Reacties voor: iOS 4.3: Safari verbeterd, iTunes Home Sharing, AirPlay-verbeteringen, 11 maart beschikbaar

iOS 4.3 is op vrijdag 11 maart beschikbaar met verbeterde Safari-performance, iTunes Home Sharing voor het Wi-Fi delen van je iTunes-bibliotheek, AirPlay-verbeteringen en de Personal Hotspot-functie.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 93 reacties

  1. “Volgens Apple is iOS 4.3 twee keer zo snel dan voorheen.”

    Nee, dat zei hij niet. Hij zei dat de Javascript-engine twee keer zo snel is als de oude. Niet het hele OS.

  2. Er was voorheen toch nog geen IOS 4.3 ?

  3. Niks bijzonders blijf bij iOS 4.2.1 met Jailbreak

  4. Ook nieuw is iTunes Home sharing? Nee hoor, dat deed ik al.

  5. Hotspot functie enkel voor de iPhone 4… Jailbreak here I come… Dacht ik even nog afhankelijk te zijn van het feit of T-mobile dit zou ondersteunen, daar hoef ik nu dus ook niet meer op te wachten met mijn 3GS

  6. Ik wacht wel op de iPad 3, geen reden om mijn iPad te vervangen. Ik ben wel blij dat Safari aangepakt is want mijn browser op mijn Desire is sneller op dit moment.

  7. Ja ik vind 4.3 maar weinig nieuws brengen, ik vrees dat het niet meer zo lang gaat duren vooraleer iPhone 3Gs ook uit de boot gaat vallen.

  8. neem aan dat voor ons developers vanavond al de 4.3 GM versie te downloaden is na het ipad event.
    althans dat is normaal zo bij een event en er word een nieuwe versie getoond.

  9. Ja hoor, personal hotspot alleen voor iPhone 4. Hoezo dat nou weer? Mijn volgende toestel wordt gewoon een Android. Ik ben het zat dat je voor de meest basic en simpele dingen je toestel moet jailbreaken. Niet dat ik het niet kan, maar ben het simpelweg zat…

  10. Wordt IOS 4.3 nog eerder beschikbaar gesteld aan developers?

  11. Wat is die iTunes home sharing nou? Dat bestond toch al? Ik begrijp even niet
    Wat
    De
    Nieuwe functie is daaraan?

  12. Weet iemand wanneer de GM van 4.3 beschikbaar komt?

  13. Weet iemand of we al kunnen pre-ordering in NL

  14. Geen GM vanavond?

  15. 11 maart pas, hmmz dus nog even geduld.
    Ligt de Jailbreak op schema? 🙂

  16. De oude iPad is er nu vanaf 379 euro!

  17. Ja hoor mn 3GS van14 mnd oud begint al weer gedateerd te raken. En ik straks een iPhone 5 kopen voor een vermogen die ook in no time een ouwetje is? Dacht ik niet. Bye bye Apple. Ik ben geen oliesjeik.

  18. Niks over mobileme ? Vreemd als je de geruchten de laatste tijd hoorde dan zou je verwachten dat Steve daar ook wel iets over zou hebben gezegd.
    Of heb ik nu iets gemist?

  19. als hij 2x zo snel is als voorheen waarom komt hij dan niet uit voor de ipod 2g? zou hem best sneller willen hebben

    OT: als het niet mogelijk is om te updaten weet iemand dan hoe ik mijn ipod touch met ios 4.2.1 kan jailbreaken zoals ook ooit kon via jailbreakme?

  20. iPad II Is mooooiiii

  21. @Baris Karagoz: je kan altijd nog beta3 gebruiken die het wel heeft

  22. Geen One More Thing? SAD…
    iPad 2, here I come!!

  23. Origineel geplaatst door Jeroen
    Niks over mobileme ? Vreemd als je de geruchten de laatste tijd hoorde dan zou je verwachten dat Steve daar ook wel iets over zou hebben gezegd. Of heb ik nu iets gemist?

