Reacties voor: ‘iOS 4.2 uitgesteld vanwege Wi-Fi-problemen op iPad’

Apple heeft de release van iOS 4.2 uitgesteld vanwege Wi-Fi-problemen op de iPad, die spelen in de laatste testversie van de update.
Michel Lusthof -

Reacties: 59 reacties

  1. jammer………….

  2. haha wel leuke foto.
    heel triest van de uitstelling:( ik zag er de hele tijd naar uit. eindelijk een goeie firmware voor de ipad.

  3. Jammer. Maar goed, zonder WI-FI kan je ook niet veel he 🙂

  4. Inderdaad jammer maar heb liever dat ze het eerst oplossen voordat iedereen er problemen mee krijgt !!

    FF geduld dus nog !

  5. Geen problemen hier met wifi onder de GM…

  6. Niet te geloven dat wifi, internet en 3G zo belangrijk zijn geworden. Ik stel me wel eens voor als er een grote oorlog woed hoe kwetsbaar we dan met zijn allen zijn.
    Gewoon, ging door me heen.

    In dit geval heb ik geen probleem nog wat te wachten. Ik heb plezier van mijn iPad zoals die nu is. Ben wel heel benieuwd.

  7. Is volgens mij een router probleem. Met mn aiport extreme geen enkel probleem. Als ik overschakel op een router van dlink, 3com of belkin….krijg ik ook dezelfde problemen. Dus eigenlijk is het heel goed dat ze’t vertragen….anders heb je achteraf alleen gezeur.

  8. Het is ook altijd die ##!@#$ Ipad, anders had ik nu al update op m’n Iphone

  9. Dus het klopt?! Heb vorige week die Golden Master van iOS 4.2 geïnstalleerd en meende inderdaad te merken dat de wifi-verbinding geregeld trager werd of wegviel. Een ander probleem (waar ik verder nog niets over lees) is dat je met deze firmware ook je iTunes bibliotheek op je desktop niet meer kan benaderen (via wifi in combinatie met het meesterlijke ‘Remote’ en een AirportExpress). De iPad ziet de bibliotheek, ziet de albums, maar kan ze niet afspelen. Hoop dat dit ook wordt gefixed.

  10. Heb er hier ook last van met de GM. Wifi verbinding blijft, maar soms werkt internet een tijdje niet, best vervelend!

  11. Geen problemen ondervonden met verschillende netwerken met 4.2 GM

  12. Volgens mij was dat in de eerste versie ook al het geval: daar waar ik prima met mijn Iphone wifi ontvang valt de Ipad soms weg op dezelfde plek in mijn huis!

  13. Met de huidige versie 3.2.2 heb ik een uitstekende wifi en 3G ontvangst. Die zou ik niet willen missen. Beter als met de iPhone 3GS.

  14. Hier ook af en toe problemen met Wifi (64gig /ipad),
    Ik zit ‘aangesloten’ op een Apple Extreme router,
    en deze combinatie is razendsnel.
    Sinds ik 2 weken geleden de GM 4.2 eropgezet hebt begonnen de Safari uitval problemen.
    Soms sluit Safari zichzelf af ??!!
    Wat ook echt opviel is dat de batterij dubbel zo snel leeg is,
    echt een misser, omdat ik dat een groot pluspunt was.

    Dus Apple doe je werk is goed met de update’s !!!

  15. ik ondervind alleen het wifi probleem met mijn ipad als ik te ver van mijn router(terwijl bij mijn mac mini / HP mini alles perfect werkt op dezelfde afstand) eveneens met de iphone heb ik soms dit probleem ik hoop dat ze dit snel kunnen oplossen!

  16. En dit komt nu pas aan het licht?

    Dit is wel heel erg vreemd en toevallig..

    geen idee wat hier de grondslag voor is, maar er is denk ik meer aan de hand.

  17. @PTRCK1979: Ik ondervind deze problemen al vanaf dag 1 dat de Ipad hier te koop was ik denk dat het meer een hardware probleem is (Antennegate 2)

  18. Hier heb ik daar dus veel last van. Met de beta’s niets aan de hand, met de GM moet ik meestal om de 5 minuten mijn iPad heropstarten. Had al vanaf dag 1 met de GM een mailtje gestuurd naar Apple en ze zeiden het zo snel mogelijk op te lossen.

