Reacties voor: iOS 4.3 beta introduceert nieuwe gestures, brengt rotatieschakelaar terug naar de iPad

Apple heeft vanavond een eerste beta van iOS 4.3 aan ontwikkelaars beschikbaar gesteld waarin ondersteuning voor nieuwe gestures is opgenomen. Ook nieuw is de mogelijkheid om de schakelaar aan de zijkant van de iPad in te stellen als rotatieschakelaar of muteknop.
Michel Lusthof -

Reacties: 30 reacties

  1. Als we dan even naar de vele reviews van webOS van Palm kijken hebben we ineens een dejavu. Palm probeerde steeds weer een iPod na te doen voor de synchronisatie met iTunes wat tegen het zere been was van Apple. Het lijkt er nu wel op alsof Apple ze terug wil pakken door nu nagenoeg dezelfde gestures in iOS te implementeren als die in webOS zitten (swipe up is daar de quicklaunch naar voren brengen en je kunt daar ook tussen apps swipen omdat ze gepresenteerd worden als kaarten). Ik ben benieuwd wat HP/Palm gaan doen, ‘t zal ongetwijfeld wel weer tot een patentoorlogje leiden zoals dat tegenwoordig de gewoonte lijkt te zijn.

  2. …..en een betere mogelijkheid voor app ontwikkelaars om gebruik te maken van AirPlay…!!

    AppAdvice.com

    ** hopende op een werkende AirVideo naar de Apple TV **

  3. Als dit er ook echt allemaal komt lijkt me dit echt een geweldige aanvulling voor ipad

  4. Wat denken jullie van release 4.3 tezamen met de release van iPad 2? Zou best wel kunnen als de grootste veranderingen op iPad gebaseerd zijn

  5. En mede dankzij de JB wereld luistert Apple goed, wat zal ik weer blij zijn met de rotatieschakelaar! Dit werkt niet zo, mute gebruik ik nooit.

    Ik zie er alweer naar uit 🙂

  6. geloof je dat nou echt joh dat alle innovatie van apple komt dankzij de jailbakers?

    @Tha_Duck:

  7. iPad zit op 4.3 maar de ‘gesture switch’ zit niet in het menu ‘Instellingen –> Algemeen’. Iemand die al wel de nieuwe gestures kan gebruiken?

    Update iPhone loopt op dit moment. Weet dus nog niet of daar ook veel nieuws te beleven valt.

    #update: ook Personal Hotspot zit niet in de iPad. Of komt die alleen in iPhone? Zou erg jammer zijn.

  8. Als ik deze update nou installeer werkt dat hotspot gebeuren dan gewoon icm. t-mobile???

    Hoef ik dan toch niet mn iphone te jailbreaken voor mn ipad??

    Of is dit te mooi om waar te zijn????

  9. Gestures ziet er mooi uit in het filmpie zou mooi zijn als dat erin komt

  10. @Richard Schouten: @Onno: Geen zorgen, die functie komt gewoon. Maar alleen in de iPhone. Omdat het geen nut heeft bij de iPad. En dan kan je bijvoorbeeld je iPad aansluiten op het mobiel internet van je iPhone. Ik zou zeggen, geniaal!

  11. Zoals ik het zie, is apple bezig om DMV gestures de homebutton te vervangen.

    Pinch to homescreen doe je normaal door 1 klik op de homebutton.

    Swipe up doe je normaal door dubbelklik op de homebutton.

    Zou mij niets verbazen als ze naar een buttonless design willen, dus geen homebutton meer, dus of, een groter scherm, of een kleinere iPad/iPhone omdat ze de ruimte van de homescreen niet meer nodig hebben.

  12. Hoe activeer ik die gestures? Ik heb nu 4.3 op mijn iPad staan. Rotation lock is terug en awesome als ooit.

  13. Op je iPad internetten via je iPhone zou de bomd zijn! Maar wat als je geen iPhone hebt maar een Nokia N900 zoals ik 😉 ??
    Ik hoor op diverse plaatsen dat ik mijn gsm als modem kan gebruiker om op mijn iPad (geen 3G) om ook buitenshuis internet aan te kunnen. Kan iemand me vertellen hoe dit werkt als je geen iPhone hebt?
    thanks alvast!