    Vind ik ook raar… Je kon nochtans niets meer van mobileme kopen, alleen de trial uitproberen. Ik dacht dat dat bij het ‘one more thing’-moment ging komen :s

  24. Homesharing is er nu ook al, maar..
    volgens mij kun je niet de content van je itunes (op de mac ;-)) via wifi streamen naar je iOS device.
    Ik kan in iedergeval geen film die wel op me mac staat bekijken op m’n ipad zonder eerst te syncen 🙁

  25. IOS 4.3 twee keer zosnel zo wel leuk zijn 🙂

  26. Mobileme? Daar zat ik eigenlijk op te wachten.

  27. @arjan95: Hahahaha, een beta gebruiken voor dagelijkse doeleinden. Jeah right.

  28. Ik zie geen reden om te updaten. Er worden alleen dingen toegevoegd waar de Amerikaanse iPhone 4 en iPad 2 alleen van profiteren. Safari gebruik ik ook niet op mijn iPod touch.

  29. Voor hotspot functie , update zonder simkaart , je krijk dan geen provider update , dus kun je wel hotspot aanzetten , of jailbreaken als nodig

  30. Jammer dat een gsm die je nu nog kan kopen (3GS) bepaalde dingen al niet meer ondersteund zoals wifi hotspot. Zo word je verplicht steeds maar een nieuwe te kopen.
    beetje jammer

  31. Ik had gehoopt dat je de iPad 2 kon aansluiten op bekabeld internet. Niet in elk hotel heb je nl. wifi. Jammer, iPad nog steeds net niet als vervanging van een laptop op reis. Ik ga geen wireless router meenemen …

  32. Kan ik de keynote nog ergens terug zien? Heb ‘m gemist 🙁

  33. Misschien een domme vraag, maar ik snap nog steeds niet hoe het zit met de 8Gb iPod touch. Want volgens mij is het wel een derde generatie, alleen verder identiek aan de tweede generatie. Kan ik nu dus een update verwachten of is het afgelopen voor deze iPod? Alvast bedankt!

  34. Origineel geplaatst door Baris Karagoz
    Mijn volgende toestel wordt gewoon een Android. Ik ben het zat dat je voor de meest basic en simpele dingen je toestel moet jailbreaken. Niet dat ik het niet kan, maar ben het simpelweg zat…

    Yeah right, heel basic … in het jaar 2015

  35. Jammer, hoopte zo op nieuws over MobileMe…

  36. Wacht even, waar zijn die multitouch gestures?

  37. spijtig dat de youtube app niet verbeterd is … je kan nog steeds niet ‘delen’ met facebook ect ect …

  38. Het feit dat T-Mobile zijn contract niet gaat wijzigen, is dat positief of negatief voor de Hotspot-functie? Ik heb een iPhone 4 zonder jailbreak.

  39. @nibs. Is dat zo ? Weten meer mensen dit? Goede tip anders

  40. betekent dus dat mij ipt 2g mc niet meer geupdated kan worden?

  41. Origineel geplaatst door Baris Karagoz
    Ja hoor, personal hotspot alleen voor iPhone 4. Hoezo dat nou weer? Mijn volgende toestel wordt gewoon een Android. Ik ben het zat dat je voor de meest basic en simpele dingen je toestel moet jailbreaken. Niet dat ik het niet kan, maar ben het simpelweg zat…

    Elk nadeel hep se……. Android is prima, maar de integratie en eenvoud van apple vind ik toch onnavolgbaar. En neem nu samsung, daar brengen ze elke 2 maanden een nieuwe van uit.

  42. Guys over mobileme (dames ook) het waren toch geruchten? Niet elk gerucht is waarheid..
    @Syren: in de winkel kan je het inderdaad (als het uitverkocht is) niet meer kopen, maar in de store nog wel, er is nergens gezegd dat de online verkoop zou stoppen..

