Reacties voor: iOS 17 wensen: deze verbeteringen willen we zien in de volgende grote iOS-update

Later dit voorjaar wordt iOS 17 uit de doeken gedaan, maar veel is er nog niet bekend. Tijd dus om onze wensen voor iOS 17 voor je op een rijtje te zetten. Welke verbeteringen mogen dit jaar echt niet ontbreken en moeten toegevoegd worden aan iOS 17?
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 43 reacties

  1. Digitale klok op Lock Screen

    Update van de mail app

  2. Ik zou meer uniformiteit willen hebben tussen landen: services en diensten moeten wat meer gelijklopen tussen VS en EU. Apple Card is daar een voorbeeld van. Nu kan ik mij voorstellen dat we de Apple Card niet gaan zien in Nederland, maar in de VS kunnen ze hun financiën zien in de Wallet App vanwege de Card. Dat zou w.m.b. hier in Nederland ook mogelijk moeten zijn via bijv. Open Banking-api’s. De softwarematige belevenis verschilt teveel in de EU t.o.v. de VS.

    En, waar blijft Apple Fitness+ in hemelsnaam…

  3. Airtag delen met partner!

  4. Het design kan inmiddels echt een maken over gebruiken.
    Na bijna 8 jaar hetzelfde mag het ook wel een keer.

  5. Zoek functie om je homekit apparaten terug te vinden.

  6. Betere beveiliging voor de overname van je Apple ID,
    En niet zomaar te vervangen en veranderen met het wachtwoord van je telefoon, maar alleen door een combinatie met fysieke key of meerdere apparaten.

    Waardoor je apparaten vaster zitten aan je account en je account beter gekoppeld zit aan de gebruiker.

    Lijkt mij een goede aanvulling in een tijd dat je iPhone langzaam maar zeker, belangrijker word voor bank, overheidszaken en toegang tot huizen en auto’s etc.

  7. Volume slider terug op het toegangsscherm…

  8. Toegang tot info uit bijv laatste oproepen.

  9. Ik zou die stupide home-bar graag eens kunnen disablen!

  10. Betere integratie apps in landscape positie.

  11. 1) ik zou graag zelf het bedieningspaneel zelf willen indelen, door een icoontje ingedrukt te houden en dan vrij te kunnen verslepen naar een door mij gekozen plek op het bedieningspaneel.

    2) het instellen van een achtergrondfoto vanuit de Foto’s app mag wel wat duidelijker voor wat betreft het Toegangsscherm en Beginscherm. Ook het annuleren ervan.

    3) het verplaatsen van Contacten van iPhone naar iCloud is voor mij totaal niet duidelijk.

    4) de weer app mag stabieler. Deze doet het nog steeds veel te vaak niet.

    5) als ik de grens overga, wil ik een melding over roaming op het Toegangsscherm, waarmee ik roaming direct kan inschakelen. Toevoeging aan het bedieningspaneel zou ook kunnen.

    … meer volgt later

  12. Fietsnavigatie

  13. Berichten kunnen inplannen in whatsapp en automatisch laten versturen.

  14. Toegangscode voor al je het toestel wil uitzetten.

  15. Als mijn horloge aan de lader ligt en mijn telefoon ondertussen in de slaapstand springt zou ik graag willen dat mijn horloge dat ook doet als ik hem van de lader haal.

  16. Na jaren ben ik terug bij Apple en ik ben toch wat onaangenaam verrast over het gebrek aan progressie van iOS. Door het ontbreken van interactieve widgets en de zeer beperkte mogelijkheden het beginscherm en de mappen in te delen, kost elke interactie mij nu (minimaal) tweemaal zoveel tijd. Zelfs kleine acties, zoals alle meldingen wissen of apps sluiten.

  17. Geruchten gaan al dat de updates dit jaar klein zijn. Vooral vanwege de nieuwe EU regels en de komst van XRos.

    Dus wat ik wil zien: bugfixes. Gezien iOS nog steeds niet super stabiel is.

  18. @Rutger: 5 absoluut
    1 ook graag
    en timer en alarm die na 3sec stoppen met jengelen

  19. Apple pencil kunnen gebruiken op de iPhone!

  20. @Gert2: goed punt!

  21. 6) Een melding op mijn iPhone als mijn Watch opgeladen is. De widget is leuk, maar meldt niks.

    7) Als mijn Watch op de lader ligt wil ik een melding op mijn iPhone als de afstand tussen iPhone en Watch meer dan x meter is. Waarom?
    A) Ik vergeet hem nog wel eens om te doen voordat ik uit huis vertrek, en door die melding zal ik hem niet te vergeten.
    B) Bij mij op het werk ligt ie ook wel eens aan de lader en daar komt Jan en alleman binnen wandelen… En wat mij betreft mag er dan een optie dat hij een hoop herrie kan maken zodat ik meteen kan zien waar dat ding heen gaat.

