Woning-app in iOS 16

Reacties voor: Dit is er nieuw voor de Woning-app in iOS 16

De Woning-app heeft in iOS 16 een compleet nieuw uiterlijk gekregen met welkome verbeteringen. Ook zijn er nieuwe functies toegevoegd. Dit komt ook naar iPadOS 16. Lees hier wat er zoal veranderd is.
Lees het complete artikel → Dit is er nieuw voor de Woning-app in iOS 16
Daniel Vischjager - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 19 reacties

  1. Worden de Woning app wallpapers nu ook gesynct tussen iOS, iPadOS en macOS?

  2. Ik hoop dat ze nieuwe categorieën gaan ondersteunen zoals regen en windmeters

  3. Origineel geplaatst door Jeroen
    Ik hoop dat ze nieuwe categorieën gaan ondersteunen zoals regen en windmeters

    In de presentatie zag je in een flits veel nieuwe icoontjes voor apparaten langskomen. Daarbij lijkt mij dat een logische stap aangezien ze aan het samenwerkingsverband Matter deelnemen.

  4. Verschrikkelijk nieuwe home app
    Geen aan winst zal hier niet aan wennen

  5. Mooi gedaan die woning app. Inmiddels 5 camera’s. Gordijnen, ventilatoren, thermostaten en heel veel lampen in homekit.
    Voor Ios16 raakte ik echt dingen kwijt. Nu met IOS16 helemaal top!

  6. (Red.) Verduidelijkt dat Matter en nieuwe architectuur in iOS 16.1 komen.

  7. Ik had begrepen dat de verbeterde architectuur voor HomeKit pas in een volgende update komt. Dat is ook iets waar je bewust naar moet upgraden want eerst moeten al je apparaten maar nieuwste OS zijn geüpgrade.

  8. Heel erg wennen, ik heb thuis echt alles wat mogelijk in de woning app geregeld tot aan de stofzuigers toe maar wat ik nu heel erg mis is dat de scènes niet vast staan. Ik werk altijd met scènes in huis en niet met losse lampen. Ook vond ik de kamer tabs heel fijn, nu laat je die echt niet staan op de homepagina want dan ben ik heel lang aan het scrollen

  9. Sinds Ios 16 kan ik een lamp niet direct uitschakelen dmv een druk op de desbetreffende button, als ik nu op de button druk komt de slider te voorschijn en moet ik die gebruiken, erg vervelend en extra handelingen !

  10. Net als Jeroen mis ik de integratie van regen- en windmeters. Daarnaast vind ik de app absoluut geen verbetering. Na de installatie IOS 16 bleek de hele setup van mijn lampen verdwenen, ik moest werkelijk helemaal opnieuw beginnen met lampen namen geven, aan een ruimte toewijzen en weer nieuwe scènes aanmaken. Toen ook nog eens bleek dat de gegevens van mijn Netatmo weerstation (Lux, temp en co2) nog steeds “passief” op verschillende knoppen werden weergegeven was ik er definitief klaar mee. App gewist.

  11. Hoe krijg ik de melding “Geen externe toegang” van het hoofdscherm van de Woning app verwijderd?
    Ik ben niet in bezit van een Apple TV of HomePod

  12. Heel erg blij met de nieuwe Woning-app! In het artikel staat dat het mogelijk is om een scène als widget op je lockscreen te zetten. Ik zie deze optie alleen niet. Kan wel de status als een widget toevoegen of een beveiligingsaccessoire, maar geen scène zoals welterusten toevoegen. Weet iemand hoe ik dit kan instellen?

  13. (Red.) Gewijzigde bediening toegevoegd: links tikken voor aan/uit, rechts voor opties.

  14. @Puccini: op het icoontje drukken ipv het hele vak

  15. @Puccini: Om direct uit te schakelen moet je in iOS 16 bij de betreffende lamp op het rondje met lamp symbool drukken dan gaat die direct uit.

  16. @Jean-Paul Horn | iCulture.nl: Apple had een dun verticaal lijntje moeten tekenen tussen de twee functies, het zijn immers twee knoppen. Dan zie je ook meteen het verschil met de knoppen voor de categorieën, die hebben maar één functie

  17. Ik moest mijn automatiseringen gebaseerd op “zon-onder” verwijderen en opnieuw aanmaken om het weer te laten werken. 😔

  18. Het was even wennen….en toen werkte het fijn….

    Alleen….nu ben ik de knoppen bovenin kwijt!!?
    Bijv. de beveiliging knop….en er stond bijv. 12 lampen aan….die je in 1 keer uit kon zetten…
    Ik kan nergens vinden waar ik die terug kan krijgen
    Nu moet ik Siri iedere keer lastig vallen….

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.