iOS 15.2 Final.

Reacties voor: iOS 15.2 en iPadOS 15.2 vanaf nu beschikbaar: download de update voor je iPhone en iPad

Apple heeft na een betaperiode van ongeveer een maand de definitieve publieke versie van iOS 15.2 en iPadOS 15.2 uitgebracht. De update brengt nieuwe functies naar de iPhone en iPad.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 29 reacties

  1. HomePod vanaf nu ook in het Nederlands?

  2. Nieuwe functie s voor mij vrij saaie update, maar goed zullen de iPhone en iPad maar eens bijwerken 🙂

  3. Ik ben benieuwd of we Siri met Vlaams accent terug krijgen. 🤞🏻

  4. Er zit al een fameuze camera bug in op een 11 pro Max. De camera opent standaard in x1 en je kan niet wisselen naar 0,5x of 2x. Dit werkt echt super slecht nu… hopelijk een snelle fix want de andere camera’s zijn op deze manier bijna onbruikbaar. Bij het opnemen van een video doet hij het dan weer wel goed…

  5. Deze update komt in België samen met een carrierupdate voor Telenet klanten die met een gepast abbo 5G activeert.

  6. Je kan nu blijkbaar ook een iCloud reservekopie maken via het mobiele netwerk (denk dat dit nieuw is, was me nog niet eerder opgevallen). Staat standaard aan, dus opgepast voor mensen met een beperkt data-abonnement!

  7. Had al geen klachten over de snelheid van mijn iphone 12, maar heb het idee dat hij met 15.2 echt super snel is. Alles draait zo soepel en start in een split second(s)

  8. Na de update lijkt de IPhone 11pro een stuk sneller.

  9. Origineel geplaatst door Bjarne
    Je kan nu blijkbaar ook een iCloud reservekopie maken via het mobiele netwerk (denk dat dit nieuw is, was me nog niet eerder opgevallen). Staat standaard aan, dus opgepast voor mensen met een beperkt data-abonnement!

    Zie ik niet direct. De toelichting bij de iCloud Backup-optie meldt ook expliciet dat het (alleen) bij een connectie via Wifi gebeurt.

  10. Weer een hoop drama met vastlopers en niet werkende apps op een splinternieuwe iPhone 13.

  11. Origineel geplaatst door Bram
    Er zit al een fameuze camera bug in op een 11 pro Max. De camera opent standaard in x1 en je kan niet wisselen naar 0,5x of 2x. Dit werkt echt super slecht nu… hopelijk een snelle fix want de andere camera’s zijn op deze manier bijna onbruikbaar. Bij het opnemen van een video doet hij het dan weer wel goed…

    Heb ook net de update op een 11 Pro maar geen last van, alleen de Max dan misschien?

  12. Geen “parts en servicehistory” te bekennen overigens op mijn 11 Pro, zoals beschreven in een ICulture artikel van 8 december jl. Ben wel benieuwd of mijn batterij nog origineel is of niet, maar helaas.

  13. Origineel geplaatst door Ruud
    Geen “parts en servicehistory” te bekennen overigens op mijn 11 Pro, zoals beschreven in een ICulture artikel van 8 december jl. Ben wel benieuwd of mijn batterij nog origineel is of niet, maar helaas.

    Staat gewoon bij info. Zelfs wanneer het onderdeel vervangen is.

  14. @Robenroute: Staat er inderdaad bij en automatisch ingeschakeld, bij Reserve kopie Staat Schuifje Icoud reserve kopie een schuifje Reserve kopie via mobiele netwerk.

  15. Origineel geplaatst door Bjarne
    Je kan nu blijkbaar ook een iCloud reservekopie maken via het mobiele netwerk (denk dat dit nieuw is, was me nog niet eerder opgevallen). Staat standaard aan, dus opgepast voor mensen met een beperkt data-abonnement!

