Reacties voor: iOS 4.3.1 verhelpt 3G-probleem Vodafone en verbetert batterijduur

De iOS 4.3.1-update verhelpt de problemen met (bepaalde) Vodafone-simkaarten en verbetert tevens de accuduur van iOS-apparaten.
Michel Lusthof -

Reacties: 76 reacties

  1. Ik had ondanks mijn Vodafone abonnement echt nergens last van, vreemd want normaal heb ik vaak wel wat te koeren over mijn iPhone…

  2. wel de opties van uit zetten App Store-account help wel dus een opties.

  3. Batterijduur aanzienlijk verbeterd hier.

  4. Het viel bij mij een paar dagen geleden al op dat met mijn iPhone 4 op iOS 4.3 het uitloggen van mijn account de batterij enorm ten goede kwam. Daarvoor was de batterij rond 6 uur ‘s avonds leeg en door die workaround was de batterij om 6 uur ‘s avonds nog voor 50% vol bij hetzelfde gebruik als de dag ervoor.
    Zometeen de update maar installeren en hopen dat de workaround niet meer nodig is.

  5. Ik merk een groot verschil. Eerst zou m’n iPod nu al leeg zijn.

  6. Raar ik koppel aan op itunes maar het vraagt niet naar een update.
    Weet er iemand hoe dat zou komen?

  7. @Dieter Claerhout: Klik op ‘zoeken naar updates’ in het venster van je iPhone. 😉

  8. @Dieter Claerhout: Rechtboven help aanklikken zoeken naar update’s
    Itunes updaten daarna iphone aankoppelen.
    als het goed is vraag die dan wel een update

  9. Ben benieuwd. moet helaas zo weg maar ga morgen update installeren. Voor diegene die op itunes gaat. ff handmatig de update installeren, waneer itunes niet uit zichzelf naar update vraagt. Overigens hielp het bij mij wel om itunes account en ping uit te schakelen. batterij ging toen langer mee. Ik schakelde ook push notificatie uit (behalve voor twitter , whatsapp en Úbersocial.

  10. Ik heb een ander probleem.
    Mijn iPad 1, iPad 2 en iPhone 4 geven allemaal de melding:

    ‘iTunes kan geen reservekopie maken van de iPad/iPhone ‘iPad/iPhone van Mick’, omdat het maken van de reservekopie is mislukt.’

  11. Origineel geplaatst door Dieter Claerhout
    Raar ik koppel aan op itunes maar het vraagt niet naar een update.
    Weet er iemand hoe dat zou komen?

    Meestal staat iTunes op automatisch updaten met een datum en dan doet hij niets tot die datum. Als je nu wilt kijken voor een update moet je dat handmatig activeren via update zoeken.

  12. het enige verschil dat ik gisterenavond merkte was dat m’n iphone 4 op 4.3 perfect werkte en na de update naar 4.3.1 niet meer wilde opstarten (DFU loop)(error 9 en 1013) ik ben de hele avond op 3 verschillende pc’s bezig geweest en alles bij elkaar zo’n 40x geprobeerd te restoren, maar helaas geen suc6
    uiteindelijk gestopt met proberen, vanmorgen weer nieuwe pogingen ondernomen, zonder resultaat, uiteindelijk tinyumbrella gebruikt, dat werkte niet, nog 2 andere programmaatjes geprobeerd om ‘m uit die DFU loop te krijgen ook geen suc6.
    via google zoeken Fixrecovery gedownload, dit liep 2x halverwege vast, pas de derde keer startte ie door, daarna nog 1 uur om de back-up terug te zetten. al met al vele uren en een natte rug later deed ie het weer.
    geen idee wat er is gebeurd, mijn ios4 was op 4.2.1 gejailbreaked, maar die was weg na de update naar 4.3 (probleemloos) dan mag 4.3.1 toch geen probleem zijn?

  13. Lijkt me logischer dat er eens een update komt met verbeteringen voor bluetooth, dan kan ik mijn iphone 4 na bijna 1 jaar eindelijk eens gaan gebruiken in combinatie met mijn Parot i9200 carkit, want tot nu toe is het … met peren. Apple kan alles, behalve zorgen dat een wereldwijde standaard gaat werken.

  14. Probleem na update naar 4.3.1 van 3GS met Vodafone abonnent. Na update werd simpincode niet meer herkend. Na ontgrendeling via pukcode was toestel weer te gebruiken.

  15. @Mick4: Ik heb hetzelfde probleem. Heb jij al een oplossing gevonden?

