Reacties voor: iOS 4.2 Gold Master voor iPad nu beschikbaar voor ontwikkelaars

Apple heeft vanavond de Gold Master van iOS 4.2 voor de iPad, iPhone en iPod touch vrijgegeven.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 72 reacties

  1. Kak, ik dacht dat ‘ie gereleased was toen ik jullie tweet las. IK WIL HEM! Echt, ik wil multitasken. nu. Haha!

    We wachten geduldig af

  2. Het komt dichterbij 😀

  3. Net geinstalleerd , maar zie niet direct verschil met de eerdere beta versies !

  4. Ik zie zo gauw ook even geen verschil, maar dat was te verwachten natuurlijk. Definitieve release nu heel dichtbij.

  5. In de keynote van September liet Steve Jobs een demo zien, waarbij hij met iOS 4.2 een video via AirPlay op een Apple TV afspeelde (terug te zien op 1 uur en 5 min).

    Zojuist heb ik getest, maar dit is helaas nog niet mogelijk. Je kunt wel het geluid van een video via AirPlay en een Apple TV streamen, maar nog geen beeld.

    Jammer, ik hoop dat dit met de definitieve release wel kan.

  6. Neem aan dat

    Origineel geplaatst door Paul van Dijk
    In de keynote van September liet Steve Jobs een demo zien, waarbij hij met iOS 4.2 een video via AirPlay op een Apple TV afspeelde (terug te zien op 1 uur en 5 min).Zojuist heb ik getest, maar dit is helaas nog niet mogelijk. Je kunt wel het geluid van een video via AirPlay en een Apple TV streamen, maar nog geen beeld.Jammer, ik hoop dat dit met de definitieve release wel kan.

    Dat is mij ook opgevallen , maar ik neem aan dat 4.2 nog niet op de Apple tv staat , vandaar dat dit nog niet werkt natuurlijk

  7. dat ze de wekker bug er maar uit halen! wat irritant >.< ik was vanmorgen weer te laat, grrr!

  8. Gaaf, denk dat ik hem er ook op ga zetten.

    Kan je ook weer makkelijk terug straks naar de echte release als je de GM er op hebt gezet?

  9. yes!!!

    eindelijk multitasking en folders…!

    zometeen airplay testen!!

  10. stiekem kan ik niet wachten om de GM te installeren .. ben ik dan niet al mijn apps etc. kwijt?

  11. Ik zeg ”doen”

    Folder, Multitasking etc etc……..

    Dat het net voor de Kerstkado’s uitkomt. Vreemd he.
    Apple wast ff de concurrent zijn oren.

    C-You

  12. @Niels Dortland:

    Dat zou niet moeten. Bij andere updates ook niet het geval en met mijnn iPhone heb ik al meerdere updates gehad. Tot nu toe altijd goed gegaan. Voor de zekerheid even een backup maken. Altijd goed.

  13. @Rob Berghaan:

    Dit kerstkadootje heb ik al maanden geleden uitgepakt.

  14. @Ronald1959

    Top dan gaan we dat proberen! .. via Restore moet het toch?

  15. Aangezien de GM zo goed als gelijk is aan de final durf ik wel de gok aan om hem te installeren. Daarbij hoef je voor GM releases geen dev account te hebben om het te kunnen installen, dus downloaden en go!!

  16. Werkt perfect hier!
    Er zijn een aantal bugs opgelost tegenover de beta’s. Ook de multitasking balk is een beetje aangepast.

  17. Vraagje aan degenen die hem al hebben draaien: de rotatieschakelaar is nu een muteknop als ik het goed begrepen heb.

    Voortaan moet je dan het roteren vergrendelen, zoals dat ook op de iPhone het geval is? Betekend dit ook, dat je dezelfde beperking hebt als op de iPhone? Dat je hem alleen als portrait kunt vergrendelen? (heel irritant, ook op de iPhone trouwens).

  18. licht het aan mij of ben ik blind want k kan hem niet vinden

  19. @Vince: je kan hem zowel portrait als landscape vastzetten.

  20. Erg jammer dat je in Pages nog steeds geen afbeeldingen kunt plaatsen. is al het geval sinds de eerste beta en zit nog steeds in deze GM. Dit is een bekende bug, die dus nog niet gefixed is!

    Tijd voor een update Apple!

