updaten en blijven al mn gegevens behouden bij de OTA?

  27. @evertjan: Dat ligt aan je provider, t-mobile met onbeperkt internet (FUP 3gigabyte dus) heeft het uitgeschakeld (wat ik niet zo vreemd vindt)

  28. Voor de iPhone 4 is die van 5.0 naar 5.0.1 44 MB groot.. voor de iPhone 4s is die van 5.0 naar 5.0.1 is 55 MB groot..

  29. En is de snelheid van de 4S nog steeds dezelfde of is hij trager. Ik wacht tot ik daar zeker van ben!

  30. Batterij op de 4S gaat wel ietsje langer mee maar niet echt gek veel

  31. @marvin: hoe lang denk je dat de batterij nu mee zou gaan?? minimaal zo’n 7-8 uur??

  32. @evertjan: nee dat zit er niet voor iedereen standaard in. De T-Mobile mensen moeten zich bij T-Mobile melden waarbij je dan naar het nieuwe ongunstige abonnement moet en dan ook nog eens extra moet betalen. Met een jailbreak hoef je dat allemaal niet. Scheelt enorm in de kosten.

  33. @marvin: Hoe kan je weten dat je batterij nu langer meegaat? De update is er pas een uur

  34. Ik heb het idee dat mijn batterij (4s) sneller leeg gaat nu! Ik zie om de 5 min wel een % wegtikken. Voorheen kon ik er een dag mee doen ik ben benieuwd als ik hem morgenvroeg van de lader haal en hoe hij aan de eind van de dag staat.

  35. Origineel geplaatst door Niels Meima
    Ik heb 3 november m’n iPhone 4S bestelt en deze komt waarschijnlijk de 18de aan, maar staat hier dan al 5.0.1 op of nog gewoon 5.0?

    IOS 5 zal op de nieuwe staan. Direct updaten is de boodschap of je moet wachten als je wil jailbreaken.

  36. Scheelt nu al met batterij!! Normaal bij heftig gebruik zag je de procenten vliegen ota werkt top. Nu eindelijk de 4s naar behoren gebruiken. En vrij snel geregeld na 6 dagen. Consider the fact it would take a few weeks they said!

  37. @ppl: oh sorry. dat wist ik niet ;). Ik deed dit altijd via de “officiële” weg met een hele oude carriër-versie van KPN, maar met de update naar 5.0 is die ook mee geupdate denk ik. (ik krijg tenminste niet meer elke x ‘er is een nieuwe versie beschikbaar’). Ik heb KPN met Internet Extra Snel en daar staat de optie er wel gewoon tussen… Werkt goed in noodgevallen.

  38. Ik zit nu op 4.3.3 kan ik nog updaten naar 5.0 of wordt die niet meer ondersteunt door apple?

  39. @Dada: Alles blijft mooi staan en het kost maar 10 minuten!

  40. ik heb de beta 2 op mijn iphone 4 staan maar als ik hem update pakt itunes de software uit maar dan geeft hij de foutmelding dat de iphone los is gekoppeld maar hij zit er gewoon in en het is een nieuwe kabel

  41. Krijg ook de foutmelding: device is not eligble voor mijn iphone 4S.
    Iemand enig idee als hier iets aan te doen valt, of ligt dit aan apple?

  42. Nou dan blijf ik wel op de 4.3.3…

    Tethered jailbreaks zuigen.. ;o

  43. Ik heb nog steeds last van de meling “geen service” op mijn 4s.

  44. En updaten via 3G kan nog steeds niet, omdat Apple nog steeds vasthoudt aan een downloadlimiet van 20MB per bestand.

    Wat een faal van Apple. De jailbreak kan niet snel genoeg komen.

  45. Mhhh, nee bedankt Apple! Ik wacht wel op iOS 5.1.0 of iets dergelijks. Laten ze eerst maar eens de problemen met echo’s, spontaan beëindigen van gesprekken, zomaar deactiveren van speaker tijdens een gesprek……enne ik WIL de 3G-knop weer terug hebben. iOS 5 heeft volgens mij minimaal 512mb aan ram nodig om echt soepel te werken, m’n iphone 4 is ontzettend traag geworden en ik ben teruggegaan naar iOS 4.2.1. Dus Apple wannneer kan ik echt plezier beleven aan mijn bijna €900 kostende iphone 4S. Siri gaat me nu wel vervelen zeg….al die mensen die in de trein moeite doen om beschaafd engels te spreken tegen hun telefoon is echt een belachelijk gezicht en gehoor. 🙂

  46. Ik heb de tweede beta van iOS 5.0.1 op m’n iPhone staan, maar geeft aan dat m’n software Up-to-date is. Is deze update dan toch dezelfde als de tweede beta.

  47. Ik heb na de update de iphone 3x opnieuw moeten starten voordat ik weer service kreeg.
    Misschien toeval laatste keer had ik hem in Vliegtuigmodus gezet en daarna opnieuw gestart, Vliegtuigmodus uitgezet en toen direct service beschikbaar.

  48. @Robin: Nou ik heb de nieuwe iOs gedownload over-the-air en ik had 67 en na ongeveer 25 minuten gebruik is hij 2 procent omlaag gegaan. Groote vooruitgang dus.

  49. OTA update was binnen 15 min klaar op de ipad 1, iphone 4 via kabeltje en itunes update’en deed er vele malen langer over omdat dan de hele installatie wordt binnen gehaald.

    Echter nog steeds geen multitouch oplossing op ipad ontdekt iemand anders wel?

  50. Net OTA de update gedaan voor mijn 4s, ging in 1x vlekkenloos. Hoe het er naar uitziet is het simprobleem opgelost, heb iig nu nog steeds bereik waarbij de simpin toch alweer 10 minuten aanstaat. Geloof me, dit is echt anders geweest 😉
    Vwb het batterij probleem, dat zou ik niet weten want volgens mij was ik een van de weinige die met zijn 4s hier geen problemen mee heeft gehad.

