HomeKit in iOS 15: Home Keys en meer.

Reacties voor: HomeKit in iOS 15, watchOS 8 en meer: de 8 beste functies

Apple heeft weer diverse verbeteringen voor HomeKit op de planning in iOS 15, watchOS 8 en tvOS 15. In deze round-up lees je alle nieuwe functies van HomeKit. Je kunt nu updaten en het gebruiken.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 10 reacties

  1. In België zet post nl en ups de pakjes wel voor de deur ook als je niet thuis bent.
    Wanneer komen er nu eens automatiseringen om het licht aan te doen op basis van het lichtniveau inplaats van wanneer de zon onder gaat ( bij slecht weer is het al snel te donker en gaat het licht ni aan en bij goed weer gaat het licht dan aan en is da eigenlijk nog ni nodig )

  2. @Peter: is dat niet met een hue sensor te regelen?

  3. Raar dat Siri dan een HomePod nodig heeft om de opdracht af te handelen. Dat kan de AppleTV toch ook? Zo heb je er nog weinig aan als je geen HomePod hebt :-/

  4. @Peter: hue sensor icm home+ (app) maakt het mogelijk

  5. @Karst: ja ik heb hue sensors maar ge kunt het niet instellen in automatiseringen

  6. Origineel geplaatst door Peter
    @Karst: ja ik heb hue sensors maar ge kunt het niet instellen in automatiseringen

    Ik heb een Fibaro Switch in mijn HomeKit zitten en daarom ook de app van fibaro op m’n tel. In die app kun je (gek genoeg) veel flexibeler automatiseringen instellen. Heb daar naast lichtsensor bijvoorbeeld ook in kunnen stellen dat m’n vloerverwarmingspomp aan gaat met een hue stekker als er warmtevraag in een bepaalde zone volgens Tado.

  7. Origineel geplaatst door Joost
    @Peter: hue sensor icm home+ (app) maakt het mogelijk

    Hoe heb je dat precies ingesteld? Ik heb deze combo en een poging gedaan voor onze gang. Probleem is alleen dat ie netjes aangaat bij een bepaalt lichtniveau, maar als ik dan binnen de ‘aan’ tijd weer de gang op loop dan gaat ie uit.

  8. Een hele simpele maar zeer nuttige verbetering is dat je nu iedere individuele automatisering in de Home app een eigen naam kunt geven. Dus eindelijk af van die automatisch gegenereerde onhandige namen. Op deze manier kun je ook de sortering beïnvloeden.

  9. Ik zou het handig vinden dat je bij een sensor kan instellen ‘indien geen beweging, dan lampen uit na 1 minuut’. Indien er in die periode toch beweging is, dan start de timer opnieuw. Nu is dit geen standaard optie en alleen via opdrachten mogelijk, echter werkt de timer reset daarin helaas ook niet goed.

    Bovenstaande zou ook kunnen met automatisch uit na x minuten, zoals nu al kan bij beweging, maar er is helaas geen reset op de timer indien er toch tussendoor beweging is.

    Iemand al een oplossing voor gevonden?

  10. Origineel geplaatst door Henk
    Een hele simpele maar zeer nuttige verbetering is dat je nu iedere individuele automatisering in de Home app een eigen naam kunt geven. Dus eindelijk af van die automatisch gegenereerde onhandige namen. Op deze manier kun je ook de sortering beïnvloeden.

    Eindelijk! Wat fijn. Nu kan ik alle vakantie automatiseringen groeperen en makkelijk terugvinden om aan en uit zetten. Zo ook de kerstlampen automatiseringen die de rest van het jaar onnodig zijn.

    #3 bediening inplannen met siri
    Op mijn watch 6 met watchos 8 kan ik met Siri geen lampen of scenes inplannen. Op mijn iphone wel.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.