  21. Waar kan ik deze vinden en downloaden dan?

  22. @Roel: hij is nog niet officieel beschikbaar; alleen voor developers. Maar als je een beetje goed googled (en de nieuwe beta van iTunes 10.1 installeert) kan je hem vinden en installeren. Draait top hier!

  23. @Vince:

    idd softwarematige screenlock en knopje is nu mute geworden …

  24. Hopelijk brengen ze snel de open versie uit!

  25. hoe snel zou deze te jailbreaken zijn?

  26. @noiz13: Hij was al gelijk jailbroken sinds de eerste beta. Heel snel dit keer dus. http://www.iphoneworld.ca/news/2010/10/28/ios-4-2-beta-already-jailbroken-on-ipad/

  27. Aan jailbreaken heb je momenteel nog niet veel gezien de meeste apps (waaronder cydia) nog geüpdate moeten worden voor 4.2

  28. Ik zit nu nog op 3.2.1 (JB), ben ik na een update al mijn apps kwijt? En de settings van apps? En downloaded content (zoals bijvoorbeeld magazines en kranten in Zinio, Wired, Ako, PressReader, etc). Ik heb overigens ondanks de JB geen illegale content op mijn iPad, alleen Cydia apps voor multitasking etc.

    Ik maak eigenlijk nooit een backup van mijn iPad na het syncen, omdat dat zo ongelooflijk lang duurt…

  29. @fjc: Als je eerst een goede backup maakt ben je natuurlijk niets kwijt. Het is ook mogelijk je Cydia apps te backuppen met bijvoorbeld AptBackup. Als je tijdens het synchen ook meteen laat backuppen dan scheelt dit op de lange termijn veel moeite. Nu moet je denk ik de iPad aan de pc/mac hangen en een flinke bak koffie gaan zetten, maar dan heb je ook wat.

  30. @BertTelecomsiteNL: Ik had al even gekeken op de apple site, en daar staat dat “updating your device does not affect user content or settings” (http://support.apple.com/kb/ht1414).

    Maar ik ben het met je eens, een goede backup geeft wel wat rust. Overigens denk ik dat ik geen JB meer nodig heb na de update, voornaamste reden is multitasking…

  31. ik heb deze Firmware net geprobeerd het werkt goed. Maar de huidige versie van itunes is niet te gebruiken, want de Ipad word niet herkent. Dus nu ga ik er van uit dat er ook een Update van Itunes komt.

    Deze Firmware vereist namelijk Itunes 10.1

  32. ik heb deze Firmware net geprobeerd het werkt goed. Maar de huidige versie van itunes is niet te gebruiken, want de Ipad word niet herkent. Dus nu ga ik er van uit dat er ook een Update van Itunes komt.

    Deze Firmware vereist namelijk Itunes 10.1

    ik zie wel een verschil er is namelijk een caming center app bijgekomen.

  33. Is het iTunes backup probleem in deze versie opgelost?

    zie: http://forum.headliner.nl/topic-17418/

  34. @IpodDemon: Die is niet nieuw hoor, zat er bij de bèta’s (in ieder geval beta 3) ook al in.

  35. niet veel nieuwe functies in de GM toch?

  36. @Tommy:

    ik heb de beta’s niet geprobeerd

  37. @Boudewijn Janssen: Ja, dat zou wel wat zijn, maar ik denk het niet eerlijk gezegd. Dat is de reden dat ik al vrij snel BackOff heb geinstalleerd zodat niet steeds een backup wordt gemaakt.

    Ik hoop daarom dat als ik ga updaten dat:
    1) niet eerst een backup wordt gemaakt
    2) de update de user content en settings in tact laat…

    Dat 2de is volgens apple support wel het geval, het eerste weet ik nog niet zeker, maar het lijkt erop dat voor een update iTunes eerst een backup wil maken…

  38. Jah hoor , breng gewoon de echte versie uit dan al die beta’s

  39. Heb de beta’s nu ook al even draaien en met geen een van de drie heb ik problemen gehad. Enkel iTunes 10.1 beta doet het verschrikkelijk… Tekst van knoppen die verdwijnt, appstore die het niet doet… Hoop dus vooral dat ze snel de officiële nieuwe iTunes uitbrengen.

  40. iTunes 10.1 beta werkt hier niet onder Windows 7 X64.