  51. Na een update heb ik geen service!!
    Nog meer mensen last van.

  52. 8% in uur eraf

  53. @an1lo: gebruikte je je iphone ook tijdens deze 25 minuten of was het alleen standby :)?? alvast bedankt 😉

  54. Niks is waar 50 min en al 3% minder zonder de iPhone 3 gs te gebruiken slechte update

  55. Zojuist over-the-air de update uitgevoerd. Gaat een stuk sneller dan via iTunes!!!

  56. Na de update wordt mijn iPhone 4 aan de rechter zijkant (onder) warm aan de metalen rand.
    Ook als ik hem niet gebruik.

    update:
    bij gebruik wordt hij behoorlijk warm.
    nu al spijt van de update

  57. Blijft je muziek staan bij een OTA update?

  58. Er zit een gigantisch irritante bug in OTA update, blijft zolang je 3G netwerk hebt en je WiFi uitstaat volhouden dat er geen updates zijn. Updates zijn alleen zichtbaar wanneer je Wifi aanstaat, ofterwel je kan niet checken of er nieuwe software is als 3G aanstaat. OTA checkt dan wel maar geeft altijd aan dat je de nieuwste hebt.

    Gaf tot 1 minuut geleden aan dat 5.0 de nieuwste was, WiFi aan en meteen daarna een update beschikbaar…

  59. OTA updates zijn wel een grote verbetering. Duurt nog geen 5 minuten! Uiteraard wel afhankelijk van je DL snelheid maar vele malen simpeler dan via iTunes updaten.

  60. Ben blij dat ik een Duitse 4s heb.
    Totaal geen problemen gehad, gek toch?

  61. iPad1 en iPhone4 bijgewerkt. Geen enkel probleem. Gestures werkt, iPhone lekker handwarm (zie eerdere opmerking). Kortom prima update feature.

  62. @Fred: Ja, je houdt je muziek gewoon.

  63. Origineel geplaatst door Zilli
    Had de iphone 4 ook problemen met de batterij dan? Ik merk niet zoveelverschil bij intensief gebruik.(gem 7u. P dag gebruik)

    volgens mij moet je met intensief gebruik (constant wifi, dataverbinding, gps, push mails) minimaal 12 uur mee kunnen. Bij minder intensief gebruik moet de iPhone4 minimaal anderhalve dag mee gaan. Dus als jouw toestel maar 7u per dag doet dan weet ik niet hoe intensief het is?

  64. Geen verbetering. iPhone net op 100%, nog geen 10 minuten bezig en al 5% er af. Kom op Apple, dit gaat klanten kosten!

  65. OTA naar iOS 5.0.1 op mn iPhone 3GS

  66. Update via Itunes is 685 mb. Update OTA is maar iets van 38 MB. Uiteraard gaat dat laatste veel sneller.

  67. Heel irritant is na de update dat het woordenboek weer geen enkel woord kent. Weet niet hoe ik dit kan uitzetten.

  68. Mijn 4s gaat juist heel lang mee van half 6 in de ochtend tot half 5 de andere dag! En bij meer gebruik. Tot half 3

  69. Sorry, waar staat OTA voor?

  70. Origineel geplaatst door Paul538
    Sorry, waar staat OTA voor?

    Over the Air
    Wil zeggen dat je niet via iTunes hoeft te updaten maar over je telefoon zelf

  71. @Paul538: OTA staat voor Over The Air en er word hier een over the air update bedoelt, als je je iDevice met een OTA update update dan update je hem vanaf je device en heb je dus geen itunes nodig 😉

  72. 3G knop op de 4 terug! (of was deze überhaupt niet weg…)

    Helemaal probleemloos geupdate verder.

  73. @GJ75: de 3G knop ontbreekt als het goed is alleen op de iphone 4S 😉

  74. Bij mij is de update 812 mb voor de iphone 4S via Itunes

    Zal mij benieuwen of het helpt

  75. @Paul538: Over The Air. Dus zonder iTunes. Ga ik zo ook maar eens doen.

  76. Over the air update ging prima, en volgens mij ook een stuk sneller als via iTunes 🙂

  77. @Peter: zou je ons willen laten weten of het wel of niet hielp (A)??

  78. hier ook op mijn eerste iphone aant downloaden

  79. Ik heb nog 4.3 erop kan ik nog ios 5.0 eropzetten? Of krijg je meteen 5.01 ??

  80. Update ging goed en battery gaat nu langer mee 🙂

  81. niets aan de hand hier, soepele update OTA. Ongeveer 15 minuten met DL, herstarten, updaten en wat niet. Was wat warm, maar nu niet meer. Mijn 4 had naar mijn gevoel ook minder batterij na 5.0. We zullen zien.

  82. @Robin: 🙂 Mijn fout….

  83. Hij is maar 40 mb for ipod touch 4g, maar hij is over de 800 mb voor de 4s 😀

  84. Als antwoord op een eerdere vraag.. De iOS 5.0.1b2 gaf op mijn 4S rond de 18 uur standby en 6.5 uur gebruikstijd.. Ik neem aan dat het er met deze release niet slechter op geworden is.

  85. Heb nergens last van…werkt prima

  86. @Dendirk: @Robin @Fred: Dank! Ik ben weer bij 🙂

  87. Gedaan ota. Prima en snel. Heb sinds de update al ruime anderhalf uur zwaar zitten spelen op de 4s, kost 10% batterij dus lijkt een heel stuk beter dan voorheen!!

  88. Zo te horen is het heel erg verschillend, ik heb in ieder geval niet echt last van een leeg lopende batterij bij m’n iPhone 4 alleen als ik hem intensief gebruik (WiFi, 3G en afspelen van films), maar dat is uiteraard logisch.

    Wel vreemd dat mensen kampen met service verlies, wellicht weer een nieuwe bug.

    Overigens mensen, denk er aan locatie voorziening slurpt ook een hoop batterij, heel veel apps hebben dit maar hebben het niet eens nodig gewoon uitzetten dus voor die Apps!

