iPhone 7 zwart

Reacties voor: Deze toestellen krijgen iOS 16 en iPadOS 16

Benieuwd welke toestellen iOS 16 en iPadOS 16 weer toestellen zullen ondersteunen? In dit artikel zetten we op een rijtje welke iPhones en iPads de updates krijgen en welke moeten afvallen.
Lees het complete artikel → Deze toestellen krijgen iOS 16 en iPadOS 16
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 52 reacties

  1. Ah even een open deurtje 🚪 intrappen 😄 de2017 iPad komt dan net aan wat op de vijf jaar uit. Vorig jaar leek t mij al sterk dat die zou afvallen, dan kwam hij niet aan de vijf jaar die Apple min of meer beloofd

  2. En de iPad Pro 2017?

  3. Wat is de verwachting voor de iPad Pro 10,5 inch uit 2017?

  4. Origineel geplaatst door Lars
    Wat is de verwachting voor de iPad Pro 10,5 inch uit 2017?

    Origineel geplaatst door Graf Zum Kotzen
    En de iPad Pro 2017?

    iPad Pro 2017 staat toch gewoon in de lijst van waarschijnlijk ondersteunde apparaten?

  5. Geen Iphone 11 pro in het lijstje?

  6. Was ook wel te verwachten. Het viel me nog mee dat er vorig jaar geen toestellen afvielen. Blijkbaar heeft Apple ook op software gebied een soort tik-tok methode gevonden.

  7. @Jan vdW: sommige mensen lezen niet goed

  8. (Red.) Dit artikel is bijgewerkt met de nieuwste informatie.

  9. Wat ook interessant is… de originele Homepod… hoe lang gaan ze die updaten?

  10. iPad 2019 nu al zou afvallen dat zou wel heel erg zijn, dan mag hij nog wel 5 jaar beveiligings updates krijgen. Ik ga ervan uit dat de 18 en 19 sowieso dit jaar nog meegaan en misschien volgend jaar ook nog. Anders is goedkoop eigenlijk nog duurkoop voor de consument omdat hij zo kort met gaat. Want wanneer je niet de laatste iOS update hebt krijg je toch dat er apps komen welke jij niet meer kunt draaien, en ook als gebruikt vinden mensen je toestel dan minder interessant wanneer de nieuwste iOS er niet meer op kan. Ze hebben dezelfde Chip dus het zal wel hetzelfde jaar stoppen.

  11. Beetje jammer maar te verwachten, heb nog een in nieuwstaat verkerende SE 2016 32gb, amper gebruikt en dus 100% batterij.
    Ach reservetoestel en gaat nog wel even mee qua beveiligingsupdates gelukkig.

  12. Bij de overgang naar iOS 10 vielen zowel de iPad 3 (met Apple A5X aan boord) met 1GB aan werkgeheugen als de iPad 2 met 512MB af. De CPU’s waren wel gelijkwaardig. De GPU ook als je rekening houdt met het scherpere beeldscherm van de iPad 3.

    De iPhone 8 heeft ook trouwens 2GB werkgeheugen. En de iPad 2019 3GB, ook al heeft die dan aan de achterzijde ook 1 camera.

  13. @Mario: dan gaat dat 2gb verpak niet de grens zijn de 8 gaat sowieso nog niet afvallen. Dus reken maar op de grens zoals altijd ook bij een chip nummer. De iPad Air 2 ,2017, oude se en 6s de rest gaat iig nog weer een jaartje mee

  14. 9 in 1 jaar zou Apple onwaardig zijn. Plus ook nog s apparaten welke niet de 5 jaar gehaald hebben. Nee Let maar op dit jaar is de grens de 9 chip, 9 en 8 vallen af vanaf 10 gaat door. En dan mogelijk volgend jaar dat 2gb verhaal, dat is echt veel en veel logischer. Dan kunnen dan apparaten als de 7 en 8 en iPad 18 afvallen. Veel logischer, denk dat men dat verhaal van de 2gb te snel ziet aankomen. Ik ben trouwens poosje terug van de iPad 18 naar de air 19 gegaan en van de se naar de mini 12 en ik heb nog een iPhone 8 en een Watch se. Ik weet 98% zeker dat mijn apparaten de update krijgen.