    Hopelijk krijgen ze het opgelost…

  19. Ik heb de GM versie en heb het probleem op zolder, benenden gewoon goed maar boven heb ik wel bereik, maar laad hij het internet of iets anders, met Wi-Fi, ook niet.
    Eerst had ik boven veel beter bereik dan met mijn iPod touch 3G en 1G, nu dus met die.

  20. @Dre: Denk ook dat het een router probleem is. Dit soort problemen komen namelijk vaker voor met Belkin spullen zoals in het filmpje gebruikt wordt. Een firmwareupdate van de Belkin wil het nog wel eens verhelpen. Op bijv. neowin.net vindt je meer van dit soort problemen die zelfs tot een jaar of 3 terug gaan.

  21. @Okidoki Het kan zijn dat je nu nog iOS 3.2 heb deze heeft het probleem. Als je hem alvast update naar iOS 3.2.2 heb je dat niet meer.

  22. Ik heb nergens last van. iOS 4.2 werkt prima op m’n iPad.

  23. Origineel geplaatst door Marcel
    Geen problemen hier met wifi onder de GM…

    Hier ook niet, hoewel ik soms Instapaper een melding zie geven van “No internet connection”, terwijl de sync wel gewoon plaatsvindt. Overigens is dit zowel het geval op de iPad als de iPhone 3G.

  24. Origineel geplaatst door Hart
    Hier ook af en toe problemen met Wifi (64gig /ipad),
    Ik zit ‘aangesloten’ op een Apple Extreme router,
    en deze combinatie is razendsnel.
    Sinds ik 2 weken geleden de GM 4.2 eropgezet hebt begonnen de Safari uitval problemen.
    Soms sluit Safari zichzelf af ??!!
    Wat ook echt opviel is dat de batterij dubbel zo snel leeg is,
    echt een misser, omdat ik dat een groot pluspunt was.Dus Apple doe je werk is goed met de update’s !!!

    Dat van die batterij kan ik beamen. Krijg zelfs de indruk dat de WiFi verbinding in stand wordt gehouden ook al zet je de iPad “uit” (standby).

  25. ik ondervind geen problemen met het wifi netwerk, ipad werkt uitstekend, helaas mag niet iedereen deze zelfde ervaring hebben. Apple had dit wel eerder kunnen weten, dan nu dit op de laatste dag naar boven komt. Ik blijf erbij dat er mogelijk meer aan de hand is, laten we trouwens hopen van niet, want de ipad is een uitstekend product wat ik inmiddels dagelijks gebruik. laptop? wat is dat ook alweer? iets met lang opstarten en zo 🙂

  26. beter proberen ze alsnog om airprint met een gedeelde printer ook nog in iOS4.2 te stoppen als het toch nog een week duurt. of heeft het printen ook wat te maken met patenten ensow, wel jammer

  27. Was er met 3.2 niet ook al een wifi probleem

  28. ik heb de 4.2GM versie getest en ik heb er eerlijk gezegd niks van gemerkt. bij mij werkte het gewoon allemaal.

  29. Ik heb ook de GM erop staan, en heb hier inderdaad echt veel last van. Beneden heb ik helemaal geen problemen met WiFi, maar boven werkt het even, maar na een paar minuten valt de verbinding weg. Terwijl de signaalaanduiding gewoon goed is. Zet je vervolgens WiFi even uit en weer aan, dan kan je weer een paar minuten internetten. Heel vreemd dus. Ik dacht dat m’n router kuren ging vertonen, maar het blijkt dus aan de iPad te liggen.

  30. hallo,

    ik heb dit probleem ook, maar bij mij heb ik volle verbinding terwijl ‘hij’ niks laad….

  31. @Mathijs: ik heb de nieuwste versie.

  32. Op iPad en 3GS de gm versie geïnstalleerd. Geen sprake van wifi problemen hier.

  33. Zelfde probleem hier met iOS 4.2 gm, probleem verdween met een eigen dns server van homeserver.

  34. Ik heb zelf een iPad 16 GB (wifi model) met daarop sinds een week iOS 4.2 GM. Zelf heb ik geen problemen met mijn wifi verbinding.. Wat mij wel opvalt is dat de batterij zo veel sneller gaat dan met iOS 3.2.2
    Heeft iemand hier ook last van..?!

  35. @Olafski:daar is ook de update van iTunes voor bedoeld.

