Reacties voor: Deze iPhones zijn geschikt voor iOS 13

Welke toestellen zijn geschikt voor iOS 13? We hebben het verlossende antwoord voor je. Check hier welke iPhones geschikt zijn voor iOS 13, zodat je vanaf 19 september kan updaten.
Lees het complete artikel → Deze iPhones zijn geschikt voor iOS 13
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 49 reacties

  1. Als het vanaf de 6s is,is er toch niks vreemds aan.de 6 is van september 2014,en iOS 13 komt september 2019 uit…

  2. Misschien gekke gedachte hoor. Maar Android toestellen zijn veel sneller de dupe van de onwil van grote OS updates. Dat een iphone6 niet meer geüpdatet kan worden met iOS 13 zou ik jammer vinden, maar so be it. Ik heb er 1, een 6 dus, van mijn werk gekregen. Er staan een handjevol apps op benodigd voor mijn werk. Het moment dat die apps niet meer zouden werken op de 6 zou meer een ramp kunnen zijn. Die apps heb ik het liefst niet op mijn privé toestel (8plus)

  3. Ik denk dat de iPhone 5s en iPhone 6 geen iOS 13 update meer krijgen omdat deze toestellen maar 1GB ram geheugen hebben.

  4. Denk dat iPhone 6 nog wel iOS 13 krijgt, omdat Apple nooit 2 iPhone toestellen tegelijkertijd laat afvallen.

  5. Nee de 6 is idd twijfelachtig maar de 6s en SE krijgen 99,99999 procent zeker iOS 13 en ik geef ze ook nog een heel behoorlijke kans op 14.
    Afgelopen september is de verkoop bij Apple gestopt vd SE , ook de laatste kopers moeten nog twee jaar minimaal updates hebben . Vandaar dat ik hier vanuit ga.
    Ik wil sowieso nog twee jaar met de SE doen, met of zonder updates……

    • @Leo: Apple US is ongeveer 2 weken geleden begonnen met de verkoop van (nieuwe) iPhone SE via hun zgn. Clearance department. 32Gb en 128GB Roségold en Gold versies voor $249 resp. $299.

      Het zou een hele rare verkoopstrategie zijn van Apple om via de uiterste weg van het onthouden van updates voor iphone’s de gebruikers alsnog te bewegen om een XR, XS of XS Plus te kopen. Hoeveel 6s’n hebben wel geopteerd voor het batterijprogramma van €29,-? En die zouden geen iOS13 meer kunnen krijgen!?!

  6. Om mensen vertrouwen in Apple te laten houden qua jarenlange ondersteuning is dit geen goed idee, stel apple denkt snel wat apparaten uit de weg te kunnen ruimen zo dan durft de consument geen >1000€ voor een toestel neer te leggen welk mogelijk slechts drie jaar ondersteund wordt. Ook denk ik dat dan meer mensen doorgaan met een niet ondersteund toestel, ik ken nu al mensen met een niet ondersteund model op zak. Heb zelf kort terug een 4s een tijdje gebruikt, ik ben niks tegen gekomen dat niet kon, bank apps teletext Wordfeud Whats app NOS app alles werkte gewoon, bij een te hoge iOS vroeg t toestel wil hè een eerdere versie installeren……

  7. Dan maar geen ios 13 😎

  8. De paradox is dat Apple iPhone zo’n verdraaid goed toestel is en iOS vergeleken met Android en andere smartphones zo stabiel en goed werkt!
    Eigenlijk is er geen enkele reden (net als bij de Mac’s van 7-10 jaar geleden) om de apparaten niet meer te gebruiken als het wordt uitgesloten van een volgende update. Vanuit oogpunt van CO2 en klimaat dus een dikke 👍🏼voor Apple. En dat allemaal ook nog zonder kosten voor de updates vanaf aankoop. Commercieel gezien is het redelijk dat na zo’n 5 tot 7 jaar apparaten qua OS worden uitgefaseerd ruim voordat ze hardwarematig hun grens bereiken. Let wel, met vervolgens nog minstens een jaar updates in het oude OS. Maar toch…! Het zou fantastisch zijn als er nog een soort extended use mogelijk is, waarbij je eventueel tegen een vergoeding nog mee kan tot de hardware het echt niet meer trekt.

  9. Ja heb t gezien op YouTube, maar goed dat is geen reguliere verkoop .
    Maar ik verwacht wel meer en langere ondersteuning. Jij dus ook.

