Reacties voor: Overzicht: Deze 55+ ontdekkingen uit iOS 13 zijn ook superhandig

iOS 13 bevat veel meer handige nieuwe functies dan Apple op het podium heeft laten zien. In dit artikel zetten we meer dan 70 handige iOS 13 ontdekkingen voor je op een rijtje.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 60 reacties

  1. #12
    Ein-de-lijk! Zo’n kleine optie die, in ieder geval bij mij, een hoop ergernis weg zal halen haha.

  2. @Marvin: Haha ik wilde net reageren #12. 😍. Eindelijk!! Dit gaat zo wel ergernis schelen.

  3. Graag meer van dit soort artikelen! Love it!!

  4. @Marvin: @Tom: Ik gebruik al jaren SwiftKey omdat de standaard toetsenbord te basic is. Misschien dat ik met iOS 13 weer terug kan naar die van Apple.

    Ik hoor heel veel mensen zeggen dat ze de update tegen vinden vallen. Op Tweakers noemde ze het zelfs “klein bier” maar als ik zie wat ze allemaal aan hebben gepakt kijk ik juist hee erg uit naar nummertje 13. Zitten echt heel veel dingen in die ik al heel lang wenste. Voor mij een top update zo ver 👍🏻

  5. @Erwin: Ik gebruik ook al jaren een alternatief, namelijk dat van Google. Maar ik zou graag gewoon weer terug gaan naar het toetsenbord van Apple, ook al zal deze nog geen Swypen ondersteunen in het Nederlands. Ik heb namelijk het liefst gewoon zo min mogelijk third party apps en ik ben van mening dat Apple toch wel groot genoeg zou moeten zijn dat heel veel van hun stock apps top of the bill zijn.

    Al met al snap ik de mening van een kleine update wel. Het zijn voornamelijk verfijningen van het systeem. En ondanks dat het er veel zijn wil ook ik het niet echt een grote update noemen. Bij een grote update denk ik eerder aan een volledige user interface overhaul.

  6. Hoe werkt swipen eigenlijk want bij mij lijkt niet te werken, ik krijg wel Nederlandse woordsuggesgies al.

  7. # 24, zie daar niet snel de meerwaarde van. Of is dat zodat Google nog beter contacten kan filteren? Als worden de notities bij contacten straks beter beveiligd.

  8. Ik kijk erg uit naar iOS 13, dat gaat een fijne update worden! De grote vraag blijft: wanneer begint ING met Apple Pay 😁

  9. @Nederlandse Energie Maatschappij….check item nummer 7…DAAAAAAGGGGG stelletje….

    Daarnaast wordt mijn lijstje met feature requests en simpelweg domme dingen die in iOS gefixt moeten worden steeds korter.
    Ik ontvang graag feedback op onderstaande 🙂. Mijn meest gewenste heb ik een 😣 achter gezet hehe.

    1. Ask to buy option for adults
    2. Ask to buy option only for paid apps
    3. Swipe to delete contacts
    4. Option to archive contacts
    5. Option to save contacts to different destination – dit is echt TE schraal dat dit nu niet werkt. Ik kan mail en agenda item opstellen en zeggen waar die vandaan moet komen of in welke agenda hij moet komen…maar dit kan niet voor contacten….TE DOM voor woorden. Al 25 keer bij Apple aangegeven…hoe moeilijk kan het zijn of ben ik echt de enige die daar over valt haha 😣
    6. Option to change self made app web icons
    7. Folder structure photo management
    8. Allow name edit when saving to iCloud drive
    9. Allow save to iCloud when editing an attachment in mail
    10. Photo and video quality settings toggle
    11. Allow feedback when refusing a calendar item – een enterprise dingetje dat nu echt wel eens gefixt mag worden. Ik kan nu geen items weigeren met een boodschap wel binnen mijn werk maar niet als ik een afspraak krijg van iemand met bv een ander microsoft of Gmail account 😣
    12. Copy calender items 😣
    13. Allow duplication of calender items so I only have to create one item which is shown in both agenda’s – misschien wel meest gewilde feature…echt…”tandarts” en dan 2 vinkjes zodat hij in 2 agenda’s staat 😣

  10. #24: “schoonbroer”?? Daar mogen de vertalers nog wel even naar kijken….