  36. Hoe kom je aan een gm 4.2 versie zonder dat je ontwikkelaar bent?

  37. @PerryR: Die heeft Olafski vast al op zijn pc staan, anders had ‘ie 4.2 GM niet kunnen installeren. 🙂 Ik kan het bevestigen: op 4.2 GM (op de iPad, iPhone heb ik nog niet op 4.2 GM draaien) werkt Remote niet i.c.m. iTunes 10.1 beta. Albums en tracks zijn inderdaad zichtbaar, maar niet af te spelen. Er komt vast en zeker weer een update voor Remote waarmee dit opgelost wordt.

  38. @Marco:
    Marco, je hebt gelijk. Ach, het werkt nu allemaal zonder problemen. Dus even wachten is niet echt een probleem.

  39. @PerryR: Iedereen kan een GM iOS versie op zijn iDevice installeren… Alleen de download locatie is even Googlen…

  40. Ik heb er ook last van. Maar om nu weer terug te gaan naar 3,2…

  41. Geen probleem met de GM en een Linksys router.
    @Dre:

  42. Nooit problemen met wifi gehad; het is inderdaad beter dat men wacht met de release tot alles fijn werkt. Goed zo van Apple weer !

  43. Zou het nu echt zo moeilijk zijn voor Apple om eens gewoon met de klanten te communiceren? Waarom pinnen ze niet gewoon een datum vast op de release van nieuwe software en wanneer er uitstel komt, laat dit dan ook weten aan klanten ( via website, blog of iets dergelijks). Zo zou er veel frustatie en speculaties uit de wereled geholpen worden.

  44. Origineel geplaatst door Jan
    Zou het nu echt zo moeilijk zijn voor Apple om eens gewoon met de klanten te communiceren? Waarom pinnen ze niet gewoon een datum vast op de release van nieuwe software en wanneer er uitstel komt, laat dit dan ook weten aan klanten ( via website, blog of iets dergelijks). Zo zou er veel frustatie en speculaties uit de wereled geholpen worden.

    als er geen datum genoemd wordt dan hoeven ze ook niets uit te stellen, én zo blijft de hype intact…

  45. Origineel geplaatst door Jan
    Zou het nu echt zo moeilijk zijn voor Apple om eens gewoon met de klanten te communiceren? Waarom pinnen ze niet gewoon een datum vast op de release van nieuwe software en wanneer er uitstel komt, laat dit dan ook weten aan klanten ( via website, blog of iets dergelijks). Zo zou er veel frustatie en speculaties uit de wereled geholpen worden.

    Dat snap ik niet echt, Apple zegt dat de update in november gelanceerd wordt en dat zal ook gebeuren. Dat iedereen steeds geloofd wat hij leest is niet het probleem van Apple lijkt me zo.
    Ze doen er alleen maar goed aan om een slag om de arm te houden. Zodoende kunnen ze, zoals nu, op het laatste moment ingrijpen zodat wij straks allemaal en upgrade krijgen die werkt i.p.v een halfbakken “Microsoft” update die meer problemen geeft dan oplossingen. Klantgerichtheid heet zoiets. Ons ongeduld is niet het probleem van Apple. Werkende upgrades uitbrengen wel !

  46. @diek: Amen! 😉

  47. Origineel geplaatst door Jan
    Zou het nu echt zo moeilijk zijn voor Apple om eens gewoon met de klanten te communiceren? Waarom pinnen ze niet gewoon een datum vast op de release van nieuwe software en wanneer er uitstel komt, laat dit dan ook weten aan klanten ( via website, blog of iets dergelijks). Zo zou er veel frustatie en speculaties uit de wereled geholpen worden.

    Dan krijg je dus hetzelfde probleem als met de witte iPhone 4..

  48. Origineel geplaatst door Sander
    Origineel geplaatst door HartHier ook af en toe problemen met Wifi (64gig /ipad),
    Ik zit ‘aangesloten’ op een Apple Extreme router,
    en deze combinatie is razendsnel.
    Sinds ik 2 weken geleden de GM 4.2 eropgezet hebt begonnen de Safari uitval problemen.
    Soms sluit Safari zichzelf af ??!!
    Wat ook echt opviel is dat de batterij dubbel zo snel leeg is,
    echt een misser, omdat ik dat een groot pluspunt was.Dus Apple doe je werk is goed met de update’s !!!Dat van die batterij kan ik beamen. Krijg zelfs de indruk dat de WiFi verbinding in stand wordt gehouden ook al zet je de iPad “uit” (standby).

    Eeuh .. ja .. en wat is daar vreemd aan? Ook al zet je m ‘uit’, ik hoor regelmatig het mail-“pingetje”. Dat vind ik juist ook handig! Het zou juist vervelend zijn als ie zijn wifi kwijt zou raken als je m “uit” zou zetten.