  16. Mijn iPhone 3Gs loopt nog steeds vast met vodafone en herstart zich, mss toch maar Downgrade terug naar 4.2.1 of upgrade naar iPhone 4

  17. Ik heb nog niet geupdate naar 4.3.1, (ik heb nu een jailbreak op iOS 4.1),
    maar hoe kan je nou weten of de levensduur van de batterij is verbeterd, terwijl de 4.3.1 nog niet eens een dag uit is?

  18. @marco: Nee nog niet. Ik heb alleen mijn iPad 1 hersteld en nu staat iOS 4.3.1 er wel op, alleen kan hij nog steeds geen reservekopie maken.

  19. Bij mijn iPad heb ik nog steeds problemen met Vodafone. Iedere keer als ik de verbinding uitschakel moet ik rommelen met de apn om weer verbinding te krijgen. Op de iPhone geen problemen gehad.

  20. @Mick4: Probeer eens een andere USB poort / PC

  21. Na de upgrade werkte 3G niet meer met mijn Vodafone abonnement, dus was gisteren erg blij met de 4.3.1 release. Mijn vreugde was helaas van korte duur want het probleem is nog steeds niet verholpen. Melding ” Mobiele datanetwerk activeren niet mogelijk, U heeft geen abonnement op een mobiele dataservice” settings naar live.vodafone.com login vodafonr pass vodafone. Iemand een idee?

  22. Na updaten 4.3.1 melding fout 1013. ‘t Heeft nogal wat voeten in aarde gehad om hem uit deze Recovery-mode te halen.

  23. Ik merk wel dat de batterij langer meegaat, heb een 3GS iPhone.

  24. @Frank Noort: Een workaround is om het wachtwoord van de apn even te wijzigen in iets wat niet klopt. Dan weer even online te gaan, krijg je weer de foutmelidng, vervolgens weer het juiste wachtwoord zetten bij de APN en dan werkt het weer. Maar dit moet je dus iedere keer doen als 3G heeft uitgestaan (en ik zet het steeds uit om onnodig dataverbruikte te voorkomen en de accu te sparen). Ik had gehoopt dat dit opgelost zou zijn, maar helaas. Mocht het bovenstaande niet werken, probeer dan eens: office.vodafone.nl ipv live.vodafone.com.

  25. Ik ben zeer tevreden met deze update. Mijn Vodafone 7-serie sim 3GS doet het weer uitstekend. Ik heb Ping uitgezet en ben uitgelogd bij de AppStore, dit levert samen met de update een aanzienlijke accuduur-verbetering op. Normaal was de iPhone na 24 uur onder de 50%, nu staat de accu op 72%.

  26. @Mick4: Bedankt Mick. Ik heb zojuist alles opnieuw geinstalleerd, alles werkt weer

  27. Ben na de update al mijn kontakten kwijt

  28. Nou ik heb de iPad 2, en Vodafone prepaid deed het dus niet, heb 4.3.1!
    Uiteindelijk m’n geld terug gekregen en nu ff kijken wat ik doe… Iemand tips qua prepaid internet voor ipad? Provider en type bedoel ik dan 🙂

  29. @marco: Ook iTunes opnieuw geïnstalleerd? Geen idee hoe ik dat moet doen op mijn mac.

  30. Mijn iPhone liep vast toen ik de update wilde installeren. Ik heb hem moeten resetten.

  31. Origineel geplaatst door Mick4
    Ik heb een ander probleem. Mijn iPad 1, iPad 2 en iPhone 4 geven allemaal de melding: ‘iTunes kan geen reservekopie maken van de iPad/iPhone ‘iPad/iPhone van Mick’, omdat het maken van de reservekopie is mislukt.’

    Dit probleem kun je oplossen door in ITunes bij bewerken/voorkeuren/apparaten jouw iPhone iPod of iPad aan te klikken , dan wordt verwijder reservekopie geactiveerd en uitgevoerd als je er op klikt, sluit iPhone iPod of iPad aan en maak een nieuwe kopie en alles ja alles gaat weer goed!

  32. @Bert: Dank je wel. Office.vodafone.nl doet het wel. live.vodafone.com niet.
    Maar ik ben er blij mee !

  33. Origineel geplaatst door frank noort
    @bertDank je wel. Office.vodafone.nl doet het wel. live.vodafone.com niet.Maar ik ben er blij mee !

    En dat zal voor alle zakelijke gebruikers gelden.

    TIP: als je zakelijk gebruiker bent, en niet problemen hebt met data-verkeer, check toch ff je instellingen bij Data, Wanneer je met Vodafone niet hebt afgesproken de “live’ instellingen te blokkeren, betaal je ‘plots’ buiten-bundel-tarieven…

  34. (Red.) Verwijderd: onleesbaar.

