Weer-app in iOS 15.

Reacties voor: Dit is er nieuw in de Weer-app in iOS 15: de 6 belangrijkste verbeteringen

De Weer-app van Apple is onder handen genomen in iOS 15. We zetten de vijf belangrijkste verbeteringen voor de Weer-app in iOS 15 op een rij.
Redactie iCulture.nl -

Reacties: 22 reacties

  1. Lijkt me wel handig als weerinfo ook in een foto komt in exif.
    Kun je later je vakantiefoto’s bekijken en zien hoe warm het daar was(of juist niet)

  2. Jammer dat niet alle functies in NL werken. Ik vind de weer app zeer fijn en de informatie klopt voor mijn gevoel bijna altijd. Alleen voor buien gebruik ik nu Buienalarm. Opzich een fijne app, maar als de stock weer app dit ook kan hoef ik nog maar één app op mijn telefoon te hebben staan. Zelfde geldt overigens voor de kaarten app en flitsmeister.

  3. Hopelijk ook geen regenwolk meer bij elke dag waar een kleine mogelijkheid is op een bui. Daarin ziet het overzicht er bij mij echt steevast veel slechter uit dan de werkelijkheid.

  4. Origineel geplaatst door Chris
    Hopelijk ook geen regenwolk meer bij elke dag waar een kleine mogelijkheid is op een bui. Daarin ziet het overzicht er bij mij echt steevast veel slechter uit dan de werkelijkheid.

    Inderdaad!

  5. Ik vind die kleurbalkjes maar raar. Wat zegt het nu eigenlijk? Waarom is een balkje bij 22 graden voornamelijk groen en aan het einde een beetje geel?

    Als het niet voor zichzelf spreekt, moet je het dan wel doen?

  6. @Ro: Flitsmeister heb je sowieso niet nodig, nergens voor nodig om te weten wat de flitsers staan ;).
    Maar de rest snap ik wel de weer app lijkt er redelijk mooi uit te zien in ios15, dus ben benieuwd of het buienradar/radar zou kunnen vervangen uiteindelijk.
    En op zich ja Apple Maps werkt maar alleen voor de auto, wil je andere info voor ov/ fiets etc dan kan je beter een andere app gebruiken.

  7. @Brian: zo is gewoon hoe Apple de temperatuur qua kleur schaalt, rond 10 graden is het felgroen, rond 20 graden geel, ~25 oranje, etc. Het klopt dat het verloop tussen de kleuren in deze screenshot niet goed te zien is, maar het zit er wel als het goed is!

    Wat ik me dan weer afvraag is waarom het ene gekleurde balkje langer is dan de andere. Wellicht geeft dat aan in welke periode van de dag de temperatuurstijging zich plaatsvindt

  8. Origineel geplaatst door Chris
    Hopelijk ook geen regenwolk meer bij elke dag waar een kleine mogelijkheid is op een bui. Daarin ziet het overzicht er bij mij echt steevast veel slechter uit dan de werkelijkheid.

    Ze moeten gewoon een icoon toevoegen wat het weer in NL weer kan geven: een wolk met een halve zo en regen!

    Bizar dat ze die nog steeds niet hebben.

  9. Wat baanbrekend!! Not dus!

  10. Dit is bijzonder, bij mij werken de meldingen van de weer app wel. Misschien omdat we nog in de bèta fase zitten?

  11. Misschien doe ik iets fout, maar hij springt steeds terug naar Amsterdam. Daarvan hoef ik het weer niet te weten. Wel van mijn eigen woonplaats…

  12. (Red.) Nu iOS 15 officieel beschikbaar is hebben we dit artikel bijgewerkt met de nieuwste informatie en ontdekkingen.

  13. @Vince: je woont zeker aan de kust. Dan is het de kaart van UK.

    Bij mij werkt het ook

  14. Jammer dat windkracht/richting zo verstopt is. Deze vind ik namelijk heel bepalend voor het weer in Nederland. Ik blijf nog WeatherPro gebruiken want daar staat de windverwachting op elke overzicht – per dag en per uur.

  15. Kunnen jullie uitleggen wat die gekleurde balkjes betekenen? Dat zie ik in het artikel nergens terugkomen. Het zal wel met de temperatuur te maken hebben, maar waarom is de ene langer dan de ander?

  16. En nog steeds niet beschikbaar op een Ipad…In sommige gevallen begrijp ik Apple écht niet, hoor.

  17. Hier lijkt de hele weer app op iPad os 15 verdwenen, kan ‘m echt nergens weer vinden.. 🙁 Iemand een idee hoe ik deze weer krijg? De standaard weer-app dus

  18. @Jean-Paul Horn | iCulture.nl: My bad.. te snel gelezen..

  19. @Thomas: Dat heeft met de minimumtemperatuur in de nacht te maken.
    De linkerzijde van het balkje is niet gekleurd donkerblauw. Hoe hoger de minimumtemperatuur des te langer is het blauwe deel van het balkje en des te korter het gekleurde deel voor de maximumtemperatuur.

    @Patrick: Wanneer de wind een belangrijke rol gaat spelen in de weersverwachting, krijgt dat blok, waar de wind in staat, meer prioriteit en wordt meer naar boven geplaatst.

  20. @Patrick: Wanneer de wind een belangrijke rol gaat spelen in de weersverwachting, krijgt dat blok, waar de wind in staat, meer prioriteit en wordt meer naar boven geplaatst.

    Bij mij gebeurt dat niet. Die wind blok heeft een vaste plek onder UV index. Volgens mij is alleen de bovenste balk dynamisch – de “blokken” hebben vaste plekken. Logisch want anders zou het elke keer een zoektocht worden.

    Anyway, die blok toont alleen de actuele wind en zegt niks over de verwachting over komende uren/dagen waar ik meer aan heb.

  21. De app ziet er vooral grafisch mooi uit. Dat je er dan bij de hele algemene weergegevens een beetje naast zit is niet zo erg. Minder leuk is het wanneer blijkt dat de regen “radar” volkomen nutteloos is. Buien die wel op buienradar en Weerplaza in beeld zijn komen iets te vaak niet op de weerkaart van de IOS weer app voor. Een leuke animatie lijkt belangrijker dan een echte verwachting.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.