CarPlay iOS 15 verbeteringen.

Reacties voor: Voor onderweg: 4 nieuwe functies in CarPlay in iOS 15

CarPlay heeft in iOS 15 ook weer een aantal nieuwe functies gekregen. Deze nieuwe functies voor CarPlay in iOS 15 maken het gebruik net wat makkelijker.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 27 reacties

  1. Ik begrijp de illustratie met “iCulture” niet helemaal. ICulture stuurt toch geen berichten via IMessage?

  2. Helaas kan ik geen eigen selectie maken van de apps. De volgorde veranderen.

  3. @iGadgetman: Dat kan al in iOS 14 of misschien nog eerder op je iPhone. Instellingen > Algemeen > Carplay > Mijn auto > pas aan

  4. @iGadgetman: Dit doe je op je iPhone zelf
    Instellingen – Algemeen – CarPlay – kies de auto die je wilt aanpassen – pas aan

  5. @Jean-Paul Horn | iCulture.nl: Weten jullie of je met CarPlay in ios 15 ook ‘dagmodus’ kan selecteren als je je koplampen aanzet? Mijn CarPlay reageert dus op de verlichting, maar die zijn altijd aan. Overdag is het best moeilijk af te lezen.

  6. Origineel geplaatst door ruud
    @iGadgetman: Dat kan al in iOS 14 of misschien nog eerder op je iPhone. Instellingen > Algemeen > Carplay > Mijn auto > pas aan

    @ruud: En dat werkt dus NIET. Je nieuwe volgorde word niet onthouden.

  7. Laat ze eerst eens apple kaarten updaten met al die auto’s die hier rond rijden. Nu nog iedere keer naar google maps, omdat apple kaarten te veel straatnamen (o.a. de straat waar ik woon) niet snapt en je dan desnoods ergens naar het buitenland wil sturen.

  8. Kan iemand mij uitleggen hoe ik die 3 appiconen aan de linkerkant kan veranderen naar mijn 3 meest gebruikte apps? Ik krijg dit niet voor elkaar..

  9. Die drie icoontjes in beeld links veranderen met welke app je gebruikt. Vlgs mij kan je dat niet aanpassen. Ik ben wel blij, ook al is het weinig, met de Apple Carplay update. Hopelijk blijven ze dat doen.

  10. Hopelijk fixen ze ook een een keer dat je normaal kan bellen. Moet vaak een paar keer proberen voordat de ander mij kan horen of andersom.

  11. @Sander0172: die drie iconen ziin steeds de laatste app die je in een bepaalde categorie hebt gebruikt (berichten apps, navigatie apps en muziek apps). De weergave is dus dus dynamisch en kun je zelf niet wijzigen..

  12. Ik hoop dat parkeer apps als Yellowbrick een keer wat gaan doen met carplay

  13. @Monique: @Simon: aha duidelijk, het leek me juist zo makkelijk om die apps in het Dock zelf in te kunnen stellen. Wellicht komt dat met een volgende update dan..

  14. Ik begrijp nog steeds niet dat ze alleen een kleine selectie eigen Apple wallpapers toestaan. Maak het toch gewoon vrij te gebruiken en laat iedereen zelf bepalen welke achtergrond ze willen. Zelf zou ik ‘m dan meer in de stijl van de auto maken, rustig en overzichtelijk. Ik denk dat ze het niet toestaan omdat veel mensen drukke achtergronden gebruiken waardoor het te onoverzichtelijk wordt. Aan de andere kant je hebt nu ook je eigen achtergrond op je toegangsscherm en beginscherm. Tsjah, of één uniforme beleving, we zullen het denk ik nooit weten :). Hopelijk komt de functionaliteit in de toekomst beschikbaar.

  15. Nu moeten ze nog wat erop vinden dat de kaartenapp op je Apple Watch uitschakelt als je via CarPlay navigeert want ik word knettergek van dat getik op mijn pols of heb ik ergens iets gemist dat het kan? Kan het niet vinden iig

  16. (Red.) Artikel bijgewerkt na release van iOS 15.

  17. Ik vind de voorlees functie van berichten erg achteruit gegaan. Je hoort nu niet meer de dubbele piep nadat Siri een vraag heeft gesteld. Hoop dat dat weer terug komt.

  18. Eindelijk gebruik van toetsenbord in CarPlay voor navigatie.

  19. Deezer werkt sinds IOS 15 niet meer. Deezer is zelf bekend met het probleem, maar heeft nog geen oplossing 😱pas aan het eind van het jaar geven ze zelf aan.

  20. @Wesley: Zo werkt de aansturing ook bij mijn Skoda. Met verlichting aan gaat CarPlay er vanuit dat het donker is, schakelen naar lichte modus kan dan inderdaad niet. Het is automatisch of altijd donker.

  21. @Moos: Bij mij werkt de aankondiging helemaal niet. Het staat wel aan maar er gebeurt helemaal niets.
    Zie ik iets over het hoofd? Misschien dat iOS 15.0.1 daar verandering in brengt.

  22. @J: dat kun je uitzetten bij de Apple Watch app op je iPhone. Ga naar kaarten en zet daar afslagmeldingen bij CarPlay en of kaarten uit.

  23. @Jean-Paul Horn | iCulture.nl: Je bent mijn held van de dag! Hier erger ik me ook al lang aan mat vergeet het dan uiteindelijk weer uit te zoeken. Heel erg bedankt 🙏

  24. Als ik Apple Maps gebruik via CarPlay in m’n auto, dan is de stem van aanwijzingen nu heel zacht. Alles staat op z’n hardst, vóór iOS15 nergens last van. 😭

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.