  11. Ook kan je in de browser lekker uitzoomen, zie je wat makkelijk de desktop site op de grotere modellen.

  12. @Erwin: SwiftKey is toch alleen fatsoenlijk bruikbaar als je de app volledige toegang geeft? Dat is voor mij geen optie… En een kleine update?echt niet! Maar t moet volgens sommigen veranderen alleen om het veranderen.. Gelukkig dat Apple z’n eigen weg daarin volgt. En ja er zijn altijd wensen, maar er een rommeltje van maken zoals sommigen andere besturingssystemen dat doen, nee dank u.

  13. @Michael: Zwager en schoonbroer zijn beide goed. Zwager wordt meer gebruikt in Nederland en schoonbroer in België. Toch is het ook een goed Nederlands woord

  14. #8:

    Daar zijn we gelukkig ook van af, geen limieten meer over mobiel.

  15. @Michael: Niets mis met schoonbroer?

  16. Ligt het aan mij, of is dit bij iedereen zo. Als ik tussen 2 personen een relatie leg, bvb m’n zus en haar vriend, moet ik dit iedere keer bij allebei gaan invullen. Je zou toch verwachten dat je dit bij de ene persoon invult, dit automatisch in orde staat bij de andere persoon ook?

  17. iOS 13 gaat een hoop mooie vernieuwingen krijgen, heel fijn! Ik ben echter minder blij met de nieuwe locatie van app updates. Waarom moet mijn gemak wijken voor een nieuwe betaalde dienst van Apple?

  18. Hoop dat er wat meer vernieuwingen komen. Ik vind wel top dat we straks via Apple kunnen inloggen en darkmodus hebben.

  19. Ik krijg 2 dingen niet voor elkaar in ios13, wie heeft hier al ervaring mee ?

    1: Swipen doet bij mij niks, krijg echter wel Nederlandse woord suggesties wat sommige hier weer niet krijgen
    2: Hoe krijg ik die stomme Memoji stickers wel bij de emoticons, die staan ineens bij laatst gebruikt terwijl ik ze nog nooit gebruikt heb ?.

    Aan die sticker irriteer ik mij zo erg nog meer rotzooi bij emoticons, dat ik gewoon bijna een ander toetsenbord wil gaan gebruiken.

  20. Help me even aub, wanneer komt versie 13 nu uit voor de IPhone XR? September? En dit gaat automatisch.

    Domme vraag wellicht maar naar 10 jaar Android nu enkele maanden overgestapt…had ik dat maar eerder gedaan overigens.

    Dank u voor een antwoord.

  21. @familie smolders: iOS13 komt ergens in september uit dat klopt, aankondiging zal nog van zelf komen.
    Er is dan weer event Apple toont dan nieuwe iPhones gelijk, en dan paar dagen erna is ios13 uit.

    Je kan automatisch updaten ja door dit in te stellen, bij instellingen, algemeen, software update daar vinkje automatisch updaten aan zetten(werkt alleen via WiFi).

    Je kan uiteraard op dag dat daar uitkomt ook maar die optie toe gaan om hem bij te werken.

  22. (Red.) Artikel bijgewerkt met nieuwe ontdekkingen uit Beta 2.

  23. Memoji-stickers kunnen die nu ook verwijder worden, je krijgt ze gewoon in toetsenbord gevraagd erbij bij recent gebruikt ?.

    #6 Databesparing

    Dit is ook wel mooie gaat ook direct aan, hoezo onbeperkt internet abbo nodig.
    Gewoon even je telefoon beetje instellen en leren kennen, heb je geen grote data bundels nodig 🙂

  24. Vreemd dat er nergens over het geoptimaliseerd opladen gesproken word als je bij batterijconditie kijkt of vergis ik mij dat dit iets nieuw is

  25. @Gil: Nee dit is inderdaad ook nieuw klopt, ik heb zelf niks aan de functie want laat niet altijd om zelfs de zelfde tijd.