  10. Het probleem is volgens mij, dat de iPhone’s (en iPad’s en Mac’s) zo verdraaid goed in elkaar zitten. Ook de besturingsprogramma’s, service en privacy-bescherming zijn erg goed, zeker vergeleken met de concurrentie. Daarom zijn de apparaten ook na 7 jaar hardwarematig nog lang niet aan hun einde, waardoor het raar lijkt dat je niet meer mee kan bij de updates. En niet te vergeten, vanaf de aanschaf zijn alle update’s gedurende vijf tot zeven jaar in de aankoopprijs inbegrepen. In deze tijd van CO2- en klimaatzorgen zijn de Apple’s eigenlijk een voorbeeld van duurzame high tech. Vanuit commercieel oogpunt is het uitfaseren van hardware via nieuwe (i)OS-versies na vijf tot zeven jaar misschien begrijpelijk, waarbij overigens onder de oude (i)OS nog minstens een jaar updates volgen.
    Die apparaten blijven het dus maar doen, ik zou tekenen voor een soort Apple-OS-refurbish programma om mijn ouwe Apple’s een tweede leven te geven, tot ze hardwarematig echt aan hun eind komen.

  11. Snerig verkoop trucje om weer nieuw model aan te schaffen

  12. Wat als… maar even echt he.. wat als apple het volgende doet.

    Er komen 3 nieuwe modellen iphones aan. Waardoor er in totaal 7 iphone modellen zonder homebutton bestaan. Ipads? Die zijn opzich ook al te bedienen zonder knop. Wat als apple zegt: ios 12 was wat je kunt noemen een kado voor heel veel gebruikers… bij IOS 13 gaan we het os optimaliseren en redesignen voor apparaten met swipe gestures. Dus vanaf iPhone X. Of gaan ze echt wachten tot het revolutionaire redesign totdat de laatste telefoon met een knop is uitgefaseerd? Want dat. Dat geloof ik niet. Misschien een mooi Opiniestuk iCulture? Droom er is op door haha!

    • @Justin K: Het kan best dat ze in ios13 de swipe ook aan de oude iphones toevoegen, zodat elk ios device op de zelfde manier te bedienen is(Ook al hebben sommige nog een homeknop).

      Ik denk wel dat de 5s en de 6 er tegelijk uit gaan, normaal gesproken had de 5s er al uit geweest en was dit jaar de 6 aan de beurt.
      Ze hebben ook beide 1gb ram wat wellicht te weinig is, en dan loopt apple weer gelijk met maar zoveel iphones elk jaar ondersteunen.

  13. @Justin K: Was alleen een cadeau voor iPhone 5s en iPad air 1 en mini 2/3 gebruikers. Verder niet, de overige gebruikers verwachten gewoon hun updates.
    Nieuwe mogelijkheden voor nieuwe toestellen kunnen gewoon doorgaan los van het feit of oudere wel of niet updates kunnen krijgen.
    Een gedeeltelijke update kan ook, bij iOS 10 kregen velen night watch, maar de 5c en iPad 4 kregen dat niet terwijl ze wel iOS 10 kregen.
    Ook wordt er door iemand gepraat over 5 tot 7 jaar, maar de SE is drie de 6s 4 of zo?
    De gewone 6 is 5 denk ik. Bij 5 vind ik het niet heel raar als ie afvalt, zesde jaar zou mooi zijn natuurlijk.

  14. Moeten ze vooral doen met de tegenvallende verkopen. Juist nu gebruik ik naar anderen het pro Apple argument (t.o.v. Android) dat toestellen zo lang ondersteund blijven.

    De SE laten vallen zou al helemaal schandalig zijn, minder dan een jaar geleden is deze nog nieuw gekocht.

  15. @Anne: soms moet je wel, appontwikkelaars passen vaak ook hun (op je bestaande) apps aan en uiteindelijk heeft dat het gevolg dat je het dan niet meer kunt gebruiken of goed gebruiken.
    Maar natuurlijk is het wel belachelijk allemaal het zo werkt en puur uit nog meer winst te maken!

  16. Ik denk dat alle iPhone’s en iPad’s voorzien van 1GB ram geen iOS 13 meer krijgen.

  17. (Red.) Artikel bijgewerkt en opnieuw gepubliceerd aan de hand van nieuwe geruchten.