  49. Origineel geplaatst door kaanmijo
    Origineel geplaatst door JanZou het nu echt zo moeilijk zijn voor Apple om eens gewoon met de klanten te communiceren? Waarom pinnen ze niet gewoon een datum vast op de release van nieuwe software en wanneer er uitstel komt, laat dit dan ook weten aan klanten ( via website, blog of iets dergelijks). Zo zou er veel frustatie en speculaties uit de wereled geholpen worden.Dan krijg je dus hetzelfde probleem als met de witte iPhone 4..</
    Zou het inderdaad niet beter zijn dat Apple voor eens en voor altijd laat weten of er nog ooit een witte komt of niet? Zodat mensen die er nu zitten op te wachten tenminste weten waar ze aan toe zijn.

  50. @diek:
    Waarom zegt men niet direct dat iOS 4.2 uitkomt op 12 november. Wanneer dan blijkt dat er problemen zijn kan men alsnog aankondigen dat er uitstel komt ( dit zal heus niet gebeuren bij elke update). In een bedrijf als Apple zal alles wel perfect getimed zijn en staat alles reeds lang op voorhand vast, dus communiceer dat dan ook.
    Versta me niet verkeerd, ben perfect tevreden van zowel iPhone als iPad, maar dit is nu eenmaal mijn kritiek op Apple.

  51. Geen problemen hier met de GM.

  52. Origineel geplaatst door Jan
    @diek:
    Waarom zegt men niet direct dat iOS 4.2 uitkomt op 12 november. Wanneer dan blijkt dat er problemen zijn kan men alsnog aankondigen dat er uitstel komt ( dit zal heus niet gebeuren bij elke update). In een bedrijf als Apple zal alles wel perfect getimed zijn en staat alles reeds lang op voorhand vast, dus communiceer dat dan ook.
    Versta me niet verkeerd, ben perfect tevreden van zowel iPhone als iPad, maar dit is nu eenmaal mijn kritiek op Apple.

    Dan had je nu waarschijnlijk geklaagd dat het een paar dagen later wordt dan verwacht… Waarom zijn ze verplicht om een update aan te kondigen?

  53. Origineel geplaatst door Randy
    Ik heb zelf een iPad 16 GB (wifi model) met daarop sinds een week iOS 4.2 GM. Zelf heb ik geen problemen met mijn wifi verbinding.. Wat mij wel opvalt is dat de batterij zo veel sneller gaat dan met iOS 3.2.2
    Heeft iemand hier ook last van..?!

    Ja bij mij is de batterij ook veel sneller leeg met de 4.2 GM dan met 3.2.2. Lijkt ook alsof de WiFi verbinding nog in stand word gehouden (tijdelijk?) als hij in standby staat.

  54. @Marco:
    Waarom zou ik dan klagen, ik heb ook liever een update die werkt. En ik vind niet dat Apple verplicht is om een update aan te kondigen, maar wanneer ze dit dan toch doen (iOS 4.2 komt in november) kunnen ze volgens mij best een exacte datum meedelen. Maar zoals reeds eerder gezegd is dit mijn eigen mening hierover en zullen anderen er een andere mening over hebben.

  55. Ik heb sinds vandaag een iPad, geweldig apparaat! Ik kan niet wachten op de update. Het is wel goed dat ze een update achterhouden ivm een groot probleem, anders had Apple een groot probleem gehad.

  56. @Sander: Jij hebt het dus ook.. Andere mensen ook last van?! Dat de batterij bij iOS 4.2 GM zo veel sneller leeg is dan iOS 3.2.2…

  57. @Randy:
    Klinkt als de klacht na de upgrade bij de iPhone. Voor de upgrade werd de batterij al zwaar belast bij het gebruik van GPS-apps. Na de upgrade was dat zeker niet verholpen. Misschien iets te maken met de multi threat mogelijkheden. Blijven er apps op de achtergrond draaien?
    Vannacht 00:00 uur werd wel iTunes 10.1 vrijgegeven. De opstap naar…….?

  58. Betrouwbare bron meldt aan Telegraph dat 24 november de lanceerdatum kan zijn: http://bit.ly/9XuFQh

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.

