Reacties voor: ‘iOS 4.0 komt niet naar de iPad, 4.1 wel’

Volgens blogger John Gruber brengt Apple dit najaar meteen iOS 4.1 uit, een release die universele ondersteuning biedt voor alle iDevices (iPod touch, iPhone en iPad).
Lees het complete artikel → ‘iOS 4.0 komt niet naar de iPad, 4.1 wel’
Michel Lusthof -

Reacties: 27 reacties

  1. Kinkt goed. Nu maar hopen dat ze niet te lang wachten met iOS 4.1 uitbrengen… Krijg vandaag of morgen mijn iPad uit Duitsland binnen en zou hem graag willen updaten om de folder en multitask functie te gebruiken =) Helaas kan mijn iPhone 3G niet multitasken

  2. Wat gaat er met de functionaliteit van de screenlockschakelaar gebeuren bij iPad OS 4? Wellicht geluid aan/uit à la iPhone?

  3. Ik voel me lichterlijk bekocht nu de functionaliteit voorlopig niet op de Ipad beschikbaar is. Typisch Apple zullen we maar zeggen.
    Overigens is nu wel duidelijk geworden wat de levensduur van een Iphone is; nl 3 jaar. Na 3 jaar is een update voor de 1G en 2G niet meer voorzien

  4. Origineel geplaatst door pim
    Ik voel me lichterlijk bekocht nu de functionaliteit voorlopig niet op de Ipad beschikbaar is. Typisch Apple zullen we maar zeggen. Overigens is nu wel duidelijk geworden wat de levensduur van een Iphone is; nl 3 jaar. Na 3 jaar is een update voor de 1G en 2G niet meer voorzien

    Natuurlijk onzin, er staat nergens dat het langer duurt, alleen dat het niet iOS4 wordt maar iOS4.1 dat op de iPad zal draaien. Maakt het jou iets uit hoe het iOS heet als het verder geen dag later uitkomt? (Namelijk het najaar, zoals al aangekondigd)

  5. Ik denk dat hij meer bedoeld dat 4 nu al op alle iPhones en iPods draait, maar dat je met je mooie nieuwe iPad nog maanden moet wachten op alle leuke nieuwe functionaliteit.

  6. Klopt, ik had ook gehoopt op 4.0 op m’n iPad, meer dan op m’n 3GS 🙂

  7. Origineel geplaatst door karel-willem
    Ik denk dat hij meer bedoeld dat 4 nu al op alle iPhones en iPods draait, maar dat je met je mooie nieuwe iPad nog maanden moet wachten op alle leuke nieuwe functionaliteit.

    exact; ik heb nog even nagezocht maar op de http://www.apple.com/ipad/specs/ staat dus nergens dat je nog een halfjaar moet wachten om de laaste versie software te kunnen draaien. Er staat trouwens in het geheel niets over software versies en hoe deze kan worden aangepast. Blijkbaar moet je deze informatie op allerlei fora achterhalen.

    Gelukkig is de jailbrake wel voorzien en is dus veel in de marge aan te passen!

  8. Theoretisch zou je iOs4 moeten kunnen draaien op een iPad en ik hoop dat er een tweak komt die het mogelijk dat mogelijk maakt.
    Het zou me niets verbazen als er over 2 weken videos verschijnen met iOs4 op de iPad!!

  9. Wat een onzin, bij de onthulling van iOS 4 was er al bekend dat ie dit najaar naar de iPad zou komen. Aangezien dat hier nog steeds het najaar genoemd wordt is er niks aan de hand.

  10. @Vinnyme:

    Als je een jailbreak uitvoert en backgrounder en folders installeert heb je de door jou gewenste functionaliteit en kun je deze al gebruiken. Op het moment dat OS4.1 uitkomt kun je dan upgraden.

  11. Origineel geplaatst door pim
    Ik voel me lichterlijk bekocht nu de functionaliteit voorlopig niet op de Ipad beschikbaar is. Typisch Apple zullen we maar zeggen. n

    Steve Jobs heeft tijdens zijn Keynote van iOS 4 gezegd dat de iPad versie pas in de herfst zou komen. Dit had je dus gewoon kunnen weten.

    Origineel geplaatst door pim
    Overigens is nu wel duidelijk geworden wat de levensduur van een Iphone is; nl 3 jaar. Na 3 jaar is een update voor de 1G en 2G niet meer voorzie

    Onzin. De 2G en 3G iPhones werken nog minstens even goed als toen je ze gekocht hebt. Dat er geen updates meer voor uitkomen betekend niet dat het apparaat dood is, het betekend alleen dat het de nieuwste snufjes niet kan hebben. Geloof me, ik heb multitasking aan het werk op mijn iPod Touch 2G, en het is terecht dat Apple het daarop niet toelaat. Je device wordt er erg sloom van.

  12. Lijkt me heel logisch. Ze willen zoals in het bericht ook aangegeven staat terug naar één versie voor alle iDevices. De straat is nu enigszins opgebroken en het moet weer één geheel worden.

    Als iOS 4 geschikt zou zijn voor de iPad, hadden ze hem wel direct beschikbaar gemaakt. Betekent automatisch dat je alle versies moet opwaarderen als je weer naar één centrale versie wilt.