  89. Batterij loopt veel sneller leeg nu van mijn 4s!! Ik ga denk ik weer terug naar 5.0 als dat nog kan!

  90. De probleem met document is nog niet opgelost, mijn bestaanden blijven op mijn iPhone, en de documenten van iCloud.com/iWork gaan niet naar mijn iPhone

  91. Sim pin niet meer geaccepteerd na update naar 5.0.1. En nu? >:(

  92. En morgen herstel en terug naar 5.0. Dit is bagger!

  93. Nou, wacht maar even met updaten. Het voelt nu alsof r om de 10 minuten een procent af gaat…. *^%%#}{{]~>£. Niet updaten. Alweer een procent eraf. Tis echt bizar!!! Zie h hier teruglopen. Morgen apple bellen.

  94. En morgen herstel en terug naar 5.0. Dit is niet leuk.

  95. @iPhonist von Gates: Ik heb ook veel last van dropped calls op mijn 4S, waar ik die met de 3G niet had (zelfde provider). Na een paar minuten wordt het ineens stil. Baal ik ook van. Ook zit het probleem met smart playlists (add order) er nog steeds in, ondanks dat het al een tijd terug op de support fora van Apple is gemeld…

  96. Hier ook “geen service” na Update naar 5.0.1 met Telfort. vervelend…

  97. Werkt prima.

    Tnx voor de melding van de nieuwe update.
    Mijn baterij staat al een tijdje op 100%

    tevens lijkt het dat de internet paginas nog sneller geladen worden dan voorheen.

  98. net geinstalleerd, we zullen eens zien wat het geeft,
    itunes gaf wel een foutmelding dat hij niet controleren of er een nieuwe update was omdat hij het toestel niet kon vinden. Maar dit was er pas nadat de update was geinstalleerd.

    Hij laadt ook sneller op ik weet niet of dat maar een gedacht is of omdat mijnen elentric heel goed is =D

  99. Binnen 10 min OTA update gedaan op iphone 4. Werkt soepel, geen problemen

  100. Waar kun je ios 5 downloaden weet iemand dat?

  101. @Tom: U heeft helemaal gelijk maar er zijn apps die de locatievoorziening uit zichzelf activeren. Nu.nl is zo’n voorbeeld. De laatste versie van Nu.nl kent een lokale weersvoorspelling en of je nu wel of geen plaats hebt ingevuld de locatievoorziening wordt toch aangezet. Deze update is gewoon door Apple’s ballotage commissie gekomen. Alleen op mijn iphone 4 heb ik SBSettings op mijn 4S (nog) niet dus steeds controleren na gebruik apps is erg omslachtig (en ik ben erg lui geworden door de automatisering!)

  102. Na Update lijkt het hier ook stukken beter te gaan batterij loopt stukken langzamer leeg zo lijkt het morgen even afwachten na vol opladen vannacht !!

  103. Zojuist mijn IPad 1 en mijn 4s in 10 min voorzien van de update. Geen enkele bug. Gewoon direct weer netwerk, ook 3g. Heb vodafone. Morgen de dag om batterij te testen. Hoop echt op verbetering

  104. @Tibo Goderis: Heb je een keer je host file aangepast ?

  105. Wat ik nou niet begrijp en vrijwel altijd hoor/lees na een sw update: dat er zoveel tegengestelde ervaringen zijn op een exact hetzelfde apparaat. Wat bij de één is opgelost, vertoont zich bij de ander die dat probleem niet had. How come?

  106. @Toon: IOS 5 kan je hier downloaden. Gebruik voortaan eerst ff Google 😉 is een kleine moeite 😉

  107. Origineel geplaatst door Misterrr
    Ik heb nog 4.3 erop kan ik nog ios 5.0 eropzetten? Of krijg je meteen 5.01 ??

    Hier ben ik dus ook benieuwd naar, omdat ik de iOS 5.0 versie voor de iPad nog niet had gedownload. Kun je gewoon de IPSW van iOS 5.0 downloaden en via iTunes daarmee je device uploaden? Dat moet dan met Shift-Restore, denk ik?

  108. Net geüpdatet… Geen enkele app wil meer opstarten… Ook al m’n iPhone opnieuw opgestart maar helaas… Iemand???

  109. Batterij lijkt juist sneller op te gaan bij geen gebruik in een uur 7 procent gedaald :~

  110. Oef
    Het mail-push-probleem is ook opgelost
    Met icloud mail adres

  111. Ik zit op mijn gejailbreakte iPod Touch nog op 4.3.3
    Ik wilde wachten op de untethered jailbreak voor 5.0 voordat ik wilde upgraden.
    Wat is nu het slimste om te doen? Snel naar 5.0.0 upgraden en hopen op een spoedige untethered jailbreak of wachten tot hij uit is en dan naar 5.0.1 gaan?

  112. @robin nee gewoon gebruik. Een beetje op Ipc, FaceTime en een stuk of 5 fotos

  113. Origineel geplaatst door axestream
    Sim pin niet meer geaccepteerd na update naar 5.0.1. En nu? >:(

    Heb ik ook gehad bij upgrade naar 5.0:
    Je sim ff wisselen met iemand met een werkende phone, daar je pin eraf halen en dan moet ie het daarna gewoon weer doen in je eigen toestel.

  114. heb net ios 5.0.1 op gezet en gejailbreaked alles werkt prima met redsnow 0.9.9b7

  115. Wat een irritante update!! Batterij loopt echt keihard leeg na update 1% per minuut bij gebruik, dit had ik juist niet.

    iPhone 4S 32GB

  116. Ik weet niet of het hetzelfde is maar bij mij staat er bij mn 4s onder netwerk mobiele data. Is dat hetzelfde als 3g want ik kan het gewoon aan en uit zetten en als ik wifi en mobiele data uit heb staan geen verbinding met internet en siri werkt dan niet.

  117. Voor de mensen zonder service => Reboot device (standby knop inhouden, slide to shutdown).

    Voor de mensen met batterijproblemen, Instellingen > Locatievoorzieningen > Systeem > Statusbalksymbool aanzetten. Nu zie je wanneer systeemprocessen je GPS/GSM gebruiken als locatiebepaling. Tijzone instellen en mobiel netwerk zoeken willen nog wel eens aan blijven staan en dat ga je op deze manier merken door het GPS pijltje in je balk naast je batterijindicator. Mobiel netwerk zoeken blijft bij mij aanstaan ook al is er een netwerk gevonden, maar gelukkig is met de optie even uit en aanzetten het probleem opgelost. Tijdzone instellen mag van mij part altijd uit blijven.

