Reacties voor: Deze drie verbeteringen in dit iOS 15-concept zien wij wel zitten

Aankomende juni onthult Apple de volgende versie van iOS genaamd iOS 15. Wat de update gaat brengen is nog de vraag, maar dit concept van iOS 15 laat een aantal interessante ideeën zien.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 10 reacties

  1. Over de iCloud sleutelhanger: het zou ook een verbetering zijn, als je in de sleutelhanger handmatig een veilig wachtwoord kunt aanmaken. Het kan nu (zover ik weet) alleen als de leverancier een app heeft gemaakt waarbij Apple de velden herkent als wachtwoordvelden en dan komt Apple met een voorstel voor een veilig wachtwoord. Zelf naar de instellingen gaan, wachtwoorden en dan klikken op: maak een veilig wachtwoord aan, is volgens mij niet mogelijk.

  2. Losse sleutelhanger app zou echt een grote vooruitgang zijn! De huidige implementatie is al erg sterk. Bijna alle ontwikkelaars van apps en sites hebben het inloggen goed voor elkaar en kan ik gebruik maken van het automatisch invullen. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik bijna overal een uniek en sterk wachtwoord voor gebruik.

    Ik denk wel dat een losse app meer functionaliteit aan dit geheel gaat geven tov een onderdeel in de instellingen. Ik dacht ook gelijk aan auth functionaliteit. Dit werkt toch altijd net iets minder prettig als ik weer de Google of Microsoft Auth apps moet openen op mijn telefoon. Als ik op mijn iPad of Mac zit wil ik dit ook gewoon met TouchID kunnen doen.

  3. Wat betreft Facetime, zou goed zijn als ze de bug die er al sinds IOS11 inzit eens oplossen.

    Facetime mirror vanaf iphone naar Apple tv kan niet meer via landscape en dus beeld vullend op je tv. Altijd maar dat portrait standje.
    Ook beter zou zijn als je bij Facetime de back camera kunt gebruiken ipv de slechtere front camera.

    Lijkt mij toch allemaal niet zo moeilijk als Teams, Zoom, Webex en diverse andere dit al lang kunnen.

    Ook de bug voor je autobackup en wekker maar eens repareren. Sinds ios 14 werkt de wekker en de automatische backup niet meer als je je iphone aan de oplader hangt.

    Dus al met al eerst maar eens de oude bugs oplossen voor ze met nieuwe ongein komen van 1000 emoticons erbij te plaatsen.

    Er schiet er nog één binnen…… zorg dat de mac adressen weer gewoon zichtbaar zijn van de apparaten die in je eigen netwerk zitten. Sinds ios 11 geblokkeerd.

  4. Ik mis nog een functie dat je geen notificatie in beeld krijgt als je video’s bekijkt. Ik vind het namelijk bloed irritant als er notificaties in beeld komen als je een filmpje bekijkt.

    En standaard muziek-app aanpassen. Maar volgens mij komt er zo iets.

  5. @Dinesh: Het is inderdaad dat je het zegt ik vind dit ook bloed irritant, 1 notificatie nog eens tot daar aan toe.
    Maar soms typt iemand iets in 5 berichten ofzo, blijf je die dingen maar weg vegen.

  6. @Jean-Paul Horn | iCulture.nl: Welke privémodus bedoel je? Zou graag meer weten. Gebruik al jaren de app IP scanner om zo de mac adressen te achter halen, nu s door wijziging Apple ios nog wel het ip adres zichtbaar maar al de mac adressen worden weg gefilterd ook van die dev die niet apple zijn.

    Sommige kun je niet benaderen in de config bv slimme stopcontacten.

    Misschien een uitleg in een artikel?

  7. @Jean-Paul Horn | iCulture.nl: Geldt alleen voor de idevices. Overige apparaten in je netwerk kunnen via ip scanner niet meer een mac adres doorgeven.

  8. Zou wel eens een vernieuwende interface willen. Deze is inmiddels 7 jaar oud vanaf iOS 7.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.