    Echter kun je het ook anders interpreteren; ze zouden ook 4.0.1 kunnen maken als centrale versie, wat in feite betekent dat 4.0 wel beschikbaar komt op de iPad.

  13. Vergeet niet dat ze voor de iPad ALLE nieuwe functies van iOs 4 moeten optimaliseren voor die schermresolutie en configuratie. Het kost gewoon extra tijd om nu ineens voor twee platformen het OS door te ontwikkelen. Vind het dus ook niet gek dat het voor de iPad een paar maanden later komt.. Het is echt geen conspiracy / opzet van Apple zoals sommigen denken.

  14. @Aldert Greydanus: De iPhone 4 heeft ook een afwijkende resolutie en heeft meer en nieuwere hardware. En daar kan het wel voor!

  15. @Defrag

    Echt niet, ik heb het draaien maar die backgrounder werkt vaak voor geen meter.

    van de 10 keer dat je heb gebruikt is 6 tot 7 draait de app niet in de background en als je hem weer start begint de app gewoon opnieuw.

    IM+ bv crashed zeer vaak of draait niet in de achtergrond.

    Sommige apps gaan wel in de background andere weer niet.

    Ik vind backgrounder dus absoluut niet hetzelfde werken als multitasking in ios4 (op mijn iphone)

  16. @Aldert Greydanus:

    Dat klopt natuurlijk, echter Apple doet wel hele goede zaken met de Ipad (verkopen er 1 per 3 seconde). Mag dus wel wat extra software ontwikkel inspanning verwachten. MultiTasking / Folder / Multiple Exchange accounts zijn wel de functies waar ik vrolijk van wordt. Het is dus wachten op de Iphone 4 en daarna IOS4.1 …..

  17. @FiXeR: Bij iPhone is het alleen de resolutie, bij iPad zijn het ook allemaal andere userinterface elementen.

  18. Wat ik me toch afvraag he, is het zo dat iPhone 4 die 512 MB RAM special extra heeft om de HD video sneller te renderen of is dat ook gedaan om de multitask soepeler te laten verlopen?

    Want de iPad heeft 256 MB RAM, maar de Apps zijn hier van groter caliber. Kan de iPad net zo soepel lopen als de 3Gs met 256MB?

    Daarnaast het Multitask interface van de iPhone is specifiek ontworpen of formaat en bediening. Multitask op de iPad heeft toch een ander interface nodig sinds hij in elk houding te gebruiken is. Ze zouden er dankzij het grote scherm een Exposé functie van kunnen maken.

    Ik denk dat we voor een ander multitask methode komen te staan dan we verwachten en dat het daarom langer duurt.

  19. @Vinnyme: een vraagje; Je krijgt vandaag of morgen je iPad uit Duitsland zeg je, maar waar haal je hem dan vandaan? Als ik het vragen mag.

  20. Origineel geplaatst door pim
    Ik voel me lichterlijk bekocht nu de functionaliteit voorlopig niet op de Ipad beschikbaar is. Typisch Apple zullen we maar zeggen. Overigens is nu wel duidelijk geworden wat de levensduur van een Iphone is; nl 3 jaar. Na 3 jaar is een update voor de 1G en 2G niet meer voorzien

    Een levensduur van 3 jaar? Want na die 3 jaar stopt dat ding met werken?

  21. Origineel geplaatst door Pilatus Passus
    Wat gaat er met de functionaliteit van de screenlockschakelaar gebeuren bij iPad OS 4? Wellicht geluid aan/uit à la iPhone?</

    Goeie, ben benieuwd wat het dan word

  22. Goede vraag, wij willen er een paar hebben, 2 dus:) En staan op de voorinschrijvingslijst (vanaf 28-5) in DE waar de iPad al sinds 28-5 leverbaar zou zijn. We staan op de 9e plaats op de lijst en we hebben nog steeds niks. Ze zeggen dat Apple amper iets uitlevert.

    2x iPad 16GB +3g graag:)

    @Dustin:

  23. Zal dan zeker wel in september komen als de volgende generatie iPod Touch eraan zit te komen…

  24. @Patrick:
    De mijne is vandaag toegekomen via kennis in FR. Had hem in Apple store FR laten bestellen en was na 7 dagen reeds afgeleverd in FR. 3 dagen voor shipping van FR naar BE. In FR gaat het dus wel vlot…

  25. Levering in Engeland ging ook binnen een paar dagen. Net als met de Iphone 3G en 3GS blijkt de levertijd op de modellen met meer geheugen veel korter. Nu nog een week wachten voordat mijn broer uit Engeland hem meeneemt en af wil staan… Hij is iig zeer enthousiast, gaat er nu zelf ook een kopen.

  26. @Dustin, @Patrick:

    In Duitsland is de iPad met 3G slecht leverbaar. Wil je het model met uitlsuitend WiFi dan is deze zeer snel leverbaarin geval van de 64 Gb. De 16 en 32 Gb varianten hebben ongeveer een week – twee weken levertijd. Ik heb prima ervaringen met Gravis (www.gravis.de). Levertijden heb ik vernomen van Gravis, en voor de 64 Gb zelf ervaren: deze kon ik nog DEZELDE dag ophalen. Toen ik bij Gravis in Aachen kwam, lagen daar letterlijk tientallen iPads opgestapeld achter de toonbank (WiFi 32 en 64 Gb varianten).

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.