  118. Net ff gedownload, maar 3 procent van mijn batterij verspild

    iPhone 3GS.
    iOS 5.0.1

  119. @Misterrr:Sluit je iPhone aan iTunes klik dan op je iPhone een klik dan op update volgens mij er staat ook herstel maar klik daar NIET op want dan word je iPhone naar fabrieks instellingen terug gezet!

  120. 3GS oude bootrom, kan ik dan toch 5.0.1 jailbreaken (heb nu 5.0 met untetheterd redsnow jb) ? En wat is jullie ervaring met het batterijverbruik ?

  121. Upgrade naar 5.0.1 in ruim een kwartiertje gepiept.

  122. Origineel geplaatst door dutchdude
    3GS oude bootrom, kan ik dan toch 5.0.1 jailbreaken (heb nu 5.0 met untetheterd redsnow jb) ? En wat is jullie ervaring met het batterijverbruik ?

    Ja, ben ik toch ook benieuwd naar.
    Ik was van plan om mijn JB op 3GS van 5.0 opnieuw te installeren, maar wacht even op 5.0.1, dan hoef ik niet alles overnieuw te doen!

  123. Mijn iPhone 3GS naar 5.0.1 geupdated zonder problemen. Daarna de 4S van mijn vrouw geupdated naar 5.0.1 en nu meldt het toestel dat er geen simkaart in zit. Heeft iemand dit probleem ook? En belangrijker: heeft iemand een oplossing? Ik baal hier echt enorm van!!!!

  124. Vanmiddag heb ik mijn nieuwe 4s geactiveerd met behulp van een reservekopie die ik nog in itunes had staan. Leek me wel handig met apps enzo.
    Later besloot ik toch dat ik misschien beter met een lege iPhone 4s kon beginnen. Dus ik op herstellen geklikt en sindsdien doet ie het niet meer 🙁 zowel de 5.0 als 5.0.1 versies blijven steken op 60-70% in de herstelmodus. Iemand een oplossing?? Had mijn vrije avond met Siri toch anders voorgesteld. Redelijke teleurstelling dit.

  125. Ios 5.0.1 op iphone4s gezet. Had om 22:00 98% en helderheid op circa 35% nu 3 n een half uur later: batterij percentage %73 OFTEWEL, ik zie nog geen batterij probleem verschil! Locatievoorzieningen en siri uit en apps goed afgesloten!

  126. Game(fruit ninja 2 uur ofzo) beetje internet whatsapp

    Usage: 3 uur 20
    Standby: 4 uur
    45%
    iPhone 4
    Brightness: 70%

    Geen idee of dit goed is eigenlijk. Nu overnight kijken:)

  127. Sorry als off-topic: Swipen vanaf statusbalk boven naar beneden geeft recent gebruikte apps weer weer boven en koersen beneden. Swipen van onder naar boven gaat weer naar actuele scherm terug.

  128. Origineel geplaatst door SAM
    Vanmiddag heb ik mijn nieuwe 4s geactiveerd met behulp van een reservekopie die ik nog in itunes had staan. Leek me wel handig met apps enzo. Later besloot ik toch dat ik misschien beter met een lege iPhone 4s kon beginnen. Dus ik op herstellen geklikt en sindsdien doet ie het niet meer zowel de 5.0 als 5.0.1 versies blijven steken op 60-70% in de herstelmodus. Iemand een oplossing?? Had mijn vrije avond met Siri toch anders voorgesteld. Redelijke teleurstelling dit.

    Heb het via een aantal willekeurige klikken met RecBoot weer aan de praat gekregen…

  129. Wat vreemd zeg… Ik heb geen last gehad van de sim kaart problemen of een korte batterijduur en heb mijn iPhone 4S op 3 november binnen gekregen dus heb hem inmiddels lang genoeg om dat anders opgemerkt te hebben. Lucky me I guess? 🙂

  130. Wat ik me afvraag is waarom Mensen hier vragen hoe het zit met jailbreak en software updates tesamen waarom jailbreken jullie in godsnaam? Als je er niets van kent blijf er dan ook vanaf of is het alleen voor ill apps? Want als je zo iets kan vinden kan je Google ook gebruiken voor 99% van de vragen die hier gesteld worden

  131. Wat ik me afvraag is waarom Mensen hier vragen hoe het zit met jailbreak en software updates tesamen waarom jailbreken jullie in godsnaam? Als je er niets van kent blijf er dan ook vanaf of is het alleen voor ill apps? Want als je zo iets kan vinden kan je Google ook gebruiken voor 99 procent van Ude vragen die hier gesteld worden

  132. Wat ik me afvraag is waarom Mensen hier vragen hoe het zit met jailbreak en software updates tesamen waarom jailbreken jullie in godsnaam Als je er niets van kent blijf er dan ook vanaf of is het alleen voor ill apps. Want als je zo iets kan vinden kan je Google ook gebruiken voor 99 %van de vragen die hier gesteld worden

  133. Wat ik me afvraag is waarom Mensen hier vragen hoe het zit met jailbreak en software updates tesamen waarom jailbreken jullie in godsnaam Als je er niets van kent blijf er dan ook vanaf of is het alleen voor ill apps. Want als je zo iets kan vinden kan je Google ook gebruiken voor 99 procent van de vragen die hier gesteld worden

  134. Wat ik me afvraag is waarom Mensen hier vragen hoe het zit met jailbreak en software updates tesamen waarom jailbreken jullie in godsnaam Als je er niets van kent blijf er dan ook vanaf of is het alleen voor ill apps Want als je zo iets kan vinden kan je Google ook gebruiken voor 99 procent van de vragen die hier gesteld worden

  135. Thuis en op mn werk heb ik mn wifi altijd aanstaan. Onderweg alleen gprs en flitsmeister.(en mb meter van kpn) na 1u is er al bijna 10% af. 3g gebruik ik nagenoeg nooit. Moet er wel bij zeggen dat t met ios4 niet echt anders was…misschien dat t verbetert met de nieuwe update maar ik denk van niet. Ik begin meestal bij 15% met laden.