  15. Origineel geplaatst door Leo
    @Mario: dan gaat dat 2gb verpak niet de grens zijn de 8 gaat sowieso nog niet afvallen. Dus reken maar op de grens zoals altijd ook bij een chip nummer. De iPad Air 2 ,2017, oude se en 6s de rest gaat iig nog weer een jaartje mee

    Ik denk dat hun tijd is gekomen. 😉

  16. De iPhone 7 staat er niet meer bij en de 7 plus nog wel
    En de iPhone 7 valt af voor iOS 16

  17. @Mario: bijna zeker van niet zeker de 8 niet en de 18 qua iPad is nog te nieuwe, zei ik vorig jaar van de 17, daar waren toen al geruchten over , toen zei ik ook is te nieuwe en dat klopte, zeg ik nu van de iPad 18, is te nieuw, niet de beloofde 5 jaar, slechts 4,5. En de iPhone 8 verwacht niemand eigenlijk dat die afvalt. Duidelijke afvallers zijn de oude se de 6s en de grote 6s en de air 2 en de 2017. Mogelijk de iPhone 7 en de Watch 3. Maar van de rest verwacht ik nog minimaal 1 jaar. Apple heeft nog nooit zoveel apparaten in 1 jaar aan de kant gegooid, en zeker geen apparaten die hun tijd niet hebben volgemaakt. En de iPad 18 en 19 hebben dezelfde chip, kennelijk niet dezelfde ram. Dat gaan we volgend jaar zien, september 2023, gaan ze dan dat 2gb of de 11e chip als grenst.

  18. Heb voor de lol even bij de concurrent van iCulture gekeken ,en die zit op mijn lijn qua verwachting van wie er naar iOS 16 gaan. Die zeggen alles vanaf de iPhone 7 en de zesde iPad ( dat is de 2018) die praten nergens over dat 2gb /3gb verhaal.

  19. 2 generaties iPhone in één keer exit; de 6S en de 7.
    Apart… maar als het net geheugen te maken heeft, dan wel begrijpelijk. Jammer voor iedereen die nog de nu iPhone 7.
    Op zich nog prima toestel- al dan niet met nieuwe batterij – voor diegene die niet teveel wensen, maar wel een degelijke iPhone willen hebben.

  20. De 2017 gaat ook nog mee! Beter! Budget moet wel uit kunnen en als ze uiteindelijk snel afgeserveerd worden ben je eigenlijk nog duur uit. Dat ram verhaal blijft onwaarschijnlijk want waarom gaat de iPhone 8 dan nog wel mee? Wie kan dat uitleggen?

  21. Origineel geplaatst door Leo
    De 2017 gaat ook nog mee! Beter! Budget moet wel uit kunnen en als ze uiteindelijk snel afgeserveerd worden ben je eigenlijk nog duur uit. Dat ram verhaal blijft onwaarschijnlijk want waarom gaat de iPhone 8 dan nog wel mee? Wie kan dat uitleggen?

    …of wellicht de CPU (toch?)

  22. Origineel geplaatst door X.
    2 generaties iPhone in één keer exit; de 6S en de 7.

    Apart… maar als het net geheugen te maken heeft, dan wel begrijpelijk. Jammer voor iedereen die nog de nu iPhone 7.

    Op zich nog prima toestel- al dan niet met nieuwe batterij – voor diegene die niet teveel wensen, maar wel een degelijke iPhone willen hebben.

    iPhone 8 heeft ook 2GB Ram geheugen.

  23. Heb ik tijdens de keynote gehoord dat sommige (pro) functies exclusief worden voor de M1 iPads?

  24. Ik vind het toch wel zeer ernstig dat de iPad Pro 2020 11” 2e generatie en 12.9 ” 4e generatie geen ondersteuning krijgt voor Desktop‑class apps. Dat ding is nog zo nieuw en zo snel man! Waarom zou je nog een iPad Pro kopen!? Ondersteuning is kennelijk belabberd slecht.

    Zo vermoeiend allemaal, steeds maar weer die updates en steeds maar weer al die verouderde producten! En dat in een tijd van behoorlijk stijgende prijzen.

  25. Origineel geplaatst door Roy Senden
    Heb ik tijdens de keynote gehoord dat sommige (pro) functies exclusief worden voor de M1 iPads?

    Ernstig hè er is pas 1 generatie iPads met M1 en de M1 is niet zoveel anders dan vorige chips. Het is heel veel marketing!