    Dit was bij vorige versies ook al zo

  16. Privacy report is een welkome aanvulling.
    Zie je meteen wat sommige apps een verkeer naar vage sites leggen. Eruit ermee.

  17. @Ruud: Zojuist op internet op diverse sites gelezen dat het alléén is toegevoegd als er iets vervangen is, staat het er niet bij dan is alles nog origineel.

  18. Origineel geplaatst door Dennis
    @Robenroute: Staat er inderdaad bij en automatisch ingeschakeld, bij Reserve kopie Staat Schuifje Icoud reserve kopie een schuifje Reserve kopie via mobiele netwerk.

    Dank voor je reactie, maar bij mij staat dat niet (Xs Max). Ik zie alleen “iCloud Backup” met een schuifje erachter en daaronder een optie “Back Up Now”. Dit alles onder Settings, Apple ID, iCloud, iCloud Backup.

    Maar goed, wellicht zit ik bij de verkeerde instellingen te kijken…

  19. Met de Aipods gaat het niet echt lekker. Verbinding valt steeds weg.

  20. Origineel geplaatst door Bjarne
    Je kan nu blijkbaar ook een iCloud reservekopie maken via het mobiele netwerk (denk dat dit nieuw is, was me nog niet eerder opgevallen). Staat standaard aan, dus opgepast voor mensen met een beperkt data-abonnement!

    Origineel geplaatst door Robenroute
    Zie ik niet direct. De toelichting bij de iCloud Backup-optie meldt ook expliciet dat het (alleen) bij een connectie via Wifi gebeurt.

    Staat onder mobiele netwerk, helemaal onderaan.

  21. ipad super traag geworden met deze update. zal wel spoedig weer een fix komen zoals gewoonlijk

  22. Origineel geplaatst door Armand
    Met de Aipods gaat het niet echt lekker. Verbinding valt steeds weg.

    Net een uurtje snelwandelen gedaan met airpods pro in. Werkt toppie hier.

    Heel voorzichtig: ik heb het idee dat mijn XsMax eindelijk terug sneller geworden is. Morgen weer werkdag: dan zal ik het pas zeker weten.

  23. Na update op mijn iPhone 11 Pro krijg ik nu melding dat mijn iPhone bijna vol is terwijl ik nog ruim voldoende over heb?! Ruim 11GB over vd 64GB

    Nog meer mensen last van?
    Herstart iPhone heeft iig niet geholpen 😒

  24. Sedert de update gaat mijn batterij heel snel leeg!

  25. Mijn Apple Pencil 2 werkt niet meer/slecht op mijn iPad Pro sinds de update. Ontkoppelen, Bluetooth uit/aan, herstart iPad, opnieuw koppelen….. Niets geeft verbetering. Ook niet het vervangen van de punt van de pencil. Ben ik de enige?

  26. Snap niet waarom de bluetooth altijd aan staat na een update

  27. @Marc: bij mij ook. Iphone 12 Pro

  28. Een vraag voor wie het weet, heb lang gezocht maar het antwoord niet gevonden.

    Heb begrepen dat het mogelijk is om op iPadOS 14.x te blijven. Ik zit momenteel op 14.7.1 en wil graag naar 14.8.1. Ik krijg alleen de optie voor 15.2 Kon het niet eerder doen ivm dat ik vaak op een locatie zit waar ik niet kan updaten. Is het nog mogelijk om naar 14.8.1 te gaan?

  29. Privacy
    In ‘rapport over privacy van apps’ staat dat o.a. de apps App Store en Gezondheid toegang hebben gehad tot Contacten. Als ik onder Privacy de opties van Contacten bekijk dan zie ik daar niet terug dat ik App Store en Gezondheid toegang heb verleend of de toegang kan blokkeren… Dat vind ik vreemd… Ik vraag me af wat deze twee apps met Contacten willen en waarom het niet zichtbaar is voor blokkering.

    (Deze vraag hrb ik ingediend bij Apple, hun antwoord zal ik delen zodra ik dat heb)

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.