  136. Ipad 1 geüpdatet. Gestures werken niet. Tips?

  137. Heerlijke update! Pagina’s laden sneller en m’n batterij lijkt NOG langer mee te gaan dan voorheen.. En ik deed er sowieso al anderhale dag mee.. ideaal dit!!

    Top Apple!!

  138. Na de update op mijn iPhone 4 wordt hij warm en laad niet verder op dan 94%
    Nu een paar minuten gebruikt en zit al op 85%
    HELP!!!!!
    Kan je terug naar 5.0?????

  139. Er zit volgens mij nu een bug in de wekkers…. Heb er dagelijks 2 staan. Eentje gesnoozed en vervolgens gaat er geen enkele meer….

  140. Had met 5.0 al het sim probleem dat ie onbruikbaar was hoopte dat ‘t opgelost zou zijn met deze update, maar vanmorgen direct met 5.01 gelijk weer “no service”. Balen

    Ook niet de indruk dat de batterijduur verbeterd is. Na 23:00 uur iPhone niet meer gebruikt en hij stond om 6:00 uur weer op 60%

  141. Gisteren de telefoon opgeladen na 23:00 niet meer gebruikt stond om 7:30 nog op 97%. Blijkbaar geen last van batterij probleem. Draai nog op iOS 5.

  142. Heb het via wifi gedaan.. No problems.

  143. Heb mijn ipad 2 en iphone 4s net met ota gedaan ging als een trein 🙂

  144. Ik heb gisteravond mijn 4S geupedate waarnaar hij vanacht is uitgevallen (66% batterij) en nu niet meer opstart!!!! Weet iemand wat ik hieraan kan doen. Ik heb hem net een week.

  145. Weet er iemand wat het slimste is..
    Ik krijg mijn 4s vandaag binnen. Ik heb nu een 3GS nog.. Is het verstandig eerst up te daten en daarna backup maken en overzetten op 4s of eerst overzetten en dan update uitvoeren??

  146. Weet er iemand wat het slimste is..
    Ik krijg mijn 4s vandaag binnen. Ik heb nu een 3GS nog.. Is het verstandig eerst up te daten en daarna backup maken en overzetten op 4s of eerst overzetten en dan update uitvoeren??
    Bedankt voor een reactie alvast!

  147. Ik heb ook nergens last van op mijn 4S…..vindt het een grote verbetering qua batterij na mijn 3GS.
    Mijn 3GS staat nu ook op iOS5 met untethered JB en is alleen maar sneller geworden tov iOS4.

    Omdat ik SBSetting er wel graag op wil hebben, voer ik deze update maar niet uit op de 4S.

  148. Deze morgen geen last gehad van no service. Alleen als ik locatie voorziening bekijk staat hij bij tijdzone nog altijd aan. Dus ik zet die maar uit.

  149. Ik heb gisterenavond geupdate middels een OTA update. Probleemloos in een klein kwartiertje de update geïnstalleerd.

    Persoonlijk merk ik toch wel een verschil. Ik heb een Iphone 4 van 13 maanden oud, dagelijks opgeladen sinds dat ik hem heb.

    Vanmorgen van de lader afgehaald:
    2,07 standby
    1,36 gebruik
    80% resterend

    +/- 60 minuten muziek luisteren, 40 minuten internet (deels tegelijkertijd) ongeveer 20 mins via wifi en 20 mins via 3g internet.

    Normaal haalde ik nooit 80%, eerder tussen 70% en 75%. Ik schat dat het zo’n 3 tot 5% scheelt bij mij in deze ruime 2 uur van intensief gebruik.

    Ik ben positief gestemd tot nu toe…

  150. Mijn iPhone 4 (geen S) IOS 5.01, slechts 5% verbruik gedurende de nacht, had voorheen trouwens ook geen problemen!!!

  151. Gister geüpdatet en nu om het kwartier een sms bericht met pin not found???
    Iemand een oplossing
    Erg irritant

  152. Misschien handig als je last hebt van batterij problemen, dat je ff meld welk type iPhone je hebt en leeftijd van de iPhone, verdenk namelijk veel 2e hands 3GSen van de batterij problemen, het is normaal dat een batterij achteruit gaat na verloop van tijd!!!

  153. Origineel geplaatst door Robin
    @GJ75: de 3G knop ontbreekt als het goed is alleen op de iphone 4S

    Klopt de 4S is naast een 3G ook een CMDA toestel, vandaar geen 3G knop.

  154. Ik had last van het batterijprobleem. Nu na update geen problemen meer met mijn iphone 4. Werkt gewoon terug naar behoren. Met alle energieverslindende instellingen aan, gaat er nu ongeveer 5% per uur af bij normaal surf en lees gebruik. Voordien minstens 20% per uur batterijverbruik en na ongeveer 3 uur intensief gebruik batterij gewoon leeg! Ik ben terug blij 🙂

  155. OTA werkt goed! Alleen mis ik nu mijn camera app, nadat het klaar was! Schiet ook niet echt op zo met Apple 🙁

  156. @Robin: 4S loopt hier perfect op 5.0.1! Batterij bug is zeker gefixt, gaat 3 dagen mee ipv 1 🙂

  157. Ik was gewend om eenmaal per dag te laden met mijn iPhone 3GS, dit was met mijn nieuwe iPhone 4s eigenlijk hetzelfde. Na een snelle OTA update gisteren is mijn percentage vannacht van 82% naar vanmorgen 80% teruggelopen. Dit heb ik nog nooit meegemaakt. Na TomTom rit vanmorgen van 40 minuten (zonder voeding) staat het percentage nog steeds op 69%. Tot zover ben ik erg tevreden!