  35. Ik heb een abonnement bij KPN. daar werkte mobiledata ook niet meer. nu met het installeren van 4.3.1. werkt alles weer!

  36. @Mick4: Probeer bijwerk nu te doen.
    in het begin toen itunes vroeg of ik het wou updaten deed hij het ook niet. daarna klikte ik er zelf op toen deed hij het wel. succes ermee.

  37. Dat je batterij sneller leeg gaat komt door die locatie voorziening, daardoor blijft je gps continu aan staan.

  38. Batterijduur is nog net zo goed als voorheen, merk dus geen verschil 🙂 .

  39. Ik wil terug naar 4.3! Gisteren (ochtend) update naar 4.3.1, gisteravond batterij van 100% terug naar 12%. En dat zonder de telefoon te gebruiken! In airplane mode! WTH?

    Gisteravond weer opgeladen, vanmorgen (nog steeds in airplane mode) was de batterij helemaal leeg. Mijn hemel, wat is er aan de hand?

  40. Had ook behoorlijk de zenuwen na de update… iPad 1 ging prima, iPhone4 gaf foutmelding 1603. Uiteindelijk herstel moeten doen. Geen JB. Door backup alles weer terug kunnen zetten, behalve iPod bibliotheek. Kreeg uiteindelijk ook niet meer alles overgezet. Sommige albums afkomstig uit andere bronnen bedoel ik dan…

  41. Let op Vodafone gebruikers! Na update staat live. Vodafone.com als dataserver ipv office. Vodafone. Nl ingevoerd. Als je databundel hebt moet je dan alsnog betalen

  42. @Mick4: Het was bij mij de conector die vuil was waardoor de updates steeds werden onderbroken waardoor het fout ging,ik heb zelf jammer genoeg nog geen imac!

  43. Ik wil ook terug naar 4.3 Ik had geen problemen, maar nu met 4.3.1 stroomt de batterij leeg!

  44. Origineel geplaatst door Mario
    @Mick4:Dit probleem kun je oplossen door in ITunes bij bewerken/voorkeuren/apparaten jouw iPhone iPod of iPad aan te klikken , dan wordt verwijder reservekopie geactiveerd en uitgevoerd als je er op klikt, sluit iPhone iPod of iPad aan en maak een nieuwe kopie en alles ja alles gaat weer goed!

    Bij apparaten staat er niks. Gewoon een leeg wit veld.

  45. Gellukig, ik heb inderdaad vodafone en werd gek van die totale vastlopers op mijn 3Gs.

  46. I tunes leest mijn 3GS telefoon niet meer na de update 4.3
    Heb ook vodafone dus daar zal het wel aan liggen.
    Nu wil ik de 4.3.1 update uitvoeren maar kan alleen op herstel klikken niet op update zoeken.
    Herstel leverde veel problemen met opstarten op..
    Weet iemand hoe ik nu de nieuwe update moet uitvoeren?

  47. Batterij LOOPT leeg na de update, zelfs als ik m NIET gebruik..

  48. @Ronsonagga: Hier hetzelfde. Vanmorgen rond 9 uur compleet (100%) opgeladen. Airplane mode uitgezet. De telefoon NIET gebruikt en nu (16:30) batterij op 2%!!!

    Apple, dit is een misser van de eerste orde.

    Weet iemand hoe ik firmware terug kan zetten (naar 4.3, in dit geval)? Help – help – help…

    Dank bij voorbaat.

  49. Met 4.3 en VF abo continu problemen gehad met mijn 3Gs. Na installatie 4.3.1 loopt ie weer als een zonnetje. Mijn iPad (1) (16GB alleen WiFi) draait nog op 3.4 zonder problemen en laat ik voorlopig nog maar zo.

    Na deze ellende ga ik voorlopig niet meer updaten naar een toekomstige versie (iOS5?). If it’s not (jail)broken, don’t fix it!

  50. @Frank Noort: ID en PW beiden op ‘vodafone’ zetten…

  51. Wat mij trouwens ook opviel (al bij 4.3): de autocorrectie geeft nu suggesties aan bestaande uit meerdere (al dan niet bestaande) woorden, erg irritant.

    Bijvoorbeeld: ‘simkaartje’ wordt ‘si kaartje’

    Komt dit bij meerdere mensen voor?