  18. Ondersteuing van 5 jaar vind ik nog netjes, het houdt een op dat is zeker en zoals meerdere hier al hebben aangegeven is dit bij veel high-end toestel met Android vaak al na 2 á 3 jaar al over.

    We zullen zien over paar week.

  19. Geloof ik niet helemaal, de SE is technisch identiek aan de 6S dus IOS13 zal ook op de SE beschikbaar komen …

  20. Origineel geplaatst door Toine
    Moeten ze vooral doen met de tegenvallende verkopen. Juist nu gebruik ik naar anderen het pro Apple argument (t.o.v. Android) dat toestellen zo lang ondersteund blijven.

    De SE laten vallen zou al helemaal schandalig zijn, minder dan een jaar geleden is deze nog nieuw gekocht.

    Gelijk heb je. Mijn vrouw kocht de SE eind 2017 nieuw. Als dit waar is, gaat Apple de verkeerde kant op. Niet iedereen kan het zich veroorloven de nieuwste toestellen te kopen. Als iOS dan zo vlot gaat afvallen, kun je ook aan Android gaan denken. Want dat pro iOS argument gaat dan afvallen.

  21. En wat gebeurd er dan met de iPod Touch? Als de 5s en de SE eruit gaan zullen ze echt niet de 4,0″ designs gaan onderhouden voor alleen een iPod Touch. Dan vliegt die er ook uit.

  22. Heel logisch als ze iOS 13 vanaf iPhone 6s gaan doen, volgens mij. Apple maakt al langer updates dan welk ander merk dan ook. Mensen met oudere modellen iPhones zijn meestal niet de mensen die veel waarde hechten aan de nieuwste updates of nieuwste apps. De mensen die ik ken met iPhone SE, 6(s) of 7 hebben vaak niet eens iOS 12 erop gezet. Lijkt me geen enkel probleem dus.

    Wel hoop ik dat Apple de prijzen van iPhones meer in bedwang houdt. 1300 euro voor een iPhone is echt teveel. De prijs zou weer terug moeten naar ca. 1000 euro voor de topmodellen. Ook is het belangrijk dat er een voordeliger instapmodel blijft.

  23. Ik verwacht dat de 5s en 6 afvallen en dat vanaf de 6s en SE iOS 13 beschikbaar wordt gesteld.

  24. @Toine: Ik kan momenteel ook nog een 5s nieuw kopen, wil niet zeggen dat het nog ondersteund hoeft te worden, het toestel is gewoon al redelijk gedateerd.

  25. Hmmm….. terwijl 6S en SE zelfde specs hebben…

  26. (Red.) Artikel bijgewerkt en opnieuw gepubliceerd na aankondiging iOS 13.

  27. 👍🏽

  28. Nou dat was het dan voor mijn trouwe iPhone 6! Geen update meer aankomend najaar. Nu is dat ook vrij logisch, aangezien ik mijn toestel in augustus 4 jaar heb (toen was de 6 al 1 jaar uit/oud). Ik moet eerlijk zeggen dat ik toch al van plan was om een nieuwe iPhone te halen. Moet tegen die tijd even kijken of het de opvolger van de Xr of van de Xs/Xs Max gaat worden. Mijn iPad 5e generatie krijgt in ieder geval de update naar iPadOS, dus dat is heel erg mooi! Vraag me alleen wel af of er nu wel of geen muis-support komt🤔😬? Hier waren namelijk geruchten over, maar zag op de pagina van Apple niks voorbij komen.

  29. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  30. Wat ik niet snap is dat sommige hier nog boos worden? Ik heb een AndroidTV in 2016 gekocht, en deze kreeg in 2017 zijn laatste update. Deze tv was veel duurder dan een iPhone. 5 jaar ondersteuning is prima, ook al doet het toestel het prima! Ik moet zeggen dat mijn iPad air het nog steeds prima doet en ook ik baal dat hij niet naar iOS 13

  31. Teleurstellend dat er ineens 2 modellen weggeschoven worden. De 5s was logisch, jammer dat de 6 ook weg is ineens. Terwijl de 6 technisch gezien echt wel een donkere modus aan zou kunnen… Dan kun je wel roepen ‘Logisch, hij is uit 2014’ maar het was nu juist de kracht van Apple dat ze oudere modellen zo lang bleven ondersteunen. 1 voordeel t.o.v Android zijn ze dus zelf teniet aan het doen.