  26. @X.: denk ik ook ja, gewoon stoppen met de 9 en 10. Verder vanaf de 11. Misschien het bionic verhaal? Dat de 8 de eerste is met Bionic? Dat daar de grens ligt

  27. @X.: Ik denk dat de meeste mensen die nog een iPhone 7 hebben niet per se alle nieuwste functies willen. In die zin valt het dus nog wel mee hoe jammer het is en kun je er natuurlijk nog best een tijdje mee door zonder iOS 16.

  28. De laatste in het rijtje van iPhones die iOS 16 krijgen is de iPhone 8 (Plus). Betekent dat iPhone 8 en iPhone 8 Plus?

  29. Dus dan werkt iPhone 8 Plus alleen volgend jaar nog, dan moet ik weer een nieuwe kopen? Ze weten wel je geld uit de zak te kloppen! 😂🙈 Maar eigenlijk is het schandalig! Als je beseft dat deze telefoons weer bij het afval komt terwijl ze nog prima werken. 👍🏼

  30. Ipad pro 9,7 uit 2016? Valt deze uit of niet? Ik zie hem niet in de lijst. Er waren vermoedens.

  31. @redactie. Dat de  Apple watch 3 geen ondersteuning krijgt verbaasd me niks. Dit zijn aankondigingen voor software releases in het najaar. Ik denk dat je voorzichtig de conclusie kunt trekken dat de 3 wordt vervangen door een nieuwer model die als instap gaat gelden vanaf september/oktober.
    Daar hoeft Apple nu in de winkel toch nog niet op voor te sorteren.

  32. Ik zie de iPad pro 9.7 er niet bij staan. Volgens Appleinsider zou die de update nog krijgen.

  33. Origineel geplaatst door Marc
    Ernstig hè er is pas 1 generatie iPads met M1 en de M1 is niet zoveel anders dan vorige chips. Het is heel veel marketing!

    Er zit wel veel meer power in die chip

  34. Apple zou zich moeten richten op 8-10 jaar levenscyclus van de ‘pro’ modellen. Duurzaamheid en go green op 1ste plaats. Ik herinner mij goede vriend die 10 jaar deed met zijn oude MacBook Pro! Het was ook tijdloos design… Apple zou moeten toestaan om bijv batterij of andere componenten te kunnen upgraden zonder meteen hele product af te schrijven!

  35. Ik heb een Ipad Pro 2020. Waarom is het een Pro model als na 2 jaar je al geen functies krijgt, die de iPad Air van dit jaar wel krijgt. Vind dit echt niet kunnen.

  36. Origineel geplaatst door Jean-Paul Horn | iCulture.nl
    @Ralf: De iPad Pro 2020 staat gewoon in het lijstje.

    De update naar IOS 16 komt wel. Maar niet alle functies daarvan. De grootste functie, meerdere vensters en grootte kun je zelf bepalen, komt niet naar de iPad Pro 2020 maar wel naar de Air 2022. Vind het vreemd dat een Pro dit niet krijgt…de term Pro is na 2 jaar dus niets meer waard.

  37. @D. Schreve: dat is afwachten gezien er soms een jaar niks af valt, maar de kans is vrij groot idd, maar dan volgen nog wel beveiligingsupdates

  38. Vind het wel vreemd dat iPad 5e en 6e generatie, die de chip A9 respectievelijk A10 hebben, wel de update naar iPadOS 16 krijgen en iPhone 6s en 7 niet. Terwijl beide iPhones dezelfde chips hebben.

  39. @Y: het is wat apart dit jaar idd. Lijkt alsof ze bij Apple denken die iPhone s zijn lang genoeg meegedaan en die iPad s nog niet. Maar ook voor die iPads is het beperkt wat ze meekrijgen van iOS 16. Had zelf verwacht dat de 2017 wel zou afvallen, de 2018 was nog te nieuwe die moest nog wel door . Maar zo zie je maar, 2 jaar terug zat men al te kletsen over het afvallen van de 2017 en nou gaat ie nog mee….. de iPhone 7 vond ik al een twijfel geval al had ik het wel meer kans gegeven aan nog wel door gaan dan aan niet. De 8 was wel duidelijk. De 7 heeft wel zijn jaren gehad, dat is het probleem niet de 6s en se hadden een bonus jaar. Misschien speelt ook mee dat iPad s heel lang worden door gebruikt, maar uiteindelijk iPhone s ook wel. Ze krijgen nog wel beveiliging s updates, maar dat is wel altijd het staartje van het product leven. Voor die iPad s begint dat staartje minimaal 1 jaar later, en eindigen de beveiliging updates vermoedelijk ook iets later dan bij de se/6s/7

  40. Waardeloos dat er geen stage manager op de nieuwe iPad mini komt. Maar wellicht iets soortgelijks?

  41. @Benjamin Kuijten | iCulture.nl: nemorething meld dat de ipad pro 9,7 2015 buiten de boot valt, hoe zit het nu?