  22. @Bob: daar heb ik al eens van gehoord. Er is een workaround voor, via Begeleide toegang. Google maar eens.

  23. @Martin Kohrman: Wat ervaar je momenteel dan? Ik heb zelf enkel de irritatie met Google maps die ‘Centreren’ mist in landscape view.

  24. Wat ik mis als ik bij bestanden foto’s aan het kijken ben. Wil vervolgens eentje wissen dan moet ik eerst terug gaan naar het overzicht vervolgens de foto weer zoeken dan pas verwijderen.

  25. Ik zou graag een soort van body battery zoals van Garmin zien op de Apple Watch.

  26. Als ik een website bekijk bv ad dan bewaart hij cookies en trackers, dit kon ik op iPhone altijd wissen sinds kort niet meer, enig idee of dit terug komt of hoe ik dit kan doen?

    Groet Christina

  27. App bibliotheek zelf inrichten.

  28. Een grote wens zou zijn TERUGBLIKKEN op jaartal volgorde.

  29. • Beltoon per simkaart instellen.
    • Wanneer ik op iemand druk als er 2 simkaarten actief zijn, vragen met welke simkaart hij moet gaan bellen.

    Optie 3 in het artikel staat ook hoog op mijn lijstje.
    Dit zijn echt de opties die ik op Android fijn vond. Voor de rest echt iOS liefhebber.

  30. Betere ondersteuning voor (niet Apple) monitoren zodat resoluties fijner werken. Nu werken enkel eigen Apple schermen alleen optimaal.

  31. Bugfixes is uiteraard prioriteit nummer 1. Verder verbetering van huidige functies. Dit zou makkelijk gedaan kunnen worden door iOS meer open te maken.

    Ik vraag me dan ook af, of iOS 17 een voorbereiding is op de DMA in de EU. En het wensenlijstje van de FCC in de VS.

  32. Een functie die ik graag zou zien is dat ik mijn contacten een taal toe kan wijzen zodat Siri weet in welke taal er voorgelezen moet worden als ik EarPods dingen of CarPlay gebruik.

    Het is nu een drama, ik woon in het buitenland, krijg sms-jes in het Engels het Nederlands en het Duits. Mijn telefoon staat standaard in het Engels als ik nu een sms’je krijg probeert Siri die in het Engels voor te lezen. Dat is echt niet te verstaan. Door een taal te kunnen toewijzen zou dit op te lossen zijn.

    En zou het ook praktisch vinden als Apple Maps weet hoe dingen worden uitgesproken en in welke taal als je door Oostenrijk heen rijd, je telefoon op Engels staat, is maps niet te gebruiken omdat de straatnamen echt niet te verstaan zijn.

    Ook zou een tussenvoegsel (infix) als optie bij contacten zeer gewenst zijn. Als je op achternaam sorteert is het onmogelijk dat je iPhone alle mensen die bijvoorbeeld “van” als tussenvoegsel hebben onder de V sorteert ipv van bijvoorbeeld bij “Van den Heuvel” onder de H. I’m heb het nu opgelost door tussenvoegsel onder “tweede naam” te zetten maar dit is geen goede oplossing.

  33. Faceid noodzakelijk bij uitzetten van iPhone tegen diefstal in combinatie met 2 e-sims (ipv losse sim)

  34. Hele fotoalbums kunnen verbergen!! Ik heb veel werkfotos die ik graag per project zou willen verbergen…

  35. Als je een telefoongesprek beëindigd maar de persoon waar mee je belde net een fractie eerder ophangt en jij daardoor onbedoeld iemand anders belt doordat je ineens weer in je recente gesprekken zit en op een naam drukt in plaats van op verbreken te drukken, vreselijk irritant zoals het nu is.

  36. Bij toegangscherm onderin zelf icoontjes mag zelf bepalen.

  37. @sander db: top idee….

  38. Ik moet elke ochtend vertellen tegen m’n Watch dat ik wakker ben, en m’n focus synchroniseert niet meer met m’n Watch.
    Ga maar eens uitzoeken waar ik dat kan instellen.
    Onoverzichtelijk, is waar ik tegenaan loop

  39. Heel simpel… de positie van de volume knoppen vast kunnen zetten op de iPad. Net zoals dit kan op de pro, maar niet op de air.

  40. Ik zou graag de zaklamp van mijn lockscreen willen verwijderen, hoevaak ik ongemerkt de lamp aan zet !

  41. Focus op Woning app.
    Meer mogelijkheden, beter en vooral stabieler! Nu is het soms echt een ramp en heel vervelend dat je geen vrijheid hebt om scènes aan te maken of wat dan ook. Het is nu allemaal zo beknopt.

  42. @Lee: iets heel simpels, maar erg handig: zorgen dat je een goede historie hebt van je in- en uitgaande telefoontjes. Niet alleen de laatste +/-80. En ook terug te zien per contact.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.