Reacties voor: Overzicht: Deze 50+ ontdekkingen uit iOS 14 moet je ook gezien hebben

Zoals altijd heeft Apple nog veel meer vernieuwingen in petto in iOS 14 dan op het eerste gezicht lijkt. In dit artikel zetten we de nieuwste kleine ontdekkingen in iOS 14 voor je op een rijtje. Het zijn er meer dan vijftig: ken jij ze allemaal al?
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 28 reacties

  1. Wat ik mis tot nu toe…
    bij een iphone met de audio schuif op geluid uit ( rode streepje zichtbaar) en er is een NL-Alert, komt het geluid van dit NL-Alert niet hoorbaar…. Dit zou toch eigenlijk wel moeten…?

  2. Misschien iets minder boeiend, maar waren er ook geen nieuwe ringtones of andere geluidjes vernieuwd?
    Ik kijk alvast uit naar de release om alles te ontdekken in combi met VoiceOver

  3. Ik ben het meest blij met de spiegel functie van de selfie camera. Stoorde mij altijd al aan dat de foto anders was. EindelijkšŸ„³

  4. Woning is ook vernieuwd en heeft nu knoppen in het bedieningspaneel.
    Ik zie zojuist ook dat in ieder geval in de weer app bij Dortmund de luchtkwaliteit wordt weer gegeven.

  5. Ook niet heel boeiend, maar is het refresh icoontje (bij pull down op een pagina bijvoorbeeld) niet anders/groter?

  6. Mooie lijst.
    Ik had de meeste vernieuwingen al gevonden.

  7. Nr 3, 13 en 22 šŸ˜Š šŸ™šŸ™

  8. iPhone wordt extreem heet met opladen, sinds de update meerdere mensen dit? iPhone 11 Pro, hij gaf net zelfs de melding dat hij te warm was en dat hij moest afkoelen. Hij lag niet in de zon.

  9. Dit zijn altijd artikelen die je nog lang na de launch gebruikt om kleine dingen te leren over iOS. Top.

    Origineel geplaatst door Cihan
    Ik ben het meest blij met de spiegel functie van de selfie camera. Stoorde mij altijd al aan dat de foto anders was. EindelijkšŸ„³

    Jaaa Snapchat deed dat zelfs goed!! šŸ˜‚

  10. Origineel geplaatst door Cihan
    Ik ben het meest blij met de spiegel functie van de selfie camera. Stoorde mij altijd al aan dat de foto anders was. EindelijkšŸ„³

    Juist de toevoeging va een spiegelfunctie maakt dat bij activatiecode daarvan de foto onjuist wordt. Valt mij dus altijd op als ik een selfie van mijn meisje krijg vanaf een Android telefoon. Denk dan steeds dat ze de kamer heeft omgegooid.

  11. (Red.) Artikel bijgewerkt met nieuwe ontdekkingen (nummer 34 tot en met 45).

  12. De field service is ook veranderd.

  13. Je kunt via settings – accessibility – touch – back tap allemaal leuke dingen instellen als je twee of drie keer op de achterkant tikt! Je kunt ook gebruik maken van je shortcuts bijvoorbeeld, of een screenshot laten maken.

  14. Is de widget van je favorieten contacten verdwenen? Is wel erg makkelijk als je iemand ff snel wou bellen!

    Of is deze ergens verstopt?

  15. #4 en #5 zijn ook al aanwezig in de SE 2020, niet heel raar aangezien dit in feite een 11 in een 8-jasje is.

  16. Topartikel dit!
    Mooi die waarschuwing dat een app mijn klemboard uitleest…
    Maar waarom niet de optie om klemboard toegang (lezen) per app te kunnen regelen? Bizar dat dat ontbreekt.

  17. Ben zelf 12 jaar Android gebruiker maar nu merk ik in bijvoorbeeld mijn Ipad dat er helemaal geen veilige map zit welke met vingerprint, patroon of code te beveiligen is. Zeer te betreuren dit terwijl Android Samsung dit al 7 jaar geleden had en nog langer geleden nog niet. Foto’s welke je privĆ© wilt houden kan dus niet in apple. En na 12 jaar dus nog steeds niet. Apple loopt achter de feiten aan. Heel jammer dus. Ook de irritante recente kun je niet uitschakelen wat wel in android kan. Apple heeft op dat gebied heel wat in te halen. Ik zal Apple Amerika zeker berichten hiervan. Hopelijk doen ze er wat mee!