  26. @Dennis: nee ik ook maar voor vele kan het wel handig zijn denk ik

  27. #19 ontbreekt nog:

    Houd messenger stil
    Houd whatsapp stil

    – Want als je nu kiest om geen geluiden van beiden te horen, (bv enkel app symbool) dan overrulen die apps dit en hoor je ze tòch, dit sinds callkit, ze kapen je scherm en bellen naar hartelust, en ik wil niét mijn mute schakelaar gebruiken omdat ik échte bellers wél wil horen.
    Ik begrijp niet hoe hier niet méér mensen problemen mee hebben?
    – Meld je dit aan Apple hoor je nooit iets terug.

  28. (Red.) Artikel aangevuld en opnieuw gepubliceerd voor de publieke beta.

  29. Als persoon met een visuele uitdaging maak ik bijna constant gebruik van de dicteerfunctie. Helaas werkt die nog niet optimaal, waardoor ik telkens eerst een hele redactie moet organiseren vooraleer mijn tekst te kunnen plaatsen.
    Zou iOS 13 ook daar enige verbetering in scheppen denken jullie?

  30. Jullie zijn de volume knop vergeten. In IOS13 krijg je straks niet meer die irritante volume button midden in het scherm maar aan de zijkant. Thankkkkk goddd!!!!!!!

  31. Ik wil zo af en toe even een public beta proberen, voor de leuk, voor de nieuwe features. Daarom de vraag: is het mogelijk om een backup van je data (gemaakt tijdens een iOS 13 public beta), terug te zetten op iOS 12.3.1? Zou tof zijn. In het verleden liep dat altijd mis en kon de backup niet worden teruggezet.

  32. (Red.) Artikel bijgewerkt met ontdekkingen uit Beta 3.

  33. Origineel geplaatst door Rutger2019
    Ik wil zo af en toe even een public beta proberen, voor de leuk, voor de nieuwe features. Daarom de vraag: is het mogelijk om een backup van je data (gemaakt tijdens een iOS 13 public beta), terug te zetten op iOS 12.3.1? Zou tof zijn. In het verleden liep dat altijd mis en kon de backup niet worden teruggezet.

    Als je downgrade naar iOS 12.3.1, kun je geen reservekopieën van iOS 13 terugzetten.

  34. Origineel geplaatst door Rutger2019
    Ik wil zo af en toe even een public beta proberen, voor de leuk, voor de nieuwe features. Daarom de vraag: is het mogelijk om een backup van je data (gemaakt tijdens een iOS 13 public beta), terug te zetten op iOS 12.3.1? Zou tof zijn. In het verleden liep dat altijd mis en kon de backup niet worden teruggezet.

    Origineel geplaatst door N.
    Als je downgrade naar iOS 12.3.1, kun je geen reservekopieën van iOS 13 terugzetten.

    Is het volgende wel mogelijk?
    – iOS 12.3.1 voorzien van public beta profiel
    – upgraden naar een iOS 13 beta
    – af en toe een back-upje maken
    – als de officiële public iOS 13 er is, terug naar iOS 12.3.1 of via iTunes herstellen naar de officiële iOS 13
    – nu de back-up van iOS 13 beta hierop terugzetten
    – en weer normaal zonder beta verder

    Hoor het graag.

  35. (Red.) Artikel bijgewerkt met de belangrijkste ontdekkingen uit Beta 4.

  36. Gevonden in public beta 2:
    Als je Live Photo’s afspeelt door ze in te drukken, speelt hij meerdere foto’s (die je achter elkaar hebt genomen) direct na elkaar als je hem inhoudt. iPhone XR

  37. Origineel geplaatst door Johan
    Gevonden in public beta 2:

    Als je Live Photo’s afspeelt door ze in te drukken, speelt hij meerdere foto’s (die je achter elkaar hebt genomen) direct na elkaar als je hem inhoudt. iPhone XR

    Wat leuk bedankt voor de tip!