  14. Origineel geplaatst door Makkiej
    Zoals ik het zie, is apple bezig om DMV gestures de homebutton te vervangen.Pinch to homescreen doe je normaal door 1 klik op de homebutton.Swipe up doe je normaal door dubbelklik op de homebutton.Zou mij niets verbazen als ze naar een buttonless design willen, dus geen homebutton meer, dus of, een groter scherm, of een kleinere iPad/iPhone omdat ze de ruimte van de homescreen niet meer nodig hebben.

    Dat Apple de homebutten obsolete maakt is al zeker.

    Origineel geplaatst door ppl
    Als we dan even naar de vele reviews van webOS van Palm kijken hebben we ineens een dejavu. Palm probeerde steeds weer een iPod na te doen voor de synchronisatie met iTunes wat tegen het zere been was van Apple. Het lijkt er nu wel op alsof Apple ze terug wil pakken door nu nagenoeg dezelfde gestures in iOS te implementeren als die in webOS zitten (swipe up is daar de quicklaunch naar voren brengen en je kunt daar ook tussen apps swipen omdat ze gepresenteerd worden als kaarten). Ik ben benieuwd wat HP/Palm gaan doen, ‘t zal ongetwijfeld wel weer tot een patentoorlogje leiden zoals dat tegenwoordig de gewoonte lijkt te zijn.

    Het zijn nu eenmaal de meest logische gestures. o_O Kan je na-apen noemen, maar ik zie geen andere mogelijkheid.

  15. @Jeroen: Android kopen… Kan het meteen mee.

  16. @AT: Wat niemand wil snappen is dat je je iPad NIET kunt tetheren aan je iPhone. Dat wil Apple niet en dat wil je provider niet.
    Ten eerste kun je je iPhone niet via bluetooth pairen met je iPhone (probeer maar eens) en via usb gaat ook niet, dan moet je een kabel met twee dock connectors hebben..? Zie ik niet gebeuren.
    Enige mogelijkheid is via wifi (mywi) een hotspot opzetten. en dat vereist een jb.

  17. @Ralph: ja, snap ik, maar dat wil ik niet. Ik wil mijn Nokia houden. Dus waar ik beneiuwd naar ben is om daarmee internet op te zetten buitenshuis/buiten bereik van WiFi. iemand een idee?
    En het idee is dus niet tetheren etc, just plain old internet.

  18. Lijkt mij een stuk beter . Vind dat schuifknopje beter voor de torsie van het scherm

  19. @Sjeltur: Dat werkt toch al lang! Tenminste bij mij thuis wel 🙂

  20. Als je die multi touch gestures wil gebruiken, dan moet je Xcode openen en dan onder ipad op ‘use for developer’ klikken.

  21. @Marcoo: En waar staat dat precies? ik kan het niet vinden namelijk.

  22. @Marcoo: Tanks 🙂

  23. Origineel geplaatst door Marcoo
    Origineel geplaatst door Gijs@Marcoo: En waar staat dat precies? ik kan het niet vinden namelijk.http://www.macstories.net/ipad/how-to-enable-multi-touch-gestures-on-ios-4-3-for-ipad/

    Haha lekker slim ik wist wel dat ik iets over het hoofd zag. Bij mij stond het venster organizer niet open 😉 DOM!

  24. Ben benieuwd of er ook uitbreiding van Airplay in zit. Als je vanuit Keynote draadloos presentaties kan laten zien wordt het allemaal wel heel erg fijn.

  25. Hoi Jeroen, Ik heb ook een N900 en om te tetheren gebruik ik Joikuspot. Kost wel 9 euro, maar het is IDEAAL! echt het geld waar. Zo kan je alles instellen van ip adressen tot beveiliging. Je ziet ook het verbruik van de computer die er op zijn aangesloten. Als je me je mail geeft kan ik je dat programma wel mailen. Ik heb hem gekocht en volgens mij kan jij hem ook gebruiken. Mail mij anders even anno”laag steepje”doorn@hotmail.com.

  26. @Anno: thanks kerel, ik heb je gemaild. Ben alleen benieuwd hoe ik die file installeer: jij hebt hem uit de OVI-store neem ik aan? Hoe krijg ik die fatsoenlijk op mijn Nokia N900?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.