  18. Wat ik enigszins nog eraan toe wilt voegen is dat gebruikers van Apple ondertussen tegen je zeggen: Je hoeft toch geen beveiligde map, want er zijn daar zat beveiliging foto/video apps voor. Of ze zeggen: Je hoeft toch je Iphone of Ipad niet uit handen te geven? Hij is toch al beveiligd met een code en/of irisscan? Begrijpelijk dat je dat antwoord krijgt van Apple gebruikers. Maar mocht je nooit met Android hebben gewerkt 12 jaar lang, dan pas bemerk je wat een hoop software je nog mist in Apple. Begrijp me niet verkeerd. Ik ben gek op Apple producten. Kwaliteit ten top. Maar beveiliging apps van derden is niet de oplossing. Apple moet het veilig intern inbouwen. Net als Samsung Android “De Veilige Map”waar je zowel foto’s/video’s zelfs je apps in beveiligd waar je een afspraak in een agenda maakt dat in de veilige map blijft. Of je pikante foto’s en video’s bijvoorbeeld. Dit kan allemaal in de “veilige map” welke vervolgens met een code, irisscan, patroon of vingerprint kan worden beveiligd zonder tussenkomst van een app. Gewoon handig ingebouwd. Als je iemand je Ipad uit handen geeft omdat men je vakantie foto’s wilt zien of wat dan ook, dat ze die niet tegenkomen. Gewoonweg verbergen wat nu al in Apple bestaat is niet werkelijk beveiligen maar verbergen. Elke leek kan dit terugvinden en erachter komen als Apple kenner. Daar hoef je niet eens kenner voor te zijn. Maar waarom is er ook geen knopvolgorde
    lay-out? Waar je wifi, gps, bluetooth, gps, sync, nfc, enzovoorts bij elkaar hebt staan? Jammer dat je ook niet op de foto kunt drukken en met foto editor zoals die van Samsung direct alles kunt doen? Dat heeft Apple niet. Behoorlijk beperkt. Alles moet ook via een omweg. Hetzelfde als een video bekijken. Als ik in android samsung een video wilt bekijken en ik druk erop, dan komt er een dialoogvenster in beeld met de vraag: Met welke app wilt u de video bekijken? VLC, MX player of Video samsung? Eenmalig of altijd? Dit dialoogvenster krijg je niet in Apple. Sterker nog: Er is niet eens een volume bediening of licht/donker op de video als je over het glas veegt met je vinger met de standaard apple video. Ouderwets via volumeknoppen drukken. Alleen mogelijk via een VLC player of een andere geinstalleerde player. Jammer dat Apple zo achter loopt op snellere techniek. Heel veel software gaat omslachtig. Neem nu de widgets. Android heeft dit al sinds het op de markt kwam in 2010. Nu komt Apple er pas mee. Als Apple veel meer mogelijkheden zou krijgen zonder tussenkomst van derden door het installeren van extra apps dan zou een hoop gewonnen zijn!

  19. @MeShell: Zou het niet zo kunnen zijn dat daardoor Apple juist veel stabieler is, en voor veel mensen handiger en gebruiksvriendelijker……..
    Ik werk wel eens met een Android en krijg soms wazige zaken te zien, zoals standaard geĆÆnstalleerd keyboard van een geheel andere partij, en of ik mijn bestanden wil opschonen. De standaard voorgeĆÆnstalleerd apps van derden die niet te verwijderen zijn.

  20. De spiegelfunctie van frontcamera is terug verdwenen in de instellingen ondertussen

  21. (Red.) Artikel bijgewerkt met nieuwe ontdekkingen (nummer 46 tot en met 54).

  22. Origineel geplaatst door Bart van der Veer
    Wat ik mis tot nu toeā€¦

    bij een iphone met de audio schuif op geluid uit ( rode streepje zichtbaar) en er is een NL-Alert, komt het geluid van dit NL-Alert niet hoorbaarā€¦. Dit zou toch eigenlijk wel moetenā€¦?

    Ik heb me altijd op ā€˜roodā€™ staan en NL Allert gaat bij mij gewoon hard af.

  23. Onder de iPhone 11 generatie valt ook de 2e generatie van de SE 2020 want met die punten van camera met quick take en schermkwaliteit zit op mijn de 2020 ook

  24. (Red.) Artikel bijgewerkt na release van iOS 14.

  25. Oeps, na installatie op de iPhone type Xr , plaats tekort voor watchOS op watch versie 3 , kan ik er wat aandoen ?

  26. @JG: Nummer 35

  27. @Marc: Ik mis dit ook heel erg!

  28. Ik kan het nergens vinden, maar is het uiterlijk van de Mail app ook aangepast? Tenminste op iPad (iPhone heb ik nog op IOS 13.7).

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.