    OT: Goed dat er niet teveel veranderd, anders zou het een 5.0 moeten zijn 😉 ben benieuwd.. Nieuwe iPad ziet er wel netjes uit, volwaardigere tablet dan de 1e, concurrentiestrijd kan nu echt beginnen nu de markt loskomt.. Wel netjes, tegen de tijd dat de meeste fabrikanten de 1e opde markt hebben, komt Apple doodleuk met al de 2e!
    En, mooi om te zien dat Steve Jobs er was 😀

  43. @Baris Karagoz: Amen! Desondanks hebben we toch ook de providers tegen…

  44. weer niks bijzonders in deze update zucht

  45. toch wel vreemd, ik weet nou niet duidelijk of T-mobile dat ondersteund van 3G persoonlijke hotspot. Want laatst had ik MyWi aangezet en meerdere vrienden hebben er toen op gezeten , maar ik had geen overige kosten. Dus opzich zou het dus ook op deze manier moeten lukken zonder extra kosten & anders blijven we bij MyWi

  46. Hm, ik word niet wild van deze functies die niet eens allemaal op een 3GS werken. Een Apple TV heb ik niet en wil ik niet. Ik hou het voorlopig op mijn JB.

  47. Zal deze ook beschikbaar zijn op de iPhone 3G (die os 4.3)?.

  48. Persoonlijke hotspot. Leuk idee, maar zolang de provider het aan moet zetten gast het niets worden. In Nederland kunnen we hier dus tot in het oneindige op blijven wachten. Wellicht dat we dit ooit tegen bijbetaling aan kunnen laten zetten, maar daar heb ik het geld niet voor over. Zou het af en toe willen gebruiken, en zul je net zien dat je dan geen 3G dekking hebt.
    Jammer dus, maar laat maar zitten!

  49. Hier in applestore Parijs louvre kan ik nog mobile me kopen.. spijtig, had er ook wel iets over willen horen op de keynote :), maarja.. miss binnekort 🙂

  50. Zit ik hier met m’n iTouch 2e generatie….

  51. Geen GM meer voor ons tegenwoordig? Ik begin dat hele apple ook spuugzat te worden.

  52. Klote, wat is het verschil tussen een 3G en 3Gs. Die andere is alleen een maandje nieuwer.

  53. Origineel geplaatst door MichelJammer dat een gsm die je nu nog kan kopen (3GS) bepaalde dingen al niet meer ondersteund zoals wifi hotspot. Zo word je verplicht steeds maar een nieuwe te kopen.
    beetje jammer

    Zou werkt het toch altijd in het leven?

  54. Origineel geplaatst door IceFollowKlote, wat is het verschil tussen een 3G en 3Gs. Die andere is alleen een maandje nieuwer.

    Een jaartje nieuwer zou je bedoelen!

  55. Dus ik kan via mijn iPhone 4 mijn laptop onderweg voorzien van internet klopt dit Graag jullie reactie’s Gr. Ijsboerke dr

  56. @Jos: ja, al kan dit al lang met jailbreak en tetherfunctie
    al betwijfel ik mij of deze functie van apple mywi zal overtreffen

  57. Dus ik kan mijn iPod Touch 2g wel weggooien?? Tjonge jonge ik heb hem een dik jaar nu……….

  58. @Jos: Dit kon al zoals okkies al zegt. Met PDANet, wel een jailbreak nodig.

  59. Oké dank je wel mijn iPhone 4 heeft geen jailbreak dus met de nieuwe os kan ik dit ook doen ????

  60. Kortom veel gekriebel maar niks substantieels. En die serverfarm in Notrh Carolina een megastal van losse snoeren ?

  61. Origineel geplaatst door ChrisGuys over mobileme (dames ook) het waren toch geruchten? Niet elk gerucht is waarheid..
    @Syren: in de winkel kan je het inderdaad (als het uitverkocht is) niet meer kopen, maar in de store nog wel, er is nergens gezegd dat de online verkoop zou stoppen..OT: Goed dat er niet teveel veranderd, anders zou het een 5.0 moeten zijn ben benieuwd.. Nieuwe iPad ziet er wel netjes uit, volwaardigere tablet dan de 1e, concurrentiestrijd kan nu echt beginnen nu de markt loskomt.. Wel netjes, tegen de tijd dat de meeste fabrikanten de 1e opde markt hebben, komt Apple doodleuk met al de 2e!
    En, mooi om te zien dat Steve Jobs er was

    Guy, probeer het maar, online kopen verwijst hij naar de trial.