  158. Gisterenavond update gedaan en telefoon opgeladen tot 100%. Nadien gaan slapen en tijdens 6u slaap van 100% naar 84% gegaan.. Met vliegtuigmodus ingeschakeld.. Bij mijn 3G ging er in de nacht max 2-3% af.. Probleem lijkt bij mij enkel erger geworden sinds de update :s

  159. Update OTA net gestart, klein kwartiertje bezig geen enkel probleem!! super dat het zo kan via wifi!!!

  160. Volgens mij had ik niet moeten updaten. Nu gaat de batterij sneller leeg dan voorheen. Heb de de 4s maar zie nu naar een kwartier al 5% omlaag gaan.

  161. @jasper:
    zelfde verhaal hier, gisterennamiddag toch maar besloten up te graden en te JB….

    we were lucky 😉

  162. Update was binnen 10 minuten klaar! Ging erg soepel, maar heb een vraagje wat is dat icoontje bij de batterij met een rondje en daar binnenin een slot?

  163. Precies!!

    Origineel geplaatst door Dirk Kuijt
    Wil je gaan jailbreaken, doe dan nog even niet deze update.
    Aldus de jailbreakscene (bron: twitter)

  164. Ik zat hierop te wachten ivm een andere belangrijk bug.
    Vanaf de eerste dag had ik problemen met de Wifi connecties.
    Deze vielen regelmatig weg en ik kreeg geen connectie meer via de Wifi.
    Advies van support was te wachten op de update en probleem was voor 99% zeker opgelost..en dat is ook zo.
    Wel vreemd dat ze dit helemaal niet vermelden.

  165. Volgens mij is er gewoon een software probleem met de batterijmeter, waardoor die in sommige situaties niet de juiste waarde aangeeft, terwijl de batterij nog gewoon volzit, hetzelfde als vorig jaar met de netwerk ontvangst meter, die hebben ze ook aangepast na ‘antennagate’!!! Toen was antennagate ook snel vergeten!!!

  166. KPN datameter gebruikt de lokatie dervice. Dus die moet uit.

  167. Het is duidelijk dat sommige mensen volkomen onterecht klagen. 25% verbruik in 3,5 uur staat gelijk aan 13 uur stroom. Best redelijk lijkt mij. 7% per uur staat gelijk aan 14 uur stroom. Mensen, reken eerst even door. 20% per uur, dat is echt enorm.

  168. Camera app weer terug. Dat scheelt weer. Verder kijken of de batterij het nu goed doet!

  169. Het is ook belangrijk hoe je met je iPhone omgaat.
    Een nacht aan laten staan kost mij maar 3% accu.
    Ik zet hem normaal snachts altijd uit trouwens.
    Verder meteen van de lader halen alsie vol is.
    Mijn vriendin legt haar iPhone altijd aan de lader en dat is echt killing voor de accu. Gewoon 2 uurtjes opladen is meer dan voldoende.

  170. Geen problemen met mijn 4 na de update vanmorgen 7 uur van de lader af spelletjes gespeeld nieuws gelezen mail gekeken nu bijna 3 uur verder 2% batterij gebruikt lijkt mij goed gaan!!

  171. Origineel geplaatst door iEric
    Origineel geplaatst door axestreamSim pin niet meer geaccepteerd na update naar 5.0.1. En nu? >:(Heb ik ook gehad bij upgrade naar 5.0: Je sim ff wisselen met iemand met een werkende phone, daar je pin eraf halen en dan moet ie het daarna gewoon weer doen in je eigen toestel.

    Hartelijk dank voor de tip! 🙂

  172. werkt goed de update

    4 hours en 40 minute usage
    8 hours 47 minute standby

    sleeptalk 6 uur aangehad nog 83% niet slecht werk goed

  173. Helaas heeft de update niet het juiste effect. Batterij duur iets beter bij gebruik, maar dat is te verwaarlozen.
    Standbytijd geen verbetering gem. 6-8% per uur. Zo haal ik de 200uur niet 😉 (maandagmorgen modelletje?)

    Wellicht volledig herstel en daarna opnieuw testen.

    Wel zeer blij met update voor Ipad 1.

  174. @martijn.
    Heb hetzelfde probleem na de update van mijn 4s.
    Kon er 2 dagen mee doen, zie ik nu niet gebeuren.
    Waarom moet ik ook altijd het nieuwste van het nieuwste hebben.

  175. Zit nu op 93% sinds 07:40. Terwijl ik nog ben wezen apps updaten, kijken op Twitter, Whatsapp gebruik, weer checken, Siri gebruikt, gaat prima. ZONDER 4.0.1 🙂 Heb die update niet nodig.

  176. Mijn iphone 4s loopt ok. Enkel heb ik nog steeds het probleem dat men batterij niet helemaal oplaad snachts. Hele nacht laden geeft 96%. Herstarten geeft 99%zonder bijladen en als ik hem dan terug insteek gaat hij wel tot 100%. Zijn er nog mensen die dit hebben?

  177. Origineel geplaatst door Ivo
    Weet er iemand wat het slimste is.. Ik krijg mijn 4s vandaag binnen. Ik heb nu een 3GS nog.. Is het verstandig eerst up te daten en daarna backup maken en overzetten op 4s of eerst overzetten en dan update uitvoeren?? Bedankt voor een reactie alvast!

    Je kan wel gewoon eerst op je iPhone 3GS een iCloud backup maken, dan op de 4S zodra je deze aan doet de iCloud backup terug zetten (lekker PC/Mac-loos!) en als dat allemaal helemaal klaar is, gewoon een OTA update doen, hoef je ook niet opnieuw te herstellen of de hele firmware te downloaden via iTunes. Kan allemaal mooi PC/Mac-loos, en gaat ook sneller dan via iTunes 😉

  178. @Ternerito:

    Even een update van mijn kant:
    4,17 standby
    1,47 gebruik
    78% (sprong net van 79 naar 78)

    ofwel 2% minder met ruim 2 uur standby en 10 minuten internet gebruik.

    Typische is, dat na deze meting ik 4 minuten wordfeud speel en de accu 3% minder was.

    4 minuten wordfeud kost meer dan 10 minutem internet bijna 2 uur standby.