Reacties voor: ‘iOS 4.2 uitgesteld vanwege Wi-Fi-problemen op iPad’

Apple heeft de release van iOS 4.2 uitgesteld vanwege Wi-Fi-problemen op de iPad, die spelen in de laatste testversie van de update.
Michel Lusthof -

Reacties: 73 reacties

  1. Geen problemen hier met de iPad 4.2 GM.

  2. Laten ze maar wat doen aan die batterij die zo snel leeg gaat!

  3. Oke ik zit niet te wachten op Wifi problemen (heb nu soms al dat ik wel wifiverbinding heb inc. icoon in de hoek maar dat safari niks doet) MAAAAAR ik keek hier wel erg naar uit. Jammer.. Heb wel liever een goede update ofcourse, hopelijk blijft het bij een weekje vertraging..

  4. Technisch gezien komt Apple gewoon zijn verplichtingen na door de iOS update in november uit te brengen. Laat ze maar even hun tijd nemen en nu eens een product uitbrengen waar geen fouten in zitten.

  5. Eerst melden ze dat de release deze week komt en dan melden dezelfde mensen dat ie is uitgesteld? Ik wacht wel op een news release van Apple 🙂

  6. Dat is balen :-S
    Kijk er wel naar uit om de boel up te daten. Maar ja dan wel met juist werkende software natuurlijk 😉

  7. Er is idd een probleem met wifi en safari. Mijn vrouw heeft er al serieus over geklaagd.

  8. Ik kan deze ‘bug’ ook bevestigen. Maar: niet op ieder netwerk. Thuis heb ik er geen last van maar op het werk wel. Ach, geukkig werkt de 3G kant wel goed…

    Ewøut

  9. Hier op de iPad nog geen Wifi problemen gezien met de 4.2 GM versie

  10. Balen !

  11. Dat gegis over wanneer die update komt… waar is het goed voor. Laten we gewoon afwachten, komt vanzelf wel en buiten dat: zo bijzonder is die update niet eens!

  12. Ik heb er ook problemen mee op me iPad. Best wel vervelend (maar begrijpelijk aangezien het nog geen final is). Ik hou dan wel gewoon keurig verbinding maar hij laad ff een minuutje geen sites/twitter/mail enz.

  13. 4.2.1 in zicht? haha

  14. : (
    Nu moeten we nog langer op 4.2 wachten…

  15. Ik heb tot nog daar geen problemen mee ondervonden. Niet op mijn iPhone maar ook niet op mijn iPad.

  16. Zucht, ik heb juist Wifi problemen met mijn iPhone 4 en hoopte dat het met deze update verholpen zou zijn.

  17. Zou het komen doordat de DHCP lease niet snel genoeg wordt vernieuwd ?

  18. Ik ook nog geen moment issues gehad met 4.2 en Wifi. Noch op iPad noch op iPhone. Raar.

  19. Nu kunnen we nog langer wachten voor de unlock :@

  20. Balen, maar ze kunnen inderdaad beter even wachten tot het helemaal goed werkt!

  21. Tip dl the opera browser bij mij doet safari t ook vaak niet en de opera is prima

  22. Ik had het al gelezen van de Wifi problemen. Goed dat ze besloten hebben om het uit te stellen.

    Ondanks dat ik natuurlijk naar de nwe OS uitkijk!

  23. Origineel geplaatst door Robin Kamphuis
    Laten ze maar wat doen aan die batterij die zo snel leeg gaat!

    zet je wifi, push messages en 3g eens uit dan
    en hoelang gaat die mee in vergelijking met een laptop dan? (in verhouding van de cellen in de batterij?)

  24. Voor mij ook geen problemen op mijn iPad met iOS 4.2gm

  25. Ik denk dat ik ook al is de update beschikbaar nog een weekje wacht. Even kijken wat iedereen ontdekt aan iBugs

  26. Origineel geplaatst door glss
    Eerst melden ze dat de release deze week komt en dan melden dezelfde mensen dat ie is uitgesteld? Ik wacht wel op een news release van Apple

    Iphoneclub meldt niets. Het publiceert geruchten in het Nederlands. Deze geruchten komen bijvoorbeeld van een medewerker van Apple die zijn mond niet kon houden. Of bijvoorbeeld van een datum van een provider. Hat kan dus best zijn dat de update over enkeleuurtjes online staat, al denk ik het niet.
    Apple zal overigs de update online zetten, maar niet een week van tevoren ofzo zeggen waneer deze komt.

    Ontopic: liever een update een week later, dan enkele weken met een iPad zonder wifi zitten. Misschien nog airprint voor mijn Canon.