  52. Voor de gene die problemen met de parrot 9200 heeft heb je de parrot al geüpdatet ik had dit ook en nu niet meer en wat de 431 betreft er is voor mij niks veranderd

  53. Origineel geplaatst door robenroute
    @Ronsonagga: Hier hetzelfde. Vanmorgen rond 9 uur compleet (100%) opgeladen. Airplane mode uitgezet. De telefoon NIET gebruikt en nu (16:30) batterij op 2%!!!Apple, dit is een misser van de eerste orde.Weet iemand hoe ik firmware terug kan zetten (naar 4.3, in dit geval)? Help — help — help…Dank bij voorbaat.

    Zelfde probleem hier!!
    Nooit last gehad van snel leeglopende batterij.
    Maar nu, na installatie van 4.3.1 is het een ramp!
    In minder dan een dag loopt batterij in stand by helemaal leeg.

    Heel vreemd is volgende: bij stand by werd voorheen verbinding met WiFi verbroken.
    Nu blijft WiFi connectie permanent actief.
    Iemand een idee hierover?

    En ook mijn vraag: kan ik terug naar 4.3?

  54. Sins mijn update 4.3.1(ipod touch 4g) zijn er enkele updates verschenen voor app. Als ik deze apps dan instaleer haalt hij ze eerst uit de mappen voordat hij ze gaat updaten. Ben ik de enigste met dit probleem?????

  55. Klopt het dat itunes na update op pc engelstalug word???

  56. als het niet lukt om een rezevekoppie te maken zou je het in veiligemodem van itunnes kunnen doen hoe kom je daar in ( SHIFFT+CONTROL ) bij het opstarten van je itunnes geen appel produckt aan spluiten pas doen als die klaar is met opstarten van itunnes het is ook mogleijk om zo te udaten naar( nieuwe ios )

    mijn iphone 3gS heb nu ios 4.3.1 maar ik kan nu met de ios drie dagen zonder te opladen 33% per dag

  57. Volgens mij werkt de update 4.3.1 bij mij wel aanzienlijk. Heb net geupdate en na 1,5 uur is er 3% verloren gegaan, (in stand-by).

    En dat terwijl de WiFi actief blijft, ook al vergrendel je het toestel.
    P.S dit is idd wel een vreemd verschijnsel zoals Reprise al zei.

  58. wat ook goed heb oom de battery prosent uit te zetten

  59. Ik voordien ook geen probleem met batterij , maar nu loopt hij leeg als een dolle….wat te doen???

  60. Ik had met mijn iPad met 7-serie SIM problemen met vastopen na het upgraden naar IOS 4.3. Kon vorige week helaas geen 4-serie kaarten meer krijgen bij Vodafone.
    Net een upgrade naar 4.3.1 gedaan en mijn iPad loopt nu niet meer vast, maar ik krijg continu meldingen dat het netwerk niet geactiveerd kan worden. Al verschillende APN’s gebruikt (live.vodafone.com en office.vodafone.nl) maar nog steeds problemen als ik alleen 3G aan heb en WiFi uit. Net een forum gelezen en daar de tip om WiFi aan te zetten, de iPad verbinding te laten maken, dan 3G weer aan te zetten en dan WiFi uit.

    Beetje omslachtig, maar het werkt wel….

    Toch gek ?!!

  61. Shit, nooit problemen gehad met de batterij maar na deze update gaat hij snel leeg en de iphone wordt warm. De hoogste tijd voor 4.3.2 zou ik zeggen!

  62. @Bert: Wat heel vreemd is dat bij mij ook m’n iPad ook nog steeds problemen geeft na de 4.3.1. update.
    Safari geeft steeds aan dat er geen verbinding is met het internet. Als ik de APN verander naar live.vodafone.nl, geeft het systeem aan helemaal geen cellulaire verbinding te hebben.
    Nu komt het mooiste : Nu dit advies gelezen te hebben, heb ik het wachtwoord van de APN alleen veranderd in “klootzak” [GEEN GRAPJE !!!] en het werkt ineens wel. Erg raar… Misschien dat het vodafone netwerk gehackt is door een Nederlandse hacker met humor of zo ?!?
    Ik vind dit wel heel erg raar weer. maar wel humor.

    Zoals gezegd, dit is geen grapje, kom langs, dan kan ik het laten zien. En het blijft dus werken ook nog !!!

    lol

  63. Ik heb gisteren Location Services (in Settings) uitgeschakeld en mijn iPhone/batterij heeft de nacht overleefd. Ik ben weer voorzichtig Location Services voor een aantal Apps aan het inschakelen en tot nog toe gaat het goed…

    Het is en blijft een wazige update, die 4.3.1!