  179. Wat een @&$)@$*)(@*$_ update, nu gaat mijn accu idd langer mee, ik kan alleen gewoon niet meer bellen.
    Toch wel handig met een telefoon 😉
    Hij valt continu weg, “no service”
    En ik heb niet eens een pincode op m`n sim zitten, hier had ik bij 5.0 ook geen last van!

  180. Origineel geplaatst door Celwin
    @Robin: 4S loopt hier perfect op 5.0.1! Batterij bug is zeker gefixt, gaat 3 dagen mee ipv 1

    Misschien zeg ik nu wat raars maar de update is ongeveer een halve dag uit. Hoe kan je dan nu al weten dat hij 3 dagen mee gaat ipv 1?

  181. Ben sinds 15 minuten even aan het internetten in deze tijd is de percentage met 5% achteruit gegaan. Hiervoor geen problemen gehad maar het schijnt dat ik na de update er een ongemak bij heb. Heb trouwens de 4S. Hup tijdens het typen wee 1% eraf, wordt hier niet echt vrolijk van -:(

  182. Ben sinds 15 minuten even aan het internetten in deze tijd is de percentage met 5% achteruit gegaan. Hiervoor geen problemen gehad maar het schijnt dat ik na de update er een ongemak bij heb. Heb trouwens de 4S. Hup tijdens het typen weer 1% eraf, wordt hier niet echt vrolijk van -:(

  183. @Celwin: da’s knap, met een update die gisteravond beschikbaar kwam

  184. Update uitgevoerd op de iPhone 3GS duurde vrij lang om te installeren.

    Helaas blijft mijn iPhone sinds iOS5 en nu 5.01 zeer traaaag in diverse zaken bij het openen van instellingen, contacten, agenda. Tevens had ik geregeld dat de App store update deel niet goed toonde bij 5.0 even zien of dat nu ook blijft gebeuren bij 5.01. Ook crashte de App store zelfs sinds iOS5 nog wel eens.

    Ook zijn er helaas meer apps die sinds iOS5 niet meer stabiel werken of bij het opstarten als crashen terwijl deze in iOS 4.3 prima werkten. Hopenlijk brengen veel van deze nog een stabiele update uit voor hun eigen apps.

    Ik heb overigens nog 5-6 GB vrije ruimte (van 16GB totaal).

  185. Je kunt op dit moment nog wel updaten naar firmwareversie iOS 5.0 … Weet iemand hoe? via iTunes kan in het niet vinden 🙁

  186. Origineel geplaatst door ternerito
    4 minuten wordfeud kost meer dan 10 minutem internet bijna 2 uur standby.

    Wordfeud vreet batterij. Het programma blijft ondanks de push-notificaties in de achtergrond pollen of er updates zijn.

  187. Mijn 4S (met iOS5…) sinds vorige week in gebruik en batterijverbruik structureel meer dan de 4 (met iOS 4.3) Gisteravond over naar 5.0.1. En nu steeds de melding van “geen service”…
    Ik heb Telfort.
    Na een reboot doet ie het even (3 min-30 min) maar dit is natuurlijk waardeloos…
    Iemand tips?

  188. Hier gaat de iPhone 4 echt veel langer mee!

    Gebruik: 1 uur en 10 min
    Standby: 12 uur en 16 min

    Batterij over : 82%!!

  189. Ik heb hetzelfde issue als Bert, gisterenavond een update uitgevoerd, nu gewoon niet meer bereikbaar….
    Telkens “no service”
    Heb al een restore uitgevoerd, netwerkinstellingen gereset, probleem blijft…

  190. Mijn iPhone 4S lijkt het wel leuker te vinden. Normaal zag ik de %’s snel afdalen. Uur geleden uit de oplader gehaald, en staat nu op 98%. (voorheen zou ie nu al op 85%-90% staan)

  191. Ik heb ook continue ‘geen service’ (t-mobile). Vanochtend een sim-error. Ik ben nu de telefoon aan het restoren vanaf fabrieksinstellingen.
    Niet echt blij dus 🙁

  192. Ik heb de iphone 4s en nu 1 week in mijn bezit. Ik heb de afgelopen week een paar keer gehad dat ik geen service had en al een paar keer dat ik geen mobiel internet had. Als ik de phone dan uit en aan zet heb ik weer wel 3g internet. Batterij duur hier ook dramatisch slecht. Jammer dat ik niet naar 5.0.1 kan ivm jb.

  193. @Rob:

    Ik las iets over sim pin erafhalen dat dit zou helpen.

  194. Heb 3GS 32gyg geupdate naar 5.0.1 maar wifi verbinding die eerst voor update sterk was is naar update helemaal niks meer. 3 meter van modem goed berijk hoe verder ik kom hoe slechter hij wordt. Als ik in mijn kamer zit waar ik altijd 3 streepjes had. Vind hij mijn wifi nu niet eens meer. Heb wel wifi op iPad. Hoe kan dit? Misschien meer last van? Vr Gr.

  195. Lijkt of batt nu sneller gaat, probleem erbij waar ik voorheen geen last van had! Iphone 4

  196. Ik vind het ECHT idioot.. Kwart voor 11 naar college gegaan, tien min gefietst en dus muziek geluisterd, beetje gewhatsappt en ik zit nu om 12.00 op 78%, voor alle duidelijkheid, dit was 100 toen ik thuis wegging, ik heb een 4s waarbij ik alles heb uitgezet qua locatievoorzieningen!!

  197. Origineel geplaatst door Mark
    Ik heb hetzelfde issue als Bert, gisterenavond een update uitgevoerd, nu gewoon niet meer bereikbaar…. Telkens “no service” Heb al een restore uitgevoerd, netwerkinstellingen gereset, probleem blijft…

    Heb nu gedowngrade naar IOS5 via shift+restore, hopen dat ik nu weer kan bellen…..

  198. ik heb ‘m gelijk binnengehaald gisteravond. De batterij lijkt ‘t ietsjes beter te doen, maar ik had sowieso er weinig last van.

    Facebook fetcht eens in het uur, twitter staat op handmatig, mail pusht. de rest staat uit. wifi als ik thuis ben, en zodra ik de deur uit stap gaat wifi uit. een hele werkdag met ongeveer 2 uur internetten en 4 uur muziek is goed haalbaar.