  62. Ik zie ook geen reden om te update, na me update naar 4.2.1 heb ik lang spijt gehad omdat die jailbreak ong. een half jaar op zich liet wachten

  63. De 3G is dus definitief ten dode opgeschreven. Let wel, mijn 3G is zegge en schrijve 19 maanden oud. Zo gaat dat dus bij Apple.

  64. Nee Rens. Je mag je 3G gewoon blijven gebruiken hoor. Je krijgt alleen geen nieuwe software update meer. Maar als je denkt dat je bij Nokia vaker een software update krijgt. Dan ga je toch daar heen
    /sarcasme modus off

  65. Origineel geplaatst door Rens
    De 3G is dus definitief ten dode opgeschreven. Let wel, mijn 3G is zegge en schrijve 19 maanden oud. Zo gaat dat dus bij Apple.

    Die van mij overleed na 18 maanden maar werd netjes door Mobistar vervangen door een geheel nieuwe. Garantie!

  66. Even over die hotspot functie EN software updates met restricities voor bepaalde modellen: een gsm heeft een economische levensduur van ? (min 2 jaar lijkt me) iphone 3gs is nog niet eens 2 jaar oud. Mijn vraag dus. Ist wel legaal wat apple doet? Ze leggen gebruikers restricties op zodat ze de verkoop stimuleren. Niet omdat de 3GS het niet aan zou kunnen.
    Ameika-modus aan: im gonna sew apple.

  67. Zomaar even een bericht waarom je liever geen Android wilt.
    On-topic: vind het niet echt een hele spannende update eigenlijk.

  68. @Marcianow: ja klopt, maar na proefperiode kan je betalen of niet, je koopt t niet van t voren via de webshop. De trial is volledig, en zodra dat er op zit is het gewoon betalen. Waarom denk je anders dat je zoveel gegevens moet invullen? 😉 (staat ook in kleine letters onderin dat er met creditcard betaald wordt :http://www.apple.com/nl/mobileme/pricing/)

  69. Inderdaad niets over MobileMe, geen voorproefje iOS 5. Geen one more thing. Of was Steve toch niet helemaal bij de les. Dat de andere baasjes achter het podium allemaal denken “Shit hij vergeet de helft, gaat echt niet goed met onze Steve” maar dat niemand wat durft te zeggen. Kop houden, klappen en amazing blijven roepen 🙂

  70. Origineel geplaatst door nibs: Voor hotspot functie , update zonder simkaart , je krijk dan geen provider update , dus kun je wel hotspot aanzetten , of jailbreaken als nodig

    Helaas; dat Gaat niet uitmaken. Alle carrier settings zitten in de firmware ingebakken. Zodra je na het updaten je simkaart erin propt om te activeren wordt ook automatisch de juiste carrier setting geactiveerd.

  71. Wat zit nu iedereen te janken over die hutspot functie die niet zal werken op een 3Gs. Ik heb een iPhone 4 maar verwacht absoluut niet dat ik er gebruik van kan maken. Tethering doet het ook bij bijna niemand. Nee hoor, maken jullie maar geen illusies: je hebt er waarsch niets aan omdat het uitgeschakeld wordt door providers.

  72. Als T-Mobile die Hotspot functionaliteit ondersteunt (en blijft doen) zonder achterlijke ‘na 200 MB bijbetalen per MB’ voorwaarden zijn ze voor mij DE provider.