  42. Origineel geplaatst door Ralf
    De update naar IOS 16 komt wel. Maar niet alle functies daarvan. De grootste functie, meerdere vensters en grootte kun je zelf bepalen, komt niet naar de iPad Pro 2020 maar wel naar de Air 2022. Vind het vreemd dat een Pro dit niet krijgt…de term Pro is na 2 jaar dus niets meer waard.

    Helemaal mee eens. Ik had hem gelukkig tweedehands gekocht voor weinig geld de iPad Pro 11” 2020. Gelijk vandaag verkocht, aangezien dat ding is voor mij nu is afgeschreven. Ik had niet verwacht dat een Pro iPad 2020 na 2 jaar al halve ondersteuning krijgt. Gelukkig heb ik geen cent verloren, heb deze verkocht voor hetzelfde bedrag als het aankoopbedrag. Je zal er maar €1100 voor betaald hebben zeg! Dit is echt niet chill van Apple!

    Ik wacht maar even tot september, dan maar zien welke iPad er dan komt. Tot die tijd koop ik niks!
    Ben er wel even klaar mee. Ik als pro verwacht veel meer ondersteuning dat deze paar jaar. Het zijn immers geen goedkope dingen. Besef! de iPad Pro 2020 is het voorgaande model!

    Het woordje duurzaam mogen ze niet gebruiken, want Apple is alles behalve duurzaam! Niks is te repareren en alles verouderd voor een pro zeer snel! Ze zijn vooral erg duurzaam in geld besparen, uitsparen!

  43. Waarom kan de iPhone 7 niet ondersteund. Met iOS 16 en wel met iOS 14 en 15
    Das toch raar is de iPhone 7 soms te oud ervoor
    Of komt t door qua ram dat ie heeft

  44. @Marc: U heeft een product gekocht en verwacht dat er functies bij komen? Ik heb een iPad Pro 12,9 uit 2015 en werkt nog prima, dat Apple het OS vernieuwd wil toch niet zeggen dat ze zoveel mogelijk apparaten moeten ondersteunen? Beveiliging is wat anders.

  45. iPad Air 4th gen krijgt niet eens stage manager terwijl de gewone iPad 9 het Wel doet.
    Sorry hoor Apple

  46. @Marcel: ik denk dat het wel kan, maar ze kiezen ervoor het niet te doen. Volgens het normale schema was hij dit jaar ook aan beurt om af te vallen. De se en de 6s waren vorig jaar aan beurt maar zijn extra jaar mee gegaan. Persoonlijk vind ik dat ram verhaal heel onwaarschijnlijk en daar hoor je ook verder niks over ( behalve op iCulture) maar dat gaat gewoon overal mank, de 8 heeft ook 2 Gb en diverse iPad s met 2gb gaan gezellig door.

  47. @Jon: Ja natuurlijk verwacht ik dat er functies bijkomen als je een Pro versie hebt en ook nog maar het voorgaande model! Ding was was €1100 Bij echt oudere modellen ja dan verwacht je dat!

    U zegt na aankoop klaar! Wilt u een nieuwe (software) functie? Koop dan maar elk jaar een nieuwe!

    Eigenlijk is het behoorlijk fout in deze tijd, om apparaten zo snel te laten verouderde! Duurzaam is het zeer zeker niet, maar Apple is nooit duurzaam geweest. Ze zeggen van wel maar dat is de grootste onzin! Zolang je geen accu’s fatsoenlijk kunt vervangen en de apparaten niet te repareren zijn, alles goedkoop in elkaar gelijmd zit en het snel veroudert! Dan ben je niet duurzaam bezig! Denk daar maar eens goed over na.

  48. Ik heb een iPad van iemand overgenomen. Het is iPad 6 (2018) staat onderaan de lijst. Best jammer.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.