  199. Iphone 4 vanmorgen om half 10 van de lader gehaalt en nu is die nog maar 75% terwijl ik op school zit en niet echt veel ermee kan doen..

  200. @Joris:

    Dat lijkt mij wel erg veel ja. Ik 1 uur muziek luisteren en 40 minuten internetten, in totaal ruim 2 uur in gebruik, ongeveer een ruim half uurtje daarvan standby…80% over…

    Iphone 4 van 13 maanden oud…

  201. Zo veel problemen heb ik niet met mijn batterij van de iPhone 4.
    Ik blijf nog wel even op 5.0 omdat ik wacht op een jailbreak. Maar nu staat er een 1 op mijn icoontje van instellingen. Weet iemand soms of ik deze weg krijg zonder de update te doen?
    Mvg

  202. Ik wacht nog één dag! Heb een reset uitgevoerd, en aantal keer aan en uit gezet.. Mocht het probleem morgen niet weg zijn dan gaat ie direct retour naar Vodafone, zit gelukkig nog binnen de wettelijke retourtermijn.

  203. Ik begrijp niet dat mensen de 4 ook updaten.
    de 4 heeft het ”probleem” niet.
    Ios 5 is niks mis mee.
    Er is wat mis met de 4S.
    Waarvan ik blijf denken dat het de continu aanstaande 3G is.
    Dat slurpt werkelijk batterij.
    Dat stond er ook altijd bij op de 3g button op de 4.
    met 3G worden gegeven sneller geladen, maar het kost wel meer stroom.
    bij de 4S is 3G niet uit te zetten.

  204. Na het upgraden van mijn iphone (3gs) naar 5.0.1 komt die niet meer door de herstelmodus heen, hij loopt gewoon vast.. ik kan er niets meer mee..
    Iemand enig idee wat ik kan doen??

  205. OTA update van iPad 2 en iPhone 4. Geen enkel probleem met de apparaten. Mijn CALDAV/Calendar probleem op iPad nog niet opgelost. Op mijn iPhone, merkwaardigerwijs al wel (vóór de update naar 5.0.1).

  206. In 5.0 werkte mijn carkit-koppeling niet meer, nu na de update wel weer. Bedankt Apple!

  207. Origineel geplaatst door Mark
    Heb nu gedowngrade naar IOS5 via shift+restore, hopen dat ik nu weer kan bellen…..

    Hallo Mark,
    Hoe doe je dat? Ik wil het ook, maar zie nergens hoe!!
    Ik heb de upgrade OTA uitgevoerd….

  208. Na de upgrade dagenlang problemen gehad met de bereikbaarheid. Voortdurend no-service. Gisteren toch maar even een nieuwe sim gehaald bij t-mobile. Geen problemen meer! Kennelijk is de telefoon wat gevoeliger geworden voor zelf geknipte sims……

  209. waar ik niets over lees is bluetooth: met beide iPodtouch van kids, iPad en iPhone4 geen bluetoothverbinding meer met auto en speaker in woonkamer. Alle 4 zijn ze ge-update naar IOS5.0.1. Groot probleem in de auto als ik niet meer via speakers kan bellen… Nog iemand dit probleem?

  210. Origineel geplaatst door Rob
    Na de upgrade dagenlang problemen gehad met de bereikbaarheid. Voortdurend no-service. Gisteren toch maar even een nieuwe sim gehaald bij t-mobile. Geen problemen meer! Kennelijk is de telefoon wat gevoeliger geworden voor zelf geknipte sims……

    Ik heb idd een geknipte sim…. Maar die heeft het zonder problemen >1 jaar in m’n 4 gedaan, en een week in m’n 4s… Zou die gevoeligheid door 5.0.1 ingebracht zijn??
    Morgen maar even nieuwe microsim halen bij de Telfort-shop.
    Overigens is het batterijgebruik nu super op alleen wifi.. 8,5 uur gebruik, (internet, (push)mail, wordfeut) 18 uur standby.. En nog 17%… Dus ik denk wel dat er enig verband is tussen batterijgebruik en het 3G gebruik…

  211. @Bert: Precies. De sim zat al een jaar in mijn iPad en sinds een week in de 4S zonder problemen. Na de upgrade ineens veel narigheid zonder de sim maar aangeraakt te hebben.
    Succes!
    Batterijgebruik is nu prima.

  212. @Rob: Bedankt!!!!
    Vandaag een “echte” microsim opgehaald bij de Telfort winkel.
    Na activatie (10 min) deed deze het direct, en heb nog geen problemen meer gehad (kwa “geen service” dan…)
    Overigens, de microsim was gratis, topservice van de Telfort shop!!

  213. Vandaag heb ik ook mijn nieuwe microsim van Vodafone ontvangen. Ik had al een ” echte” microsim en het toeval wil dat de nieuwe sim hetzelfde serienummer heeft. Ik vermoedde dat deze sim geen verbetering zou hebben, maar het lijkt erop dat het allemaal prima werkt. Geen uitval van de sim meer gehad, en ik heb de indruk (of het echt kan weten de experts beter) dat de batterijduur verbeterd is.

  214. Vandaag
    6:50 gebruik
    16:00 standby
    Restant 12%
    Maar dat was
    “maar” 5 uur mét de nieuwe sim erin…
    We houden de vinger ad pols

  215. “Maar nu staat er een 1 op mijn icoontje van instellingen.”

    Weet iemand of je die kan verwijderen zonder te updaten?

  216. Vandaag:
    4 uur gebruik
    11 uur standby
    Restant: 50%
    Ik ben dus tevreden….

  217. Origineel geplaatst door Boekel
    “Maar nu staat er een 1 op mijn icoontje van instellingen.”Weet iemand of je die kan verwijderen zonder te updaten?

    Het is me gelukt. Gewoon de update starten en nadat je iphone opnieuw is opgestart en je het Apple logo met de balk eronder ziet, een harde reset geven (thuisknop + aan/uitknop gelijktijdig ingedrukt houden).
    Wel op eigen risico!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.