  73. Teleurstellende update van iPad.

    Geen beter scherm, geen 128 Gb, geen GPS, geen USB, geen SD-slot.

    Voor mij geen iPad2

  74. @Dennis: Ik doe het met mijn gejailbreakte iphone met PDA-Net erop en mijn ipad. Werkt fantastisch !

  75. @mark: Alle software updates die je kan installeren zijn alleen maar voordeel. Bij de aankoop heb je toch nergens de garantie gekregen dat je allemaal nieuwe functies in de loop der jaren op je telefoon krijgt?
    Wees blij met de extra opties die je wel krijgt in plaats van zeuren over dingen die je niet krijgt. Hier heb je namelijk totaal geen recht op.

  76. @Alsatian: @mark: Jullie hebben allebei een punt.
    Niemand dwingt Apple om updates over het hele machinepark uit te strooien, maar deze razende cyclus van nieuwe releases holt de economische levensduur van dure gadgets wel enorm uit. Dus óf je betaalt je suf om current te blijven of je moet zo nu en dan stil zitten en een paar versies overslaan.

  77. Betekend dit dat ik ook geen homeshare krijg voor mijn 3G… 🙁

  78. Origineel geplaatst door mark
    Even over die hotspot functie EN software updates met restricities voor bepaalde modellen: een gsm heeft een economische levensduur van ? (min 2 jaar lijkt me) iphone 3gs is nog niet eens 2 jaar oud. Mijn vraag dus. Ist wel legaal wat apple doet? Ze leggen gebruikers restricties op zodat ze de verkoop stimuleren. Niet omdat de 3GS het niet aan zou kunnen. Ameika-modus aan: im gonna sew apple.

    Wat voor restricties? Mijn 25 maanden oude 3G kan nog alles wat ie nieuw ook kon. Sterker nog, hij kan zelfs MEER.

    Wat verwacht je eigenlijk?

  79. @Juppe, ze houden bewust bepaalde functionaliteiten achterwege zodat ze dit later in hun voordeel kunnen toevoegen. En wij blijven het maar toejuigen als makke schapen. Jeee homeshare. Joepie een HDcamera. Yess MMS-en Hoara iPad met camera! Smerige tactiek maar je doet er niets aan. 😉

  80. @pearlrox: Dit vind ik inderdaad ook een probleem, de Facebook share functie voor youtube zou een fijne toevoeging zijn.

  81. Ik hoop toch dat het nieuwe iOS4.3 mijn probleem oplost met het vertraagde verslepen en verwijderen van apps die ik ervaar sinds 4.2.1

    Ik heb nog 3,5GB vrije ruimte dus dat kan het ook niet zijn. Ik gebruik een officiele iOS. Ook heb ik al mijn apps gesloten op het moment dat ik dit probeer.

  82. Sommige Android toestellen krijgen na een half jaar al geen updates meer, dan doet Apple het een stuk beter.

  83. @Sebastiaan: Dat zou ik ook graag doen, maar hoe kan ik dat dan doen, ben iets ouder dus, snap nog niet helemaal hoe ik dat kan realiseren

  84. Maar Apple blijft gewoon een bedrijf.
    Jij koopt die iPhone met die functionaliteit en daar ben je blij mee. Je verwacht toch ook niet dat een auto van 20 jaar in een keer Cruise Control, Navigatie, ABS enz. enz. krijgt? Wil je dat? Koop dan een nieuwe auto.

  85. @Chris: En als je dan een nieuwe auto koopt waarvan je weet dat implementatie van cruisecontrol op een later moment mogelijk is maar je neemt het er nog niet in, dan kun je dat er toch later nog in laten zetten, nou dat kan dus niet met Apple. Of ga je nu zeggen dat het heeeel logische is dat de iphone 3g maar 4sms-text-tones ondersteund?

  86. @appieh: Dan wacht je toch op de iPhone 6? Nie zeuren hey?! Ik heb nog steeds mijn 3G (niks 4, niks S). Na drie jaar mag ik wel weer es een peperdure-fonkel-nieuwe-iPhone. Dan vallen de kosten wel weer mee.