  64. @lavillastrangiato: Ik heb ook een iphone4 en een parrot i9200 werkt perfect

  65. Nadat ik de update geprobeerd heb te installeren. (fout melding (weet niet welke)) krijg ik het iTunes logo en een usb kabel in beeld op mijn iphone 4. iTunes herkent mijn phone niet en aan en uitzetten verhelpt het probleem ook niet. Iemand nog een idee?

  66. @hans:
    ik heb hetzelfde probleem gehad (zie eerdere post)
    en heb het met behulp van fixrecovery op kunnen lossen.
    het viel niet mee, en het liep een aantal keer vast, maar ik had alle andere mogelijkheden geprobeerd zonder suc6
    dit programmatje was de laatste optie.
    gelukkig na een aantal keren proberen is het gelukt om ‘m uit de recovery mode te krijgen.
    suc6

  67. ik heb mn ipod touch aangesloten op itunes en hij is versie 4.2.1 maar ik wil iOS 4.3 en itunes zegt dat ie helemaal up to date is en kan dus niet naar 4.3, hoe kan ik dit verhelpen? want nu kan ik er geen whatsapp op zetten..

  68. Met 4.3 zag ik de batterij vrijwel leeglopen en moest de iPhone paar keer per dag aan het infuus. Alle suggesties gevolgd zoals beperkingen Ping uitzetten en zo. Hielp wel iets maar niet voldoende. Gistermorgen 4.3.1 er op gezet en volgeladen. Nu na 24 uur nog steeds 80% lading! Dus bij mij is 4.3.1 een enorme stap voorwaarts en ben weer happy met het apparaat.

  69. Origineel geplaatst door Reprise
    Heel vreemd is volgende: bij stand by werd voorheen verbinding met WiFi verbroken.Nu blijft WiFi connectie permanent actief.Iemand een idee hierover?En ook mijn vraag: kan ik terug naar 4.3?

    ik zet wifi nu maar handmatig uit als deze niet ingebruik is…

  70. gelukkig nog niet geupdate, houdt mijn iphone lekker op 4.2

  71. Met iPad 4.3.1 werkt 3G van Vodafone weer, alleen krijg ik nu mijn Wi-Fi niet meer werkend.

  72. Ook hier batterij problemen na het updaten van de iPhone 4 naar de update 4.3.1.
    Bij 4.3 geen problemen en nu staat er ergens een klep open waarbij het stroom er gewoon uit giet. Nog geen dag vol te houden met een volledig opgeladen iPhone 4.

    Grrr zwaar irritant.

  73. Nu geen last meer.
    Ping op iphone uit en
    alle apps via 2x homeknop drukken en dan 1 app langer vasthouden en op alle minnetjes drukken, echt uitgezet.
    Verademing!!
    Zelfs met wifi aan blijft eea op 99% staan na een nacht stand-by

  74. Nu geen last meer.
    Ping op iphone uit en
    alle apps via 2x homeknop drukken en dan 1 app langer vasthouden en op alle minnetjes drukken, echt uitgezet.
    Verademing!!
    Zelfs met wifi aan blijft eea op 99% staan na een nacht stand-by.

  75. Sinds een week iOS 4.3.1 op de iPhone 4 draaien..
    Die batterij gaat echt razendsnel leeg! Locatievoorziening voor een aantal Apps aan en uitgelogd van AppStore.
    Na een nacht (6 uur) niet gebruikt te hebben is de batterij met 35% afgenomen…
    Het afsluiten van Apps helpt hierbij niet.

    Heb ook het idee dat de iPad sneller leeg gaat dan voorheen. maar daar ben ik nog niet helemaal zeker van.

  76. Dagenlang niets dan ellende gehad met de nieuwe 4.3.1 update: batterij ging een paar uurtjes mee en was dan totaal leeg!

    Maar ik kan weer lachen: voor de derde keer (jawel!) de 4.3.1 firmware opnieuw gebrand (ja, ja, ik kom nog uit de “goeie ouwe tijd”), en nu, sinds 2 dagen gaat alles weer als vanouds. Nou ja, vanouds… ik heb wel het idee dat het browsen (Safari) en ander internetgebruik de accu sneller doet leegraken dan voorheen. Maar goed, ik kan weer meer dan een dag met een volle acculading doen.

    Toch bijzonder dat de eerste twee firmware “burns” niet het gewenste resultaat hebben opgeleverd! De conclusie die ik voorzichtig trek is dat het firmware-updateproces in de iPhone niet geheel betrouwbaar is.

    Wellicht kunnen andere mensen ook eens proberen de firmware opnieuw te laden? Een dagje of twee uitproberen en als het nog niet helpt misschien nog een keer proberen?

    Succes!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.