  32. Nu nog een slagveld op iPad terrein…

  33. Mensen, de 6 is al heel oud dus de ondersteuningen was zeer lang. Het is ook niet zo dat je zonder update de iPhone niet meer kan gebruiken. Je kunt nog zeker een jaar door met iOS 12. Rn boog de gemiddelde gebruiker, dus niet de mensen op iCulture, zelfs nog veel langer.

  34. @Toine:
    Ook de 6s en se moeten nog maar afwachten of ze donkere modus krijgen, met iOS 10 kwam night shift maar oa de iPhone 5c kreeg wel ios10 maar geen night shift iPad 4 idem.

  35. Toch wel jammer, zit ik hier met mijn 6. Ik wacht nou juist al jaren op een dark mode. Nu is hij er en ondersteunt mijn telefoon hem niet.

  36. En het homescreen? Lees er niks over of dat gaat veranderen?

  37. Teleurstellend dat de ‘6’ de update niet keer krijgt. Ja ik snap dat er een einde komt van de ondersteuning van een (bij release van iOS 13) 5 jaar oud exemplaar, maar dat ie nu qua stoppen van ondersteuning gelijk getrokken wordt met de 5s is toch wel erg jammer.

  38. Lekker op 12 blijven eerst zakken met die nieuw prijzen !!

  39. @Frank: Ligt er maar net aan hoe je dit bekijkt. Vorig jaar konden alle iPhones mee. Het is meer dat de 5s een jaar extra heeft gekregen in plaats van dat de 6 een jaar minder heeft.

  40. Waarom 2 modellen en niet 1. Bedankt Apple dan moet ik maar op ios 12 blijven

  41. Apple gaat er prat op hoeveel procent op de nieuwste iOS draait!
    Nou dat percentage gaat zakken , er blijven allemaal toestellen in gebruik, welke op iOS 12 blijven hangen.

  42. Vind het onzinnig dat toestellen welke dan ook maar een paar jaar updates krijgen. De hardware gaat veel langer mee. Zo zonde dat je toestellen na een paar jaar kan weggooien. Erg goed voor het milieu ook.

  43. Blijft merkwaardig dat iPods steeds zo snel buiten de boot vallen voor iOS updates. Hoe lang is het nu helemaal geleden dat de verkoop van de iPod Touch 6 is gestopt? Je zult er toen maar net nog eentje gekocht hebben en nu al achter het net vissen! En als kunstje om de nieuwverkoop te stimuleren werkt het daarvoor vast niet meer want het is niet voor het eerst dat die voortijdig afvalt, en voor een nieuwprijs van €450 wil je toch minstens ook een paar jaar updates hebben. Dat is nl meer dan de SE kostte net voor de verkoop daarvan veel eerder al stopte, en die wordt nog wel ondersteund 🤔

  44. Geschiktheid van iOS13 voor iPhone modellen: heb zelf een 6 uit 2015. Gezien de aanschafprijs levert dit besluit van Apple toch een behoorlijk hoge afschrijving op. Nodigt meer uit om naar de concurrent te gaan dan een nieuwe te kopen!

  45. (Red.) Artikel bijgewerkt na het verschijnen van iOS 13.

  46. Origineel geplaatst door Toine
    Teleurstellend dat er ineens 2 modellen weggeschoven worden. De 5s was logisch, jammer dat de 6 ook weg is ineens. Terwijl de 6 technisch gezien echt wel een donkere modus aan zou kunnen… Dan kun je wel roepen ‘Logisch, hij is uit 2014’ maar het was nu juist de kracht van Apple dat ze oudere modellen zo lang bleven ondersteunen. 1 voordeel t.o.v Android zijn ze dus zelf teniet aan het doen.

    Welke Android heeft 5 jaar ondersteuning? En je kan hem nog makkelijk 2 jaar gebruiken dat de belangrijkste apps het nog gewoon doen. Dan zit je aan 7 jaar!

  47. Gister heb ik het nieuwe Apple besturingsprogramma op de SE van mijn dochter geïnstalleerd. de telefoon doet niets meer, Ik kan hem nog wel opstarten maar alle apps lijken dood.
    Ik hoop dat iemand mij kan helpen met de oplossing, ik ben zelf al een paar jaar geleden gestopt met I phones wegens de I tunes ellende, maar mijn dochter wil haar I phone graag blijven gebruiken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.