    (Red.) Als we er niets over schrijven, is het ook niet goed.

  27. Thuis en op kantoor heb ik ook geen enkel probleem met de WiFi op de 4.2 GM maar ik zit deze week op een Microsoft congres en daar moet ik meermaals per dag een ‘forget this network’ uitvoeren en dan opnieuw connecteren om de WiFi te kunnen gebruiken. De connectie is wel op, een ip address lease werkt maar er komt geen data door. Het ‘oude’ probleem dat sinds beta 2 de 3G niet meer werkt (en de 3G toggle is verdwenen uit het settings menu) is echter nog steeds niet opgelost in de GM. Apple heeft ondertussen wel bevestigd dat dit een gekende bug is maar een oplossing is nog steeds niet voorhanden.

  28. hehe eindelijk gaan ze dit fixen. Mijn ipad doet soms helemaal niks op sommige wifi netwerken.

  29. Origineel geplaatst door Robin Kamphuis
    Laten ze maar wat doen aan die batterij die zo snel leeg gaat!

    Nou dan doe je toch echt wat verkeerd. Mijn iPad houd het makkelijk een week uit en ik gebruik em elke dag minstens een uur, vaak langer. Internette, gamen, videos bekijken, alles doe ik er mee.
    Ik laad em 1x per week op.

    De iPad staat algemeen bekend om z’n uithoudingsvermogen en dan kom jij ff een nieuwe waarheid verkondigen…
    Misschien moet je eens naar jezelf kijken ipv. zulke on-onderbouwde argumenten de wereld in te slingeren.

  30. @Thom:
    WEL als je een iPAD hebt 🙂

  31. update naar 10.6.5 is inmiddels al ruim 2 uur uit..

  32. Balen!! Ik had al diverse afspraken gepland met familieleden/kennissen om van het weekend te iPhones en iPad te updaten.

  33. @Thom: Zeker geen iPad in bezit..

  34. Heb ook problemen met wifi met 4.2GM, merk ook dat wanneer m’n ipad problemen heeft hij op een of andere manier m’n router bezig houdt waardoor overige wifi apparaten ineens niet meer kunnen verbinden of heel traag werken…

  35. Hier ook af en toe problemen met Wifi (64gig /ipad),
    Ik zit ‘aangesloten’ op een Apple Extreme router,
    en deze combinatie is razendsnel.
    Sinds ik 2 weken geleden de GM 4.2 eropgezet hebt begonnen de Safari uitval problemen.
    Soms sluit Safari zichzelf af ??!!
    Wat ook echt opviel is dat de batterij dubbel zo snel leeg is,
    echt een misser, omdat ik dat een groot pluspunt was.

    Dus Apple doe je werk is goed met de update’s !!!

  36. Als ik 1 ding geweldig vind aan de ipad is het wel de batterij die zo lang meegaat!

  37. @Robin Kamphuis: Bedoel je op de iPhone of iPad ?

  38. Balen, maar natuurlijk beter als er een goede update komt ipv bugs. En wifi is een heel groot probleem, dat zou de voorpaginas van kranten wel weer halen.

  39. AMATEURS! Alsof ze nog niet genoeg tijd hebben gehad om dit allemaal op te lossen/uit te testen(nog voor het annonceren van de iOS4.2).
    En nog zitten ze hierboven dit uitstel goed te keuren. Wakker worden jongens!

  40. Jammer kan niet wachten met multitasken op de iPad!

  41. @ Thom: kennelijk heb jij niet zo veel problemen als sommigen onder ons: ik kan met mijn iPhone 3GS sinds de update naar 4.0 nog maar bijzonder weinig! Syncen geeft veel en ernstige problemen, grote hoeveelheid Apps die het plotseling niet meer doet. Als je ZZP-er bent en zo afhankelijk van een goed contacten- en agendasysteem als ik, voel je je zwaar -laat ik ‘t netjes houden- in de steek gelaten door Apple!

    Maar idd: liever wachten op een echt betrouwbare update dan nog méér problemen vanwege een te snel uitgegeven update!

  42. Aha, een gerucht dat het gerucht niet klopt?
    Ben toe aan betrouwbaar nieuws.

  43. … ik begrijp t allemaal niet meer!!
    deze software word al n maand getest…

  44. nou ik zit echt wel te wachten op 4.2. Heb begrepen dat dan eindelijk het bluetooth probleem opgelost wordt. iphone is verder naar mijn zin, alleen bluetooth is een ellende! Wie heeft hier nog meer last van?