    Dus installeren van de 4.2 GM Firmware lukt niet. Omdat de iPad 4.2GM alleen wordt herkent in iTunes 10.1 beta

    Ik wacht wel netjes op de final 🙂

  41. Herstellen na 4.1 lukt niet krijg error in iTunes. Lekker waar ben ik aan begonnen :S

  42. Net iTunes 10.1 en iOS 4.2 GM gedownload (zelf geen ontwikkelaar).
    iTunes doet het zoals anders, nog geen problemen gehad.
    M’n iPad daarentegen doet raar met internet: ondanks dat hij vol signaal (WI-FI) aangeeft, doet het internet het niet. Even opnieuw opstarten verhelpt dit probleem (tijdelijk?).
    Airplay werkt goed, je kunt echter niet muziek van je iDevice naar de boxen van je pc streamen. Wel kun je van alle apps (iPod, radio, YouTube e.d.) muziek streamen naar boxen aangesloten op een Apple TV of Airport Express.
    Multitasken gaat lekker soepel.
    M’n iPad gaat niet langzamer op 4.2 dan voorheen.

  43. waarom doet iedereen zo dramatisch dat het niet lukt enzo?
    ik ben geen developer, ik heb gewoon op een site itunes 10.1 beta gedownload, vervolgens de GM op ipad gezet en alles werkt prima,

    alleen zie ik nergens iets voor airplay, maar dat zal wel liggen aan het feit dat ik geen mac heb ofzo?

  44. Waarschijnlijk Willem omdat de iTunes Beta niet werkt zoals het hoort op een X64 versie van Windows 7. Zie ook andere webpagina’s waar dit een veelbesproken probleem is. Het is niet voor niets een BETA uiteraard dus eigen risico. Maar zulke grote bugs als het niet werken van iTunes verwacht je niet tijdens een GOLD stadia. Daar verwacht je alleen minor bugs. En geen bugs waardoor het niet werkt.

    Inmiddels mijn iPad aan een Windows 7 x86 versie gekoppeld daar werkt de iTunes Beta wel foutloos op. Dus mijn iPad werkt weer 🙂 Nu alleen de backup nog even terug zetten.

  45. Hmm, ik heb zowel ios 4.2 beta 1, 2, 3, en vandaag de GM op mijn iPad gezet met iTunes 10.0.1.22 (onder Windows 7 64bit). Dus niet via 10.1 beta 2.

    Gewoon shift inhouden en dan op update knop drukken, wijzen naar de GM build en enkele minuten later staat hij erop. Van te voren wel even syncen en een backup maken.

    Vraagt hij ook niet om een geregistreerde UDID ofzoiets.
    Heb ik ook niet.

  46. ik had gehoord dat morgen al de update was voor iPad… verkeerde bronnen dus.

  47. maar ik kom er net wel achter dat ik nu opnieuw connect met mijn ipad ik een melding krijg dat mijn ipad alleen kan gebruiken indien ik itunes 10.1 of hoger gebruik. kortom ik moet itunes 10.1 dus wel installeren. Krijg je als je maar eens in de 2-3 weken ofzo mijn ipad aan itunes hang.

    Origineel geplaatst door Edwind
    Hmm, ik heb zowel ios 4.2 beta 1, 2, 3, en vandaag de GM op mijn iPad gezet met iTunes 10.0.1.22 (onder Windows 7 64bit). Dus niet via 10.1 beta 2. Gewoon shift inhouden en dan op update knop drukken, wijzen naar de GM build en enkele minuten later staat hij erop. Van te voren wel even syncen en een backup maken. Vraagt hij ook niet om een geregistreerde UDID ofzoiets.Heb ik ook niet.

  48. @EdwinD Dat lijkt me niet een heel groot probleem toch? Heb je iTunes 10.1 nog geinstalleerd op je windows?

    Ik heb 4.2 net gedownload en wacht tot m’n iPad een reservekopie gemaakt heeft. Wat gaat dat traag zeg, jeetje!

  49. Ik heb de update gedaan en iTunes 10.1 draaiend op Windows 7 x86 heb alleen 1 probleem als ik naar ipod ga op mijn iPod staat er synchroniseren anuleren weet iemand hoe dit te verhelpen is

  50. Origineel geplaatst door Pilatus Passus
    Net iTunes 10.1 en iOS 4.2 GM gedownload (zelf geen ontwikkelaar).
    iTunes doet het zoals anders, nog geen problemen gehad.
    M’n iPad daarentegen doet raar met internet: ondanks dat hij vol signaal (WI-FI) aangeeft, doet het internet het niet. Even opnieuw opstarten verhelpt dit probleem (tijdelijk?).
    Airplay werkt goed, je kunt echter niet muziek van je iDevice naar de boxen van je pc streamen. Wel kun je van alle apps (iPod, radio, YouTube e.d.) muziek streamen naar boxen aangesloten op een Apple TV of Airport Express.
    Multitasken gaat lekker soepel.
    M’n iPad gaat niet langzamer op 4.2 dan voorheen.