  87. Sowieso dat de iPhone 3Gs geen iOS 5 Update zal krijgen, of die update gaat suuper traag zijn… Dan wordt hij net als de 3G bij 5.1 uit het plaatje geknipt…

  88. Origineel geplaatst door mark
    Even over die hotspot functie EN software updates met restricities voor bepaalde modellen: een gsm heeft een economische levensduur van ? (min 2 jaar lijkt me) iphone 3gs is nog niet eens 2 jaar oud. Mijn vraag dus. Ist wel legaal wat apple doet? Ze leggen gebruikers restricties op zodat ze de verkoop stimuleren. Niet omdat de 3GS het niet aan zou kunnen. Ameika-modus aan: im gonna sew apple.

    Hoge bomen vangen veel wind zeggen ze. Apple is zo’n boom imo…
    ikzelf heb ook een 3GS dus we staan op dezelfde lijn maar ik denk toch anders dan jij (en anderen)

    Stel jezelf eens de volgende vragen:
    *Hoeveel andere gsm-fabrikanten wachten een jaar of langer om een nieuw model uit te brengen?
    *Hoeveel andere fabrikanten brengen steeds opnieuw updates uit om je toch te voorzien van de nieuwste snufjes? Je zou juist blij moeten zijn dat ze zolang als hardwarematig mogelijk, updates blijven uitbrengen.
    *om nog maar te zwijgen over de smoothness van iOS 🙂

    Andere fabrikanten brengen gewoon om de zoveel maand nieuwe toestellen uit in alle mogelijke vormen, kleuren en prijscategorieën. Daar sta je dan met je Blackberry Curve van paar maand oud en de Torch komt uit, of heb je net de Galaxy gekocht en de Galaxy S komt uit…
    De juistheid van bovenstaande informatie kan ter discussie gesteld worden maar “you get the point” right?
    greetz

  89. OMG wat zijn jullie een stel zure zeikerds. Boo-friggety-hoo, er komen nieuwe telefoons die meer kunnen dan de telefoon die ik ooit heb gekocht. En het besturingssysteem dat Apple gelukkig zo standaard mogelijk houdt zodat je niet elke keer aan nieuwe dingen hoeft te wennen is nu toch echt te zwaar geworden voor mijn oude telefoon. Cry more!

    Het levende bewijs dat we tot de Shittiest Generation behoren. Ik zou me bijna schamen dat ik een iPhone heb…

  90. grrr krijg de melding niet alles van iphone is gesynchroniseerd, ook na sync en aankopen overzetten!

    Itunes is up to date (wel op windows 🙁 )

  91. @Baklap: Meneer is al overgestapt naar een iphone 4?

    Ik als arme student heb geen oude 2g, 3g en 3gs ongebruikt in mijn la liggen. Ik heb maar 1 apple toestel kunnen kopen van mijn bijbaantje buiten school en dat was een 3gs, (minder dan 10 maanden geleden!!) en dan vind ik het toch wel minder van apple dat ze op deze manier mensen proberen te stimuleren om over te stappen op het nieuwere coolere betere model. Deze telefoons worden nota bene met abonnementen van 2 jaar verkocht, dan verwacht ik ook wel 2 jaar lang ondersteuning. As if een personal hotspot te zwaar is om op een 3gs te draaien. Bullshit.
    Verder vind ik het nog steeds een geweldig toestel. Vindt het alleen een laffe poging om mensen te vertellen ‘KOOP EEN IP 4!’. Al helemaal wanneer het 3gs toestel nog in de winkel ligt.

  92. @Denis3GS: Oke, hier heb je wel een punt. Ik heb mijn nokia 1 keer ge-update 😀
    Maarrr, nokia heeft toen geen functionaliteit die er makkelijk wel op zou kunnen werken weggelaten zodat je eerder zou overstappen op het nieuwere model.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.