  45. @Robin Kamphuis:

    Uitloggen uit de App Store (na elke aankoop of elke sync) bespaart ook je batterij.

  46. Hier op iPad met 4.2 Golden Master ook deze problemen. Vooral als de verbinding wegvalt door slecht bereik en ik later wel weer goed bereik heb wil hij niet meer. Dan moet eerst de wifi aan en uit..

  47. Mmm.,, had bij de huidige versie al problemen, die volledig zijn opgelost door andere beveiligingsinstellingen……… en accu problemen.. geen last van zelfs niet met de push ingeschakeld. (zowel iphone als ipad….

  48. Ik heb dezelfde issues. Synchroniseren gaat niet goed en wifi valt weg.

  49. Origineel geplaatst door Farl
    Technisch gezien komt Apple gewoon zijn verplichtingen na door de iOS update in november uit te brengen. Laat ze maar even hun tijd nemen en nu eens een product uitbrengen waar geen fouten in zitten.

    Ja, gewoon rustig afwachten!
    Heb juist hele goede wifi, en wil er niet op achteruit gaan!

  50. @Deevie: klaagt ze wel eens a-serieus dan 😀

  51. @Daejji: nou, daar wordt dan toch aan gewerkt, of niet dan?

  52. Okee, apart. een Bij een Sitecom router had ik inderdaad die problemen met de iPad, maar onder een Apple Airport totaal niet. En op een HTC Touch HD had ik ook die zelfde problemen met die router, maar op een Airport doet hij wel gewoon normaal. Mijn MacBook heeft het een keer ook niet goed gedaan maar toen ik de Sitecom opnieuw installeeerde deed hij het weer prima. Alle andere apparaten (iPhone, Asus Eeepc, …) doen het wel gewoon op beide apparaten… ligt dat nou aan mijn Sitecom dan of aan die apparaten?

  53. Pfff ik wordt echt gek van al die trage en lang uitgestelde updates. Een argument kan zijn dat het dan wel werkt, maar als android updates kan leveren om de 2 maanden moet Apple dat toch minimaal net zo goed kunnen?!

  54. Neeee 🙁

  55. @glss: Zeurpiet, nieuws is nieuws wanneer dat gebracht wordt, nieuws kan aan verandering onderhevig zijn indien er nieuwe feiten bekend zijn. Het forum is er opgericht zo aktueel mogelijk te zijn en indien er nieuwe ontwikkelingen zijn worden deze gemeld. Dat is nou typisch het nut van een forum. Kortom wacht gewoon lekker op het moment dat je je iphone gaat synchroniseren en dat de melding komt er is een nieuwe update, dan heb je 100% zekerheid.

  56. Apple heeft nooit officieel een release datum gezegd! Mede door dit soort problemen. Het is dus ook een beetje stressen bij Apple! Ik hoop dat Apple de update beschikbaar maakt zodra ze het hebben gefixt.

  57. Origineel geplaatst door Robin Kamphuis
    Laten ze maar wat doen aan die batterij die zo snel leeg gaat!

    Dat moet dan komen door het vele gebruik 🙂

    Ik klaag niet echt over de accu, zeker niet in vergelijking met m’n iPhone 3Gs welke 1% per seconde lijkt te verliezen.

  58. Wat een gedoe allemaal..
    – alsof we nu niet voldoende kunnen met de iPad…
    – te laat (hoezo, Apple heeft nog niets beloofd voor vandaag) is niet goed
    – te vroeg (of voor sommigen: op tijd) is ook niet goed als er dan toch nog bugs in blijken te zitten
    Wacht rustig af en geef de engineers van Apple de tijd en het vertrouwen om een mooie aanvulling op de huidige functionaliteit te geven, nota bene gratis !

  59. Geen problemen met iOS 4.2 GM op mijn iPad

  60. Ik heb een iPad wifi model en daarop iOS 4.2 GM. Heerlijk om met die nieuwe functies te werken.. Alleen mensen!! Die batterij gaat echt sneller leeg. Ik gebruik hem echt veel en merk het zo erg sinds de update van 3.2.2 naar 4.2. Apple is ons “iPad gebruikers” al aan het voorbereiden om volgend jaar weer paar honderd euro uit te gaan geven.. 😉

  61. @Dekon:

    Uitstel??

    ff een vraagje:
    Als je pa zegt dat je moeder je wel een koekje geeft.
    Maar ze doet dat vervolgens niet. Ben je dan ook boos op je moeder dat ze haar beloftes niet nakomt?