  38. Ik dacht dat je ook alleen geheime nummers kon blokkeren in iOS 13? Alle bellers die niet in contacten staan kan je namelijk in iOS 12 ook al blokkeren…

  39. Kijk er naar uit
    Alleen zo veel veranderingen hoe lang gaat het duren om hem te updaten 24 uur 🤣

  40. (Red.) Artikel bijgewerkt met nieuwe ontdekkingen uit Beta 5.

  41. #37: Opslaan als Webarchief is een hele oude functie uit macOS. Quote uit Safari help pages:

    Hiermee worden alle afbeeldingen bewaard en blijven koppelingen gewoon werken zolang de doelpagina’s beschikbaar zijn. Webarchieven zijn handig voor tijdelijke pagina’s, zoals pagina’s met een ontvangstbewijs.

  42. 3G/4G icoontje is helemaal niet groter bij mij, zie geen verschil met mijn iPhone se en 8 plus.
    Zal wel alleen voor de iPhone X en nieuwer zijn.

  43. Kan niet eens de beta installeren laat staan de final release straks

    Iedere keer loopt de installatie vast op het laatste moment
    (Apple logo + Progress bar)

    Heel vreemd

  44. #56 Haptische feedback bij volume:

    Heb ik niet op mijn iPhone 7plus. De volume regelaar verdwijnt wel bij het maken van een screenshot, maar is gewoon te zien op de foto.

  45. (Red.) Bijgewerkt voor Beta 6.

  46. Mooi dat energie besparing met eigen knopje kan want ik zet dat altijd aan en helaas zet t toestel t zelf weer uit hij opladen.

    Dat mag van mij dus ook anders

    O zie net op mijn andere toestel dat het in iOS 12 ook al kon mooi!

  47. @Dennis:
    bij mij werkt het swypen ook niet. Hoe doen jullie dat?

  48. Origineel geplaatst door Marianne
    @Dennis: Bij mij werkt het swypen ook niet. Hoe doen jullie dat?

    Het Engelse toetsenbord toevoegen, daarop werkt het wel.

  49. (Red.) Artikel bijgewerkt na de release van iOS 13.

  50. Origineel geplaatst door Dennis
    3G/4G icoontje is helemaal niet groter bij mij, zie geen verschil met mijn iPhone se en 8 plus.

    Zal wel alleen voor de iPhone X en nieuwer zijn.

    Dit was in laatste bèta alweer normaal gezet dus dat je niks veranderd ziet klopt

  51. #10 werkt dus niet voor whatsapp. Daar kan je die gehele pagina PDF niet doorsturen

  52. @Kees: Volgens mij loop jij zwaar achter… ze hebben dat allang

  53. Origineel geplaatst door Julian
    @Kees: Volgens mij loop jij zwaar achter… ze hebben dat allang

    Het bericht van Kees was 3 maanden geleden geplaatst😀.

  54. optie 7 flinke bumper! gemiste kans van apple
    denk je de optie te hebben anoniem calls te blokkeren , worden meteen alle nummers die niet in je contact lijst ook geblokkeerd .

  55. #12 Ik zie geen apart icoontje for emojis? Alleen nog het wereldbolletje.

  56. @Jean-Paul Horn: Zeker: Engels, Nederlands en Emoji. 🙂 Ik zie (in Berichten en Whatsapp) op mijn iPhone 8 Plus gewoon nog steeds het ‘oude’ wereldbolletje om tussen die 3 te wisselen.

  57. @Coen: Het is alleen op de modellen zonder Touch-ID.

  58. @Coen: ik heb precies hetzelfde, erg jammer

  59. Hallo,
    Jullie ook problemen bij het “opnieuw rangschikken van apps? Kan alleen stapelen zodat apps in een map komen te staan…..
    Nie fijn….

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.