    Ik zie bij mij die AirPlay knop nergens. Moet je iets instellen ofzo?

  51. probleem opgelost gewoon allemuziek er af gegooit

  52. @ fabian, alles werkt gewoon hoor alleen de airplay knop mist 0.o , das nou ook niet een wereldramp, als multitasking er maar is vind ik t best 🙂

  53. @Roel:Nee, maar iTunes 10.1 beta 2 is echt bagger. Crashte al een keer, en hem zelf 2x moeten killen via taskmanager omdat hij niet reageerde op muis clicks en dat in goed een uurtje na de installatie. Maar goed backup is weer bijgewerkt en daar ging het mij nu even om.

  54. Niet alles werkt met multitasking. Probeerde het met angry birds, maar tijdens het switchen moest het spel gewoon opnieuw laden.

  55. Ik zie geen verschil met de vorige alleen de slider bij multitasking als je naar links gaar dan heb je nu ook een geluidslider

  56. Gosh, mijn iPad is dood. Gelukkig een backup gemaakt, die ik as we speak aan het terugzetten ben. Iemand die me precies kan uitleggen hoe ik deze GM installeer? #help

    Oh ja, ik had hem dus via iTunes 10.0.1.nogiets erop gezet (shift en dan op bijwerken klikken en bestand selecteren) en toen werd mij heel fijn verteld dat er iets fout was gegaan en kreeg ik ‘m niet uit, zucht.

  57. Komt er dan ook snel een firmware upgrade voor de apple tv? Anders heb je nog steeds niks aan airplay (video)

  58. Airplay zit onder iPod naast volume slider.

  59. @Frank: zit onder iPod
    naast volume slider linksboven.

  60. Ik las onlangs dat de App store tijdens thanksgiving een week dicht gaat. Wellicht is dat het moment voor de Developer community om alle Apps gereed te maken voor iOS 4.2 en komt 4.2 na die freeze uit ?

  61. Ik heb hem draaiende, woei!

  62. Gelukt en verrast door de ervaring met van 4.2 op iPAD!

  63. @peer had ik last van en nu ook nog steeds. Dacht dat het aan m’n iPad lag… Heb daar ook last van in keynote en numbers. Grafieken en andere vormen etc werkt wel daarentegen

  64. @Roel:

    Je moet ook een nieuwe ITunes beta downloaden anders werkt het niet…

  65. Origineel geplaatst door Sander
    Jah hoor , breng gewoon de echte versie uit dan al die beta’s

    Volgens mij begrijp jij niet waar die Beta versies voor dienen. Daarom Speciaal voor jou een korte uitleg. Die beta versies worden uitgebracht om er voor te zorgen dat er zo min mogelijk Bugs in de officiële versie blijven zitten.

  66. @fjc: dan staan er waarschijnlijk heel veel afbeeldingen in je filmrol. Moet je eens in een album op je computer zetten en dan het album via itunes beschikbaar stellen voor je ipad 🙂 veel leuker.

  67. Zijn er hier meer mensen die problemen hebben met wifi na het installeren van iOS4.2 op hun iPad?

  68. Ja hierzo hetzelfde probleem, wifi valt om de haverklap weg. Moet de iPad dan herstarten. @william:

  69. @Jeroen

    Op MacRumors loopt er ook al een draadje over. Blijkbaar toch wel serieus iets. Zuur als dat de finale GM zou zijn…

  70. @Jeroen: Heb er ook last van. Twijfel om weer terug te gaan naar oude versie..

  71. Kan iemand die de 4.2 GM heeft draaien of airplay/airvideo werkt vanuit de filmrol? Ik lees dat het hier niet beschikbaar is namelijk.

    Wat nou juist zo cool is is dat je overdag wat foto’s en filmpjes maakt die je dan met 1 druk op de knop via de nieuwe AppleTV op je TV kan tonen..

  72. Origineel geplaatst door Flip
    @Frank: zit onder iPod
    naast volume slider linksboven.

    Sorry maar kan die airplay knop echt net vinden.
    meer mensen last van????

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.