    Dus, wie heeft er nou beloofd dat er vandaag een update komt? Apple? dacht het niet.

  62. Origineel geplaatst door ThomDat gegis over wanneer die update komt… waar is het goed voor. Laten we gewoon afwachten, komt vanzelf wel en buiten dat: zo bijzonder is die update niet eens!

    Omdat de unlock voor de 3G en 3GS daarna pas uitkomt. Die update naar 4.2 kan de meeste gestolen worden 😛

  63. Origineel geplaatst door peer van eersel… ik begrijp t allemaal niet meer!!
    deze software word al n maand getest…

    Dat is ook heel vreemd. Nu blijkt “opeens” dat wifi niet goed werkt op de iPad……. Testen ze al1 offline apps? Hoe hebben ze safari eerder getest, zonder internetverbinding?

    Als iemand w8 op de update i.v.m. AirPrint? Vergeet dat maar als je een Mac hebt, dat werkt ook niet en kan nog wel ff duren voordat het wel werkt. Apple op zijn best!

  64. Ik wordt niet goed van al die geruchten en geeks die menen te weten wanneer, hoe en wat uitkomt.
    Apple hangt me ook de keel uit met die paranoïde geheimhouding, fantastische produkten maar Jobs moet er eens mee kappen met die geilmakerij, het laatste jaar laat ie het afweten.

  65. IOS 4.2 versie 8C134b is zojuist beschikbaar gesteld voor Apple Developers (iPad only!). Ik heb deze versie net geinstalleerd. De definitieve versie komt waarschijnlijk op 24 november.

    http://www.9to5mac.com/

  66. Even een bericht voor de quote(iPhone scrolt niet)
    Probleem met je trage en nietreagerende adresboek los je op door push uit te zetten bij geavanceerd bij nieuwe gegevens.

    Origineel geplaatst door Barbara@ Thom: kennelijk heb jij niet zo veel problemen als sommigen onder ons: ik kan met mijn iPhone 3GS sinds de update naar 4.0 nog maar bijzonder weinig! Syncen geeft veel en ernstige problemen, grote hoeveelheid Apps die het plotseling niet meer doet. Als je ZZP-er bent en zo afhankHhelijk van een goed contacten- en agendasysteem als ik, voel je je zwaar -laat ik ‘t netjes houden- in de steek gelaten door Apple!Maar idd: liever wachten op een echt betrouwbare update dan nog méér problemen vanwege een te snel uitgegeven update!

  67. iOS 4.2 GM build 8C134b for iPad is al beschikbaar gesteld voor Developers.

    Dus mogelijk volgende week vrijdag een update?

  68. Ze zullen eens een keer iets wel op tijd uit brengen..

    Maar altijd beter dan op tijd en dan slecht werk afleveren.

  69. @Kevin: Had jij verwacht dat ze de MacBook Air dadelijk na de persconferentie, zouden in de rekken leggen ? Ik niet. Ik ben het wel met je eens dat ze beter even wachten en een goede software afleveren dan de software dadelijk uitbrengen met tal van bugs erin.

  70. Sinds de update naar iOS 4.0. op mijn 3GS valt mijn wifi ook om de haverklap weg. Dan moet ik steeds weer mijn lease vernieuwen.
    Meestal als ik mijn iphone ontgrendel is de verbinding weg, het is net alsof die 4.0 de wifi uitschakeld als je hem afzet, om energie te besparen, maar als je hem dan terug opzet dan werkt hij soms, maar meestal valt hij dan uit. Nu dus op die iPad met 4.2 ook dit probleem, van de 3GS spreken ze niet. Hopelijk met die 4.2 gaat het terug naar behoren, of misschien nog slechter wieweet. Ik vraag me af of nog mensen dit probleem hebben met de 3GS ?

  71. Ben eigenlijk meer benieuwd of er eindelijk een fatsoenlijke agenda komt, je weet wel….eentje met weeknummers…net zoals in een Nokia van 25 euro.
    Het is natuurlijk een beetje onzin om een 2e app te kopen omdat Apple jet verdomd om een goede agenda te maken.

  72. Haha. Had je windows gehad dan was het zo opgelost met een registerwijziging of drivertje. Dat komt ervan als jullie je allemaal laten “gijzelen” met die rommel!

  73. bullshit ik had de 4.2 er ff op gezet en wifi werkt gewoon hoor

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.